25 июнь 2019 138

Цікаві рецепти улюблених сирників з сиру

Для приготування сирників є безліч рецептів, один з яких можна вибрати для себе.

Наприклад, одні господині радять готувати ці оладки з використанням 3-4 яєць, тоді як інші заявляють, що яйце повинно бути одне.

Поради щодо вибору сиру

У натурального свіжого продукту колір повинен бути білим зі світлим відтінком кремового.

Варто відмовитися від сиру, який володіє жовтуватим або синюшним відтінком.

Це може вказувати на низьку якість або закінчення терміну придатності.

Деякі виробники здійснюють змішування кисломолочного продукту з різних партій і з різним терміном виготовлення.

На це теж стане вказувати колір, який буде неоднаковим по всій масі.

Друге, на що слід звернути увагу, – на запах, який повинен бути трохи кислуватим.

Але й занадто різким він теж не має бути, це вказує на товар, що втратив свіжість.

Найголовніше – це смак.

У натурального і свіжого сиру він теж кислуватий, але не занадто, останній ознака говорить про початок процесу псування.

Не повинен бути присутнім і смак солодощі.

Якщо така характеристика була відмічена, то від придбання варто відмовитися, так як цукор нечесні продавці додають, коли є необхідність перебити сторонній смак.

Класичні сирники
Інгредієнти Кількість
сиру - 300 г
солі - 0,5 ч. л.
борошна - 3 ст. л.
яєць - 1 шт.
ваніліну - 1 г
рослинної олії - 2 ст. л.
цукру - 2 ст. л.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 237 Ккал

Якщо ви ще не знаєте як приготувати найсмачніші сирники із сиру, то наступний рецепт можете вже заносити в скарбничку ваших кращих страв.

Досить часто молоді господині стикаються з проблемами при приготуванні сирників, вони можуть бути пов'язані з тим, що маса після формування розпадається, залишається сирої всередині, підгорає зовні або розтікається по поверхні сковороди.

Але якщо застосувати нижченаведені рекомендації, вам вдасться уникнути складнощів, а страва вийде дивно смачним:

  1. Спочатку необхідно з'єднати сир, цукор і яйце.
  2. Масу потрібно трохи посолити, а слідом додати ванілін.
  3. На стіл потрібно висипати борошно, а після змішати з затворенной масою, щоб вийшла однорідна консистенція. Тепер з маси можна скачати ковбаску і розділити на однакові частини, з останніх рекомендується скачати кульки і трохи приплюснути їх, щоб вироби отримали необхідну форму.
  4. Пригорання на сковороді можна запобігти, для цього сирники повинні бути обваляны в борошні, але не варто надмірно старатися. На сковороду слід додати соняшникову олію, попередньо добре розігрів посуд, тільки потім можна приступати до розкладання сирників. Процес обсмажування не повинен тривати більше трьох хвилин на кожній стороні.
  5. Використовувати для перевертання належить лопатку, періодично оладки слід перевіряти, оцінюючи готовність за кольором. Якщо тісто вийшло занадто твердим, то є ймовірність того, що всередині воно залишиться непропеченным, виключити таку неприємність можна, якщо закрити сковороду на час приготування кришкою.
  6. Як тільки вироби підрум'янилися з двох сторін, їх можна виймати і закладати нову партію, повторюючи процес, поки не буде витрачено все тісто.

Сирники мають відмінний смак в будь-якому вигляді: гарячому або холодному.

Подавати їх можна з медом, варенням, сметаною або будь-яким іншим солодким соусом.

Як доповнення можна використовувати чай або каву.

Пропонуємо подивитися відео з демонстрацією приготування цього найніжнішого страви:

Альтернативні варіанти рецептів

Описуване страву можна урізноманітнити начинкою, яка може бути як солодкою, так і корисною.

Звідси і виникають інші версії рецептів.

Яблучні сирники

Для приготування вам знадобляться:

  • яблука в кількості 2 штук;
  • 1,5 столових ложки цукру;
  • ½ Кг сиру;
  • манна крупа — 2 столові ложки;
  • борошно — 3 столові ложки;
  • сіль за смаком;
  • ¼ Ч. л. соди;
  • одне яйце;
  • 2 столових ложки вершкового масла.

Насамперед варто зробити начинку, для цього яблуко належить звільнити від шкірки і покришити невеликими кубиками, які після обсмажують на вершковому маслі.

В кінці потрібно додати до фруктів 0,5 ст. л. цукру, інтенсивно перемішати і вимкнути вогонь.

У чашці потрібно змішати яйце, додати до нього ванілін, сіль і 1 столову ложку цукру, знову перемішавши.

Яйце потрібно з'єднати з сиром і содою, всипати борошно і манку.

З отриманої маси необхідно вимісити тісто, яке повинно вийти м'яким і трохи липким.

У такому стані його потрібно залишити на годину, це дозволить манці набрати об'єм.

На стіл слід висипати трохи борошна, на поверхню якої необхідно викласти тісто, сформувавши з нього кульку, після його треба розплющити, щоб вийшов корж.

В середину варто помістити деяку кількість начинки.

Потім знову потрібно скачати кульку і закрити краю.

Після того як сирники будуть готові до смаження, їх необхідно довести до золотистого кольору на рослинній олії.

А можна запекти в духовці, як, наприклад, у цьому відео:

Сирники з сиром і зеленню

Знадобляться:

  • 180 г сиру;
  • зелень;
  • сіль;
  • одне яйце;
  • 1 ч. л. цукру;
  • ½ Ч. л. розпушувача;
  • 100 г борошна.

Приготувати смачні сирники з сиру по цьому рецепту потрібно так:

  1. Зелень потрібно вимити, обсушити і порубати.
  2. Сир помістити в миску і розім'яти, додати сіль, цукор, розпушувач, зелень, яйце, борошно.
  3. З добре вымешанной маси необхідно зробити сирники, після обсмаживши їх з обох сторін.

Зовсім скоро малина обдарує новим урожаєм всіх тих, хто її вирощує. Якщо ви досі не дізналися, чим вона корисна і чому її потрібно обов'язково купувати і їсти, то зараз саме час це зробити. Користь і шкода ягоди малини для організму.

Практичні рекомендації по приготуванню бефстроганова в мультиварці можна знайти тут.

Швидко і смачно вийдуть печінкові котлетки за рецептами нашого сайту тут.

Ягідні сирники

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • будь-яка ягода;
  • 1,5 столових ложки цукру;
  • ½ Кг сиру;
  • борошно — 3 столові ложки;
  • сіль за смаком;
  • одне яйце;
  • рослинне масло.

Спосіб приготування:

  1. З'єднати всі інгредієнти, крім ягід, замісити тісто, яке належить розкачати на кружечки, помістивши в центр кожного трохи ягід.
  2. Кружечок потрібно акуратно закрити і посмажити до золотистого кольору.

А у відео ви побачите рецепт сирних коржів з ягідним соусом:

Корисні поради

Для приготування сирників яйце не слід збивати міксером, так як виробам не потрібно зайве повітря.

Не слід готувати оладки на сильному вогні, так як це стане причиною сирої начинки і підгоряння скоринки.

Не потрібно складати вироби одне на інше, так як з'явиться вогкість, і смак буде зіпсований.

Сирники прості в готуванні й стануть чудовим блюдом для сніданку, яке дозволить отримати організму заряд бадьорості до обіду.

А якщо додати до них свіжий базилік, як думаєте, вийде смачно?

Наша відповідь — так, дуже!

Спробуйте самі по відео рецептом нижче:

Що ще почитати: