19 июнь 2019 935

Популярні кулінарні рецепти супу з галушками

Пікантне борошняний виріб, знайоме нам під дзвінким назвою «галушки», добре відоме і популярне у багатьох країнах.

Апетитні шматочки тіста у вигляді м'яких і пишних «подушечок» або кульок, зварені в окропі, молоці, бульйоні, вносять приємне різноманітність і оригінальність в повсякденне монотонне меню.

Особливості і секрети приготування галушок

Рецептів їх існує багато.

Страва може бути приготоване з картоплі або манки, до його складу може входити м'ясо або буряк.

Але основними компонентами цього виробу незмінно залишаються яйця, молоко, масло та борошно.

Самий простий і легкий рецепт галушок для супу включає лише три цих інгредієнта.

Проте, кожній господині слід знати, що якщо надалі борошняні кульки будуть подаватися як окрему страву, їх готують із щільного тіста.

Його ріжуть на невеликі порції, злегка розкачують шматочки, надаючи округлу форму і, давши їм деякий час полежати, опускають в киплячу воду або молоко.

Кульки, призначені для доповнення супу, мають більш рідку консистенцію, що нагадує на вигляд тісто для млинців.

Апетитні борошняні вироби можуть бути оригінальним компонентом окремого супу і ситним доповненням будь-якого іншого: курячого або рибного, з фрикадельками або грибного, овочевого або сирного і багатьох інших.

Галушки для супу
Інгредієнти Кількість
борошно - 5-6 ст. л.
молоко - 50 мл
яйце - 1 шт.
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 242 Ккал
  1. Перед приготуванням бажано охолодити яйця і просіяти борошно, збагативши її киснем, що додасть пористість структурі борошна і легкість кулінарним виробам.
  2. Збивши трохи яйце, в нього додають молоко і борошно.
  3. Підсолюємо за смаком, суміш перемішують до однорідності.

Далі ложечкою набирають трохи тіста і опускають в готовий, киплячий на слабкому вогні, бульйон.

Порції суміші краще набирати невеликими: галушками властиво значно збільшуватися в процесі варіння.

Достатньо для однієї порції набирати маси не більше половини чайної ложки.

Варити слід під кришкою.

Готові вироби спливають на поверхню бульйону.

При бажанні додати страві приємний аромат і виняткові смакові якості можна додати в тісто дрібно подрібнену зелень, прянощі.

Дуже улюблені багатьма галушки з додаванням тертого картоплі або різноманітних круп.

Вони також прості в приготуванні.

Основними компонентами картопляних кульок є картопляне пюре, борошно та яйця.

В приготоване пюре додають злегка збите яйце, трохи борошна, сіль за смаком і замішують гладку масу.

Відварюють вироби в злегка підсоленій воді трохи більше хвилини після спливання «подушечок».

Галушки можуть бути і м'ясними.

Додатковим компонентом для них є м'ясний фарш, який або додають в тісто, або використовують у вигляді начинки.

Такі кульки нагадують пельмені.

Досить поширений рецепт супу з курячими галушками.

Особливу еластичність, пишність і ситність додасть доданий в тісто олію.
  1. Відокремивши жовток від білка і, злегка його збивши, розтерти жовток зі столовою ложкою розм'якшеного вершкового масла.
  2. Малими порціями додати півсклянки молока, а потім борошна. Посоливши за смаком, вимісити еластичне, однорідну, але не щільну і не рідку суміш.
  3. Збитий яєчний білок слід обережно додати у тісто в кінці замішування.

Рецепт курячого супу з галушками

Він є одним з найбільш смачних, поживних і, в теж час, легких перших страв.

  1. Порізану на шматочки курку закладають в каструлю з холодною водою (1,5-2 л). Довівши вміст під кришкою до кипіння, зменшують вогонь.
  2. Бульйон солять, кладуть лавровий лист, очищений цілий цибулю, моркву, перець і залишають на тихому вогні.
  3. Готову курку очищають від кісток. З бульйону витягують цибулину і моркву.
  4. Порізану картоплю (2-3 шт.) варять в бульйоні при слабкому кипінні 10-12 хвилин.
  5. Обсмажені цибулю і моркву додають в каструлю.
  6. З підготовленого зазначеним вище способом тіста закладають в блюдо галушки і варять суп кілька хвилин. Спливли «подушечки» сигналізують про готовність. У страву за необхідності додають відварене куряче м'ясо, перець, сіль за смаком.
  7. Подають з рубленою зеленню, давши трохи настоятися.

Відео-рецепт супу з галушками допоможе вам у приготуванні, адже в ньому покроково пояснюються всі етапи.

Проявіть свої кулінарні здібності!

Легкий картопляний суп з галушками: швидкий рецепт

Неутяжеляющий шлунок, але ситний супчик є незамінним блюдом швидкого приготування.

Порізану картоплю (3-4 шт.) поміщають в окріп (1,5 - 2 л), доводять до кипіння і, посоливши, варять на тихому вогні.

Дрібно подрібнену цибулю (1 шт) і моркву (1 шт) обсмажують на рослинному маслі і, довівши до готовності, відправляють вміст сковорідки в каструлю з картоплею.

Приправляють лавровим листом, перцем і доводять до кипіння.

З підготовленого описаним вище способом тесту у киплячий бульйон опускають кульки і деякий час варять на малому вогні під кришкою до їх спливання на поверхню.

Представляємо відео-ролик з цього прекрасного рецептом і так, до речі, в деяких сім'ях борошняні ніжні грудочки називають галушками.

Зігріваючий і поживний сирний суп з галушками

Такий рецепт приготування супу з галушками є не тільки поживним і ситним блюдом з надзвичайно ніжним смаком, але і корисним, багатим вітамінами і мікроелементами, а також зігріваючим.

Це чудовий супчик в холодну пору року.

Галушки для нього готують описаним вище способом.

Порізану картоплю (2 шт.) опускають в киплячу воду (1,5 л) і довівши до кипіння, посоливши, залишають варитися на слабкому вогні.

Тим часом, дрібно порізавши, цибулю і моркву (по 1 шт.) обсмажують на рослинному маслі.

Обсмажування додають в каструлю.

Весь вміст приправляють лавровим листом і перцем і доводять до кипіння.

Натертий на тертці або порізаний шматочками плавлений сир (3 шт.) закладають у киплячий бульйон при постійному помішуванні до повного розплавлення сиру.

Грудочки опускають у вже майже готове блюдо і, прикривши каструлю кришкою, йому дають ще покипіти хвилин 7-10 до повної готовності борошняних виробів.

Сирний суп з галушками за рецептом подають в теплому вигляді, прикрасивши зеленню.

Молочна пшенична каша, як правильно приготувати. Деякі господині не знають цих правил і тому рідко її готують, так як страва виходить якимось несмачним. Давайте розглянемо детальний рецепт!

Авокадо порівняно недавно завоював до себе увагу населення. Про його корисні властивості можна дізнатися тут.

Не можете жити без таких ласощів, як роли? Як же вони популярні! В статті #deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/kaloriynost-rollov.html ми розповімо про їх калорійності.

Поради для гурманів

Рецептів супів з галушками існує величезна безліч.

Але в приготуванні цих, здавалося б, простих на вигляд і по складу борошняних виробів є свої правила:

  1. Смачними будуть «подушечки», приготовані з замішаного на молоці тесту.
  2. Яйця перед замісом бажано охолодити.
  3. Перед додаванням яєць, слід відокремити жовтки від білків і збити ці складові окремо. З маслом краще з'єднувати жовтки, а збиті білки додають у майже готову суміш.
  4. Варять їх на тихому вогні, під кришкою.
  5. Важливим компонентом у приготуванні тесту є вершкове масло, що додає йому ніжну структуру.
  6. Особливу м'якість набувають галушки, приготовлені з тіста, в яке була додана манна крупа.
  7. Виробам характерно значно збільшуватися в розмірах при варінні, тому для однієї галушки досить набирати не більше половини чайної ложечки маси.
  8. Щоб тісто краще соскальзывало з ложки бульйон, її змочують холодною водою.

Враховуючи перераховані тонкощі, це блюдо в будь-якому вигляді буде найбажанішим у повсякденному меню як дорослих, так і маленьких членів сім'ї.

Оригінальні і поживні, легкі і ситні, ніжні на смак різноманітні супи з галушками вгамують голод, піднімуть настрій і навіть зігріють в будь-який час року.

А зараз влаштуйтеся зручніше, так як до вашої уваги відео з ще одним рецептом дуже смачного першого страви:

Що ще почитати: