19 июнь 2019 988

Рецепти закуски з молодих кабачків на зиму

Закуска з кабачків на зиму – дуже поширена заготівля, так як ці овочі володіють чудовим смаком, і городники вирощують їх без особливих зусиль у великих обсягах.

Перевірених, оригінальних рецептів безліч.

А як приємно насолодитися смачною закускою сім'єю або пригостити гостей вишуканим блюдом, що з'явилися на порозі.

Особливо популярні салати з кабачків.

Салат по-монастирськи
Інгредієнти Кількість
кабачки - 3-4 кг
цибуля, томати - за 1 кг
гіркий перець - 1-2 штуки (за бажанням)
масло рослинне - 400 г
болгарський перець - 1 кг
перець мелений - 1 ч. ложка
оцет - 100 мл
цукор - 4-6 ст. ложок
сіль - 3 ст. ложки
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 38 Ккал

Процес приготування полягає в наступних етапах:

  1. Бажано використовувати молоді кабачки невеликі за розміром. Їх необхідно очистити і якщо необхідно, то видалити великі насіння.
  2. Порізати уздовж на смуги, відправити в посудину великих розмірів.
  3. Цибулю треба почистити, вимити, порізати півкільцями. Потім його відправляють на сковороду і обсмажують, поки злегка не підрум'яниться. Перекладаємо його до кабачків.
  4. Помідори попередньо вимити і нарізати крупно, додати в суміш інших овочів.
  5. Вичистити болгарський перець вимити, нарізати смужками, відправити в ємність.
  6. В отриману суміш влити олію, додати приготовані цукор, перець, сіль. Акуратно перешкодити.
  7. Відправити варитися протягом 40 хвилин, після того як салат закипить. Іноді треба помішувати. Влити оцет. Перемішати ретельно ще раз. Поварити ще 5 хвилин.
  8. В приготовані заздалегідь стерилізовані банки розкладаєте салат, закатываете. Ставите в перевернутому вигляді, укутываете. Для зберігання необхідно холодне місце.

Закуска з кабачків на зиму по-корейськи

Закуска з кабачків – страва дуже гостре, відмінно підходить замість гарніру, гармонійно поєднується зі стравами з картоплі, з макаронами, кашами і різними пісними стравами.

Вам знадобляться:

  • кабачки – 3 кг;
  • оцет – стакан;
  • морква — 400 -500 г;
  • часник – 2 головки;
  • спеції;
  • цибуля-500 г;
  • болгарський перець – 5 – 6 штук;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • цукор-200 г;
  • олія оливкова – 1 склянка;
  • зелень (кріп або петрушка за бажанням) – пучок.

Етапи виконання роботи:

  1. Моркву необхідно очистити, вимити. За допомогою спеціальної для цих цілей терки натерти, в результаті чого вийдуть довгі смужки.
  2. Вимити добре кабачки, очистити, видалити, якщо є великі насіння, серцевину. Натерти їх на тертці.
  3. Приготований, очищений цибулю нарізати у вигляді подовженої соломки.
  4. Взяти болгарського перцю 6 штук, вимити, розрізати, видалити насіння, нарізати поздовжніми смугами.
  5. З'єднати в ємності всі приготовані овочі, додати видавлений часник, дрібно порізану зелень.
  6. Все акуратно перемішати.
  7. Приготувати маринад з олії, цукру, оцту, солі і спеції (для моркви по-корейськи).
  8. Заправити суміш приготовленим маринадом і помістити в холодильник на 4 години.
  9. Після закінчення часу, закуску розкладають по банках. Стерилізувати необхідно близько 20 хвилин.
  10. Розкласти по банках і закатати за допомогою кришок.

Прийшли з роботи і немає бажання готувати вечерю? З нашими простими рецептами ви дуже швидко впораєтеся! Ідеї смачних страв на вечерю: швидке приготування

Качка з яблуками в мультиварці чудово підійде для святкового торжества. Зовнішній вигляд і смакові якості страви залишать найкращі враження у гостей про ваших кулінарних здібностях. Покроковий рецепт знаходиться тут.

Будь торт, приготований в домашніх умовах, потребує хорошої кремовою просоченню. Ціла серія рецептів крему зі згущеного молока розміщена в статті: #deletetag#/retsepty-blyud/vy-pechka/retsepti-krema-dlya-torta-iz-sgushhenki.html

Салат з кабачків з томатами

Використовуючи для салату найрізноманітніші овочі, отримуємо чудову закуску на зиму.

Будуть потрібні:

  • олія будь-який (бажано оливкова) – 250 г;
  • помідори – 1-1,5 кг;
  • кабачки – 2 -3 кг;
  • цибуля – 2 штуки;
  • перець білий – 1 кг;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль – 3 ст. ложки;
  • оцет – ½ склянки.

Алгоритм виконання роботи:

  1. Помідори вимиваємо, прокручуємо з допомогою блендера або м'ясорубки.
  2. У перцю видаляємо насіння, нарізаємо на довгі смуги.
  3. Вимиваємо кабачки, очищаємо, видаляємо, якщо треба, насіння, нарізаємо будь-яким способом (смужками, кубиками, соломкою).
  4. Лук очищаємо і ріжемо кільцями.
  5. Приготовлені, перекручення помідори кладемо в ємність. Як тільки суміш закипіла, по черзі закидаємо кабачки, цибуля, перець. Вливаємо олію, солимо, перчимо. Салат, накритий кришкою, слід гасити 30 хвилин. Незадовго до закінчення, додати оцет. Ще 10 хвилин тушкувати.
  6. Стерилізуємо банки, кришки.
  7. В приготовані чисті теплі банки розкладаємо салат, після цього закатуємо. Як тільки банки охолонуть, відправляємо на зберігання в будь-яких прохолодне місце, наприклад, погріб.

Схожий рецепт можна подивитися на відео, розташованому нижче.

Ви можете використовувати будь-який з цих способів.

Рекомендації вмілих господинь

Кабачки – малокалорійний продукт, який часто використовують для дієтичного харчування.

У них містяться: корисна фолієва кислота, калій.

Вибираючи їх для приготування закусок на зиму важливо знати деякі поради.

Коли відбираєте плоди, перевірте, щоб вони не були пошкоджені.

Шкірка повинна бути щільна, блискуча.

Краще вибирати кабачки розміром до 8 див.

Ідеальний розмір овоча – середні або маленькі.

Вони не мають великих насіння, відмінно засвоюються організмом людини.

Не використовуйте плоди великих розмірів.

У них велика кількість насіння і тверда шкірка.

Не підійдуть і занадто маленькі кабачки, у яких занадто м'яка шкірка.

Перед приготуванням не забувайте ретельно мити овочі.

Заготовивши на зиму різні овочеві салати і закуски, не можна не згадати і про кабачкової ікри, яку обожнюють подавати до гарнірів або просто мазати на хліб.

Тому ми не могли обійти стороною цей рецепт і залюбки ділимось ним із вами у відео:

Що ще почитати: