30 июнь 2019 854

Гарячий томатний суп пюре: рецепти Італії

Як запевняють дієтологи, для здоров'я просто необхідно щодня з'їдати по тарілці супу.

І цієї рекомендації дуже легко слідувати, якщо відомий хоча б один рецепт томатного супу-пюре.

Дійсно, це блюдо відрізняється простотою приготування, вишуканим смаком і дає простір для фантазії кухаря, адже інгредієнти в рецептах можна нескінченно варіювати.

Про користь страви

Основою томатного супу є помідори, а вони, безумовно, дуже корисні для нашого організму.

Вони містять мінімум калорій, але, в той же час, чудово вгамовують голод і насичують організм корисними речовинами.

Наявність такої великої кількості корисних речовин найсприятливішим чином позначається на функціонуванні всіх органів і систем організму.

Вітаміни А, Е, С, РР, В, калій, селен, залізо, йод, фосфор, нікель – це далеко не весь перелік вітамінів і мікроелементів, які містить сік цього дивного овоча.

Нормалізуються обмінні процеси, підвищується життєвий тонус, працездатність, опірність організму до інфекційних захворювань.

Неабияку користь приносять трави і спеції, які є невід'ємними складовими супів з томатів.

Вони не тільки роблять блюдо смачніше, але й збуджують апетит, готують організм до засвоєнню їжі, а також є відмінним профілактичним засобом багатьох захворювань.

Ну і, звичайно, яскраво забарвлені овочі (а такими є помідори) сприяють підняттю настрою, тонусу і енергії.

Це доведено психологами і підтверджено дієтологами.

Навесні активізуються люди, що бажають схуднути до літа. Починаються нескінченні пошуки всіляких дієт. А якщо без них, то як бути? Відповідь проста — роздільне харчування. Результат буде не відразу, але зате стабільний. Що таке роздільне харчування: принцип дієти, відгуки

Ви намагаєтеся уникати страви з макаронними виробами, побоюючись їх шкоди для фігури? Наші дієтологи підібрали для вас ексклюзивні рецепти молочних супів з вермішеллю, від яких ви точно не видужаєте.

А тепер інформація для тих, хто не любить собі відмовляти в улюбленій їжі: дієтологи радять не дотримуватися строгих дієт, завдаючи стрес організму, набагато краще, якщо ви будете їсти все, але в розумних кількостях. Рецепт смачного фаршированого болгарського перцю можна прочитати тут.

Італійський томатний суп-пюре - рецепт літа
Інгредієнти Кількість
томати - 600 грам
вода - 2 склянки
ріпчаста цибуля - 1 штука
вершкове масло - 50 грам
пшеничне борошно - 2 ст. ложки
цукор - 1 ч. ложка
свіжа петрушка і базилік - за смаком
чорний перець, паприка, сіль - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 63 Ккал

Традиційно італійська кухня славиться спагеті та піцою.

Однак не варто думати, що італійці вміють майстерно готувати тільки ці дві страви.

Кухня Італії багатолика, в ній є і інші страви, в тому числі і знаменитий рецепт «Томатний суп-пюре».

Для його приготування не потрібно сверхнавыков в кулінарії, рецепт простий і зрозумілий і ви напевно без особливих труднощів зумієте приготувати його самостійно.

Етапи приготування наступні:

  1. Добре вимиті помідори розрізаємо на кілька рівних частин і кладемо в каструлю. Знімати шкірку з помідорів не потрібно, так як згодом томатну масу будемо пропускати через сито.
  2. У каструлю кладемо дрібно нарізану петрушку, базилік і цибулю, додаємо цукор, чорний перець і паприку, все заливаємо водою і кип'ятити кілька хвилин.
  3. Коли помідори стануть м'якими, протираємо через сито (можна використовувати блендер), щоб видалити насіння і шкірку, і з'єднуємо з отриманим овочевим бульйоном.
  4. У сотейнику розтоплюємо масло, висипаємо в нього борошно і, постійно помішуючи суміш, підливаємо томатне пюре. Доводимо суп до кипіння і залишаємо слабо кипіти протягом 5 хвилин. За 1 хвилину до закінчення варіння можна додати в суп кілька крапель лимонного соку.
  5. Готову страву подавати, прикрасивши листочками петрушки.

Італійці просто не можуть не привнести в цей рецепт свої улюблені продукти, наприклад, сир Моцарелла.

А ще додати сухарики.

Давайте подивимося, що з цього вийде:

Гарячий томатний суп-пюре з запечених помідорів

Для приготування італійського рецепта можна використовувати не тільки свіжі овочі, але і запечені.

Це жодним чином не позначиться на смаку і користі готового страви, навпаки, додасть йому м'якість і неповторний аромат.

Для страви знадобляться:

  • стиглі помідори – 400 грам;
  • морква – 1 штука;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • томатна паста – 1 ст. ложка;
  • овочевий бульйон – 0,6 літра;
  • часник – 1 зубчик;
  • трави (чебрець, сушений базилік);
  • селера – 1 стебло;
  • бальзамічний оцет – 1 ч. ложка;
  • оливкова олія за смаком.

Приступимо до процесу приготування:

  1. Розрізані на кілька частин помідори покладіть на деко, туди ж покладіть зубчик часнику, полити бальзамічним оцтом і олією, посоліть, поперчіть, посипте чебрецем і помістіть в попередньо розігріту духовку до 200 градусів. Готуйте 30-40 хвилин. Час готування залежить від розміру томатів.
  2. Вони повинні зменшитися в розмірах, а часник повинен стати м'яким.
  3. У сотейнику або глибокій сковороді обсмажте на оливковій олії моркву, цибулю.
  4. Коли овочі стануть м'якими, додати базилік, томатну пасту, бульйон і доведіть до кипіння.
  5. Готовий бульйон перелийте в каструлю, додайте подрібнений часник, помідори і залиште варитися на маленькому вогні протягом 20-25 хвилин.
  6. Перед подачею на стіл доведіть масу до пюреобразного стану за допомогою блендера.
  7. Подають страву гарячою, посипане базиліком або іншою зеленню.

Корисні поради

Суп-пюре краще всього подавати на стіл відразу ж після приготування.

Повторне нагрівання призведе до втрати значної частини корисних речовин, а також зробить смак менш яскравим і виразним.

Суп з томатів зазвичай їдять гарячим з часниковими грінками або пшеничними коржами.

Також можна запропонувати невеликі пиріжки з овочевими начинками.

І знову ми хочемо розширити ваш кругозір в світі кулінарії.

Незвичайне поєднання для легкого сприйняття організмом.

Приготуємо цей рецепт з морепродуктів і шафраном:

Що ще почитати: