15 март 2019 13

Що можна приготувати з фаршу в духовці

Страви з фаршу відрізняються простотою приготування і різноманітністю варіацій.

В якості додаткових інгредієнтів використовують різні овочі, крупи, сир, гриби.

А спосіб приготування цього продукту в духовці дозволяє зробити блюдо кінцеве легким і корисним для здоров'я.

Читайте нашу статтю, і ви дізнаєтеся, що можна приготувати з фаршу в духовці.

Що приготувати з фаршу?

Фарш являє собою напівфабрикат, з якого дуже швидко можна приготувати смачне і корисне блюдо.

Саме тому багато господинь нерідко використовують цей інгредієнт.

Дуже популярною стравою, яку готують з фаршу, є всілякі м'ясні запіканки.

Додатковими інгредієнтами зазвичай є картопля, помідори, цибуля, морква, перець, баклажани, кабачки, гриби, сир.

Крім того, його можна використовувати для приготування запечених котлет, рулетів, тефтелькою.

Також з цього продукту виходить дуже смачна піца, голубці, долма, лазанья.

Дуже популярні страви з фаршу в горщиках – їх звичайно запікають з додаванням грибів, овочів, сиру.

Попередньо відварене м'ясо стане чудовою начинкою для пирогів.

У піст можна готувати страви з рибного фаршу.

Багато господині роблять з нього запечені тефтелі.

Якщо ж хочеться отримати більш складне блюдо, варто вибрати фаршировану рибу.

Як правильно вибрати?

Вибір м'яса для нього, безпосередньо залежить від страви, яку ви плануєте готувати.

Так, для котлет можна використовувати самі різні види м'яса – свинину, яловичину, курятину, індичку.

Також нерідко роблять комбіновані види.

Потрібно враховувати, що в такий фарш можна додавати м'ясо, що має виражений смак і насичений запах.

Яловичина добре поєднується зі свининою, курка – з м'ясом кролика.

Також цілком можна дозволити собі поєднання свинини і курячого м'яса.

Баранину змішаний фарш ніколи не додають, оскільки вона володіє специфічним смаком і ароматом.

При приготуванні фаршу з м'яса курки або індички не рекомендується використовувати грудку, оскільки вона вважається сухуватою.

Цей продукт, виготовлений із м'яса птиці, підходить для приготування котлет, тефтелькою, м'ясних рулетів, фрикадельок.

Фундук корисні властивості. Якими саме властивостями він володіє, читайте у нас на сайті.

Користь чорносливу і кураги неоціненна, чому? У цій статтіви знайдете відповідь на своє питання.

Кісточку з авокадо не можна вживати людина, тут:#deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/kak-edyat-avokado.htmlви дізнаєтеся, чому. Харчуйтеся правильно!

В якості додаткових інгредієнтів прийнято додавати хліб, цибулю, часник, сіль, перець, борошно.

Для тефтелькою можна використовувати рис, обсмажений цибулю або моркву, а також інші овочі.

Щоб отримати даний продукт для рибних пирогів, котлет, запіканок, можна використовувати м'ясо судака, хека, щуки, сома, минтая.

У цьому разі необхідно дотримуватися певного температурного режиму: використовувати тільки охолоджене рибне філе, а посуд для нього, ставити на лід.

Щоб страви з цього продукту були більш ніжними, в них можна додати трохи охолоджених вершків.

Також більш пухкої консистенції дозволить отримати тертий картопля, а от хліб рекомендується замінити сиром або манною крупою.

Рецепти страв в духовці

Рулет з фаршу з начинкою

Пропонуємо вам переглянути дане відео і відкрити для себе ще один варіант приготування рулету з начинкою. Приємного перегляду!

Для цієї страви потрібно взяти:

  • фарш – 500 г;
  • яйце – 1-2 шт.;
  • молоко – 1 стакан;
  • батон підсушений – 2 шматочки;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сир;
  • гриби;
  • зелень;
  • сіль;
  • перець.

Приготування:

  1. Нарізати цибулю і часник, покласти у фарш;
  2. Скибочки батона замочити в молоці, залишити на кілька хвилин, після чого гарненько віджати і покласти в ємність з фаршем;
  3. Також додати яйця, сіль, перець і перемішати, щоб отримати однорідну масу;
  4. На столі розстелити вологу марлю, рушник або пергаментний папір, викласти на поверхню фарш, розрівняти, надаючи рулету форму прямокутника. М'ясний пласт повинен мати товщину приблизно 1 см;
  5. Для начинки підійде суміш з грибів, сиру і подрібненої зелені. Розкласти начинку, залишаючи 2 см по краях;
  6. Акуратно загорнути рулет, защипнути краю і викласти на деко. Шов повинен бути внизу;
  7. У декількох місцях проколоти виделкою. Якщо залишилося молоко, їм можна полити зверху рулет;
  8. Поставити в духовку на 20 хвилин. Спочатку температура випікання повинна становити 180 градусів. Через зазначений час збільшити вогонь до 200 градусів і готувати ще 20 хвилин.

Готовий рулет можна прикрасити кружальцями відварених яєць, зеленню, подавати гарячим або холодним.

Котлети з начинкою
Інгредієнти Кількість
фарш - 1 кг
ріпчаста цибуля - 2 шт.
печериці - 800 г
яйце - 1 шт.
масло рослинне - для смаження
сир твердий - 300 г
сіль і перець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 172 Ккал

Приготування:

  1. Для приготування потрібно змішати фарш, подрібнену цибулину, сіль, яйце, перець. Ретельно перемішати і сформувати досить великі котлети;
  2. Розігріти олію, котлети обсмажити з одного боку;
  3. Викласти обсмажені стороною на деко, змащене маслом. Руками зробити в центрі котлет поглиблення;
  4. Обсмажити цибулину і дрібно нарізані гриби. Викласти начинку в поглиблення, зверху посипати сиром;
  5. Поставити в духовку на півгодини. Температура – 190 градусів.

Готову страву рекомендується подавати в гарячому вигляді.

Фарш з лавашем

Тут ми пропонуємо вам спробувати зробити цей варіант рецепту в лаваші, виходить так апетитно і смачно.

Щоб приготувати цю страву, потрібно:

  • фарш – 500 г;
  • лаваш – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • помідори – 2 шт.;
  • спеції;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • соняшникова олія;
  • сир – 200 р.

Приготування:

  1. Для приготування начинки почистити і натерти моркву, нарізати цибулю;
  2. Обсмажувати на рослинній олії цибулю, моркву і фарш протягом 15 хвилин;
  3. Помідори очистити від шкірки, порізати і покласти в сковороду. Готувати 10 хвилин;
  4. Форму змастити маслом, викласти шарами лаваш і начинку. Зверху повинен бути лаваш;
  5. У каструлю налити молоко, додати борошно, сіль і довести до кипіння. Залити цим соусом фарш з лавашем;
  6. Поставити блюдо в духовку на півгодини. Температура 180 градусів;
  7. Зверху натерти сир і поставити ще на кілька хвилин у духовку.

Корисні поради

  1. Щоб готове блюдо вийшло соковитим і не дуже жирним, рекомендується використовувати суміш свинячого і яловичого у співвідношенні 1:1;
  2. Якщо для приготування ви вибрали яловичий фарш, в нього можна додати шматочок свинячого сала – це зробить готову страву соковитою;
  3. Щоб хліб не надав котлет небажану кислоту, його рекомендується замінити сухарями або використовувати черствий батон;
  4. Для того щоб білок яйця розподілився в м'ясі рівномірно, його потрібно попередньо відокремити від жовтка і злегка збити;
  5. Щоб ущільнити цей продукт, перед початком приготування його потрібно гарненько відбити.
Страви з фаршу завжди виходять незвичайно смачними і ніжними, а процес їх приготування не вимагає багато часу.

Тому вони так популярні у багатьох господинь і членів їх сімей.

Що ще почитати: