16 март 2019 19 731

Готуємо рибні котлети, рецепти, поради кухарів

Рибні котлети, запечені в духовці, сміливо можна назвати дуже корисним і низькокалорійним стравою, яка, безсумнівно, припаде до смаку і дорослим, і дітям.

Сьогодні існує безліч варіацій приготування цього продукту, адже в якості додаткових інгредієнтів нерідко використовують сир, зелень, сир, яйця і навіть чорнослив.

Рибні котлети: особливості приготування

Для цієї страви використовують різні види м'ясистих риб.

Найбільш популярними варіантами вважається хек, минтай, судак, товстолобик, щука, тріска, короп, лосось.

У фарш нерідко додають яйця, хліб або картоплю.

Іноді для соковитості кладуть сало або свинячий фарш.

Також часто використовуються різні овочі, сир, лимон.

Одним з варіантів приготування рибних котлет є запікання.

Для цього їх викладають на деко і готують 15 хвилин.

Температура випікання зазвичай становить 180-200 градусів.

Потрібно враховувати, що тривала теплова обробка зробить котлети занадто щільними, тому час запікання потрібно регулювати.

Принцип приготування рибних котлет такий же, як і м'ясних.

Однак існують і певні відмінності.

Зокрема, рибні котлети більш вимогливі до спецій і гарніру.

Найкраще вони гармонують з картоплею, рисом і овочами.

Щоб поліпшити і відтінити ніжний смак риби, в це блюдо, прийнято додавати чорний і білий перець, коріандр, орегано, білу гірчицю.

Крім того, такий продукт вважається низькокалорійним і дієтичним продуктом, а тому ідеально підходить тим, хто стежить за своєю вагою.

Підготовка продуктів

Якщо для приготування котлет використовується рибне філе, його слід попередньо подрібнити.

Як правило, для цього беруть м'ясорубку з крупною решіткою – це дозволить зробити складові фаршу більш великими і зберегти сік.

При перемелюванні риби потрібно вручну видалити видимі кістки.

Решта ж просто перемелюються або скупчуються на ножі м'ясорубки.

М'ясо кістлявих риб варто пропустити через м'ясорубку два рази.

Підготовка інших продуктів залежить від рецепту, який ви обрали.

Якщо у фарш додається цибулю і моркву, їх рекомендується попередньо обсмажити.

З хліба потрібно зрізати скоринки і замочити у воді або молоці.

Картоплю треба почистити і пропустити через м'ясорубку.

Також у фарш обов'язково потрібно додати спеції за смаком.

Щоб смак цієї страви, вийшов більш насиченим, можна покласти часник і подрібнену зелень.

Рецепти рибних котлет в духовці

Існує досить багато варіантів приготування запечених рибних котлет, для кожного з яких характерний певний набір інгредієнтів.

Запечені рибні котлети з гарніром з лука

Як можна запікати в духовці рибні котлети і подавати їх з різними гарнірами, прикладом служить цей відео рецепт. Приємного перегляду.

Для приготування котлет потрібно взяти:

  • рибне філе – 500 г;
  • молоко – 100 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • білий хліб – 1 скибочка;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • вершкове масло;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт.;
  • перець.

Для гарніру потрібно:

  • бальзамічний оцет – 1 ст. л.;
  • сіль;
  • червоний цибуля – 500 г;
  • соєвий соус – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Філе вимити, нарізати і подрібнити за допомогою м'ясорубки;
  2. З хліба зрізати кірки, після чого замочити його в молоці;
  3. Цибулю почистити і грубо порізати;
  4. Пропустити хліб і цибулю через м'ясорубку;
  5. Додати сіль, перець, яйце і добре перемішати фарш;
  6. Сформувати невеликі котлетки і покласти на деко, змастивши його олією;
  7. Зверху полити сметаною. Для кольору в неї можна додати трохи паприки;
  8. Випікати приблизно 20 хвилин. Температура запікання – 200 градусів.

Щоб приготувати гарнір, слід тонко нарізати червоний цибулю і згасити його з соєвим соусом і оцтом до м'якості, додати сіль за смаком.

Пісні рибні котлети
Інгредієнти Кількість
рибне філе - 500 г
зелень кропу або петрушки - за смаком
білий хліб - 100 г
часник - 2-3 зубчики
сіль і перець - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Приготування:

  1. Філе помити, обсушити і перемолоти за допомогою м'ясорубки;
  2. Шматочок хліба замочити у воді, після чого його потрібно віджати і покласти у фарш;
  3. Також можна додати подрібнену зелень, сіль і перець, потім перемішати;
  4. Мокрими руками брати трохи фаршу і формувати невеликі котлети;
  5. У форму, змащену маслом, викласти котлети і поставити в духовку. Готувати страву потрібно приблизно 20 хвилин. Температура 180 градусів;
  6. На гарнір подати пюре або овочевий салат. При подачі можна посипати зеленню.

Дієтичні котлети з риби

Щоб приготувати ці котлети, слід взяти:

  • філе нежирної риби (хек, минтай, пікша) – 500 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • вівсяні пластівці – 100 г;
  • філе жирної риби (форель, лосось, сьомга) – 100 г;
  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • спеції;
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Калорійність яловичини, що ви знаєте про харчову цінність цього продукту? Читайте наш сайт, на якому зібрана корисна і цікава багатогранна інформація на будь-який смак!У даній статті, можна дізнатися корисні властивості кінського каштана.

Хочете знати, чим так цінний кріп для жінок? Читайте тут:#deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/ykrop-poleznue-svoistva.htmlвсю інформацію.

Приготування:

  1. Рибу вимити і пропустити через м'ясорубку;
  2. Моркву і цибулю також подрібнити і додати у фарш;
  3. Покласти сіль, спеції і вівсяні пластівці швидкого приготування. Все ретельно перемішати;
  4. Залишити фарш на 20 хвилин, щоб дати пластівцям гарненько розбухнути;
  5. Деко і руки змастити оливковою олією;
  6. Сформувати з фаршу котлети і покласти їх на деко;
  7. Страва готується 20 хвилин. Духовку треба розігріти до 180 градусів.

Подавати їх потрібно з овочевим салатом або дієтичним гарніром.

Поради від кухаря

Щоб рибні котлети, запечені в духовці, вийшли ніжними та смачними, необхідно дотримуватися певних рекомендацій:

  1. Багато сортів риби мають суху м'якоть, що робить котлети з неї жорсткими. Щоб блюдо вийшло ніжним, у фарш потрібно додати подрібнену цибулю або шматочок вершкового масла;
  2. Щоб перебити рибний запах, можна використовувати часник і ароматні спеції;
  3. Рибні котлети рекомендується готувати за допомогою охолоджених предметів – мисок, ножів і т. д. Також потрібно охолодити і сам фарш. Завдяки цьому він набуде більш ніжну консистенцію;
  4. Щоб полегшити процес формування котлет, руки слід вмочати в прохолодну воду;
  5. Щоб зробити смак страви, більш насиченим і цікавим, у фарш можна додати чебрець, базилік, орегано, коріандр.
Запечені рибні котлети – це дуже ніжне і смачне блюдо, воно чудово підходить тим людям, які ведуть здоровий спосіб життя і стежать за вагою.

Щоб зробити його більш цікавим, кухарі рекомендують додавати у фарш різні спеції і овочі.

Крім того, внести різноманітність в цю страву можна, подаючи його з різними соусами.

Що ще почитати: