21 март 2019 15 476

Кількість білка в курячій грудці, її хімічний склад

Куряче м'ясо традиційно дієтологами світу вважається дієтичним.

Причиною для цього є мінімальний вміст у ньому жиру.

Мінімальна його кількість міститься в курячій грудці.

Кількість жиру в ній в середньому не перевищує 8% від загальної ваги.

У 100 г грудинки міститься близько 7-8 г жиру.

Тому будь-яких обмежень за вживання цієї частини курки в їжу немає.

Цінність харчового продукту у атлетів

Цю категорію особливо хвилює питання, яке кількість білка міститься в курячій грудці.

Адже саме білок у вигляді протеїну і амінокислот найсильніше впливає на зростання і якісну структуру м'язових волокон спортсмена.

Довідкова література відповідає на це питання з граничною ясністю.

У 100 г курячої грудки близько 24-25 г білка.

Саме цей компонент дає можливість отримати організму близько 190-200 Ккал.

Оптимальною нормою в щоденному раціоні харчування спортсменів вважається 200-250 г такого м'яса.

Це кількість м'яса зазвичай розподіляється на два рази.

Завдяки своєму легкому засвоєнню куряче м'ясо можна вживати без побоювань набрати зайві кілограми і ввечері.

Медики, кулінари і дієтологи відносять це м'ясо до білого виду м'яса.

Основною характеристикою для такого виду м'яса є те, що в ньому більше білка порівняно з червоним м'ясом, а жиру навпаки, менше.

Червоне м'ясо, це яловичина, свинина, баранина і кролятина.

М'ясо курчати містить ще менше жиру.

У м'ясі двомісячних курчат деяких порід міститься не більше 3% жиру від загальної ваги.

В хімічний склад грудки входить безліч хімічних сполук органічного характеру.

Домінуючими компонентами в складі м'яса курки є: вода, білки і жири.

Співвідношення між ними таке:

  • вода близько 60%;
  • білок близько 25%;
  • жири близько 8%;
  • Інші 7-9% становлять амінокислоти і білкові сполуки, колаген і еластин.

Коли прихильники суворої вегетаріанської дієти стверджують, що сучасне людство цілком в змозі обійтися без тваринного білка і жирів, зробивши їх заміну продуктами рослинного походження, вони не враховують, що основна харчова цінність м'ясних продуктів саме в амінокислотах.

Ці хімічні сполуки, що містяться в продуктах рослинного походження, не є рівноцінною заміною точно таким же сполук в м'ясі та рибі.

Легкість і простота приготування курячої грудки

М'ясо птиці піддають всім типам термічної обробки в процесі приготування:

  • смаження;
  • варка;
  • гасіння;
  • готування в духовці.

Найпростішим способом приготування курячої грудки вважається перший.

Перед смаженням грудки курчати можна навіть не відбивати.

Смажать близько 4 хвилин з кожного боку, попередньо додавши солі і перцю.

Трохи більше часу знадобиться для варіння і тушкування грудки.

М'ясо відварюють в основному для того, щоб потім включити його в якості компонента в салати.

Як приготувати селера і що для цього потрібно.

Якщо Ви віддаєте перевагу харчуватися корисно, Вам підійде ця стаття. Обов'язкова до прочитання.

Відомо, що банан є висококалорійним продуктом, а що ще Ви знаєте про нього? Читайте далі:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/kakaya-kaloriynost-banana.html

Найвідомішим з них вважається олів'є і цезар.

Відварюють грудки близько 30 хвилин.

Тушкують м'ясо курки з овочами.

Саме за таким рецептом готують традиційну печеню з курячого м'яса під назвою сациві, в кінці додаючи в блюдо соус з часнику, волоських горіхів, зелені і вершків.

Процес приготування цієї страви займе не більше 35-40 хвилин.

Набагато багатше і цікавіше виглядають рецепти, коли грудинка запікається в духовці.

Перед цим грудки протягом хоча б 2-3 години слід маринувати в різних соусах.

У наш час дуже популярні соуси і заправки з низьким вмістом вуглеводів.

Адже вуглеводи, це саме ті злі чарівники, які постійно умудряються збільшуватися в розмірах Вашу талію та стегна.

А це так ускладнює життя.

Доводиться щодня жити в стані жахливого психологічного стресу, сідаючи на ефективні різноманітні і не дуже дієти, і при цьому постійно відчуваючи сильне почуття голоду.

Все це в процесі тривалої перспективи здатне привести до жорстокої депресії.

Одним з основних продуктів тут часник.

Овоч з усіх боків корисний і незамінний. Основна корисність цього овоча виходить від містяться в ньому вітамінів і незамінних мікроелементів.

У числі таких корисних хімічних сполук, фітонциди, позитивно впливають на обмінні процеси в організмі людини.

Соус на його основі називається часниковий.

Рецепт приготування простий, буквально до нестями, фігурально висловлюючись.

Батьківщиною цього соусу, на мій погляд, є італійці.

Основний продуктової складової цього соусу є такий безцінний за своїм оздоровчим якостями продукт, як часник.

На порцію для себе коханого достатньо взяти 6-8 зубчиків часнику.

Доповнюється цей овоч половиною 200 грамового склянки холодної кип'яченої води, а краще курячого бульйону.

Варіант з бульйоном набагато смачніше, але важче.

І ще необхідний пучок зелені, краще петрушку.

На самому початку часник необхідно очистити і подрібнити.

Додати до нього зовсім небагато солі, буквально щіпку.

Додати води і петрушки.

Ось таким соусом приблизно на годину слід залити курячі грудки перед відправкою у жарову шафу.

Відео-десерт

Подивіться, як можна приготувати смачні та корисні для Вашого організму курячі грудки.

Що ще почитати: