14 март 2019 41

Як приготувати рисовий суп в мультиварці

Рис в супі – досить незвично. Погодьтеся, найчастіше там буває картопля або якась локшина. Але сьогодні всі наші перші страви будуть готуватися з додаванням білих зерен. Готуйте животи, буде смачно!

Рисовий суп з картоплею і курячими тельбухами
Інгредієнти Кількість
морква - 1 шт.
курячі шлунки - 100 г
картопля - 250 г
спеції - за смаком
куряча печінка - 0,1 кг
зелень - 20 г
рис - 100 г
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 124 Ккал

Якщо ви любите потрухи чи вони залишилися у вас з курки, обов'язково приготуйте такий суп. на це піде трохи більше години, але за фактом лише тридцять хвилин. В інший час зможете займатися своїми справами.

Як приготувати:

  1. Печінка, шлунки ретельно вимийте.
  2. За бажанням очистіть їх від усього зайвого.
  3. Після цього наріжте компоненти більш дрібними скибочками.
  4. У чашу мультиварки налийте води.
  5. Додайте спеції і покладіть печінка, пупки.
  6. Увімкніть режим варіння.
  7. Як тільки на поверхні бульйону утворюється піна, зніміть її шумівкою або ложкою.
  8. Картоплю в цей час очистіть від шкірки, промийте.
  9. Далі бульби наріжте соломкою і промийте ще раз, але вже від крохмалю.
  10. Покладіть картоплю в суп і включіть режим варіння на 30-40 хвилин.
  11. Моркву очистіть і промийте, натріть її.
  12. Додайте в суп разом з рисом і готуйте страву до закінчення програми.
  13. В кінці доведіть його до смаку і доповніть подрібненою зеленню.

Порада: для кольору можна додати цілу цибулину. В кінці приготування її потрібно витягти.

Як приготувати з овочами

До любителям овочів особливий підхід. Перець, морква, помідори, цибулю і багато іншого! Страва вийде яскравим і неймовірно корисним!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
солодкий перець 1 шт.
морква 1 шт.
вода 3 л
помідори 3 шт.
цибуля 1 головка
зелень 20 г
картопля 4 шт.
рис 60 г
часник 2 шматочка
рослинна олія 60 мл
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 27 Ккал

Як приготувати:

  1. У чашу налийте олію і включіть режим смаження на 25 хвилин.
  2. Цибулю почистіть і дрібно порубаєте, всипте в масло.
  3. Гасіть його, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
  4. Моркви зріжте шкірку, вимийте її, поріжте кубиками.
  5. Доповніть нею цибулю і готуйте разом ще п'ять хвилин.
  6. Помідори вимийте, виріжте їм плодоніжки.
  7. Наріжте овочі кубиками і подрібніть блендером до однорідності.
  8. Отриману масу вилийте в чашу до коренеплодів.
  9. Солодкий перець промийте, виріжте йому серцевину.
  10. Далі м'якоть наріжте соломкою.
  11. Додайте в суп разом з часником, пропущеним через прес.
  12. Готуйте компоненти ще чверть години до закінчення програми.
  13. Картоплю почистіть і вимийте, наріжте кубиками.
  14. Коли закінчиться програма, в суп додайте скибочки картоплі.
  15. Рис промити до прозорої води і відправте слідом за бульбами.
  16. Приправте суп спеціями і закрийте кришку.
  17. Увімкніть ручний режим, встановіть 40 хвилин і 120 градусів.
  18. За кілька хвилин до кінця приготування, доведіть суп до смаку і доповніть подрібненою зеленню.
Порада: можна додати в суп копчені ковбаски. Вони додадуть страві неймовірний аромат! Не забудьте їх попередньо обсмажити до рум'яності.

Рисовий суп з куркою в мультиварці Поларіс

З додаванням курки перше блюдо точно стане ніжніше. Тільки уявіть, як тане в роті ця м'яка і соковита курочка. Справжня смакота!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картопля 0,2 кг
рис 50 г
морква 70 г
вода 1,2 л
куряче філе 250 г
цибуля 1 головка
рослинна олія 10 мл
спеції за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 50 Ккал

Як приготувати:

  1. Картопля очистіть від шкірки і вимийте бульби від бруду.
  2. Далі наріжте їх дрібними кубиками і обполосніть ще раз від крохмалю.
  3. Луку зніміть піну, зріжте коріння.
  4. Головку порубаєте на дрібні кубики.
  5. Морква обробіть овочечисткою, вимийте і натріть.
  6. Філе почистіть від плівок і жив, обполосніть його.
  7. Наріжте шматочками в розмір з картоплею.
  8. Рис промити до прозорої води.
  9. Увімкніть режим смаження в мультиварці.
  10. Влийте масло, додайте цибулю і моркву.
  11. Тушкуйте компоненти, помішуючи, протягом декількох хвилин до м'якості.
  12. Після цього додайте курку, готуйте все разом хвилин п'ять.
  13. Далі всипте рис і введіть картоплю.
  14. Перемішайте і присипте всі компоненти спеціями.
  15. Влийте необхідну кількість води і включіть режим супу або гасіння на тридцять хвилин.

Порада: можна приготувати бульйон на основі курячого філе, потім процідити його і готувати суп далі. М'ясо подрібнити і повернути в суп.

Томатний суп з фрикадельками в агрегаті Редмонд

Дуже оригінальний варіант. В томатному суп з рису будуть смачні м'ясні кульки з телятини, також багато овочів і свіжий зелений лук!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 20 г
морква 1 шт.
томатна паста 30 г
телятина 300 г
часник 3 шматочка
солодкий перець 1 шт.
цибуля 1 головка
рослинна олія 30 мл
картопля 3 бульби
спеції за смаком
помідори 2 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 г: 85 Ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть і промийте, наріжте його дрібними кубиками.
  2. Часнику зніміть піну, пропустіть його через тисняву.
  3. Морква почистіть, вимийте і натріть.
  4. Солодкий перець промийте і виріжте його нутрощі.
  5. Помідори вимийте і наріжте на кубики.
  6. У чашу налийте олію і включіть режим смаження на двадцять хвилин.
  7. Викладіть цибулю, часник, моркву, перець та томати.
  8. Тушкуйте компоненти, помішуючи, протягом чверті години.
  9. Після цього додайте томатну пасту і все перемішайте.
  10. Телятину вимийте, почистіть від плівок і наріжте кубиками.
  11. Далі м'ясо пропустіть через м'ясорубку або подрібніть блендером.
  12. Присипте спеціями, перемішайте і відбийте.
  13. Вологими руками сформуйте кульки.
  14. Картоплю почистіть і вимийте, наріжте кубиками.
  15. Додайте скибочки до ловлення овочів разом з м'ясними кульками.
  16. Влийте необхідну кількість води і в режимі гасіння готуйте суп одну годину.
  17. Зелена цибуля промийте і покришіть.
  18. Присипте їм готовий суп перед подачею.

Порада: щоб суп був максимально насичений помідорами, додайте томатний сік.

Приготування з м'ясом і зеленню в мультиварці

Якщо в супі є м'ясо, значить, він буде ситним. Щоб точно було поживно, ми взяли свинину. Грудинка буде в самий раз, радимо взяти її!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
рис 100 г
зелень 20 г
свинина 0,3 кг
спеції за смаком
цибуля 1 головка
картопля 4 бульби
вода 2 л
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 50 Ккал

Як приготувати:

  1. Рис промити до прозорої води.
  2. Свинину вимийте і почистіть від жиру.
  3. Наріжте невеликими скибочками.
  4. Цибулю почистіть від лушпиння, поріжте дрібними кубиками.
  5. Моркви зріжте шкірку, промийте її і натріть.
  6. Картоплі зніміть «мундири» і вимийте бульби.
  7. Наріжте їх кубиками невеликого розміру.
  8. У чашу мультиварки помістіть морква, рис, свинину, спеції, цибулю, картоплю.
  9. Зелень промийте і дрібно порубаєте, додайте туди ж.
  10. Влийте води і в режимі варіння готуйте суп тридцять хвилин.

Порада: якщо додати разом свинини кролика, вийде дуже ніжно.

Дізнайтесь на нашому сайті, як можна смачно приготувати квасолевий суп в мультиварці.

Гречаний суп на м'ясному або овочевому бульйоні виходить таким ароматним, ситним та смачним, що навіть діти його із задоволенням їдять. Так що, швидше читайте рецепти його приготування від наших кухарів!

А тут детально описано, як правильно варити борщ в мультиварці.

Варіант страви з рибними консервами

У даного рецепту буде не тільки смачний, але і досить незвичайний результат. Риба з банки додасть страві свій шалений аромат, а потім суп залишить приємний післясмак.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 50 мл
цибуля 1 шт.
рибні консерви 1 банку
рис 45 г
спеції за смаком
картопля 5 шт.
морквина 1 шт.
вода 1,5 л
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 47 Ккал

Як приготувати:

  1. Луку зніміть піну, обполосніть його і дрібно порубаєте.
  2. Моркви зчистите шкірку і натріть її на тертці.
  3. У каструлю налийте олію і прожарити його.
  4. Всипте обидва коренеплоду і тушкуйте протягом десяти хвилин.
  5. Картоплю в цей час почистіть і вимийте, наріжте кубиками.
  6. Банку з рибою відкрийте, дістаньте скибочки і розберіть їх на волокна.
  7. Рис промити до прозорої води.
  8. Додайте його разом з рибою і картоплею до коренеплодів.
  9. Туди ж спеції і воду.
  10. Далі увімкніть режим гасіння і варіть суп 45 хвилин.
Порада: як риби можна взяти і свіже філе.

Корисні поради

Щоб суп не перетворився в липку і дуже густу кашу, беріть пропарений рис. Ні в якому разі не круглий. Адже круглий – той сорт, в якому міститься найбільша кількість крохмалю. Через це будь-яка страва перетворюється в однорідну масу.

У нас не було варіанту з грибами, тому сміливо додавайте в будь супів. Беріть лісових хлопців, щоб смак вийшов максимально сильним, насиченим. Це можуть бути лисички, опеньки, маслюки, сироїжки, білі гриби та багато інших.

Кажуть, щоб блюдо вийшло ідеальним, йому обов'язково потрібно настоятися. Хоча б хвилин 15-20 і навіть у тому випадку, якщо це пюре з котлетами. Так всі аромати і смаки остаточно з'єднуються, і виходить повноцінно.

Рисовий суп – крок у бік від класичного бульйону чи борщу. Це теж смачно, теж ситно і теж має право перебувати на вашому обідньому столі. Спробуйте хоча б один з рецептів, вам обов'язково сподобається!

Що ще почитати: