16 апрель 2019 2 236

Як приготувати гуляш із баранини з підливою

Баранина – дуже насичене і поживне м'ясо. Гуляш з нього виходить просто незабутнім! Багато смаку, аромату і шалений післясмак. Спробуйте на дозвіллі!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
борошно - 30 г
баранина - 0,6 кг
рослинна олія - 20 мл
цибулю - 2 головки
томатна паста - 15 г
вода - скільки знадобиться
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 159 Ккал

Якщо ви любите ситне м'ясо і насичений соус, то вам потрібен наступний рецепт. Тут буде багато підливи, соковите м'ясо, а доповнять все це ароматні спеції.

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно вимийте, обсушіть.
  2. При бажанні і необхідності очистіть його від жиру і плівок.
  3. Наріжте баранину невеликими скибочками.
  4. З лука зніміть піну, обполосніть його і покришіть.
  5. У сковороду налийте олію і приберіть на плиту, щоб прожарити.
  6. Викладіть м'ясо і обсмажуйте його до рум'яності протягом п'яти хвилин.
  7. Після цього додайте цибулю і смажте всі разом ще стільки ж.
  8. У склянку покладіть томатну пасту, всипте борошно.
  9. До верху наповніть склянку водою, ретельно перемішайте все, щоб не було грудочок.
  10. Вилийте до баранині і перемішайте.
  11. Введіть спеції, з'єднайте і тушкуйте гуляш ще 35-40 хвилин під кришкою.

Порада: щоб борошно не перетворилася в грудочки, її можна залити теплою водою.

Рецепт приготування в мультиварці

Мультиварка – найкращий кухонний помічник на сьогоднішній день, погодьтеся! Адже з чотирьох годин приготування гуляшу три ви можете займатися своїми справами. Чудно ж!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
петрушка 30 г
солодкий перець 1 шт.
вода 500 мл
помідор 1 шт.
кріп 30 г
солодка паприка 5 г
листи лавра 3 шт.
чилі 1 стручок
томатна паста 30 г
баранина 0,5 кг
цибуля 1 головка
рослинна олія 40 мл
борошно 30 г
Час приготування: 230 хвилин Калорійність на 100 грам: 111 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть і промийте, наріжте дрібним кубиком.
  2. Томат помийте, поріжте його точно так само.
  3. Чилі розріжте навпіл, видаліть перетинки, насіння і корінець.
  4. Після цього дрібно порубаєте його (буквально в пюре).
  5. Часник почистіть і пропустіть через тисняву.
  6. Солодкий перець теж вимийте, виріжте всі нутрощі.
  7. Далі м'якоть наріжте кубиками.
  8. Баранину промийте, очистіть від жиру і наріжте скибочками.
  9. Мультиварку увімкніть режим смаження і налийте в неї масло.
  10. Прогрійте його і всипте цибулю.
  11. Гасіть його, помішуючи, до легкої рум'яності.
  12. Через п'ять хвилин доповніть солодким перцем, чилі, томатом.
  13. Ще через п'ять хвилин введіть часник, томатну пасту, спеції і паприку.
  14. Помішуючи, тушкуйте ще стільки ж.
  15. Коли пройде час, перекладіть овочі в іншу ємність, чашу мультиварки вимийте.
  16. Налийте знову трохи олії, покладіть свинину.
  17. Смажте десять хвилин, потім додайте борошно, перемішайте.
  18. Доповніть всі тушкованими овочами і водою.
  19. Увімкніть режим гасіння на три години.
  20. За півгодини до кінця додайте подрібнені кріп і петрушку, листи лавра.
  21. Коли пройде час, гуляш подавайте до столу!
Порада: замість томатів, томатної пасти і води можна взяти томатний сік.

Як приготувати гуляш із баранини по-циганськи

Дійсно оригінальний рецепт баранячого гуляшу. Хіба ви колись пробували баранину з маринованими огірками, свіжими томатами і купою ароматних спецій? Незабутньо смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
суміш перців за смаком
помідор 1 шт.
жир 60 г
баранина 0,6 кг
чилі 1 стручок
маринований огірок 1 шт.
шпик 40 г
цибуля 4 головки
часник 2 шматочка
спеції за смаком
майоран за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 192 ккал

Як приготувати:

  1. Баранину промийте і обсушіть, очистіть від жиру.
  2. Наріжте тонкими пластинками, присипте спеціями і сумішшю перців.
  3. У сковороду покладіть жир і дайте йому розійтися.
  4. Шпик теж наріжте, покладіть до жиру.
  5. Покладіть м'ясо і смажте його, помішуючи, до рум'яності.
  6. Потім присипте борошном, додайте очищений і пропущений через тисняву часник.
  7. Чилі промийте і подрібніть, додайте до м'яса.
  8. Туди ж додайте майоран і готуйте, помішуючи, ще трохи.
  9. Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
  10. Огірки теж покришити кільцями, як і томати.
  11. Коли баранина буде майже готова, викладіть до неї цибулю, огірки і томати.

Порада: для оригінального смаку в гуляш можна додати трохи горіхів.

Дізнайтеся також, як приготувати традиційну бугламу з баранини.

А тут можна почитати, як готувати гуляш з яловичини з підливою.

Як смачно посмажити баранину на сковороді? Подробиці тут.

Гуляш із баранини з підливою: узбецький рецепт

Якщо справа стосується м'яса по-узбецьки, то буде не тільки дуже ароматно, але ще і дуже ситно! Обов'язково приготуйте, щоб закохатися раз і назавжди.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 30 мл
спеції за смаком
баранина 0,4 кг
кумін 5 г
паприка 5 г
вода 500 мл
томатна паста 30 г
цибуля 2 головки
квасоля спаржева 0,2 кг
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 91 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промийте і ретельно очистіть ножем від жиру.
  2. В глибокий сотейник налийте олію і прожарити його.
  3. Викладіть баранину, присипте кумином, спеції, перемішайте.
  4. Обсмажте її до рум'яності з усіх боків.
  5. Цибулю очистіть і промийте, дрібно порубаєте його.
  6. Всипте його до м'яса разом з томатною пастою, паприкою.
  7. Підігрійте Воду і залийте до м'яса, перемішайте все.
  8. Закрийте гуляш кришкою і тушкуйте до м'якості м'яса.
  9. За цей час промийте і очистіть квасоля від хвостиків.
  10. Розріжте кожен стручок на кілька частин.
  11. Додайте до м'яса і готуйте разом ще п'ятнадцять хвилин.
Порада: при бажанні квасолю можна не додавати.

Корисні поради

Якщо ви не хочете занадто жирний гуляш, то вибирайте пісну баранину – вирізку. Саме з нею страва вийде ніжним, легким і божевільно соковитим!

Для любителів підливи пропонуємо використовувати сметану. Для цього вам потрібно довести до повної готовності всі компоненти (м'ясо і овочі, якщо вони є) і потім залити їх сметаною (400 мл). Тушкувати ще близько 25-30 хвилин, після цього подавати. Дуже ніжно і смачно виходить!

Гуляш із баранини завжди готується досить довго. Це не курка, яка готова вже через двадцять хвилин. Але повірте, годину (або більше) готування варто того, щоб спробувати це неймовірне блюдо!

Що ще почитати: