29 июнь 2019 13

Найсмачніші варіації салату «Апельсинова долька»

Дуже красивий і апетитний салат ми сьогодні готуємо. Він складається з простих інгредієнтів, які знайомі кожному з нас. Це буде смачно, ситно і незабутньо!

Класичний покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
сир - 0,1 кг
морква - 3 шт.
рослинна олія - 20 мл
яйця - 4 шт.
куряче філе - 280 р
часник - 2 шматочка
цибулю - 1 головка
спеції - за смаком
мариновані гриби - 0,2 кг
майонез - 180 мл
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 206 Ккал

Простий варіант салату, який потрібно готувати тим, хто ще жодного разу його не пробував, щоб дізнатися, яким повинен бути оригінал. Приємного апетиту!

Як приготувати:

  1. Курку ретельно вимийте, обсушіть її і помістіть в сотейник.
  2. Залийте необхідною кількістю води, приберіть на плиту.
  3. Дайте закипіти і варіть приблизно тридцять хвилин.
  4. Потім дайте йому охолонути в бульйоні, розберіть на волокна або поріжте кубиками.
  5. Моркву очистіть, промийте, відваріть до м'якості.
  6. Потім коренеплоди подрібніть за допомогою терки.
  7. З лука зніміть піну, обполосніть його і поріжте дрібними кубиками.
  8. У сковороду налийте масло, прогрійте його і всипте цибулю.
  9. Туди ж відправте половину моркви і готуйте разом до м'якості цибулі.
  10. Яйця відваріть до готовності, потім остудіть і почистіть.
  11. Натріть окремо білки і жовтки.
  12. Гриби відкрийте і злийте на друшляк.
  13. Дайте маринаду стекти, потім гриби порізати пластинками.
  14. Часник почистіть, натріть його на тертці.
  15. Сир подрібніть точно так само.
  16. Далі можете збирати салат шарами, промазуючи кожен продукт соусом і посипаючи спеціями.
  17. В першу чергу викласти цибулю з морквою і сформувати половинку часточки.
  18. Далі розподіліть курку, гриби, сир з жовтками і часником.
  19. Останнім шаром викласти білки з залишками моркви, формуючи часточку з перетинками.
  20. Приберіть блюдо в холодильник години на два, потім подавайте.

Порада: щоб салат був насиченішим, використовуйте в якості додаткового шару кукурудзу.

Салат «Апельсинова долька» з грибами

Якщо ви любите гриби, то збережіть собі наступний рецепт. Тут вони відіграють важливу роль. Роблять салат ще більш ароматним, смачним і поживним!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
печериці 50 г
яйця 2 шт.
плавлений сир 0,1 кг
морква 3 шт.
цибуля 1 головка
картопля 3 бульби
рослинна олія 30 мл
майонез 180 мл
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 209 калорій

Як приготувати:

  1. Картопля гарненько вимийте.
  2. Помістіть його в сотейник з водою і приберіть на плиту.
  3. Дайте закипіти і потім варіть до м'якості.
  4. Коли бульби будуть готові, злити з них воду і дайте їм охолонути.
  5. Потім очистіть і натріть на тертці.
  6. Морква ж відразу очистіть від шкірки, вимийте її.
  7. Після цього, як і картоплю відваріть до м'якості.
  8. Злийте воду, охолодіть, потім натріть.
  9. Яйця за цей час відваріть до твердих серединок.
  10. Очистіть їх і потім подрібніть на тертці.
  11. Гриби очистіть і подрібніть.
  12. З лука теж зніміть піну, промийте.
  13. У сковороду налийте масло, прогрійте його.
  14. Всипте цибулю і додайте гриби.
  15. Тушкуйте компоненти разом до повної готовності.
  16. Коли всі підготовлені продукти, почніть збирати салат шарами, змащуючи кожен продукт майонезом і надаючи салату форму часточки цитруса.
  17. Спочатку картоплю, потім гриби з цибулею, яйця, морква.
  18. Морква викладайте так, щоб ніде не проступав нижній шар. Тобто салат зі всіх сторін має стати помаранчевим.
  19. Сир натріть на тертці і змішайте з невеликою кількістю майонезу.
  20. Викладіть сир на моркву у вигляді перетинок.
  21. Приберіть салат в холодильник хоча б на дві години, потім нарізайте і подавайте до столу.
Порада: щоб салат був яскравіше, додайте трохи буряків.

Спосіб приготування з крабовими паличками

Любителям морепродуктів пропонуємо спробувати рецепт, в який ми додали крабові палички. Спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 80 мл
огірки 2 шт.
крабові палички 0,2 кг
морква 1 шт.
яйця 3 шт.
консервована кукурудза 200 г
сир 0,1 кг
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 калорій

Як приготувати:

  1. Морква промийте і очистіть, відваріть до готовності.
  2. Потім остудіть її вже без води і натріть на тертці.
  3. Яйця відваріть до готовності.
  4. Остудіть, почистіть і поріжте на кубики.
  5. Кукурудзу відкрийте, злийте її на сито або друшляк.
  6. Дайте рідини стекти, потім змішайте кукурудзу з яйцями.
  7. Крабові палички попередньо дістаньте з холодильника, щоб вони встигли розморозитися.
  8. Наріжте їх кубиками і додайте до кукурудзі.
  9. Огірки промийте і при необхідності очистіть.
  10. Наріжте плоди кубиками і відправте слідом за паличками.
  11. Компоненти заправте майонезом і перемішайте.
  12. Викладіть салат на блюдо, надаючи йому форму цитрусової часточки.
  13. Бічну сторону викладіть тертою морквою, але трохи моркви збережіть.
  14. Сир натріть і викладіть їм похилу бік.
  15. На сир нанесіть п'ять великих крапель майонезу.
  16. На них розподіліть залишки моркви, ніби зріз часточки.
  17. Приберіть салат в холодильник і дайте йому просочитися перед подачею.

Порада: щоб виглядало натуральніше, використовуйте моцарелу в якості сиру. Адже перетинки в апельсині саме білі, а не жовті.

Читайте також, як можна приготувати салат «Кавунова часточка».

Добірку рецептів салатів з червоною ікрою для святкового столу дивіться на нашому сайті.

А в цій статті ви знайдете кращі рецепти салатів з ківі і куркою. Надихайтеся і дивуйте рідних смачними стравами!

Салат «Апельсинова долька» з корейською морквою

Вам обов'язково варто звернути увагу на наступний рецепт, якщо ви любите пікантність. Тут буде корейська морква, результат вийде приголомшливим!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яблуко 1 шт.
рослинна олія 20 мл
цибуля 2 головки
свинина 0,3 кг
яйця 4 шт.
мариновані опеньки 0,3 кг
майонез 350 мл
сир 180 г
корейська морква 0,4 кг
сік лимона 15 мл
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 219 калорій

Як приготувати:

  1. Яйця відваріть до твердих жовтків.
  2. Потім остудіть їх, почистіть і натріть окремо (білки окремо від жовтків).
  3. Свинину вимийте і очистіть від зайвого жиру.
  4. Покладіть м'ясо в сотейник з водою і приберіть на плиту.
  5. Доведіть до кипіння, потім варіть до повної готовності.
  6. Остудіть м'ясо в бульйоні і наріжте його соломкою.
  7. Сир подрібніть на теркое або за допомогою блендера.
  8. Яблуко промийте, очистіть від шкірки і натріть.
  9. Збризніть соком лимона, перемішайте.
  10. Цибулю очистіть, вимийте, дрібно порубаєте.
  11. У сковороді нагрійте масло, всипте цибулю і тушкуйте до м'якості.
  12. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути.
  13. Гриби відкрийте і злийте на друшляк, дайте їм стекти.
  14. Порубаєте їх пластинками.
  15. Корейську моркву скоротити, якщо вона занадто довга.
  16. Далі половину сиру і стільки ж корейської моркви відставте в сторону.
  17. Другу частину сиру і моркви з'єднайте, викладіть на блюдо у вигляді часточки. Змастіть майонезом, як і кожен наступний шар.
  18. Далі йдуть свинина, яблука, білки.
  19. Потім — гриби, трохи сиру, жовтки.
  20. Залишками сиру присипте салат з усіх боків.
  21. З допомогою залишків моркви надайте йому вигляд апельсинової часточки.
  22. Викладіть салат на кілька годин в холодильник перед подачею.
Порада: щоб салат був легше, в якості соусу можна використовувати сметану.

Корисні поради

Щоб салат вийшов ще більш насиченим і смачніше, використовуйте для заправки домашній майонез. Приготувати його дуже просто. Треба лише з'єднати яйця, трохи масла, гірчиці, цукру, солі і соку лимона. Результат приємно здивує вас.

Крім майонезу, можна використовувати й інші соуси. Це може бути йогурт, сметана або щось саморобне. Приготувати соус можна з гірчиці, меду, часнику, томатів, сиру, сиру та багатьох інших продуктів. Не бійтеся експериментувати!

Салат, який ми сьогодні приготували, дуже простий і дуже смачний. Він настільки апетитний, що його сміливо можна подавати навіть на свята. Він яскравий і незвичайний, у нього неможливо не закохатися!

Що ще почитати: