23 май 2019 45

Як приготувати смачний суп зі спаржею

Спаржа – це дуже корисний продукт, який хоча б іноді потрібно включати в свій раціон. Ми придумали щось геніальне і поклали стручки в суп, так що страва вийде в два рази ситніше. Приємного апетиту!

Суп зі спаржею на м'ясному бульйоні
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
картопля - 4 бульби
вершкове масло - 50 г
морква - 1 шт.
селера - 1 шт.
петрушка - 20 г
цибулю - 1 головка
спаржа - 0,2 кг
мускатний горіх - 2 дрібку
м'ясний бульйон - 1 л
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 50 Ккал

Якщо приготувати суп на м'ясному бульйоні, то він вийде більш ситним. Так що якщо вам потрібно поживна страва, приєднуйтесь!

Як приготувати:

  1. М'ясний бульйон залийте в каструлю відповідного розміру.
  2. Поставте на плиту і дайте йому закипіти.
  3. Моркву очистіть від шкірки, промийте, наріжте кубиками.
  4. З лука зніміть піну і зріжте коріння.
  5. Обполосніть його і поріжте півкільцями.
  6. У сковороду покладіть шматочок масла і розпустіть його.
  7. Всипте цибулю і моркву, тушкуйте компоненти до м'якості.
  8. Поки вони готуються, очистіть картопля від шкірки.
  9. Обполосніть бульби, наріжте і вимийте від крохмалю під проточною водою.
  10. Покладіть картоплю в суп разом з овочами з сковороди.
  11. Спаржу вимийте і наріжте кожен стручок на кілька частин.
  12. Коли картопля буде майже готовий, додайте спаржу в суп.
  13. Селеру і петрушку за цей час промийте і дрібно порубаєте.
  14. Введіть в суп в самому кінці разом зі спеціями і подавайте.

Порада: можна використовувати воду замість бульйону.

Крем-суп з білої спаржі

Перед вами дуже смачний варіант легкого першого страви з додаванням вершків. Вони зроблять суп більш насиченим. Обов'язково спробуйте як-небудь на дозвіллі!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
порей 100 г
зелена спаржа 20 шт.
вершки 0,3 л
сік лимона за смаком
біла спаржа 0,5 кг
спеції за смаком
вода/бульйон 200 мл
вершкове масло 15 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 39 ккал

Як приготувати:

  1. Спаржу промийте, обробіть її овочечисткою.
  2. Розріжте кожен стручок на кілька частин.
  3. Порей теж вимийте, але його дрібно порубаєте.
  4. У глибоку сковороду або сотейник покладіть шматочок масла, зверху висипте цибулю.
  5. Гасіть його, помішуючи, до м'якості.
  6. Додайте спаржу і перемішайте.
  7. Зелену спаржу до цього часу підготуйте точно так само, як і зелену.
  8. Введіть її до цибулі.
  9. Влийте бульйон, закрийте кришкою і доведіть до кипіння.
  10. Після цього введіть вершки, з'єднайте і знову дайте закипіти.
  11. Після закінчення двадцяти хвилин додайте спеції.
  12. Після цього всі компоненти збийте заглибним блендером і додайте сік лимона.
  13. Розливайте суп по тарілках і подавайте.
Порада: сік лимона можна замінити соком лайма.

Рецепт овочевого першого страви

Якщо ви любите овочі, то наступний варіант однозначно для вас. Тут буде неймовірно багато овочів, а значить, стільки ж користі і вітамінів!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелений горошок 0,1 кг
часник 3 шматочка
солодкий перець 1 шт.
базилік 5 г
помідори 3 шт.
цибуля 1 головка
томатна паста 15 г
селера 2 стебла
вода 400 мл
біла спаржа 2 стручка
петрушка 5 г
масло оливи 20 мл
морква 1 шт.
фенхель 30 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 33 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю очистіть і дрібно порубаєте.
  2. Часник очистіть разом з фенхелем, подрібніть.
  3. У сотейник налийте олію і прогрійте його.
  4. Викладіть часник, лук і фенхель, обсмажте до рум'яності і м'якості.
  5. За цей час перець вимийте, очистіть від нутрощів.
  6. Наріжте дрібними кубиками.
  7. Селера поріжте кільцями, сполоснувши спочатку під проточною водою.
  8. Білу спаржу очистіть, вимийте і поріжте.
  9. З моркви зріжте шкірку, промийте її і покришіть ножем.
  10. Всипте до цибулевої суміші морква, спаржу, селеру і перець.
  11. Зменшіть вогонь, влийте воду і закрийте кришку.
  12. Як тільки все закипить, посипте спеціями і тушкуйте двадцять хвилин.
  13. Томати промийте і зробіть надрізи на шкірці.
  14. Опустіть на хвилину в окріп, потім позбавте від шкірки.
  15. Наріжте крупно, але вже без плодоніжок.
  16. Помістіть в блендер разом з базиліком і петрушкою.
  17. Збийте до однорідності і потім вилийте до овочів в сотейнику.
  18. Введіть томатну пасту, зелений горошок і готуйте ще п'ять хвилин.

Порада: щоб суп був густішим, додайте більше томатів.

Суп-пюре зі спаржі з вершками

З вершками будь-суп буде насиченим і місцями навіть ситніше. Так що якщо хочете смачно поїсти, зберігайте наступний рецепт.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 70 г
картопля 2 бульби
спеції за смаком
біла спаржа 0,4 кг
шафран 2 дрібку
порей (білі частини) 2 шт.
вершки 0,5 л
овочевий бульйон 500 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 82 ккал

Як приготувати:

  1. Спаржу промийте і очистіть, розріжте кожен стручок на кілька частин.
  2. Порей вимийте і дрібно покришіть.
  3. З картоплі зріжте шкірку і обполосніть його.
  4. Поубите кубиками і ретельно промийте від крохмалю.
  5. У сотейник покладіть масло і дайте йому розійтися.
  6. Всипте порей і тушкуйте його, помішуючи, протягом десяти хвилин.
  7. Додайте після цього картоплю і готуйте ще стільки ж.
  8. Введіть спеції і шафран, перемішайте.
  9. Залийте бульйон і всипте спаржу.
  10. Доведіть до кипіння і варіть десять хвилин до м'якості.
  11. Збийте готовий суп блендером до однорідності.
  12. Влийте вершки, знову доведіть до кипіння — і готово.

Порада: щоб додати колір, використовуйте куркуму.

Як зварити з грибами

Гриби – ваша слабкість? Тоді обов'язково приготуйте в якості першого страви суп з спаржі і свіжих грибів. Тільки уявіть цей аромат! Що вже говорити про смак.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
цибуля 1 головка
спаржа 600 г
свіжі гриби 0,1 кг
спеції за смаком
вершковий сир 0,2 кг
картопля 3 шт.
курячий бульйон 1 л
лист лавра 1 шт.
кріп 15 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 49 ккал

Як приготувати:

  1. Гриби очистіть і наріжте дрібними кубиками.
  2. З лука зніміть лушпиння, дрібно порубаєте його.
  3. У сковороді нагрійте масло, всипте цибулю і тушкуйте до м'якості близько п'яти хвилин.
  4. Всипте гриби і готуйте, помішуючи, ще десять хвилин.
  5. Картоплю очистіть, промийте і наріжте.
  6. Промийте кубики від крохмалю.
  7. Спаржу вимийте і очистіть, розріжте кожен стручок на кілька частин.
  8. Бульйон залийте в сотейник і приберіть на плиту.
  9. Дайте йому закипіти і помістіть в нього картоплю зі спаржею.
  10. Закрийте все це кришкою і дайте закипіти.
  11. Варіть на середньому вогні протягом десяти хвилин.
  12. Покладіть в суп вершковий сир разом із листком лавра.
  13. Додайте спеції і готуйте ще п'ять хвилин.
  14. Потім всипте кріп і через кілька хвилин подавайте.

Порада: замість вершкового сиру можна додати трохи вершків.

Спосіб приготування в мультиварці

Для володарів мультиварки все буде ще простіше і не менш смачно! Якісь півгодини, і ваша диво-помічниця сповістить вас про готовність смачного і корисного супу з зеленою спаржею.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
бульйонний кубик 1 шт.
вода 1 л
масло оливи 30 мл
спеції за смаком
спаржа 2 пучка
макарони 0,1 кг
часник 2 шматочка
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 42 ккал

Як приготувати:

  1. Спаржу промийте і почистіть.
  2. У каструлю налийте воду і включіть режим варіння, дайте воді закипіти.
  3. Опустіть спаржу і дайте покипіти протягом декількох хвилин.
  4. Потім злийте на друшляк, промийте під проточною водою.
  5. Часник очистіть і наріжте пластинками.
  6. У каструлю налийте вказану кількість води і покладіть в неї часник і спаржу.
  7. Додайте спеції і масло.
  8. Дайте закипіти і потім варіть до м'якості спаржі.
  9. Покладіть в суп бульйонний кубик.
  10. Всипте пасту, вбийте яйця і варіть в режимі гасіння до готовності.

Порада: в якості макаронів можна використовувати будь-яку дрібну локшину.

Читайте також, як можна смачно запекти свіжу спаржу в духовці.

У наступній статті розказано, як приготувати корисний суп-пюре з селери.

А ось і рецепти приготування смачних салатів зі спаржею. Візьміть на замітку!

Приготування з курячим м'ясом

Кажуть, коли в супі є м'ясо, то він відразу стає поживним. Ми вирішили взяти курку, щоб не робити це занадто важким. Смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 40 г
курка 1 шт.
селера 3 стебла
порей 3 шт.
стручкова квасоля 0,2 кг
морква 1 шт.
петрушка 10 г
спаржа 200 г
спеції за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 143 ккал

Як приготувати:

  1. Моркву очистіть і ретельно вимийте.
  2. Розріжте її навпіл і обсушіть.
  3. Покладіть половинки зрізом вниз на суху сковороду.
  4. Обсушіть до чорних підпалин.
  5. Порей теж промийте, зріжте зелену частину.
  6. Курку ретельно вимийте, помістіть її в сотейник.
  7. Залийте необхідною кількістю води і приберіть на плиту, дайте закипіти.
  8. Зніміть пінку і викладіть до птиці морква, зелений порей.
  9. Селера промийте, очистіть і теж відправте в бульйон.
  10. Варіть протягом однієї години.
  11. Білу частину порею в цей час вимийте і наріжте половинками кілець.
  12. У сковороду покладіть масло і нагрійте його.
  13. Всипте подрібнений порей і тушкуйте до м'якості протягом десяти хвилин.
  14. Коли пройде час, курку вийміть і дайте їй хоча б трохи охолонути, щоб з нею можна було працювати.
  15. Розберіть птицю на невеликі шматочки.
  16. Квасоля вимийте, приберіть хвостики.
  17. Наріжте стручки на кілька частин.
  18. Спаржу промийте і очистіть, подрібніть.
  19. Петрушку вимийте і дрібно порубаєте її.
  20. Коли бульйон без курки знову закипить, покладіть в неї спаржу і квасоля.
  21. Варіть ще п'ять хвилин, потім додайте м'ясо і петрушку.
  22. Зніміть суп з вогню і через п'ять хвилин розливайте по тарілках.
Порада: замість курей можна використовувати будь-яке інше м'ясо.

Корисні поради

Коли ви готуєте суп з спаржі, то її обов'язково потрібно чистити і обов'язково зрізати щільні кінці. По-перше, суп з-за них може стати гірким, а по-друге, ви не зможете зварити їх до м'якості.

Щоб суп вийшов по-справжньому смачним і незвичайним, ви можете подавати його з чіпсами з копченого бекону. Також можна додати сухарики, а якщо суп з вершками — трохи гарбузового насіння.

Суп з спаржі завжди виходить смачним. Не сумнівайтеся в цьому навіть у тому випадку, якщо ви новачок на кухні. Адже приготувати таку страву простіше простого! Приємного апетиту!

Що ще почитати: