18 март 2019 7 102

Як приготувати десертне желе з йогурту

Як приготувати максимально простий, але оригінальний і навіть корисний десерт? Легко! Для цього потрібно йогурт, причому як натурального, так і будь-якого іншого смаку. Слід тільки запастися терпінням: ця солодкість вимагає часу, щоб застигнути.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
йогурту - 0,5 л
желатину - 15 г
цукру - 30 г
ванілі - 3 р
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 86 Ккал

Як приготувати:

  1. В половині склянки холодної води необхідно розчинити желатин. Спочатку треба дати набрякнути.
  2. Після цього поставити склянку на водяну баню і нагрівати рідина до тих пір, поки крупинки желатину не розтануть. Вогонь при цьому повинен бути слабким.
  3. В окремій мисці йогурт потрібно змішати з вказаною кількістю цукру, додавши щіпку ванілі. Цукор повинен повністю розчинитися.
  4. Теплий желатин влити в йогуртову масу і гарненько розмішати.
  5. Отриманий склад розлити по піалах або силіконових форм.
  6. Прибрати в холодильник до повного застигання, це займе мінімум три години. Потім подавати до столу.

Желе з йогурту з фруктами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ківі 1 шт.
йогурту 0,5 л
води 45 мл
желатину 30 г
цукру 60 г
апельсинів 1 шт.
стружки кокосової 20 г

Знадобиться на приготування – 7 годин.

Скільки калорій – 94.

Як приготувати:

  1. У холодній воді розмішати желатин, дати йому десять хвилин набрякнути.
  2. Потім повільно нагріти за допомогою водяної бані або мікрохвильової печі до повного розчинення крупинок.
  3. Йогурт кімнатної температури необхідно вилити у високий стакан блендера. Додати цукор і збивати хвилини три.
  4. Коли маса почне пінитися, потрібно додати желатин. Вливати його потрібно тонким струменем, продовжуючи збивати.
  5. Підготувати склянки або інші ємності.
  6. Вилити половину желатинової маси по склянках.
  7. Очистити ківі від шкірки і порізати її невеликими кубиками.
  8. Апельсин теж почистити, вирізати тільки помаранчеву м'якоть, всі білі волокна прибрати. Порізати часточки кубиками. Замість апельсина можна також використовувати мандарини або грейпфрут, очищати потрібно точно так само.
  9. Покласти обидва цих фрукта поверх желатинової маси.
  10. Зверху залити залишками йогурту, трохи залишити.
  11. Прибрати в холодильник на три години.
  12. Дістати і зробити невеликий надріз. Вставити в нього гарну часточку апельсина і долити залишки йогурту.
  13. Знову прибрати на дві години.
  14. Подавати, прикрасивши зверху тими ж фруктами, присипати кокосовою стружкою. Дані фрукти можна змінювати, як і саму посипання.

Як приготувати десерт з какао

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
желатину 15 г
води 0,1 л
какао 15 г
йогурту 0,5 л
шоколаду 50 г
цукру 30 г

Знадобиться на приготування – 5 годин.

Скільки калорій – 130.

Як приготувати:

  1. Розділити воду і желатин на дві частини. Підготувати дві миски, в які потрібно спочатку насипати по половині від зазначеної кількості желатину, а потім налити в кожну миску по 50 мл води кімнатної температури. Залишити на півгодини.
  2. Після цього одну миску поставити на водяну баню. Нагрівати, щоб крупинки розтанули, а потім вмішати сюди все какао. Грудочок бути не повинно.
  3. Зняти з вогню і влити половину від всієї маси йогурту, розмішати активно віночком. Також додати сюди половину цукру і теж його розчинити.
  4. Розлити масу по формах, але їх потрібно тільки заповнити до половини. Красиво вийде, якщо це буде скляна форма.
  5. Прибрати в морозилку на півгодини, щоб желе трохи застиг.
  6. Другу частину желатинової маси так само нагріти, потім додати цукор і йогурт, все перемішати віночком.
  7. Цю білу масу потрібно вилити поверх шоколадної.
  8. Шоколад натерти крупно. Для цього його краще заздалегідь підморозити. Присипати стружкою желе і прибрати його в холодильник ще години на чотири, а потім подавати.

Смугасте желе з йогурту

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
води 0,5 л
желатину 40 г
абрикосового йогурту 0,5 л
меду 40 мл
чорничного йогурту 0,5 л
полуничного йогурту 0,5 л

Знадобиться на приготування – 4 години 30 хвилин.

Скільки калорій – 56.

Як приготувати:

  1. Підготувати невеликі формочки для майбутнього десерту.
  2. Желатин слід приготувати в зазначеній кількості строго по інструкції на упаковці. Процес стандартний: замочити, потім нагріти на водяній бані. Поділити отриману рідину на три однакові частини.
  3. Всі три види йогурту розлити по різних мисках. Можна використовувати різні смаки, головне, щоб вони відрізнялися за кольором. Можна брати один і той же йогурт, але додати різні барвники.
  4. У кожну миску з молочним продуктом потрібно додати по три ложки меду. Він обов'язково повинен бути рідким, щоб зміг легко розчинитися.
  5. Кожну частину желатину додати в кожну миску з йогуртом.
  6. Все гарненько розмішати за допомогою віночка.
  7. Спочатку потрібно взяти самий красивий колір йогурту. Його потрібно налити на дно. Вибір кольору залежить тільки від особистого смаку.
  8. Розлити цю частину по всіх формах, вона повинна заповнити їх на третину. Якщо це гнучка силіконова форма, її потрібно встановити на піднос, інакше не можна буде перенести і все розіллється.
  9. Поставити формочки в холодильник на півгодини, потім витягнути. Желе має трохи застигнути.
  10. Потім точно так само розлити другу частину і дати їй застигнути. На цей раз може вистачити і двадцяти хвилин. Кожен наступний шар вимагає менше часу.
  11. Далі повторити все і з третім кольором йогурту. Дати застигнути.
  12. В кінці накрити форми фольгою або плівкою і дати їм остаточно заморозитися протягом двох-трьох годин.
  13. Після цього витягнути десерт, опустити її на кілька секунд в окріп, а потім перевернути на тарілку. Желе легко вийде з форми. Подавати до столу.

Йогурт в десерті можна замінити іншим кисломолочним продуктом. Як приготувати просте і листкове желе зі сметаною.

Також читайте, як зробити сметанне желе з какао.

А тут наші кулінари розкриють всі тонкощі приготування желе зі свіжої або замороженої вишні.

Корисні поради

Для звичайного желатину необхідно використовувати холодну воду. Якщо ж використовується швидкорозчинний продукт, то його потрібно розводити в гарячій воді, але не в окропі. Окріп вбиває всі зв'язують властивості, тому і на водяній бані важливо не перегріти масу.

Чим більше форма, тим довше буде застигати желе. Якщо для одного виду це зажадає трохи більше часу, то для смугастих десертів все може затягнутися на цілий день. Кожному шару потрібно час застигнути окремо, інакше вони змішаються, і презентація буде зіпсована.

Краще взяти невеликі форми для застигання, так буде швидше. Шари ж краще робити широкими, це теж заощадить час. Красиво десерт виглядає в прозорій піалі, коли можна побачити всю шаруватість.

Для додання кольору можна використовувати не тільки штучні барвники, але і натуральні. Наприклад, морквяний сік, чорничний або будь-який інший ягідний. Таким чином передається і натуральний смак продукту-барвника, і частина його вітамінів.

Рідше використовується варення. Тоді додатковий цукор або мед не потрібно, як і барвник. Варення потрібно брати без кісточок, краще нехай це буде повидло або джем без будь-яких великих шматочків. Його потрібно гарненько розмішати в йогурті, а потім вливати сюди желатин. Для застигання може знадобитися трохи більше часу.

Прикрашати такий десерт можна мигдальними пластівцями, горіхами, цілими ягодами, сухофруктами і т. д. Ця солодкість – справжній простір для фантазії. Це дуже сподобається дітям, так що готувати можна разом з ними.

Що ще почитати: