14 июнь 2019 6 038

Як швидко приготувати йогуртовий крем для торта

Основні причини популярності йогурту – це його освіжаючий терпкуватий смак і пудинг-фактура, отримані під впливом особливої культури бактерій, доданої в молоко. Вони переробляють молочний цукор (лактозу) в молочну кислоту, виділяючи при цьому ряд біологічно активних речовин, які сприяють активному засвоєнню кальцію, в надлишку міститься в продукті.

Крім цього, йогурт відомий своїм впливом на обмін жирів в організмі, тому є порятунком для ласунів, які мають проблеми із зайвою вагою. Солодкий і жирний крем на його основі не викличе появи зайвих сантиметрів в талії і кілограмів ваги.

Простий йогуртовий крем для торта
Інгредієнти Кількість
Молоко домашнє - 500 мл
Йогуртова Закваска - 1 пакетик
Сироп будь-фруктовий - 5 ст. л.
Желатин - 2 ст. л.
Вода кип'ячена - 4 склянки
Час приготування: 480 хвилин Калорійність на 100 г: 78 Ккал
Для приготування нескладного йогуртового крему потрібно мінімальний набір продуктів, завжди наявний під рукою.

Закип'ятити домашнє молоко. За браком його можна використовувати і магазинне, але з високою жирністю. Остудити до 37 °С. Всипати закваску, добре перемішати, розлити по спеціальних склянках і поставити в йогуртницю на 8 годин. Якщо у вас немає такого приладу, можна залишити в каструлі, замотати теплою ковдрою і сквашувати той же час.

Залити желатин теплою водою, залишити на півтори години розбухати. Поставити на водяну баню, влити фруктовий сироп (вишневий, грушевий, яблучний) і варити, помішуючи і не даючи закипіти, інакше він не застигне. Зняти з конфорки, остудити.

Влити йогурт, добре вимішати і відразу ж починати складання торта. Заливати коржі торта, вкладені в роз'ємну форму з високими бортами. Чим більше крему, тим смачніше буде торт. Відправити на холод для застигання.

Повітряний йогуртовий крем для бісквітного торта

Торт на основі бісквітних коржів з таким кремом не втратить своєї легкості і легкості.

Компоненти:

  • Натуральний йогурт – 550 мл;
  • Вершки жирні – 2 ст. л.;
  • Цукор – 200 г;
  • Желатин – 1 пакетик;
  • Вода – 100 мл;
  • Лимонний сік – 150 мл

Виливаємо натуральний йогурт в глибоку пластмасову миску, додаємо половину цукру і збиваємо на високій швидкості близько 10 хвилин.

Тоненькою цівкою вливаємо заздалегідь видавлений лимонний сік і продовжуємо збивати. У цій кремовою масою цукор повинен повністю розчинитися.

В залізну миску наливаємо воду, ставимо на плиту кип'ятитися. Остуджуємо до 32 °С і додаємо желатин. Добре промешиваем, щоб не утворилося грудочок і залишаємо на пару хвилин. Вливаємо желатинову рідоту в крем і продовжуємо збивати.

В окремій ємності змішуємо цукор, що залишився і холодні вершки збиваємо до появи стійкої білої піни.

Обережно змішуємо вершкову і йогуртову маси, прикриваємо кришкою і відправляємо в холодне місце на дві години. Виймаємо і спокійно змащуємо бісквітні коржі.

Ніжний сирно-йогуртовий крем для торта

Повітряний ніжний крем виходить з родинних кисломолочних продуктів – сиру і йогурту.

Компоненти:

  • Сир домашній – 500 г;
  • Вода – 0,5 склянки;
  • Йогурт натуральний – 50 г;
  • Желатин – 1 упаковка;
  • Цукор – 0,5 склянки.

Заливаємо желатин кип'яченою теплою водою. Даємо розбухнути, якщо вам попався вітчизняний виробник на це піде близько 30 хвилин, якщо імпортний – буде достатньо 5 хвилин. Прочитайте інструкцію на упаковці.

Дуже важливо правильно розчинити желатинову масу. Потрібно поставити на вогонь і часто помішувати, не даючи закипати, інакше крем не застигне. Якщо ви це робите вперше, краще поставити на водяну баню, тоді точно розчин не закипить. Знімаємо з вогню й даємо охолонути до кімнатної температури.

Сир перетираємо через сито або перемелюємо на електром'ясорубці. Додаємо цукор і збиваємо до розчинення піску. Якщо ви хочете отримати крем якнайсолодше, збільште дозу цукру вдвічі.

Не припиняючи збивати, вливайте желатинову рідоту в загальну масу. Ставимо в холодильник на кілька годин. Отримавши густий застиглий крем, перемазываем коржі торта.

Якщо частина залишилася невикористаною, його можна покласти в красиву невелику піалу, прикрасити фруктами і подавати в якості легкого десерту.

Дивовижний вершково-йогуртовий крем

Для приготування цього крему можна скористатися магазинним ароматизованим йогуртом, а для розчинення желатину сироп того ж смаку. Але вершки повинні бути самої високої жирності і обов'язково свіжими.

Компоненти:

  • Вершки жирні – 400 мл;
  • Цукор – 200 г;
  • Йогурт – 450 г;
  • Желатин – 1 упаковка;
  • Апельсин – 2 шт.

Миємо й розрізаємо апельсин навпіл. Проколюємо виделкою в декількох місцях м'якоть і, сильно стискаючи, видавлюємо сік. Його повинно вийти не менше одного стакана. Якщо у вас є соковижималка або цитрусовий прес, це значно полегшить завдання. В отриманому соку замочуємо желатин, добре розмішати.

Висипаємо цукор в электрокофемолку і перетираємо в пудру. При відсутності такого приладу, треба купити готову цукрову пудру.

Ставимо желатин на водяну баню і прогріваємо до повного розчинення. Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою. Додаємо невеликими порціями йогуртову масу і продовжуємо збивати.

Вливаємо, не перериваючи процес, желатиново-апельсинову рідина. Коли маса стане однорідною, відправляємо в холодильник на пару годин.

Крем для торта з манки і лимона рецепт до смішного простий, але незабутньо смачний.

Незвичайно смачний крем для бісквіта з маскарпоне, читайте рецепт.

Читайте як приготувати збиті вершки в домашніх умовах тут.

Сметанно-йогуртовий крем для десертів

Легкий, швидкий і дуже ніжний крем зі сметани і йогурту вийде навіть у недосвідченого кондитера.

Компоненти:

  • Сметана домашня – 400 г;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Йогурт домашній – 100 мл;
  • Какао – 2 ст. л;
  • Желатин – 1 упаковка;
  • Вода очищена – 0.5 склянки.

Розчиняємо желатин в теплій воді, даємо постояти кілька хвилин. Слідкуйте, щоб під час висипання не утворилося грудочок, тоді желатин погано розчинитися. Холодну домашню сметану збиваємо міксером на високій швидкості в повітряну піну.

Якщо ви використовуєте магазинну, застеліть сито марлею, викладіть на неї сметану, надавіть вантажем і залиште на ніч. Так зійде зайва волога і сметана буде густіше. Додавайте невеликими порціями цукор і продовжуйте збивати.

Прогрійте желатин на вогні, не даючи йому закипіти. Остудіть і додайте потроху сметанную суміш, продовжуючи збивати. Викладіть охолоджений йогурт, всипте какао і все добре промешайте. Поставте застигати в холодильник на одну годину.

Йогуртовий крем приготований без желатину

Дуже хороший йогуртовий крем, яким зазвичай прикрашають невеликі тістечка, виходить і без додавання желатину. Але майте на увазі, що форму він тримає не дуже довго.

Компоненти:

  • Свіжа малина – 1 склянка;
  • Свіжа полуниця – 1 склянку;
  • Жирні вершки – 2 склянки;
  • Йогурт натуральний – 2 склянки;
  • Цукор – 6 ст. л.

Обережно помити і просушити ягоди. Засипати половиною цукру і дати постояти близько 15 хвилин. З'єднати вершки з цукром до повного розчинення.

Додати йогурт вершковий крем, акуратно ложкою вмішати ягоди і покрити підготовлену поверхню випічки. Прикрасити зверху цілими ягідками і полити виділився з них соком.

Йогуртовий крем для торта на основі яєць

Цей крем добре підходить для прикраси торта, але і в якості самостійного десерту теж годиться.

Компоненти:

  • Фруктовий сироп – 6 ст. л;
  • Йогурт – 200 мл;
  • Молоко домашнє – 5 ст. л;
  • Желатин – 1 пакетик;
  • Курячий білок – 2 шт.;
  • Лимонний сік – 2 ч. л.;
  • Ванілін – 0.5 пакетика;
  • Вода – 0,5 склянки.

Охолоджений білок збиваємо до стійкої кремоподібної маси, поступово вливаємо лимонний сік. Розчиняємо желатин в теплій воді.

Даємо постояти хвилин 5 і прогріваємо на водяній бані до повного його розщеплення. Даємо охолонути і з'єднуємо з густим фруктовим сиропом, ваніллю і йогуртом.

Акуратно ложкою вводимо білкову масу в йогуртову суміш. Розкладаємо по піалах або змащуємо торт і відправляємо в холодильник на чотири години.

Корисні поради

  1. Для приготування йогуртових кремів краще всього використовувати інгредієнти з середньою калорійністю або домашнього приготування. Якщо ви візьмете зовсім знежирені продукти крем не застигне і вийти практично позбавленим смаку. Краще знизити калорійність, зменшивши дозу цукру;
  2. Для збивання йогурту і цукрової пудри достатньо 6 хвилин на середній швидкості;
  3. Для отримання більш повітряної маси, цукрову пудру можна протрусити через сито, як це робиться зазвичай з борошном;
  4. Йогуртовий крем відмінно зберігається в харчовому контейнері під кришкою близько тижня. Його використовують не тільки для манних, бісквітних, пісочних коржів, але для млинців і оладок;
  5. Він може виступати в якості заправки для фруктового салату або як прикраса морозива;
  6. Змінити колір досить легко, додавши харчові барвники. Також можна скористатися морквяним соком;
  7. Для отримання густого вершкового крему з додаванням йогурту потрібно половину порції вершків розчинити з желатином і прогріти на водяній бані, а потім ввести в загальну масу крему з рештою вершками;
  8. Надати додатковий аромат або смак можна додаванням до складу ванілі або кориці.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: