Як смачно приготувати сирник на сковороді
Сьогодні ми будемо готувати найпростіші сирники. Всі вони вийдуть ніжними, легкими, повітряними і при цьому дуже поживними! Пропонуємо рецепти прості, так що ви точно впораєтеся. Приємного апетиту!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пудра - | 100 г |
сир - | 0,5 кг |
рослинна олія - | 15 мл |
борошно - | 0,2 кг |
яйце - | 1 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 238 Ккал |
Як приготувати:
- Сир засипати в миску, додати пудру.
- Туди ж — яйце і все це вимішати міксером або вручну до однорідності.
- Додати половину борошна і поєднати все.
- З отриманих компонентів замісити м'яке і еластичне тісто.
- Поділити його на кілька частин, і з кожної сформувати коржик.
- Обваляти їх у залишках борошна.
- У сковороду викласти сирник.
- Смажити до золотистого кольору, потім при необхідності викласти на серветки.
Смачні сирник з манкою на сковороді
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
розпушувач | 5 г |
сир | 200 г |
рослинна олія | 30 мл |
цукор | 40 г |
манна крупа | 30 г |
сіль | 1 пучку |
яйце | 1 шт. |
борошно | 50 г |
Знадобиться на приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 261.
Як приготувати:
- Сирний продукт висипати в ємність, розім'яти його вилкою.
- Добавитт крупу, розпушувач, цукор і все з'єднати.
- Вбити яйце, змішати його з іншими інгредієнтами і довести масу до однорідності.
- На плоске блюдо насипати борошно.
- З сирної маси сформувати коржі і обваляти кожну в борошні.
- Сковорідку до цього часу нагріти.
- Обсмажити сирні коржики до рум'яності.
Як зробити пишні сирник з пшоняною кашею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
сирний сир | 50 г |
сіль | 2 дрібку |
пшоняна крупа | 150 г |
вершкове масло | 30 г |
борошно | 30 г |
сир | 0,1 кг |
пудра цукрова | 30 г |
Знадобиться на приготування – 2 години 50 хвилин.
Скільки калорій – 290.
Як приготувати:
- Пшоно засипати в миску.
- Налити води і дати настоятися в такому вигляді дві години.
- Коли пройде час, відварити крупу до готовності.
- Потім остудити її і зайнятися в цей час іншими компонентами.
- Сир з'єднати з пудрою в невеликій ємності.
- Додати сіль, яйце і сирний сир.
- Змішати все до однорідності разом з пшоном.
- Потім з отриманої маси сформувати невеликі кульки.
- З них зробити коржики і обсмажити в розігрітій сковороді.
Як спекти з фісташками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 60 г |
сир жирний | 0,6 кг |
цукор | 70 г |
рослинна олія | 30 мл |
сіль | 1 пучку |
яйце | 1 шт. |
очищені фісташки | 50 г |
Знадобиться на приготування – 35 хвилин.
Скільки калорій – 234.
Як приготувати:
- Яйце розбити в миску, додати сіль і цукор.
- Все це збити віночком або ручним міксером в піну.
- Додати розім'яту сир і збити ще раз.
- Всипати борошно і фісташки. Вони можуть бути цілими або подрібненими.
- Вимісити однорідне тісто, поділити на частини.
- Сформувати коржі.
- У сковороді нагріти масло і обсмажити на ньому сирника до готовності.
Рецепт приготування з яблуками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 40 г |
сир | 0,3 кг |
сода | 1 пучку |
яблука | 3 шт. |
сіль | 1 пучку |
манна крупа | 40 г |
яйця | 2 шт. |
пудра цукрова | 10 г |
рослинна олія | 50 мл |
Знадобиться на приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 149.
Як приготувати:
- Сир помістити в миску, додати яйця.
- Все ретельно перемішати і ввести манку.
- Далі всипати сіль, пудру і соду, з'єднати.
- Дати настоятися близько чверті години.
- За цей час яблука вимити, почистити і нарізати м'якоть кубиками.
- Додати їх в сирний продукт і змішати все.
- У сковороді розігріти олію і викладати сирника ложкою.
- Смажити до золотистого кольору.
Рецепт сирники з морквою і яблуками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 1 шт. |
яйце | 1 шт. |
сир | 0,5 кг |
цукор | 15 г |
борошно | 80 г |
яблуко | 1 шт. |
сіль | за смаком |
ізюм | 15 г |
рослинна олія | 20 мл |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 162.
Як приготувати:
- Родзинки промити під проточною водою і викласти в миску.
- Залити окропом і накрити кришкою хвилин на п'ятнадцять.
- Потім відвар злити і сухофрукти знову промити, обсушити.
- З моркви зрізати шкірку, вимити і натерти.
- Те ж саме зробити з яблуком.
- Сир з'єднати з яйцем, цукром, сіллю і половиною борошна.
- Всипати родзинки і ретельно перемішати.
- Сформувати з тіста коржика.
- Обваляти їх у залишках борошна, обсмажити на розігрітій олії в сковороді.
Смажені сирники, хоч і дуже смачні, але їсти їх можна не всім. В якості альтернативи потрібно використовувати інші способи приготування. Як смачно приготувати сирник в духовці: рецепти з фото.
Також читайте, як приготувати сирники в мікрохвильовці на сніданок.
А тут ви знайдете кілька рецептів сирників без додавання борошна.
Готуємо з гарбузом і морквою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
гарбуз | 0,2 кг |
рослинна олія | 20 мл |
пудра цукрова | 20 г |
яйце | 1 шт. |
ванілін | 2 г |
морква | 3 шт. |
сир | 200 г |
лимон | 0,5 шт. |
манна крупа | 30 г |
Знадобиться на приготування – 1 годину і 25 хвилин.
Скільки калорій – 109.
Як приготувати:
- Гарбуз вимити, очистити від шкірки і позбавити від волокон і насіння.
- Нарізати кубиками і покласти в сотейник.
- Моркву почистити і помити, нарізати товстими кільцями.
- Надіслати до гарбузі, влити трохи води і прибрати на плиту.
- Відварити до м'якості і злити на друшляк.
- Далі компоненти розім'яти в пюре і остудити.
- Яйце до цього часу збити в піну з пудрою.
- Влити до овочів, додати ванілін і перемішати.
- Сир розім'яти і перетворити в однорідну масу.
- Ввести його до решти інгредієнтів разом з манкою.
- З лимона зняти цедру і всипати туди ж.
- Все з'єднати і дати масі настоятися хвилин двадцять.
- Масло нагріти в сковороді і викладати в нього сирника ложкою.
- Смажити до готовності з обох сторін.
Як приготувати з бананом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 10 г |
рослинна олія | 20 мл |
борошно | 50 г |
банан | 1 шт. |
яйце | 1 шт. |
сир | 0,2 кг |
Знадобиться на приготування – 20 хвилин.
Скільки калорій – 156.
Як приготувати:
- Яйце розбити в миску і з'єднати з цукром за допомогою віночка або міксера.
- Банан очистити і розім'яти разом з сиром.
- З'єднати обидві маси між собою, всипати борошно.
- Сформувати сирники і обсмажити їх в олії до рум'яного кольору.
Доповнюємо десертний сніданок вишнями
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 80 г |
пудра цукрова | 40 г |
вишня | 100 г |
сир | 300 г |
сіль | 5 г |
розпушувач | 10 г |
яйця | 2 шт. |
рослинна олія | 20 мл |
манна крупа | 40 г |
Знадобиться на приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій – 205.
Як приготувати:
- У миску викласти сир і розім'яти його, щоб став однорідним.
- Додати яйця, манну крупу, пудру і сіль.
- Все ретельно перемішати і ввести муку з розпушувачем. Бажано додавати через сито, щоб не з'явилися грудочки.
- Вишню вимити і очистити від кісточок.
- Половинки вмішати в тісто і сформувати коржі.
- У сковороді нагріти масло і обсмажити до золотистого кольору.
Сирники з сиру з додаванням шоколаду
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 60 г |
рослинна олія | 20 мл |
яйце | 1 шт. |
шоколад | 100 г |
сир | 0,4 кг |
борошно | 40 г |
Знадобиться на приготування – 35 хвилин.
Скільки калорій – 260.
Як приготувати:
- Шоколад нарізати кубиками, якщо у вас ціла плитка. Але краще купити його в краплях.
- Сир з'єднати з яйцями в невеликій ємності.
- Коли маса стане однорідною, всипати цукор.
- Далі ввести муку через сито і замісити м'яке тісто.
- Відщипнути трохи і викласти в центр шматочок шоколаду.
- Скріпити краї так, щоб начинка залишилася зачиненою.
- Повторити з усім тестом і шоколадом.
- Далі з кульок зробити коржики.
- Обсмажити їх до рум'яності на добре прогрітій сковороді з маслом.
Корисні поради
В сирне тісто за смаком можна додати різні компоненти. Це можуть бути сухофрукти, наприклад родзинки, чорнослив і курага. Можна додати горіхи: бразильські, кедрові, кешью, мигдаль, макадамія. І, звичайно, прянощі на зразок мускатного горіха, кориці, какао, бадьяна, кардамону.
Сирник також можна запекти в духовці. В такому випадку не потрібно їх обвалювати ні в чому. Просто викласти на пергамент, яким вкрита форма, і відправити в прогрітий духову шафу до легкого золотистого кольору. За бажанням папір можна змастити хорошим вершковим маслом.
Подавати сирні коржики можна не тільки зі сметаною, але і з іншими охолодженими соусами. Це може бути йогурт, варення, згущене молоко, карамель, ваніль або шоколадний соус, ганаш, вершки, морозиво та ін При подачі доповніть всі м'ятою і свіжими ягодами або фруктами.
Сирник бувають тільки соковитими, ніжними, смачними і легкими! Інших варіантів просто бути не може. Обов'язково приготуйте найцікавіші варіанти, щоб порадувати себе і близьких.