09 май 2019 100

Як смачно приготувати сирники без яєць

Якщо ви вранці вирішили зробити сирники, але раптом виявили, що у вас відсутні курячі яйця в холодильнику — не біда! У цьому випадку їх можна приготувати без яєць.

Тим більше в підсумку вийде відмінне ласощі, яке нічим не гірше, ніж з яйцями.

Сирники без яйця виходять ніжними, легкими, а їх аромат буде розноситися по всьому будинку.

Ваші близькі будуть від них просто в захваті! Так, як же їх приготувати? Для полегшення готування можна скористатися наступними рецептами.

Сирники із сиру без яєць
Інгредієнти Кількість
сиру - 360 грам
цукру - 2-3 великі ложки
борошна - 70 грам
солі - трохи
рослинної олії - для обсмажування
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал

Як готувати по технології з наочними фото:

  1. Сир кладемо у велику ємність, насипаємо сіль і розмішуємо;
  2. Потім засипаємо цукровий пісок, не потрібно сипати цукру занадто багато. В іншому випадку сир весь розкисне і доведеться досипати багато борошна. В результаті сирники вийдуть жорсткими;
  3. Засипаємо борошно і вимішуємо тісто. В результаті воно вийти густим і не липнути до рук;
  4. Насипаємо на тарілку або стіл невелику кількість борошна;
  5. На вогонь поміщаємо жаровню, підливаємо масло і прогріваємо;
  6. З тіста робимо невеликі оладки, обсипаємо борошном;
  7. Кладемо їх у киплячу олію, накриваємо кришкою і залишаємо обсмажуватися до рум'яного кольору;
  8. Потім перекладаємо на іншу сторону, знову прикриваємо і засмажуємо до рум'яного кольору;
  9. Викладаємо готові сирники на тарілку і ставимо на стіл.

Рецепт ніжною випічки в духовці

Що знадобиться:

  • 300 грам сиру;
  • Цукровий пісок – 3 великі ложки;
  • Борошно – 100 грам;
  • Паніровка – невелику кількість борошна;
  • Щіпка солі;
  • ½ Ч. ложки розпушувача;
  • Рослинне масло.

Скільки має готуватися – 30 хвилин.

Калорійність – 145.

Приступаємо до готування сирників без яєць:

  1. Викладаємо сир у велику ємність, насипаємо сіль і розпушувач. Все перемішуємо;
  2. Засипаємо цукровий пісок, ретельно перемішуємо. Цукор потрібно перетерти, повинна вийти однорідна суміш;
  3. Засипаємо борошно і вимішуємо тісто. Воно має вийти густим і не має приставати до рук;
  4. Форму для запікання можна збризнути невеликою кількістю масла;
  5. На стіл насипати борошно і викладаємо сирне тісто. Робимо з нього круглі сирники, обсипаємо їх борошном і вкладаємо в форму для запікання;
  6. Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди форму з творожниками;
  7. Вони повинні запікатися близько 10 хвилин;
  8. Готові сирники виймаємо з духовки, обережно знімаємо з форми лопаткою, викладаємо на тарілку;
  9. Подавати можна з фруктовим йогуртом, варенням, сметаною або медом.

Сирники без яєць з манкою

Які інгредієнти знадобляться для готування:

  • Півкілограма сиру;
  • Манна крупа – 130 грам;
  • Цукровий пісок – пів склянки;
  • Сіль – щіпка;
  • ½ Ч. ложки меленої кориці;
  • Трохи ванілі;
  • Рослинна олія для обсмажування.

Скільки має готуватися – 25 хвилин.

Яка калорійність – 175.

Як робити:

  1. Поміщаємо в глибоку чашку сир, сіль та цукровий пісок;
  2. Всі розминаємо ложкою і розтираємо великі сирні грудки;
  3. Також можна скористатися ситом, через нього суміш потрібно протерти. В результаті вийде однорідна, ніжна і пухка маса;
  4. Засипаємо манку, все розмішуємо;
  5. Додаємо корицю і ваніль. Ці компоненти додадуть приємний аромат;
  6. Залишаємо суміш постояти близько 15 хвилин, щоб манка набухла;
  7. Насипаємо борошно на плоску тарілку;
  8. Ставимо На вогонь сковорідку, підливаємо рослинне масло і прогріваємо;
  9. Формуємо з тіста круглі сирники середнього розміру, присипаємо борошном;
  10. Викладаємо їх у киплячу олію. Смажити слід під закритою кришкою, на середньому вогні;
  11. Спочатку обсмажуємо одну сторону до рум'яного кольору, потім перевертаємо і смажимо іншу сторону до рум'яного кольору;
  12. Викладаємо готові сирники на тарілку;
  13. Ставимо на стіл відразу після обсмажування в гарячому вигляді з варенням, сметаною або медом.

Урізноманітніть блюдо бананом

Складові компоненти:

  • 400 грам сиру;
  • 2-3 маленькі ложки цукру;
  • Борошно – 150 грам;
  • Трохи борошна для обвалювання;
  • Щіпка солі;
  • 2 банана;
  • Рослинна олія для обсмажування.

Тривалість приготування – 20 хвилин.

Рівень вмісту калорій – 195.

Як готувати сирники без яєць з бананом:

  1. Сир кладемо у велику ємність, додаємо до нього сіль і цукор. Розмішуємо до повного розтирання;
  2. Засипаємо борошно і замішуємо густе тісто;
  3. Банани чистимо від шкірки і нарізаємо м'якоть дрібними шматочками;
  4. Викладаємо банани в сирну суміш, добре розмішуємо;
  5. Насипаємо борошно на плоску тарілку;
  6. Ставимо сковорідку на вогонь, підливаємо масла і гріємо;
  7. Робимо з сирної суміші невеликі круглі сирники і обсипаємо борошном;
  8. Розкладаємо в киплячу олію. Прикриваємо кришкою, зменшуємо вогонь;
  9. Обсмажуємо їх з кожного боку по 3-4 хвилини;
  10. Готові сирники викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Коли справа доходить до випічки, то господині часто не можуть вибрати якийсь один рецепт, адже їх безліч. Пропонуємо звернути увагу на кілька рецептів нашого сайту. Перший — як приготувати заливний пиріг на кефірі. Міняємо начинки і насолоджуємося смаком!

Другим буде класичне вівсяне печиво, технологія приготування якого описана тут. До чаю дуже добре підійде.

Третім рецептом стане бісквіт на сметані. Заходьте сюди і читайте покрокову інструкцію з випікання, а також маленькі хитрощі.

Корисні поради

  • Сир попередньо можна перетерти через сито. Він стане більш однорідним і повітряним;
  • Якщо сирна суміш рідка, то в неї можна додати трохи крохмалю. Якщо засипати туди занадто багато борошна, то сирники вийдуть занадто жорсткими;
  • Не бажано в тісто додавати занадто багато цукрового піску, інакше сир розкисне. Краще всього після приготування готові сирники посипати цукровою пудрою;
  • Також сирник можна робити з різними наповнювачами – родзинками, горіхами, курагою, чорносливом, яблуками, грушами, бананами, вишнею, малиною, полуницею і багатьма іншими фруктами;
  • Якщо сирники робляться солоними без цукру, то в тісто можна додавати ковбасу, варену картоплю, гриби;
  • Готові сирник можна подавати до чаю, кави і різних соків. Додатково до них потрібно подавати сметану, варення, йогурт, мед, згущене молоко.
Сирники без яєць — це легке і просте ласощі, яке буде відмінним варіантом для сніданку. Вони виходять дуже смачними і повітряними.

І зовсім необов'язково для тіста використовувати курячі яйця. Крім цього, багатьма нелюбимий сир буде в цьому столі просто чудовим!

Отже, ще раз про сирники, тепер у відеозапису:

Що ще почитати: