21 июнь 2019 39

Готуємо смачні і корисні бутерброди з сиром

Сир має нейтральний смак, тому бутерброди з нього можуть бути будь-якими. Добавки вибирайте на свій смак – редис, в'ялені томати, варені яйця, риба, зелень, цибулю і часник.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
томатів - 2-3 шт.
житнього хліба - 4 скибочки
цибулин - 1 шт.
м'якого сиру - 200 г
солі - за смаком
чорного меленого перцю - за смаком
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 98 Ккал

Сир, який береться за основу, відмінно поєднується з томатами та цибулею. За рецептом овочі треба нашаткувати дрібно, але можна подрібнити блендером – так буде ще смачніше.

Як зробити:

  1. Томати дрібно порубати, цибулю дрібно нашаткувати. Можна використовувати для подрібнення блендер, це займе кілька секунд.
  2. Все перемішати з м'яким сиром, приправити за смаком.
  3. Пасту намазати на чорний хліб.

Бутерброди із зернового хліба з зеленню

Важливий момент: сир потрібно гарненько розтерти до однорідності. Зелень, в нашому випадку кріп, додати в кінці готування.

Знадобляться:

  • 2 шматочки цільнозернового хліба;
  • 100 г домашнього (м'якого) сиру;
  • 15 мл олії рафінованої;
  • 15 мл знежиреного молока;
  • 1 жменю подрібненого кропу.

Час приготування: 10 хвилин. Кількість калорій: 99.

Як зробити:

  1. Злегка підсушити шматочки хліба на сковороді або в тостері.
  2. Збити протертий сир з рафінованим маслом і молоком, додати сіль, подрібнений кріп. Намазати хліб товстим шаром пасти.
  3. Подібним чином можна зробити масу з зеленим цибулею.

Бутерброди з сиром і овочами

Кращий варіант сніданку – ситні, різноманітні за складом бутерброди з овочами і сирною масою.

З редисом і зеленню

Потрібні:

  • 100 г сиру;
  • 40 г нежирної сметани;
  • 6 редисок;
  • будь-яка зелень за смаком;
  • сіль.

Час: 15 хвилин. Калорійність: 125 ккал.

Як готувати:

Перемішати 100 г сиру зі сметаною, ретельно розтерти. Редис дрібно нашаткувати або натерти. Змішати сир з редисом, подрібненою зеленню, всі приправити за смаком.

З сирною пастою і в'яленими помідорами

Знадобляться:

  • 100 г сиру;
  • 40 мл грецького йогурту;
  • 4 в'ялених в олії помідора;
  • 4 шматка житнього хліба;
  • зелень будь-яка за смаком;
  • приправи за смаком.

Готування: 10-15 хвилин. Цінність: 89 ккал.

Як готувати:

  1. У мисці змішати 100 г сиру з йогуртом, гарненько розтерти. Замість йогурту можна взяти сметану.
  2. Приправити масу свіжомеленим чорним перцем, дрібкою солі. Все перемішати, намазати на шматочки житнього хліба.
  3. Зверху викласти дрібно нашатковані в'ялені томати, подрібнену зелень.

З болгарським перцем

Вам знадобляться:

  • 1 батон зернового хліба;
  • 150 г сиру;
  • 40 г масла вершкового;
  • 35 г сметани;
  • 2 стручка солодкого перцю;
  • зелень – за смаком.

Приготування: 15 хвилин. Порція: 105 ккал.

Як готувати:

  1. Стручки солодкого перцю очистити від насіння, перегородок, подрібнити блендером. Зелень дрібно нарізати.
  2. Розтерти в мисці сир з маслом і сметаною. Можна збити міксером. Коли маса стане однорідною, додати зелень, солодкий перець, добре розмішати.
  3. Приготовленої пастою змастити шматочки хліба (можна попередньо підрум'янити в тостері). Прикрасити гілочкою свіжої зелені.

Як робити з яйцем

Готуємо з найбільш доступних інгредієнтів. Хороший сир у наших магазинах можна купити легко, а курячі яйця завжди під рукою. Ще потрібна якась свіжа зелень, ми пропонуємо зелений лук.

Знадобляться:

  • 1 батон;
  • 300 г сиру;
  • 3 яйця;
  • зелена цибуля за смаком;
  • 40 г майонезу (можна замінити сметаною);
  • сіль за смаком.

Час приготування: 15 хвилин. Цінність: 99 ккал.

Як зробити:

  1. Нарізати батон скибочками, трохи підсушити в тостері. Яйця зварити практично круто (4 хв.), охолодити, очистити. Дрібно порізати перо зеленого лука.
  2. У глибокій мисці розтерти виделкою кисломолочний продукт з яйцями. Додати майонез, нарізану цибулю. Все перемішати.
  3. Приготовлену масу намазати товстим шаром на скибочки підсушеного хліба.
  4. Прикрасити страву кружальцями свіжого огірка.

Також рекомендуємо вивчити, як готувати апетитні бутерброди з сирним сиром.

Бутерброди з сосисками для швидкого перекусу і святкового столу — те, що треба, коли часу зовсім мало.

А тут читайте, як приготувати гарячі бутерброди з картоплею.

Рецепти приготування з рибою

До збитого сиру по рецепту додаємо подрібнену рибу, ріпчаста і зелена цибуля, варене яйце, все перемішуємо і викладаємо на шматок чорного хліба.

«Пікантні» з копченою сардиной

Першим буде пікантний бутерброд. У ньому копчена риба прекрасно уживається з сирною масою і яскравими приправами.

Знадобляться:

  • 50 г копчених сардин в маслі;
  • 100 г традиційного сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 солоний огірок;
  • 100 г масла вершкового;
  • 3 шматка чорного хліба;
  • 10 мл соку лимона;
  • 1 яйце;
  • за смаком зелений лук;
  • за смаком їдальня гірчиця.

Времч: 10-15 хвилин. Калорійність: 125 ккал.

Як зробити:

  1. Сардини розім'яти виделкою (масло заздалегідь злити). Дрібно нашаткувати цибулю, солоний огірок, натерти зварене куряче яйце. Всі підготовлені інгредієнти викласти до сардин.
  2. Вершкове масло, кисломолочний продукт помістити в чашу блендера, збити до однорідності.
  3. Відправити суміш до сардин, додати трохи соку лимона, столову гірчицю. Ретельно вимісити масу, покласти подрібнену перо зеленого лука.
  4. Намазати готову пасту на шматочки підсушеного хліба.

«Ніжні» з лососем

Другим номером йде запечений в духовці лосось, який виглядає на бутербродах завжди розкішно. А щоб закуска стала ще краща – кладемо зверху кільця оливок і гілочку петрушки.

Знадобляться:

  • 6-7 тонких квадратиків хліба;
  • 100 г лосося;
  • 100 г м'якого сиру;
  • 1 жменя оливок без кісточки;
  • 6-7 гілочок петрушки;
  • за смаком перець чорний мелений.

Час: 20 хвилин. Кількість калорій: 120.

Як зробити:

  1. Обгорнути філе лосося фольгою, запекти в духовці. Остудити, потім подрібнити блендером.
  2. Додати до риби м'який сир, збити все в однорідну масу. За смаком поперчити.
  3. Оливки нарізати кружечками. Хліб можна підсушити в тостері.
  4. На кожну скибочку хліба намазати лососеву пасту, зверху покласти кільця оливок. Прикрасити гілочкою петрушки.

Гарячі бутерброди з сиром в духовці

Такий бутерброд відмінно підійде для недільного сніданку.

Знадобляться:

  • 1 невеликий батон;
  • 300 г домашнього сиру;
  • яйце;
  • 75 г цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 60 мл вершків;
  • 40 г томату;
  • помідор сорту Зливу.

Час: 20 хвилин. Цінність порції: 135 ккал.

Як зробити:

  1. Батон нарізати скибочками.
  2. Перемішати сир з яйцем, вершками, подрібненою цибулею і часником. Приправити за смаком.
  3. Розкласти скибочки хліба на деко, намазати на кожен шматочок начинку. Зверху покласти кружечок помідора.
  4. Відправити блюдо в гарячу духовку (200ºC) на 15 хвилин.

Корисні поради від досвідчених господинь

Щоб вийшов смачний і красивий бутерброд:

  1. Треба використовувати підсушений хліб, він краще зберігає форму.
  2. Рибу краще не варити, а запікати в духовій шафі, це трохи довше, зате так вона виходить смачніше.
  3. Взяти свіжий стручок болгарського перцю або запечений у духовці.
  4. Додавати всілякі інгредієнти: копчену рибу, різну зелень і свіжі овочі.
Що ще почитати: