18 март 2019 83

Як приготувати гарячі бутерброди в духовці

У кулінарії існує десятки різних способів приготування бутербродів в духовці. Рецепти на швидку руку дозволять за лічені хвилини приготувати ситний сніданок або швидкий перекус.

Приготовлені гарячим способом бутерброди виручать, коли на поріг потиснуть неждані гості. Їх можна взяти з собою на пікнік. На основі хлібобулочних виробів і різноманітних начинок можна готувати апетитні бутерброди.

Нижче наведені найбільш популярні рецепти, які повинні бути в арсеналі кожної господині.

Гарячі бутерброди з ковбасою
Інгредієнти Кількість
білий хліб - 6 скибочок
ковбаса копчена - 150 г
голландський сир - 100 г
вершкове (топлене) олія - 20 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 229 Ккал

Розглянемо перший рецепт гарячих бутербродів в духовці на швидку руку.

Нарізати буханець хліба на порційні шматочки. Краще брати буханець, яка не буде кришитися або нарізаний батон. Змастити лист для запікання вершковим або іншим видом олії. Викласти поверх листа шматочки хліба.

На кожну скибочку кладемо нарізану кільцями копчену ковбасу.

Зверху прикриваємо тонким шматочком сиру. Розміщуємо лист в розігріту духовку. Запікати 10 хвилин, до тих пір, поки не розплавиться сир. Якщо не змащувати маслом деко, гарячі бутерброди будуть менш калорійними.

Бутерброди зі шпротами в духовці

Необхідні інгредієнти:

  • половина батона білого хліба;
  • майонез — 60 гр.;
  • прибалтійські шпроти — 90 гр.;
  • сир тертий — 50 або 70 гр.;
  • зубчик часнику.

Час приготування: близько півгодини.

Калорійність: на кожні 100 грам продукту 335 ккал.

Взяти нарізаний або звичайний батон. Скибочки хліба натерти свіжим часником і змастити майонезом. Розкласти на лист для запікання хліб для бутербродів. Зверху покласти по кілька шпротин. Посипати кожен бутерброд тертим твердим сиром і запікати до утворення красивою поверхні. Духовку потрібно добре розігріти до 200 градусів. Подавати в гарячому вигляді, при бажанні можна прикрасити зеленню або кільцями цибулі-порею.

Як приготувати гарячу закуску з помідорів і беконом

Необхідні інгредієнти:

  • білий хліб — 350 гр.;
  • 2 свіжих помідора;
  • скибочки бекону — 180 гр.;
  • вершкове масло — близько 50 гр.

Час приготування: близько 35 хвилин.

Калорійність: на кожні 100 грам приблизно 415 ккал.

Скибочки білого хліба або батона намазати розм'якшеним вершковим маслом. Свіжі помідори нарізати кільцями, викласти їх на хліб. Зверху кладемо тонко нарізані шматочки бекону. Відправляємо запікатися в розігріту духовку.

Витримати в духовці при температурі від 180 до 200 градусів до утворення рум'яної скоринки на беконі. Вживати в гарячому вигляді одразу після запікання, інакше бекон стане не таким смачним.

Сендвічі в духовці зі свіжими помідорами і сиром

Необхідні інгредієнти:

  • батон з вищого сорту борошна з білого хліба — 300 гр.;
  • свіжі помідори — 4 шт.;
  • сир твердих сортів — 200 гр.;
  • зубчик видавленого через прес часнику.
  • оливки без кісточок — 1 ст. ложка.

Час приготування: близько 30 хвилин.

Калорійність: на 100 грам 295 ккал.

Хліб нарізати на шматочки, викласти їх на лист для запікання. Нарізати кубиками стиглі помідори консервовані оливки, додати до них натертий заздалегідь сир твердих сортів. Видавити зубок часнику.

При необхідності посолити і додати улюблені за смаком спеції. Масу перемішати, після чого розкласти гіркою на хліб. Запікати на сильній потужності в розігрітій духовці.

Під впливом температури 180-200 градусів сир розплавиться, помідори запекутся, а часник, оливки додадуть бутербродів пікантності.

Як приготувати картоплю по-селянськи з ароматними травами, копченостями або зажаристым салом.

Візьміть на замітку рецепт мафінів, які готуються всього п'ять хвилин в мікрохвильовці.

Читайте як приготувати смачну шарлотку з яблуками та бананами з допомогою сучасної мультиварки.

Як готувати з шинкою і кетчупом

Необхідні інгредієнти:

  • 10 скибочок білого хліба;
  • 400 гр. — м'ясний шинки;
  • кетчуп — 3 ст. л.;
  • натертий сир — 120 гр.

Час приготування: близько 20 хвилин.

Калорійність: на 100 грам 399 ккал.

Скибочки білого хліба розкласти по поверхні аркуша для запікання. Нарізати соломкою або кубиками шинку. Змастити хліб кетчупом або будь-яким соусом на основі помідорів. Зверху викласти шинку.

Рясно присипати бутерброди сиром і запекти до утворення рум'яної поверхні. Температура духовки 200 градусів. Замість шинки можна брати варену або копчену ковбасу.

Гарячі канапки з печерицями

Необхідні інгредієнти:

  • один виключно білий багет;
  • печериці — 400 гр.;
  • цибулина;
  • вершкове масло для смаження;
  • сир тертий — 200 гр.;
  • трохи майонезу.

Час приготування: близько 35 хвилин.

Калорійність: на 100 грам 351 ккал.

Багет нарізати на порційні шматочки. Печериці промити, просушити і нарізати невеликими шматочками. Подрібнити цибулину. Овочі обсмажити на вершковому маслі, підсолити і під кінець полити ложкою майонезу.

Довести гриби до готовності, охолодити їх і викласти поверх багета. Посипати тертим сиром. Запікати в духовій шафі на великій температурі.

Готовність визначати по сиру, як тільки він розплавиться і знайде рум'яний вид, необхідно вийняти бутерброди з духовки.

Кулінарні поради

  1. Для гарячих бутербродів краще брати хлібобулочні вироби з борошна вищого сорту. Це можуть бути багети, батони, лаваші і всілякі булочки для сендвічів, бутербродів.
  2. Лист для запікання можна змащувати вершковим і оливковою олією. При бажанні лист вистилають пергаментом або використовують посуд з антипригарній поверхнею.
  3. Сир необхідно використовувати тільки якісний, так як дешеві сорти не розплавляються в духовці.
  4. В якості начинок можна використовувати найрізноманітніші м'ясні продукти, копченості та сир.
  5. Дуже добре поєднуються з ковбасами і сиром свіжі помідори, болгарський перець і часник.
  6. Бутерброди можна приготувати заздалегідь, а запікати безпосередньо перед подачею.
  7. Експериментуючи з основою можна приготувати оригінальні страви для сніданку або перекусу.
  8. Консистенція для начинки хлібних шматочків повинна бути густою, інакше при запіканні вона розтечеться.
  9. Оформляють зеленню бутерброди безпосередньо перед подачею, інакше вона знайде непривабливий вигляд.
  10. На тлі традиційних бутербродів оригінальним смаком відрізняються солодкі бутерброди з сиром, джемом, фруктами і шоколадом.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: