02 июнь 2019 39

Як приготувати курку в кокосовому молоці

Оригінальний спосіб подачі всім знайомою курки. В даному блюді відчуваються нотки Сходу і Африки одночасно. Це щось незвичайне, дуже ніжне і трохи пікантне. Варто спробувати!

Курка в кокосовому молоці з часником
Інгредієнти Кількість
кокосового молока - 250 мл
філе курячих - 2 шт.
олії оливи - 50 мл
цибулин - 1 шт.
кропу - 10 г
часнику - 2 зубці
спецій - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 197 Ккал

Як приготувати:

  1. Філе вимити, прибрати всю вологу серветками, трохи відбити кухонним молоточком з двох сторін.
  2. Свіжомелені спеції присипати зверху на м'ясо, трохи придавити їх, залишити на п'ятнадцять хвилин.
  3. Розігріти в сковороді оливкову олію.
  4. Зняти лушпиння з часнику, розчавити його ножем, покласти в масло. Обсмажити до коричневого кольору, потім викинути.
  5. Перевернути м'ясо і зробити на ньому надрізи, близько чотирьох штук. Це дозволить краще утримати соус.
  6. Надрізами вниз перекласти філе на сковорідку з ароматним маслом.
  7. Смажити хвилин п'ять, потім перевернути і смажити ще п'ять хвилин.
  8. Тонкими пір'ям нашаткувати очищений від лушпиння цибулі.
  9. Додати до м'яса, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і залишити на п'ятнадцять хвилин. Заважати весь цей час не потрібно.
  10. Потім цибулю лопаткою потрібно розподілити порожні місця, тобто просто прибрати його з м'яса в масло і продовжувати готувати ще п'ять хвилин.
  11. Банку з молоком гарненько збовтати, вилити його в сковорідку.
  12. Приправити і дати закипіти. Бурхливого кипіння бути не повинно.
  13. Перевернути філе. Додати до загальної маси дрібно порубаний кріп. Накрити кришкою і готувати ще п'ятнадцять хвилин.
  14. Подавати курку, додавши трохи соусу, решту підливу перелити в соусник і теж поставити на стіл.

Курка каррі в кокосовому молоці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибулин 1 шт.
філе курячого 2 шт.
тертого імбиру 7 р
кокосового молока 0,4 л
лаймів 1 шт.
куркуми 7 р
каррі 10 г
часнику 4 зубця

Знадобиться на приготування – 55 хвилин.

Скільки калорій – 151.

Як приготувати:

  1. Промити м'ясо, зрізати всі плівки і жилки. Порубати на шматочки середнього розміру.
  2. Подрібнити очищені від лушпиння часник і цибулю. Змішати їх з свіжим тертим імбиром. Для гостроти можна взяти дрібку червоного меленого перцю.
  3. Влити в сковорідку трохи олії і помістити туди коренеплоди. Обсмажити до прозорості, потім викласти сюди філе.
  4. Готувати приблизно п'ять хвилин, часто перемішуючи.
  5. Додати каррі і куркуму, перешкодити, потім влити молоко.
  6. Лайм розрізати навпіл і весь його сік теж додати в сковорідку.
  7. Перешкодити, накрити кришкою і залишити на сорок хвилин на середньому вогні.
  8. Подавати з несолоним рисом.

Рецепт приготування по-тайськи

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кокосового молока 0,1 л
меду 15 г
соєвого соусу 50 мл
філе курячого 0,4 кг
каррі 5 г
імбиру 2 см
соку лайма 25 мл
часнику 3 зубця
перцю чорного меленого 2 г

Знадобиться на приготування – 1 годину 25 хвилин.

Скільки калорій – 177.

Як приготувати:

  1. У невелику піалу вилити лаймовий сік. Зчистити шкірку з імбиру і натерти його, додати в піалу. Вмішати очищений і порубаний часник.
  2. Влити мед з соєвим соусом і гарненько розмішати. Мед обов'язково повинен бути рідким, тому його можна злегка підігріти в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
  3. Нарізати вимиту курку довгими смужками, покласти їх в соєвий маринад і залишити на годину для просочення.
  4. Розігріти сковороду і перекласти сюди м'ясо разом з маринадом. Якщо потрібно, додати ложку масла.
  5. Обсмажувати протягом семи хвилин, потім вмішати каррі.
  6. Ще через десять хвилин влити молоко, тушкувати сім хвилин під кришкою, після чого подавати з прісним гарніром.

Тайський суп

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зеленого цибулі 1 пучок
курячого бульйону 1200 мл
листя кінзи 10 шт.
чилі 1 шт.
кокосового молока 120 мл
філе курячого 0,2 кг
листя лайма 1 шт.
лимонної трави 1 шт.
імбиру 1 шт.

Знадобиться на приготування – 35 хвилин.

Скільки калорій – 150.

Як приготувати:

  1. Вилити курячий бульйон в сотейник. Помістити його на плиту.
  2. М'ясо промити, прибрати вологу, помістити в бульйон разом з листям лайма, кінзою, лимонною травою.
  3. Після закипання варити близько двадцяти хвилин до повної готовності курки.
  4. Витягнути курку, бульйон процідити. Коли м'ясо охолоне, його потрібно нарізати невеликими шматочками.
  5. Знову закип'ятити бульйон, влити в нього кокосове молоко і розмішати.
  6. Дрібно порізати зелену цибулю і всипати в каструлю, сюди ж перекласти нарізане м'ясо.
  7. Варити ще хвилин десять, потім приправити, використовуючи не тільки спеції, але і подрібнений чилі і імбир.
  8. Тарілки підігріти, розлити суп, подавати відразу ж.

Куряча гомілка в кокосовому молоці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спецій за смаком
кокосового молока 0,4 л
курячих гомілок 3 шт.
часнику 2 зубці

Знадобиться на приготування – 1 годину.

Скільки калорій – 170.

Як приготувати:

  1. Зняти шкіру з гомілок, вимити їх, прибрати вологу серветками. Помістити на сковороду і обсмажити протягом семи хвилин, щоб з'явилася скориночка.
  2. Очищений від лушпиння часник дрібно порубати і перемішати зі спеціями.
  3. Перекласти гомілки у форму для запікання з високими бортиками.
  4. У сковороду, де обсмажувалася курка, помістити часник зі спеціями і теж трохи обсмажити.
  5. Потім влити молоко кокоса і перемішати. Трохи уварити, щоб соус загус. Перелити його на гомілки.
  6. Відправити в духовку на півгодини при високій температурі.
  7. Подавати з будь-яким гарніром або свіжими овочами.

Як приготувати грудки з ананасами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
крохмалю 15 г
курячих грудок 2 шт.
зеленого цибулі 4 пера
часнику 2 зубці
ананасів 1 шт.
кокосового молока 1 банку
пасти чилі 7 р
олії соняшникової 40 мл

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 118.

Як приготувати:

  1. Обполоснути м'ясо, промокнути вологу, розрізати вздовж, а потім порізати на смужки.
  2. Зняти з лушпиння часнику, розчавити його плоскою стороною ножа, покласти у сковорідку.
  3. Влити сюди ж масло і обсмажити. Через хвилину, коли часник потемніє, його можна витягнути і викинути.
  4. Порізати цибулю дрібними кільцями і покласти у сковорідку, а через дві хвилини додати курку.
  5. Обсмажити на сильному вогні, постійно заважаючи, близько чотирьох хвилин.
  6. Розрізати ананас на чотири частини. Потрібно вирізати качан і прибрати шкірку. М'якоть порізати великими однаковими скибочками, щоб вони могли одночасно приготуватися.
  7. Додати пасту чилі до м'яса, перешкодити. Відразу ж покласти сюди ананас, ще раз перемішати, накрити кришкою.
  8. Готувати кілька хвилин, щоб фрукт став м'якшим. Зняти кришку, влити кокосове молоко, зменшити вогонь до мінімуму, закрити кришку.
  9. Залишити хвилин на сім-десять, щоб всі продукти повністю приготувалися, а смаки змішалися. Подавати до столу відразу.

Якщо немає під рукою кокосового молока, а приготувати м'ясо курки хочеться оригінальним способом, то читайте нашу наступну статтю. Курячі грудки в молоці – рецепти смачного і здорового харчування.

А тут описана технологія приготування курки в кисло-солодкому соусі по-китайськи.

Кілька рецептів тайських страв з тонкою рисовою локшиною знадобляться як істинним гурманам, так і простим любителям смачної їжі.

Курка з грибами в кокосовому молоці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кабачків 1 шт.
спецій за смаком
шампіньйонів 0,2 кг
курячих стегон 0,6 кг
цибулин 2 шт.
листя лайма 5 шт.
кокосового молока 1 банку
олії оливи 30 мл
крохмалю 7 р

Знадобиться на приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 99.

Як приготувати:

  1. Стегна помити і обсушити.
  2. Очищений від лушпиння цибулю нашаткувати півкільцями.
  3. Очистити від сміття гриби і розрізати їх на кілька частин.
  4. Молодий кабачок помити і нарізати напівкружечками.
  5. На сильному вогні в сковороді з маслом обсмажити курку до утворення скоринки. Перекласти на тарілку.
  6. Обсмажити тут же цибулю, а потім повернути курку, вогонь зменшити. Додати спеції і гриби, готувати ще п'ять хвилин.
  7. Потім вмішати сюди кабачки і готувати ще три хвилини.
  8. Влити молоко, дати закипіти, накрити кришкою і томити двадцять хвилин.
  9. Розвести крохмаль в двох ложках води, додати до решти продуктів, розмішати.
  10. Через три хвилини можна подавати до столу з листям лайма.

Корисні поради

Кокосове молоко простіше купити, ніж приготувати. Якщо є кокоси, потрібно натерти їх м'якуш і змішати з самим соком горіхів, але це забирає час.

Перед використанням баночного молока його обов'язково потрібно сильно збовтати, інакше воно буде з пластівцями.

У рецепті з ананасом фрукт можна замінити на манго, але готувати тоді потрібно трохи менше. А щоб солодкість манго не виділялася занадто сильно, її можна «приборкати» щіпка червоного перцю.

Традиційно страву подають із рисом, але можна приготувати і свої варіанти гарніру. Вийде ситно і смачно!

Що ще почитати: