15 май 2019 11

Як приготувати смачний салат з солоними грибами

Ми звикли їсти салати з обсмаженими грибами або з маринованими, але рідко хто додає солоні. Саме тому зараз ми вирішили спробувати і такий варіант. Вийшло дуже смачно!

Салат з солоними грибами і куркою: простий рецепт
Інгредієнти Кількість
зелень - 15 г
зелений горошок - 0,2 кг
спеції - за смаком
куряче філе - 350 г
майонез - 180 мл
сир - 150 г
солоні гриби - 0,2 кг
картопля - 2 бульби
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 206 Ккал

За годину на вашому столі опиниться неймовірний салат, в який просто неможливо не закохатися. Горошок, курка, гриби, картопля – ситно і апетитно!

Як приготувати:

  1. В першу чергу філе промити і очистити від жиру.
  2. Покласти в сотейник з водою і прибрати на плиту.
  3. Додати спеції і довести все до кипіння, варити тридцять хвилин.
  4. Після цього зняти з вогню і, коли розсіл охолоне, курку дістати і нарізати кубиками.
  5. Картоплю добре промити, залити водою в каструлі.
  6. Прибрати на вогонь і варити до м'якості.
  7. Потім окріп злити, остудити бульби, почистити і нарізати так само, як і м'ясо.
  8. Гриби позбавити від розсолу. Якщо вони великі, нарізати дрібно.
  9. Сир нарізати або натерти – за бажанням.
  10. Горошок відкрити, розсіл прибрати.
  11. Змішати його з сиром, грибами, картоплею, куркою.
  12. Покришити Зелень, всипати до інших компонентів, заправити все майонезом.
Порада: для більш яскравого смаку можна запекти курку або обсмажити її в спеціях.

Салат з солоними грибами і картоплею

Ще один ситний варіант простого салату. У ньому не так багато різноманітності, але багато смаку і навіть є секретний інгредієнт, який робить салат незвичайним – журавлина.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 0,1 кг
морква 200 г
зелений горошок 0,1 кг
зелень 20 г
картопля 0,6 кг
спеції за смаком
солоні гриби 200 г
журавлина 0,1 кг
рослинна олія 20 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 63 ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю ретельно вимити і покласти в каструлю, залити водою.
  2. Прибрати на плиту і з моменту закипання варити близько двадцяти хвилин.
  3. За цей час бульби стануть м'якими.
  4. Дістати їх з киплячої води, остудити і почистити.
  5. Після цього нарізати картоплю невеликими кубиками.
  6. Морквину позбавити від шкірки і вимити.
  7. Покласти в сотейник з водою.
  8. Прибрати на плиту і теж варити до м'якості, як і картоплю.
  9. Потім остудити і подрібнити.
  10. Гриби позбавити від розсолу, нарізати.
  11. Зелень помити і подрібнити ножем.
  12. Зелену цибулю промити і дрібно порубати.
  13. З'єднати з грибами, морквою, картоплею.
  14. Додати спеції, промиту журавлину, зелень.
  15. Горошок відкрити, злити з нього рідину.
  16. Додати до решти інгредієнтів, заправити олією.

Порада: в якості заправки можна використовувати абсолютно будь-який соус за смаком.

Закуска з мови, грибів і солоних огірків

Якщо вам набридло м'ясо, але хочеться додати в салат ситний інгредієнт, використовуйте яловичий язик. Його мінус лише в тому, що готується він дві години. Але воно того варте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солоні гриби 300 г
майонез 75 мл
яловичий язик 0,4 кг
спеції за смаком
солоні огірки 5 шт.
Час приготування: 130 хвилин Калорійність на 100 грам: 96 ккал

Як приготувати:

  1. Мова спочатку ретельно вимити.
  2. Після цього покласти в каструлю і налити води.
  3. Прибрати на плиту і довести до кипіння.
  4. Варити при середньому кипінні дві години.
  5. Після цього дати мові охолонути в бульйоні.
  6. Потім дістати і зняти шкірку методом панчохи.
  7. Нарізати тонкою соломкою.
  8. Гриби позбавити від розсолу, нарізати бажаними шматочками.
  9. Із огірків зрізати кінці, нарізати їх так само, як і мова.
  10. Змішати огірки, язик, гриби, майонез, додати спеції.
  11. Все перемішати і подавати.

Порада: можна для ситності додати трохи сиру.

Як приготувати з солоними огірками

Знову ж багато інгредієнтів, а значить, буде багато смаку! Менш ніж за годину все буде готово, так що обов'язково приєднуйтесь.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 90 мл
картопля 6 бульб
солоні гриби 150 г
спеції за смаком
солоні огірки 4 шт.
цибуля 1 головка
петрушка 30 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю добре вимити, покласти в каструлю, наповнену водою.
  2. Прибрати на плиту, довести до кипіння.
  3. Потім варити до м'якості, періодично перевіряючи кінчиком ножа.
  4. Коли бульби будуть готові, злити з них воду і остудити, почистити.
  5. Порізати кубиками невеликого розміру.
  6. Цибулю почистити і дрібно порубати.
  7. Із огірків зрізати кінці, нарізати їх дрібними кубиками.
  8. Петрушку помити і покришити гострим ножем.
  9. Гриби позбавити від розсолу і теж подрібнити.
  10. Змішати гриби, картоплю, цибулю, петрушку, огірки.
  11. Додати спеції за смаком, масло, перемішати і готово.

Порада: можна додати трохи фети для оригінального смаку.

З додаванням печінки

Ще один смачний варіант швидкого і поживного салату. У ньому обов'язково будуть солоні огірки, печінка, зелений горошок і трохи варених яєць. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелений горошок 1 банку
печінка 350 г
яйця 3 шт.
солоні гриби 0,2 кг
майонез 130 мл
цибуля 1 головка
спеції за смаком
рослинна олія 40 мл
солоні огірки 2 шт.
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 151 ккал

Як приготувати:

  1. Печінку промити, очистити від жиру і нарізати скибочками.
  2. У сковороду налити олію і викласти шматочки печінки.
  3. Обсмажити до рум'яності, потім закрити кришку ще хвилин на десять.
  4. Зняти печінку з вогню і дати їй охолонути.
  5. Горошок відкрити, злити і висипати в салатник.
  6. Яйця відварити до готовності, остудити, очистити і натерти або порізати.
  7. Гриби позбавити від розсолу і в залежності від розміру нарізати або залишити цілими.
  8. Цибулю почистити і промити, дрібно порубати.
  9. Із огірків зрізати кінці і покришити плоди кубиками.
  10. Печінку нарізати соломкою однієї товщини.
  11. З'єднати огірки, печінку, гриби, горошок, цибуля, яйця.
  12. Додати спеції і майонез, ретельно перемішати і подавати.

Порада: якщо ви хочете теплий салат, то печінку потрібно нарізати ще гарячою.

Візьміть на замітку, як солити грузді на зиму в домашніх умовах.

Тут ви знайдете легкі способи приготування смачної і незвичайної грибної ікри.

Читайте тут рецепти приготування солянки з грибами і капустою.

Ситний салат з цибулею

Цибулю в цьому рецепті буде солодким і м'яким одночасно. Крім нього, ми додали наш головний інгредієнт – гриби, а також картоплю і ще кілька смачних компонентів.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 30 г
яйця 3 шт.
солоні гриби 170 г
рослинна олія 20 мл
цибуля 1 головка
картопля 0,2 кг
майонез 40 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю добре промити.
  2. Покласти картоплю в каструлю з водою і прибрати на плиту.
  3. Довести до кипіння і варити двадцять хвилин.
  4. Після цього воду злити і дати картоплі охолонути.
  5. Почистити її і нарізати кубиками.
  6. Цибулю почистити і помити, порізати півкільцями.
  7. У сковороді нагріти масло, всипати цибулю і тушкувати до м'якості.
  8. Змішати його з картоплею і відставити.
  9. Гриби злити на друшляк, промити і дати їм стекти.
  10. Зелену цибулю помити, дрібно порізати і додати до картоплі.
  11. Яйця зварити круто, остудити і очистити, подрібнити.
  12. Їх теж відправити до картоплі разом з грибами.
  13. Заправити салат майонезом і можна кликати рідних до столу.
Порада: щоб салат приготувався швидше, яйця і картоплю можна попередньо відварити.

Корисні поради досвідчених кулінарів

В якості солоних грибів можна використовувати абсолютно будь-які з тих, що вам подобаються. Це можуть бути білі, лисички, опеньки, сироїжки, маслюки та ін.

У багатьох рецептах ми використовуємо майонез в якості соусу. Якщо ви хочете ситний і насичений салат, приготуйте цей соус самостійно. Для його приготування потрібно зовсім мало – яйця, гірчиця, сіль, сік лимона і трохи цукру.

Коли ви перетворите все в однорідну масу за допомогою блендера, потрібно почати вливати будь-яке рослинне масло. При цьому не припиняти збивання. І коли маса стане бажаної консистенції, масло перестати додавати. Готовий соус настояти в герметичній ємності тридцять хвилин.

Для яскравого кольору салати можна додавати солодкий перець, свіжі помідори, багато зелені, сир, сир, різні соуси, сухарики, ковбасні вироби, певні види фруктів та ін.

Салат з солоними грибами сподобається тим, хто любить гриби. Це смачно, ситно і дуже ароматно. Так що якщо ви ніколи раніше не їли такий салат, вам повинно сподобатися, обов'язково спробуйте. Приємного апетиту!

Що ще почитати: