27 июнь 2019 1 555

Прості рецепти салатів з куркою і грибами

Всім давно відомо, що курка і гриби – сама справжня класика, ці компоненти відмінно поєднуються між собою. У більшості випадків у нас використовується куряче філе, але і печінка, і сердечка.

Апетитний салат з курячою грудкою і грибами
Інгредієнти Кількість
печериці - 0,3 кг
сіль - за смаком
куряче філе - 250 г
часник - 2 шматочка
майонез - 160 мл
твердий сир - 0,2 кг
вершкове масло - 20 г
волоські горіхи - 100 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 284 Ккал

Простий і швидкий варіант ситної вечері. Чому б і ні? Все готується з звичних інгредієнтів, так що дерзайте.

Як приготувати:

  1. Курку вимити і очистити від жиру.
  2. Покласти в сотейник з водою і відправити на плиту.
  3. Дати закипіти, зняти піну і варити близько половини години.
  4. Потім зняти з вогню і дати охолонути м'яса в сотейнику.
  5. Коли охолоне, вийняти і на обробній дошці нарізати кубиками.
  6. Сир нарізати, з'єднати його з куркою.
  7. Печериці почистити і нарізати пластинками.
  8. Вершкове масло розпустити на сковороді.
  9. Викласти гриби і обсмажити до рум'яності.
  10. Часник очистити і пустити через прес.
  11. Горіхи засипати в суху сковороду, нагріти до рум'яності.
  12. Потім трохи порубати і з'єднати з часником, грибами, куркою і сиром.
  13. Додати сіль за смаком, заправити майонезом і подавати.
Порада: щоб салат вийшов більш свіжим, додайте в нього свіжу зелень і зелену цибулю.

Салат з курячої печінки і грибів

Печінка дуже хороша для крові, тому її обов'язково потрібно включити в свій раціон. Але якщо вона не подобається вам у вигляді гуляшу, приготуйте її як салат.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
рослинна олія 40 мл
гриби 250 г
цибуля 1 головка
майонез 150 мл
куряча печінка 450 г
яйця 3 шт.

Піде на приготування – 35 хвилин.

В одній порції – 197 калорій.

Як приготувати:

  1. Печінку помити, прибрати з неї всі плівки і жилки.
  2. Нарізати її невеликими скибочками.
  3. Викласти в сотейник і залити водою, прибрати на плиту.
  4. Дати закипіти і тому варити ще хвилин п'ятнадцять до готовності.
  5. Воду злити і охолодити скибочки.
  6. Печериці почистити і нарізати великими шматочками.
  7. Яйця довести до кипіння в невеликій каструлі.
  8. Варити десять хвилин, потім остудити, почистити і нарізати дрібно.
  9. Цибулю дрібно порубати.
  10. У сковорідці розігріти олію, додати цибулю і тушкувати до м'якості.
  11. Викласти гриби і тушкувати спочатку до випаровування рідини, потім до рум'яності.
  12. Після цього перекласти їх на тарілку.
  13. Трохи остудити і потім з'єднати з яйцями і печінкою.
  14. Додати майонез, сіль, все перемішати і можна подавати.

Порада: цибулю можна попередньо замаринувати в оцті, з ним салат вийде більш оригінальним.

Салат з грибами і копченою куркою

У цього рецепта особливий смак. Тут буде використовуватися не звичайне варене куряче філе, а копчене. Саме тому смак салату теж зміниться.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
яйця 5 шт.
мариновані гриби 1 банку
цибуля 1 головка
сіль за смаком
копчена курка 300 г
часник 1 шматочок
помідор 1 шт.
рослинна олія 40 мл
солодкий перець 1 шт.
майонез 160 мл

Піде на приготування – 35 хвилин.

В одній порції – 203 калорії.

Як приготувати:

  1. Гриби відкрити, злити на друшляк і дати їм стекти.
  2. Після цього їх потрібно подрібнити, якщо вони великі. Можна половинками, четвертинками або соломкою – тут за бажанням.
  3. Яйця покласти в каструлю з водою і прибрати на плиту.
  4. Дати закипіти і потім варити до готовності.
  5. Остудити і почистити, нарізати довільно або натерти.
  6. Цибулю почистити і помити, нарізати дрібними кубиками.
  7. У сковороді нагріти масло і обсмажити на ньому цибулю до м'якості.
  8. Курку позбавити від кісток і шкіри.
  9. М'ясо нарізати на кубики або порвати волокнами.
  10. Часник почистити, пропустити через прес.
  11. Солодкий перець помити, вирізати серединку.
  12. Покришити овоч соломкою або кубиками.
  13. Помідори помити і нарізати довільно.
  14. З'єднати в салатнику гриби, яйця, помідор, цибуля, курку і перець.
  15. Посипати сіллю, часником і перцем.
  16. Заправити майонезом і подавати до столу.

Порада: щоб у цибулі був максимально ніжний смак, обсмажте на вершковому маслі.

Оригінальний варіант з ананасами

Цей салат чимось нагадає вам гавайську – курка, ананаси, гриби, сир. Чим не піца? Але щоб все-таки це був салат, ми додали трохи чорносливу, яєць, огірків і майонезу.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ананас 0,2 кг
сир 160 р
куряче філе 270 г
яйця 3 шт.
чорнослив 150 г
майонез 120 мл
гриби 0,3 кг
рослинна олія 20 мл
огірок 1 шт.

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 189 калорій.

Як приготувати:

  1. Філе ретельно промити і відварити до готовності.
  2. Потім остудити і нарізати довільно.
  3. Чорнослив промити, покласти в невелику ємність.
  4. Накрити на п'ятнадцять хвилин тарілкою або кришкою.
  5. Після цього воду злити і сухофрукти промити знову.
  6. Обсушити їх, вийняти кісточки, якщо вони є, і нарізати плоди соломкою.
  7. Ананас подрібнити невеликими шматочками.
  8. Гриби почистити і нарізати скибочками.
  9. У сковороді нагріти масло і всипати гриби.
  10. Обсмажити їх до рум'яності.
  11. Сир натерти на крупній тертці.
  12. Яйця відварити до готовності, нарізати їх довільно.
  13. Огірок за бажанням очистити і подрібнити його невеликими шматочками.
  14. Змішати курку, ананас, сир, яйця, чорнослив, гриби і огірки.
  15. Заправити майонезом і подавати до столу.

Порада: можна додати кульки моцарелли в якості сиру. З куркою і ананасами це буде смачно!

Спробуйте приготувати прості рецепти салатів з відварною куркою без особливих витрат і зусиль. Швидко і смачно!

Читайте рецепт приготування курки в червоному вині в мультиварці для святкового вечері.

Тут можете ознайомитися з незвичайними салатами з арахісом.

Листковий варіант салату

Все знову ж таки просто і швидко. На цей раз відмінностей майже не буде, але все буде зібрано шарами, а не перемішано. Тому наступний салат з куркою і грибами доведеться трохи почекати. Час піде на просочення.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 0,1 кг
свіжі печериці 250 г
яйце 1 шт.
рослинна олія 30 мл
куряче м'ясо 0,2 кг
майонез 140 мл
сіль за смаком

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 260 калорій.

Як приготувати:

  1. Гриби очистити від плівок і сміття.
  2. Підрізати їм ніжки і порізати пластинками.
  3. У сковороді нагріти масло, всипати гриби і обсмажити їх до готовності.
  4. Курку вимити і очистити від жиру.
  5. Покласти в сотейник і відварити до готовності.
  6. Після цього м'ясо остудити і нарізати кубиками.
  7. Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
  8. Яйця теж відварити до готовності – у них повинні бути тверді жовтки.
  9. Зібрати салат шарами, змащуючи кожен шар майонезом.
  10. Спочатку курка, потім обсмажені гриби, яйце і сир.
  11. Дати салату настоятися хоча б годину і потім подавати до столу.

Порада: можна використовувати і абсолютно свіжі гриби в салаті, мариновані або варені.

Як приготувати з серцями

Кажуть, у курячих серцях неймовірно багато користі і вони шалено смачні. Саме тому один з салатів ми вирішили приготувати саме з ними. Ну і, звичайно, з грибами.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 15 мл
сіль за смаком
курячі серця 340 г
сир 0,1 кг
сметана 20 мл
цибуля 1 головка
печериці 0,2 кг
чорний мелений перець за смаком
огірок 2 шт.
майонез 20 мл

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 133 калорії.

Як зібрати салат:

  1. Сердечка промити холодною водою і нарізати їх половинками.
  2. Витягнути з цедри жилки.
  3. Промити і покласти в каструлю з водою.
  4. Помістити на плиту і з моменту закипання готувати півгодини.
  5. Печериці почистити і нарізати четвертинками.
  6. Цибулю подрібнити, всипати в сковороду з олією.
  7. Обсмажити до рум'яності.
  8. Потім викласти гриби і тушкувати до готовності.
  9. В кінці посолити і поперчити, зняти з вогню і остудити.
  10. З'єднати компоненти з сердечками.
  11. Огірок обполоснути і зрізати кінчики. При необхідності потрібно очистити від шкірки. Приміром, якщо скоринка гірчить.
  12. Нарізати овоч півкільцями і відставити.
  13. Сир натерти на будь тертці.
  14. З'єднати в салатнику серця, гриби з цибулею, огірок і сир.
  15. Приправити все за смаком, заправити майонезом і сметаною.
  16. Перемішати і можна подавати.
Порада: можна додати трохи горіхів для ситності і нового смаку.

Корисні поради

Щоб курка в салаті вийшла неймовірно смачною і максимально соковитою, її потрібно замаринувати. Для цього м'ясо почистіть, обваляйте в спеціях і дайте їй настоятися хоча б годину. Після цього її потрібно збризнути маслом і обсмажити на сковороді до рум'яності. Далі прибрати в форму і відправити в духовку хвилин на двадцять.

Якщо вам хочеться більше смаку, більше насиченості і ситності, використовуйте майонез домашнього приготування. Він зробить салат ще краще і смачніше!

Салат з куркою і грибами – це смачно і однозначно ситно. Його потрібно пробувати всім без винятків. Якщо він буде подаватися дітям, грибів краще додати мінімальна кількість. Все-таки це важкий продукт для маленького організму. Приємного апетиту!

Що ще почитати: