05 апрель 2019 13

Як запекти гарбуз в мікрохвильовці цілком і шматочками

Пропонуємо вам приготувати шалено смачний десерт (або навіть страва) за лічені секунди. Сьогодні у нас дев'ять незвичайних рецептів, кожен з яких дійсно особливий і точно гідний вашої уваги.

Гарбуз в мікрохвильовці цілком
Інгредієнти Кількість
вершки - 30 мл
гарбуз - 0,3 кг
вода - 30 мл
цукор - 40 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 69 Ккал

Як приготувати:

  1. Вимити плід проточною водою, обов'язково обсушити. Зрізати «шапочку» і вийняти зсередини насіння разом з волокнами.
  2. Вимити головний інгредієнт і всередині.
  3. Налити в середину невелику кількість води, всипати цукор.
  4. Прибрати плід в мікрохвильову піч. Встановити максимальну потужність на чверть години.
  5. Коли пройде час, дістати горщик і влити в нього вершки.
  6. Все ретельно перемішати і викласти внутрішню частину на порційні тарілки.

Як запекти шматочками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукрова пудра 15 г
вода 40 мл
вершкове масло 20 г
ізюм 40 г
цукор 150 г
кориця 1 пучку
м'ята 2 гілочки
гарбуз 1 кг

Скільки по часу – 15 хвилин.

Яка калорійність – 93 калорії.

Самса з гарбузом і м'ясом — корисне і смачне друге блюдо.

З гарбуза часто готують пісні страви. Тут ви знайдете рецепти з фото.

Салат з гарбуза можна приготувати за одним з цих рецептів.

Як приготувати:

  1. Плід вимити в проточній воді, очистити від шкірки. Нарізати м'якоть невеликими скибочками (до 2 см).
  2. Форму для запікання змастити шматочком вершкового масла. Викласти скибочки і посипати їх цукром.
  3. Полити водою, накрити кришкою або фольгою.
  4. Прибрати в мікрохвильову піч при 800 Вт на дванадцять хвилин.
  5. Родзинки в цей час вимити проточною водою, викласти в піалу. Залити окропом і накрити на чверть години.
  6. Коли пройде час, воду злити і промити сухофрукти. Обсушити їх сухими серветками.
  7. Дістати гарбуз, посипати корицею і родзинками. Повернути в мікрохвильову піч ще ненадовго.
  8. Потім дістати, розкласти по тарілках і присипати пудрою за допомогою чайного сита.
  9. М'яту вимити, зняти листочки з гілок. Прикрасити ними десерт і подавати до столу.

На відео — ще один рецепт приготування гарбуза в мікрохвильовці шматочками:

Рецепт приготування з медом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 100 г
гарбуз 0,5 кг
мед 40 г
яблука 3 шт.
вершкове масло 15 г

Скільки по часу – 15 хвилин.

Яка калорійність – 88 калорій.

Як приготувати:

  1. Гарбуз очистити від шкірки і вимити проточною водою.
  2. Нарізати кубиками або брусками.
  3. Яблука вимити проточною водою, за бажанням зрізати шкірку.
  4. Нарізати плоди половинками, щоб вийняти серцевини.
  5. Далі яблука порізати на дольки.
  6. Підготовлену форму змастити маслом і викласти половину подрібненого плода.
  7. Посипати зверху всім кількістю цукру.
  8. Після цього розкласти часточки яблук.
  9. На яблука знову помістити оранжевий овоч і змастити його медом за допомогою кулінарної пензлика.
  10. Прибрати в мікрохвильовку на 13 хвилин при максимальній потужності.

Гарбуз з овочами та сиром у мікрохвильовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 15 мл
томати 3 шт.
гарбуз 500 г
суміш перців за смаком
сир 70 г
картопля 5 бульб
цибуля 1 головка
сіль за смаком
мелений розмарин за смаком

Скільки по часу – 55 хвилин.

Яка калорійність – 68 калорій.

Як приготувати:

  1. Головний інгредієнт прополоскати проточною водою, очистити від шкірки.
  2. Нарізати маленькими скибочками. Картоплю очистити від шкірки і вимити проточною водою від піску і бруду.
  3. Нарізати її точно так само.
  4. З цибулини стягнути лушпиння, обполоснути її і нарізати тонкими півкільцями.
  5. Форму для випічки змастити маслом. Цибулю і картоплю викласти у форму, посолити і перемішати вручну.
  6. Закрити кришкою і прибрати в мікрохвильовку на чверть години при максимальній потужності.
  7. Коли пройде час, дістати форму, додати оранжевий овоч і повернути в мікрохвильову піч, не перемішуючи. В цей раз готувати в два рази менше.
  8. За цей час прополоскати проточною водою і нарізати кільцями помідори.
  9. Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
  10. Томати викласти зверху, посолити, посипати сумішшю перців, розмарином і сиром.
  11. Повернути в мікрохвильову піч ще на чверть години. Дістати, розкласти по тарілках і подавати до столу.

Десерт з горіхами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
горіхи 110 г
гарбуз 0,3 кг
цукор 60 г
сир 80 г
вершкове масло 15 г

Скільки по часу – 20 хвилин.

Яка калорійність – 225 калорій.

Як приготувати:

  1. Форму для запікання змастити олією.
  2. Горіхи висипати на суху сковорідку, прогріти їх до рум'яності і яскравого аромату.
  3. Потім остудити і подрібнити за допомогою гострого ножа.
  4. Сир натерти на дрібній тертці.
  5. Гарбуз вимити проточною водою і очистити від шкірки, нарізати кубиками.
  6. Викласти у форму, посипати цукром і сиром.
  7. Прибрати в мікрохвильову піч при 800 Вт на п'ять хвилин.
  8. Дати настоятися в мікрохвильовій печі ще трохи.
  9. Потім дістати, посипати горіхами і подати порційно до столу.

Спосіб приготування гарбуза з додаванням м'яса і рису

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
гарбуз 1 шт.
масло оливи 20 мл
рис 100 г
листи лавра 2 шт.
м'ясо 0,2 кг
цибуля 2 головки
морква 1 шт.

Скільки по часу – 1 годину і 15 хвилин.

Яка калорійність – 42 калорії.

Як приготувати:

  1. Рис промити до прозорої води, викласти в миску.
  2. Залити теплою водою і дати трохи настоятися.
  3. М'ясо вимити проточною водою і очистити від жиру і плівок.
  4. Нарізати невеликими скибочками.
  5. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати гострим ножем.
  6. У сковороду налити олію і прогріти його.
  7. Всипати цибулю з м'ясом і тушкувати, помішуючи, протягом десяти хвилин.
  8. В цей час моркву вимити, очистити і натерти на тертці.
  9. Додати до м'яса разом з листям лавра і сіллю.
  10. Налити трохи води, закрити кришку і тушкувати півгодини.
  11. Головний інгредієнт вимити, зрізати кришечку і вийняти всю внутрішню частину.
  12. Натерти всередині сіллю, покласти туди м'ясо.
  13. Зверху викласти рис, але без води.
  14. Залити водою так, щоб все покрило на 2 див.
  15. Помістити у форму для запікання, на дні якої є трохи води.
  16. Прибрати в мікрохвильову піч при максимальній потужності на двадцять хвилин.

Ніжний десерт з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гарбуз 0,3 кг
сир 0,2 кг
вода 30 мл
вершки 70 мл
цукор за смаком

Скільки по часу – 30 хвилин.

Яка калорійність – 105 калорій.

Як приготувати:

  1. Гарбуз вимити проточною водою і зрізати їй верхівку.
  2. Вийняти всі нутрощі звичайною ложкою.
  3. Вимити плід і зсередини, посипати цукром і налити воду.
  4. Прибрати в мікрохвильову піч до повної готовності (м'якості). Це займе близько 15-20 хвилин в залежності від розміру продукту.
  5. Потім ложкою перемішати вміст натурального горщика, додати вершки і сир.
  6. Ще раз все змішати і можна подавати до столу.

Смачний рецепт з апельсином і лимоном

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимон 70 г
вершкове масло 20 г
гарбуз 0,5 кг
кориця 3 дрібку
апельсин 1 шт.
цукор 80 г

Скільки по часу – 35 хвилин.

Яка калорійність – 83 калорії.

Як приготувати:

  1. Гарбуз очистити від шкірки, вимити проточною водою і нарізати кубиками.
  2. Апельсин вимити, зрізати ножем шкірку до «м'яса».
  3. Далі плід філірувати, вирізати часточки з перетинок.
  4. Нарізати скибочки невеликими скибочками.
  5. Лимон вимити і теж очистити, філірувати.
  6. Далі подрібнити часточки, але в кілька разів дрібніше, ніж апельсин.
  7. Цукор змішати з корицею.
  8. Форму для випічки змастити маслом і викласти в неї гарбуз.
  9. Посипати цукром з корицею, викласти зверху скибочки апельсина і лимона.
  10. Прибрати в мікрохвильову піч при максимальній потужності на двадцять хвилин.

З додаванням айви

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
айва 300 г
рис 0,3 кг
цукор 60 г
гарбуз 1,5 кг
вершкове масло 50 г
вода 1 л

Скільки по часу – 40 хвилин.

Яка калорійність – 67 калорій.

Як приготувати:

  1. Гарбуз і айву вимити проточною водою, очистити від шкірки.
  2. Нарізати плоди кубиками однакового розміру.
  3. Помістити у форму для запікання.
  4. Присипати цукром, залити водою і додати рис.
  5. Прибрати в мікрохвильовку до повної готовності рису.
  6. Готовий десерт дістати, покласти до нього масло і змішати всі інгредієнти.
В будь-який з варіантів можна додати різні продукти за смаком. Це можуть бути обсмажені горіхи, запарені сухофрукти, цукати, різні прянощі.

В солоні варіанти (як з м'ясом, наприклад) можна додати солодкий перець, свіжий подрібнений помідор, зелень або гриби.

Щоб овоч вийшов солодким, навіть коли запікається цілим, його потрібно натерти всередині цукром або змастити медом з допомогою пензлика. Після цього сміливо можна відправляти його в мікрохвильову піч.

На відео — рецепт приготування солодкої гарбуза в мікрохвильовій печі:

Гарбуз в мікрохвильовці готується просто і досить швидко. Ви повинні спробувати всі варіанти, які ми вам запропонували. Адже в кожному разі виходить абсолютно інший результат, нічим не схожий на попередній. Приємного апетиту!

Що ще почитати: