17 июнь 2019 40

Як приготувати ароматний суп-пюре з грибами на обід

Грибний аромат у багатьох вважається улюбленим. Він дуже швидко викликає апетит. На основі цих дарів лісу можна приготувати величезну кількість різних блюд, але сьогодні ми пропонуємо зупинитися на суп-пюре. Його ніжна консистенція, чудовий вид і особливо м'який смак миттєво перетворять звичайний обід у ланч десь у ресторані Парижа. Готуємо?

Грибний суп-пюре з лисичок

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курячого бульйону 0,9 л
вершків 20% 230 мл
лисичок 0,4 кг
чебрецю 10 г
вина білого 0,1 л
цибулин 2 шт.
спецій за смаком

Знадобиться на приготування – 1 годину 10 хвилин.

Скільки калорій – 38.

Як приготувати:

  1. Гарненько промити лисички від сміття. Щоб остаточно вимити з них пісок, їх слід замочити в холодній воді хоча б на півгодини, а потім знову промити.
  2. Налити ложку олії на сковорідку розігріти його. Перекласти сюди лисички і на сильному вогні обсмажити їх. Уся рідина повинна випаруватися. Заважати часто.
  3. Далі зробити менший вогонь і додати дрібно нашатковану цибулю. Готувати до м'якості.
  4. Налити вино і перешкодити, знову тримати на вогні до випаровування рідини.
  5. Поруч у сотейнику розігріти бульйон. Перекласти в нього грибну суміш.
  6. Кип'ятити на середньому вогні близько п'ятнадцяти хвилин.
  7. Листя чебрецю свіжі дрібно порубати і додати за п'ять хвилин до готовності.
  8. Перелити суп в миску і за допомогою заглибного блендера перебити всі продукти до однорідності.
  9. Вершки трохи підігріти, влити в суп і перемішати, приправити.
  10. Повернути в каструлю, прогріти протягом трьох хвилин, а потім подавати до столу.

Суп-пюре з білих сушених грибів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спецій за смаком
цибулин 1 шт.
сметани 0,1 л
часнику 1 зубець
петрушки 10 г
білих сушених грибів 70 г
картоплин 2 шт.
олії соняшникової 10 мл
яєць 1 шт.

Знадобиться на приготування – 3 години.

Скільки калорій – 87.

Як приготувати:

  1. Гриби замочити мінімум на дві години, потім промити.
  2. Дрібно порубати лук і обсмажити його на олії, додати сюди гриби і готувати ще п'ять хвилин.
  3. Налити сюди літр води.
  4. Картоплю без шкірки, подрібнити кубиками і додати до решти продуктів.
  5. На самому маленькому вогні все варити приблизно годину. Додати подрібнений часник.
  6. Потім влити сюди сметану і приправити. Вбити яйце і швидко розмішати. Додати петрушку.
  7. Прогріти суп ще десять хвилин, потім компоненти подрібнити блендером, подавати до столу відразу. Прикрасити можна петрушкою.

Сирний крем-суп з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершків 10% 165 мл
олії оливи 45 мл
масла вершкового 50 г
хліба білого 50 г
бульйону 2 л
твердого сиру 0,3 кг
часнику 3 зубця
кетчупу 30 г
борошна 50 г
грибів 0,2 кг

Знадобиться на приготування – 30 хвилин.

Скільки калорій – 90.

Як приготувати:

  1. У вершковому маслі обсмажити борошно, часто заважаючи.
  2. Додати бульйон по частинах, не припиняючи помішувати.
  3. У сусідній сковороді потрібно обсмажити нарізані соломкою гриби.
  4. Додати в суп порубаний часник і гриби і дати потомитися під кришкою сім хвилин.
  5. Потім влити сюди вершки, перешкодити і залишити під кришкою на три хвилини.
  6. Крупно натерти сир і викласти в каструлю. Далі додати кетчуп і перешкодити, він дасть рожевий колір.
  7. Перелити в миску і пюрировать блендером, потім повернути в каструлю, приправити, прогріти, але не кип'ятити.
  8. Порізати хліб на кубики і обсмажити на оливковій олії.
  9. Розлити суп по тарілках і кожному насипати зверху гарячі грінки прямо з маслом. Подавати відразу ж.

Як приготувати смачний томатний крем-суп?

Тут ви зможете знайти рецепт супу із курячих шийок.

Тут можна подивитися, як готувати легкий і ніжний дієтичний сирний суп.

Грибний крем-суп з плавленим сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масла вершкового 15 г
картоплі 0,3 кг
шампіньйонів 0,3 кг
спецій за смаком
цибулин 1 шт.
філе курячого 2 шт.

Знадобиться на приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 119.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, покласти його в каструлю. Влити сюди приблизно півтора літри води, можна трохи менше. Поставити варитися на середній вогонь на двадцять хвилин, можна приправити. Пінку, що буде утворюватися, потрібно знімати ложкою.
  2. Очищену цибулю дрібно нашаткувати.
  3. Печериці очистити від сміття і потім порізати пластинами, не дуже тонко.
  4. Картопля без шкірки слід подрібнити кубиками.
  5. Готове м'ясо дістати, дати йому трохи охолонути, а потім порізати на такі ж шматочки, як і картоплю.
  6. Вершкове масло розігріти в сковорідці. Протягом п'яти хвилин обсмажити в ньому цибулю.
  7. Далі додати гриби і готувати їх, поки не випарується волога. Час від часу заважати. В кінці приправити.
  8. Бульйон повторно закип'ятити і перекласти сюди картоплю. Варити приблизно дванадцять хвилин.
  9. Перекласти в каструлю грибну масу і готувати ще хвилин п'ять.
  10. Сир плавлений крупно натерти. Щоб легше це зробити, його потрібно підморозити кілька хвилин в морозилці. Додати в суп і перешкодити.
  11. Перемістити вміст каструлі в миску і пюрировать, потім повернути в каструлю і додатково прогріти ще дві хвилини, додати шматочки м'яса. Відрегулювати смак спеціями.
  12. Подавати відразу з зеленню або зеленою цибулею.

Відео-рецепт супу-пюре з грибами:

Рецепт з печерицями та вершками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яловичого бульйону 1 л
шампіньйонів 0,5 кг
спецій за смаком
масла вершкового 50 г
вершків 0,2 л
цибулин 2 шт.
борошна 40 г

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 58.

Як приготувати:

  1. Нашаткувати дрібно цибулину, яку потім потрібно до золотавості обсмажити у вершковому маслі.
  2. Гриби перевірити на наявність сміття, потім подрібнити слайсами і додати до цибулі. Перешкодити і готувати хвилин десять. За цей час волога випарується.
  3. Ще трохи масла розтопити в каструлі і обсмажити в ньому вказана кількість борошна. Заважати потрібно активно.
  4. Поступово влити бульйон, не перестаючи помішувати, а потім відразу перекласти грибну суміш.
  5. Влити вершки і за допомогою заглибного блендера все подрібнити в рідке пюре.
  6. Прогріти ще хвилини три, не доводячи до кипіння, і приправити.
  7. Подавати з цілими смаженими пластинками грибів, відкладеними заздалегідь.

Як приготувати із заморожених лісових грибів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кропу 15 г
олії соняшникової 20 г
заморожених грибів 650 г
спецій за смаком
картоплі 0,4 кг
вершків 0,5 л
моркви 120 г
лука 50 г

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

Скільки калорій – 75.

Як приготувати:

  1. Очищений від лушпиння цибулю слід дрібно посікти.
  2. У глибокій сковороді необхідно розігріти олію. Вогонь повинен бути невеликим. Перекласти сюди цибулю і пасерувати його.
  3. Хвилини через чотири додати в сковороду заморожені гриби. Їх не потрібно попередньо ніяк обробляти, мається на увазі, що все це повинно бути зроблено ще до заморожування.
  4. Готувати все разом близько десяти хвилин, заважати потрібно постійно. Потім відставити в сторону.
  5. Порізати на невеликі кубики очищені моркву і картоплю.
  6. Два ці продукту необхідно відварити у воді протягом двадцяти хвилин.
  7. Перекласти сюди ж грибну суміш. Прибрати з плити. Перебити все блендером в рідку кашку.
  8. Поставити знову на маленький вогонь і дочекатися закипання. Заважати постійно.
  9. Після цього влити вершки і приправити. Перемішати і подавати з подрібненим кропом, але для смаку дати настоятися перед подачею хвилин десять.

Хитрощі приготування

Якщо використовувати свіжі лісові гриби, наприклад моховики, маслюки, білі і т. д., то їх перед смаженням треба обов'язково відварити протягом п'ятнадцяти хвилин в дуже солоній воді. Це усуне всі можливі бактерії. Потім гриби промиваються, подрібнюються і готуються далі за рецептом. Однак такий підхід не стосується сироїжок, а також магазинних печериць і гливи. Вони готуються дуже швидко.

Бульйон можна брати абсолютно будь-який. Вершки бажано використовувати середньої жирності, щоб вони не згорнулися. Кип'ятити їх ні в якому разі не можна, інакше страва буде зіпсовано. Бажано готувати такі супи всього на один раз, інакше пізніше особлива легкість випаровується, як і тонкий грибний аромат.

З спецій добре підійде суміш перців, а також пластівці чилі. Останні надають страві легкий копчений аромат. Також можна доповнювати страви насінням гарбуза або соняшнику, заздалегідь прогрітих на сухій сковороді. Подібні незвичайні компоненти не потрібно подрібнювати в пюре, ними необхідно просто прикрасити суп при подачі.

Як приготувати суп-пюре з грибами, дивіться на відео нижче:

Чудовий суп-пюре або крем-суп – це щось вишукане, що може поліпшити будь-сірі будні. Він може мати стільки квітів, стільки варіацій, запахів, доповнень – всього і не перелічити. Але головне, що він просто дуже смачний і простий.

Що ще почитати: