01 март 2019 8 035

Як приготувати суп з макаронами і куркою

Це один з найпопулярніших, простих і швидких супів. Його із задоволенням їдять і діти, і дорослі. В міру ситний, він добре зігріває взимку і швидко втамовує голод. А мінімальна калорійність цієї страви до вподоби всім тим, хто стежить за своєю фігурою. Одні плюси!

Суп з макаронами і куркою
Інгредієнти Кількість
води - 2,5 л
курки - 0,5 кг
олії соняшникової - 10 мл
моркви - 70 г
лука - 50 г
солі - 2 г
зелені - 10 г
макаронів - 100 г
картоплі - 0,3 кг
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 47 Ккал

Як приготувати:

  1. Закип'ятити вказану кількість води. Вогонь може бути сильний, але далі його потрібно буде зменшити.
  2. Курку вимити, покласти в воду і варити її протягом двадцяти хвилин. Можна використовувати як половину цілої тушки, так і окремі її частини: берда, крила, спину. Філе краще не варити, так як в ньому недостатньо жиру для наваристого бульйону.
  3. Утворилася зверху піну потрібно зняти, інакше бульйон буде каламутним.
  4. Картопля звільнити від шкірки, нарізати його невеликими шматочками і додати до м'яса.
  5. Моркву теж почистити, крупно її натерти і додати через п'ять хвилин після картоплі. Якщо подобаються великі шматочки моркви, то можна порізати плід кубиками або півкільцями і додати одночасно з картоплею.
  6. Цибулю без лушпиння дрібно нашаткувати, обсмажити до легкої рум'яного кольору на олії, потім перекласти в суп.
  7. Додати спеції і всипати сюди макарони. Їх потрібно варити всього три хвилини.
  8. Розлити по тарілках, додати рубану зелень за смаком.

Як варити суп із макаронами, картоплею і куркою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вермішелі 60 г
води 2,5 л
солі 15 г
моркви 0,1 кг
лука 0,1 кг
спецій за смаком
кропу 2 гілочки
курки 0,3 кг
картоплі 0,3 кг
олії оливи 30 мл

Часу: 55 хв.

Калорій: 38.

Як приготувати:

  1. Налити вказану кількість холодної води в каструлю, поставити на вогонь.
  2. Відразу ж покласти туди вимиту частину курки. Бажано, щоб це була ціла чверть.
  3. Дати закипіти, потім зменшити вогонь і варити приблизно півгодини. Пінку, що утворюється зверху, обов'язково зняти.
  4. Після закінчення часу витягнути курку і дати їй трохи охолонути.
  5. Очищену від шкірки картоплю необхідно порізати довгими брусочками і покласти в суп. Нехай кипить на маленькому вогні хвилин десять.
  6. За цей час треба почистити моркву і цибулю. Моркву необхідно натерти або просто нарізати тонкою соломкою, а цибулю – кубиками.
  7. Розігріти в сковороді оливкову олію. Його можна замінити будь-яким іншим маслом, навіть вершковим.
  8. Покласти в сковорідку цибулю з морквою, обсмажувати їх протягом п'яти хвилин. За цей час коренеплоди стануть м'якими. Їх потрібно перекласти до картоплі.
  9. Коли суп знову закипить, потрібно додавати сюди тонку локшину. Заважати потрібно відразу, щоб макарони не злиплися між собою. Приправити. Готувати ще три хвилини, потім накрити кришкою, вимкнути вогонь, дати настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин перед подачею.
  10. Остигле м'ясо зняти з кісток, нарізати невеликими шматочками (або розібрати руками) і покласти назад в суп.
  11. Кріп дрібно нашаткувати і присипати його перед подачею кожному в тарілку.

Як приготувати томатний крем-суп з базиліком?

- Блюдо жарким літом — холодник з маринованої буряків на воді!

Рецепт глив в клярі.

Рецепт приготування з зеленим горошком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курки 0,3 кг
води 3 л
цибулин 1 шт.
картоплин 3 шт.
листя лавра 1 шт.
моркви 1 шт.
зеленого цибулі 3 пера
олії соняшникової 15 мл
часнику 1 зубець
горошку зеленого (свіжомороженого) 0,2 кг
спецій за смаком
вермішелі 30 г

Часу: 1 ч.

Калорій: 29.

Як приготувати:

  1. Курку промити, розібрати її на невеликі частини. Перекласти в каструлю і залити зазначеною кількістю холодної води.
  2. Поставити на середній вогонь і дати закипіти. Після цього знизити полум'я до мінімуму. Варити до готовності м'яса, це близько двадцяти-тридцяти хвилин. Пінку зверху ложкою знімати.
  3. За цей час потрібно почистити картоплю, а потім нарізати її середніми брусочками або кубиками. Покласти в суп після того, як м'ясо буде готове. Варити п'ятнадцять хвилин.
  4. Цибулину без лушпиння необхідно нашаткувати тонкими півкільцями.
  5. Очищену від шкірки моркву можна подрібнити дрібною соломкою або нарізати її за допомогою терки для корейських салатів.
  6. Відправити два цих продукту на сковороду, де є трохи олії. Протягом п'яти хвилин смажити до м'якості, заважати потрібно постійно.
  7. Перекласти отриману зажарку в суп і готувати її ще шість хвилин. Суп повинен повільно кипіти.
  8. Потім одночасно додати горошок і вермішель, при цьому всю масу потрібно добре перемішувати. Це не дасть вермішелі злипнутися.
  9. Далі додати лист лавра і дрібно порубаний (і очищений) часник. Приправити. Через три хвилини вимкнути суп.
  10. Перед подачею дати йому п'ятнадцять хвилин настоятися під кришкою, щоб вермішель доготовилась і всі смаки з'єдналися.
  11. Дрібно порізати зелену цибулю. Його потрібно подавати окремо або присипати кожному в тарілку з готовим супом.

Корисні поради

Бульйони можна готувати двома способами. Перший спосіб – збереження прозорості самого бульйону. Для цього спеції потрібно додавати в самому кінці, а пінку знімати відразу ж при її утворенні. Кипіти суп не має, а тільки повільно нудитися.

Якщо ж хочеться більше смачного м'яса, додати спеції потрібно відразу після закипання. Тоді бульйон стане каламутним, але курка швидко вбере в себе і сіль, і перець, і пряні трави. При цьому пінку в будь-якому випадку треба знімати.

Для більш цікавих варіантів супу в зажарку (тобто при обсмажуванні цибулі та моркви) можна додати селеру. Сюди ж всипається і дрібно порубаний часник, в тому числі і молодий. Щоб зробити суп більш дієтичним, варто додати трохи кабачка.

Для супів добре підходить стара картопля. Якщо ж є тільки молода, її потрібно гарненько очистити від тонкої шкірки. При варінні вона може почати гірчити. Знімати її найпростіше ножем або залізною щіткою. Маленькі бульби не потрібно навіть нарізати, можна варити їх цілими.

Як приготувати суп з макаронами і куркою, дивіться на відео нижче:

Цей приголомшливий суп має мінімальну ступінь складності приготування. Але яким же смачним він виходить! Блюдо улюблені багатьма ще з дитинства, а тому їсти його ще приємніше.

Що ще почитати: