28 май 2019 44

Як приготувати легкий суп з курячих шийок

Із курячих шийок виходить приголомшливий бульйон: наваристий, але не жирний, з особливим смаком. Шийки навіть необов'язково очищати від кісточок, їх можна подавати цілими кожному в тарілку. А скільки різних супів можна з ними приготувати!

Суп з курячими шийками
Інгредієнти Кількість
моркви - 1 шт.
курячих шийок - 5 шт.
зелені - 20 г
лука - 1 шт.
листя лавра - 1 шт.
картоплин - 4 шт.
спецій - за смаком
коріння петрушки - 1 шт.
рису круглого - 120 г
масла вершкового - 5 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Як приготувати:

  1. Рис промити, перебрати, залити холодною водою і дати постояти приблизно годину.
  2. Курячі шиї вимити.
  3. Зняти лушпиння з цибулі і помити його.
  4. Моркву і корінь петрушки очистити від шкірки і теж помити.
  5. Всі ці компоненти, крім рису, потрібно покласти в каструлю і залити водою, приблизно 2,5 л. Перемістити на вогонь. Додати листочок лавра.
  6. Поки вода закипає, необхідно очистити від шкірки картоплю. Потім його треба порізати на брусочки середнього розміру.
  7. Після закипання води вогонь повинен бути невеликим. Зверху на бульйоні почне утворюватися піна, яку необхідно знімати ложкою.
  8. Через двадцять хвилин витягнути з бульйону петрушку і моркву. Їх потрібно нарізати на кубики невеликого розміру і повернути в суп.
  9. Після цього дістати цибулю і лавровий лист і викинути їх.
  10. Додати нарізану картоплю.
  11. Хвилин через п'ять витягнути шийки. На їх місце необхідно покласти рис, без води, в якій він замочувався.
  12. Коли шийки охолонуть, з них потрібно зрізати м'ясо, потім порубати його та повернути до інших компонентів.
  13. Накрити каструлю кришкою, нехай провариться все протягом десяти хвилин.
  14. Дрібно порубати зелень і вмішати її в суп. Приправити. Додати ложку вершкового масла, це за бажанням. До цього часу і рис, і картоплю вже мають бути готові.
  15. Накрити кришкою і вимкнути плиту. Дати настоятися протягом двадцяти хвилин перед подачею.

Суп з курячих шийок з вермішеллю

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
води 3 л
вермішелі 90 г
моркви 1 шт.
цибулин 1 шт.
сушеної зелені 10 г
курячих шийок 0,6 кг
спецій за смаком

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 38.

Як приготувати:

  1. Промити шийки, зрізати з них зайвий жир. Якщо є шкіра, її теж треба видалити.
  2. Налити в каструлю воду, закип'ятити її. Потім покласти сюди шийки.
  3. Варити м'ясо мінімум півгодини, максимум — годину. Чим довше курка вариться, тим ніжніше вона стає.
  4. Піну, яка утворюється зверху, потрібно обов'язково знімати.
  5. Очистити моркву від шкірки і крупно натерти її. Цибулю без лушпиння нашаткувати кубиками.
  6. У сковороду влити ложку олії і на ньому обсмажити цибулю і моркву. На повільному вогні обсмажити їх не більше п'ятнадцяти хвилин до м'якості.
  7. Вийняти шийки з супу, дати їм охолонути, потім зрізати м'ясо, порізати його на кубики або просто розібрати на волокна. Якщо суп не будуть їсти діти, то цього можна і не робити. Тоді потрібно просто покласти кожному в тарілку по шиї.
  8. Перекласти засмажку зі сковороди в бульйон, додати сюди спеції і сушену зелень. Можна використовувати і свіжу, але тоді її потрібно дрібно порубати.
  9. Далі додати вермішель і гарненько розмішати, щоб макарони не склеїлися між собою. Через п'ять хвилин вимкнути вогонь.
  10. Накрити кришкою суп і дати йому постояти перед подачею близько п'ятнадцяти хвилин.

Рецепт приготування з рисом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курячих шийок 0,5 кг
олії соняшникової 20 мл
картоплин 3 шт.
моркви 1 шт.
рису 0,1 кг
лука 1 шт.
спецій за смаком
води 2 л.

Часу: 1 год 10 хв.

Калорій: 56.

Як приготувати:

  1. Промити шийки в холодній воді і перекласти їх в каструлю. Налити сюди ж вказану кількість води. Поставити на вогонь і дати закипіти.
  2. Далі зменшити вогонь і варити м'ясо близько сорока хвилин, можна трохи менше. Піну, що буде збиратися зверху, потрібно знімати ложкою.
  3. Витягнути шийки на тарілку і дати їм охолонути. Потім зняти м'ясо і повернути його в суп.
  4. Бульйон процідити, а потім перелити його назад в ту ж каструлю. Її попередньо потрібно помити.
  5. Нарізати брусочками картоплю, очищений від шкірки.
  6. Коли бульйон закипить вдруге, в нього потрібно покласти картоплю.
  7. Рис промити кілька разів в холодній воді. Через п'ять хвилин після картоплі додати його в суп.
  8. Зняти шкірку з моркви і нарізати його дрібною соломкою або ж просто натерти.
  9. Цибулю дрібно порубати, не використовуючи лушпиння. Разом з морквою помістити на сковороду.
  10. Обсмажити два цих продукту до м'якості, а потім за п'ять хвилин до готовності картоплі і рису покласти в бульйон.
  11. Приправити. Подавати з дрібно нарубаною зеленню.

Варіант c квасолею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
квасолі 120 г
курячих шийок 4 шт.
моркви 1 шт.
води 2,4 л
лука 1 шт.
спецій за смаком
картоплин 3 шт.

Часу: 1 ч.

Калорій: 25.

Як приготувати:

  1. Квасоля перебрати і замочити години на сім. Ідеально, якщо за цей період буде можливість поміняти воду кілька разів. Вона повинна бути прохолодною.
  2. Далі її треба промити і відварити. В кінці додати спеції, злити воду.
  3. Окремо закип'ятити воду, покласти в неї курячі шийки. Їх потрібно заздалегідь помити і очистити від жиру. Дати покипіти півгодини мінімум. Пінку знімати.
  4. Моркву очистити від шкірки, те ж саме зробити і з картоплею. Моркву нарізати напівкружечками, не дуже товстими. Картоплю порізати на кубики середньої величини. Перекласти ці овочі до бульйону і варити близько п'ятнадцяти хвилин.
  5. Цибулю порізати дрібними кубиками. Обсмажити до легкої золотавості. Покласти в суп, коли картопля буде майже готовий.
  6. У цей момент потрібно викласти квасолю, перемішати, додатково приправити.
  7. Тушкувати ще хвилин п'ять, потім накрити кришкою і дати настоятися хоча б десять хвилин.
  8. Подавати з посіченою зеленню, найкраще з петрушкою.

Рецепти смачного і легкого супу з макаронами і куркою.

Як приготувати рибний суп з тунця консервованого?

Смачний і низькокалорійний ескалоп з індички в духовці стане відмінним вечерею.

Як приготувати в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 1 шт.
манної крупи 60 г
лука 1 шт.
картоплин 2 шт.
курячих шийок 0,3 кг
води 2,5 л
спецій за смаком
часнику 2 зубці
олії соняшникової 15 мл
зелені 20 г

Часу: 1 год 5 хв.

Калорій: 34.

Як приготувати:

  1. Дрібно нашаткувати очищені цибулю і моркву.
  2. У чашу мультиварки влити масло, вибрати режим «Смаження» і пасерувати коренеплоди до м'якості.
  3. Зверху викласти промиті курячі шийки.
  4. Картопля звільнити від шкірки і нарізати кубиками. Покласти поверх м'яса.
  5. Додати спеції і залити все вказаною кількістю води.
  6. Вибрати режим «Суп» і готувати протягом години під кришкою.
  7. За десять хвилин до кінця всипати манку і гарненько її розмішати.
  8. Дрібно нашаткувати часник і зелень і теж покласти в суп.
  9. Дочекатися сигналу, вимкнути пристрій. Відкрити кришку через десять хвилин і подавати суп.

Особливості приготування

У бульйон для смаку можна додати різні продукти. Дуже часто додають селера (і корінь, і стебло, і листя), стебла без листя петрушки, кольрабі, зелений горошок. Рідше додаються кукурудза, солодкий перець, помідори, гарбуз. Все залежить від сезону.

Замість локшини, рису та інших добавок можна використовувати саморобний тісто. Для цього потрібно змішати жовток з невеликою кількістю борошна і солі. Потім за допомогою ложки брати потроху і опускати в киплячий суп, роблячи галушки. А можна зробити більш рідку масу і перетерти її через тертку (її потрібно нахилити над супом). Тоді шматочки будуть менші. Їх потрібно постійно заважати. У тісто додаються різні спеції, що робить суп ще смачніше.

Як приготувати суп з курячих шийок, дивіться у відео-рецепті:

Легкі супи необхідні в будь-який час року, і як добре, що вони так просто готуються!

Що ще почитати: