12 март 2019 2 428

Як швидко і смачно посмажити вареники з картоплею

Всі ми звикли їсти класичні варені вареники. Але сьогодні вирішили трохи поекспериментувати і просто обсмажили їх в розпеченому маслі до хрускоту. Подамо зі сметаною/смаженою цибулею. Це справжня смакота, так що швидше підключайтеся, щоб нічого не пропустити!

Смажені вареники з картоплею
Інгредієнти Кількість
вершкове масло - 30 г
цибулю - 200 г
сметана - 0,5 л
рослинна олія - 30 мл
сіль - за смаком
яйця - 1 шт.
картопля - 1 кг
борошно - 0,3 кг
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 141 Ккал

Як приготувати:

  1. Яйця і сметану з'єднати в невеликій ємності.
  2. Посолити і всипати борошно.
  3. З отриманої маси замісити м'яке однорідне тісто.
  4. Картоплю очистити від шкірки і відварити до готовності.
  5. Розім'яти товкачиком в однорідне пюре, слив окріп.
  6. Поки картопля остигає, цибулю очистити і вимити.
  7. Нарізати дрібно і обсмажити до золотистого кольору в розігрітій олії.
  8. Вилити вміст сковороди до картоплі, посолити і перемішати.
  9. Тісто розкачати і вирізати круги з допомогою склянки.
  10. Наповнити їх начинкою і зліпити вареники.
  11. Відварити до готовності в киплячій солоній воді.
  12. Злити на друшляк, потім повернути в каструлю.
  13. Додати шматочок вершкового масла і розмішати.
  14. Висипати на суху сковороду і прибрати на плиту.
  15. Помішуючи, смажити вареники до золотого кольору.

Рецепт з смаженою цибулею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 150 мл
цибуля 450 г
сіль за смаком
вершкове масло 20 г
борошно 0,5 кг
сир 100 г
картопля 600 г
яйце 1 шт.
рослинна олія 0,5 л

Скільки по часу – 45 хвилин.

Яка калорійність – 282 калорії.

Як приготувати:

  1. Борошно висипати на робочу поверхню, можна з допомогою сита.
  2. Зробити в середині ямку, розбити туди яйце.
  3. Додати трохи солі, воду, чайну ложку олії і вимісити масу в м'яке тісто.
  4. Вимішувати до тих пір, поки тісто не почне відставати від рук.
  5. Потім скачати його в кулю, накрити рушником і дати відпочити двадцять хвилин.
  6. Цибулю почистити і нарізати пір'ям (400 г).
  7. У сковороду налити олію, всипати цибулю і тушкувати його до золотої стружки.
  8. Потім викласти на серветки і зайнятися начинкою.
  9. Картопля вимити, очистити і відварити до повної готовності.
  10. Потім розім'яти в пюре товкачиком разом з вершковим маслом.
  11. Сир натерти на тертці і вмішати в остигле пюре.
  12. Залишки лука покришити дрібними кубиками і теж додати до картоплі.
  13. Готове тісто розкачати, вирізати склянкою кружечки.
  14. Наповнити кожен з них невеликою кількістю начинки.
  15. Защипнути краю і повторити процес з усім тестом і всією начинкою.
  16. Відварити вареники до готовності, злити на друшляк.
  17. Викласти в прогріте масло і смажити до рум'яності.
  18. Додати смажену цибулю, прогріти і відразу подавати до столу.

Як приготувати смажені вареники з картоплею і грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 2 головки
білі гриби 0,3 кг
яйце 1 шт.
чорний перець мелений за смаком
сіль за смаком
борошно 460 г
рослинна олія 40 мл
картопля 6 бульб
вода 130 мл
вершкове масло 50 г

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 165 калорій.

Як приготувати:

  1. Гриби почистити, підрізати їм ніжки.
  2. Помістити в сотейник з водою і прибрати на плиту, щоб відварити.
  3. Через десять хвилин злити на друшляк, промити холодною водою.
  4. Остиглі гриби нарізати дрібними кубиками.
  5. Картоплю почистити і подрібнити, теж залити водою, посолити.
  6. Прибрати на плиту і варити до м'якості.
  7. Борошно засипати в миску, додати яйце, воду і замісити тісто.
  8. Отриманий кулю, загорнути в плівку і дати йому трохи відпочити.
  9. Один цибулю почистити, помити і нашаткувати гострим ножем.
  10. У сковорідку налити рослинне масло.
  11. Коли воно нагріється, всипати цибулю з грибами і тушкувати хвилин п'ятнадцять на середньому вогні.
  12. Потім збільшити вогонь і смажити ще 2-3 хвилини.
  13. Перекласти гриби з цибулею в невелику ємність.
  14. Із готової картоплі злити воду і розім'яти її в пюре з додаванням вершкового масла.
  15. Змішати картоплю з грибами і дати начинці охолонути.
  16. Тісто розкачати і вирізати з нього кружечки.
  17. У кожен з них покласти трохи начинки, сформувати вареники.
  18. Відварити їх у солоній киплячій воді до готовності.
  19. У цей час почистити другу цибулину, обсмажити на сковороді.
  20. Готові вареники злити на друшляк, дати їм стекти.
  21. Викласти до цибулі і обсмажити до рум'яності з усіх боків.

Рецепти приготування галушок з сиру.

Як приготувати запіканку з куркою і овочами в духовці.

Смачний і корисний паштет з яблука, імбиру і авокадо.

Рецепт приготування в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 2 головки
молоко 0,1 л
борошно 260 р
картопля 0,5 кг
вершкове масло 50 г
яйця 2 шт.
рослинна олія 100 мл
сіль за смаком

Скільки по часу – 55 хвилин.

Яка калорійність – 185 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю почистити, відварити в солоній воді до готовності.
  2. Борошно змішати з яйцями, додати сіль, молоко і рослинне масло (30 мл).
  3. Вимісити м'яке тісто і залишити його на тридцять хвилин.
  4. Цибулю очистити і дрібно порубати.
  5. Рослинна олія (30 мл) нагріти в мультиварці, обсмажити у ньому цибулю до м'якості.
  6. Готову картоплю розім'яти в пюре з вершковим маслом, змішати з цибулею.
  7. Тісто розкачати, зліпити вареники з готовою начинкою.
  8. Відварити їх у солоній воді до готовності, злити на друшляк і дати стекти.
  9. У чашу налити олію (40 мл), прогріти його.
  10. Викласти вареники і смажити їх у відповідному режимі до рум'яності.

Як посмажити вареники з сиром та картоплею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 200 мл
чорний перець мелений за смаком
яйце 1 шт.
сир 250 г
сметана 80 мл
борошно 0,5 кг
вершкове масло 30 г
бекон 0,1 кг
сіль за смаком
рослинна олія 450 мл
картопля 3 бульби
цибуля 1 головка

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 325 калорій.

Як приготувати:

  1. У глибоку миску засипати всю муку, можна з допомогою сита.
  2. Зробити поглиблення в центрі, влити воду, додати яйце і трохи солі.
  3. Отриману масу вимішати, щоб отримати м'яке тісто.
  4. Накрити його і дати відпочити хоча б півгодини.
  5. Картоплю почистити і відварити в солоній воді до м'якості.
  6. Готові коренеплоди розім'яти в однорідне пюре, слив з них воду.
  7. Цибулю почистити, дрібно порубати і обсмажити на вершковому маслі.
  8. Додати в пюре, туди ж викласти сир, приправити чорним перцем і перемішати.
  9. Рослинне масло налити в сковороду нагріти.
  10. Тісто розкачати, зробити кружечки і наповнити їх начинкою.
  11. Сформувати вареники і опустити у фритюр.
  12. Смажити до золотистого кольору і викласти на сухі серветки.
  13. В цей час на суху сковороду покласти подрібнений бекон.
  14. Обсмажити до хрускоту, не забуваючи помішувати.
  15. Подавати вареники зі сметаною і обсмаженим беконом.

Корисні поради

Якщо ви не додаєте в начинку цибуля/смажену цибулю, можна додати свіжу зелень. З нею буде яскраво і свіжо. Використовуйте свою кохану, щоб вийшло максимально смачно!

При подачі можна полити вареники не тільки маслом з обсмаженою цибулею. Є ще один смачний і ситний варіант, який часто зустрічається в рецептах – копчене сало. Його потрібно нарізати кубиками і обсмажити на сухій сковороді до хрускоту. У гарячому вигляді разом з жиром вилити на смажені вареники і подавати. Буде ідеально, якщо зможете доповнити страву сметаною і невеликою кількістю домашнього сиру.

Подавати вареники можна не тільки зі сметаною, це може бути і класичний йогурт, і грецька, який з кислинкою (для любителів). Також можна посипати готові вареники з сиром, а краще моцарелою, щоб апетитно тягнувся!

Цибулю можна обсмажити не тільки на вершковому або рослинному маслі, але і на салі. А якщо воно копчене, то ви ще й додасте копчений смак і аромат вашим вареників. Буде дуже незвично!

Як приготувати смажені вареники з картоплею, дивіться на відео нижче:

Смажені вареники – це м'яка і ароматна начинка, хрустке рум'яне тісто, свіжа охолоджена і заправка. Це те, що обов'язково повинно бути на вашому столі сьогодні ввечері. Доповніть блюдо свіжими овочами або легким салатом і насолоджуйтеся!

Що ще почитати: