28 июнь 2019 2 261

Як приготувати смажені котлети в мультиварці

Всі ж люблять котлети? Смачні, соковиті, ароматні, рум'яні. Саме тому сьогодні ми готуємо багато різних варіантів: з курки, яловичини, індички, риби, овочів. Приєднуйтесь!

Смажені курячі котлети з сиром
Інгредієнти Кількість
кріп - 10 г
курячий фарш - 0,5 кг
рослинна олія - 70 мл
панірувальні сухарі - 30 г
сир - 120 г
сіль - за смаком
вершкове масло - 50 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 306 Ккал

Як приготувати:

  1. Масло заздалегідь дістати і покласти на тарілку, нехай нагрівається.
  2. Сир натерти на дрібній тертці в глибоку миску.
  3. Кріп промити в воді, дрібно покришити, змішати з сиром, м'яким маслом.
  4. Додати сіль і перемішати.
  5. З отриманої маси скачати кульки і викласти їх на обробну дошку.
  6. Прибрати в морозильну камеру на п'ять хвилин.
  7. В цей час фарш посолити.
  8. Сформувати з неї кульки, потім коржі.
  9. У центр помістити кульку з сиру і згорнути.
  10. Обваляти майбутні котлети в сухарях.
  11. У чашу мультиварки налити олію і викласти котлети.
  12. Готувати в режимі смаження всього тридцять хвилин.
  13. За десять хвилин до кінця приготування котлети перевернути.

Котлети з свинини з яйцем, смажені в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
сухарі для панірування 40 г
цибуля 2 головки
петрушка 20 г
сіль за смаком
свинина 0,6 кг
яйця 7 шт.
гірчиця 15 г
часник 2 шматочка
рослинна олія 25 мл

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 208 калорій.

Як приготувати:

  1. П'ять яєць помістити в сотейник, налити воду і прибрати їх на плиту.
  2. Варити до повної готовності, потім остудити і почистити.
  3. Цибулю дрібно посікти з допомогою ножа.
  4. З часнику стягнути лушпиння, пропустити часточки через тисняву.
  5. Петрушку помити, дрібно порубати гострим ножем.
  6. В мультиварці нагріти масло, всипати цибулю і часник, обсмажити до м'якості.
  7. М'який цибулю з часником з'єднати з фаршем і спеціями.
  8. Готову масу розділити на п'ять частин і кожну перетворити в коржик.
  9. У невелику ємність всипати сухарі, у сусідній змішати яйця, що залишилися з гірчицею.
  10. У кожну корж помістити яйце, зробити кульки.
  11. Обваляти кожен кульку спочатку в сухарях, потім в яйцях і знову в сухарях.
  12. У сковороду налити ще масла і обсмажити котлети з яйцями до рум'яної скоринки.
  13. Потім під кришкою готувати їх в режимі гасіння ще двадцять хвилин.

Яловичі биточки в мультиварці Редмонд

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 30 мл
цибуля 2 головки
яловичий фарш 1 кг
сіль за смаком
яйця 2 шт.
часник 2 шматочка
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу – 45 хвилин.

Яка калорійність – 180 калорій.

Як приготувати:

  1. З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і подрібнити.
  2. Змішати його з фаршем, сирими яйцями.
  3. Часник почистити і пропустити через тисняву до решти інгредієнтів.
  4. Додати туди сіль і перець, перемішати і відбити.
  5. У каструлю налити олію, нехай прогрівається.
  6. Мокрими руками сформувати котлети і помістити їх у чашу.
  7. Смажити по п'ятнадцять хвилин з кожного боку до готовності. Кришку при цьому краще закривати.

Рецепт приготування з риби

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 15 мл
білий хліб 1 скибочка
картопля 1 шт.
зелень 15 г
сіль за смаком
чорний перець мелений за смаком
яйце 1 шт.
червона риба 400 г
цибуля 1 головка
сметана 15 мл
вівсяні пластівці 80 г
борошно 30 г

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 139 калорій.

Як приготувати:

  1. Філе риби заздалегідь дістати з морозильної камери. Для цього помістити його в сито або друшляк і розташувати над мискою.
  2. Прибрати в холодильник, щоб розморожування було поступовим.
  3. Коли буде готове філе, порізати його кубиками і пропустити через м'ясорубку. Можна скористатися блендером з тією ж метою.
  4. Цибулю почистити і дрібно порубати.
  5. Зелень вимити і покришити гострим ножем.
  6. З хліба прибрати скоринки і розділити його на дрібні шматочки.
  7. Залити водою і дати набрякнути.
  8. Через деякий час віджати його, змішати з рибою, цибулею і зеленню.
  9. Картоплю очистити і натерти на дрібній тертці або подрібнити блендером.
  10. Отриману масу додати до фаршу і все перемішати.
  11. Всипати вівсяні пластівці, ввести сметану і яйце.
  12. Фарш посолити, приправити чорним перцем і поєднати все.
  13. У каструлю налити олію і викласти в нього котлети, сформовані мокрими руками.
  14. В режимі випічки смажити по десять хвилин з кожного боку.
  15. Потім залишити їх ще в режимі підігріву. Десяти хвилин буде достатньо.

Як посмажити котлети з індички

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
панірувальні сухарі 60 г
сало 250 г
часник 2 шматочка
рослинна олія 30 мл
індичка 650 г
сіль за смаком
цибуля 1 головка
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу – 35 хвилин.

Яка калорійність – 279 калорій.

Як приготувати:

  1. Філе промити в холодній воді, зрізати всі прожилки.
  2. Обсушити і нарізати кубиками.
  3. З сала зрізати шкірку і теж подрібнити його.
  4. Пропустити м'ясо з салом через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Маса повинна стати максимально однорідною, так що якщо ви використовуєте м'ясорубку, то краще прокрутити компоненти два рази.
  5. Часник почистити, нарізати пластинками.
  6. Із зняти лушпиння цибулі, нарізати пір'ям.
  7. Змішати з часником і обидва компоненти пропустити через м'ясорубку або скористатися блендером.
  8. Отриману масу з'єднати з індичкою і салом, додати сіль і перець.
  9. Мокрими руками сформувати з фаршу котлети, обваляти в сухарях.
  10. Розігріти в мультиварці масло і обсмажувати котлети в режимі смаження п'ятнадцять хвилин.

Як смачно посмажити котлети з індички, дивіться у відео-рецепті:

Рецепт з м'яса і овочів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
петрушка 30 г
рослинна олія 20 мл
цибуля 1 головка
гарбуз 0,1 кг
яловичина 300 г
яйце 1 шт.
морква 1 шт.
борошно 40 г
свинина 0,2 кг
чорний перець мелений за смаком
кабачок 1 шт.
сіль за смаком

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 94 калорії.

Як приготувати:

  1. Обидва види м'яса прополоскати у проточній воді.
  2. Зрізати жир і нарізати свинину з яловичиною на кубики.
  3. Отриману м'ясну масу пропустити через м'ясорубку.
  4. З моркви зрізати шкірку, порізати коренеплід або натерти.
  5. З лука видалити лушпиння, вимити й подрібнити.
  6. Гарбуз теж помити, очистити і натерти.
  7. Кабачок помити, зрізати хвостики і шкірку.
  8. М'якоть подрібнити за допомогою терки.
  9. Додати кабачок, гарбуз, цибуля і морква на фарш.
  10. Кріп подрібнити, вимивши проточною водою.
  11. Всипати до фаршу разом зі спеціями і сирим яйцем.
  12. Вимісити масу і відбити.
  13. Вологими руками сформувати котлети і обваляти їх у борошні.
  14. Викласти в чашу мультиварки, прогріту з маслом.
  15. В режимі смаження готувати котлети 35-40 хвилин до готовності.

Смачний шніцель зі свинини в духовці — рецепт приготування.

Здивуйте сім'ю, приготуйте ескалоп з індички на сковороді.

Дізнайтеся, як приготувати курячі оладки з фаршу.

Смажимо котлети з овочів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мускатний горіх за смаком
цибуля 2 головки
картопля 1 шт.
часник 2 шматочка
чорний перець мелений за смаком
молоко 0,1 л
сухий базилік 5 г
баклажан 1 шт.
сіль за смаком
масло оливи 40 мл
яйця 2 шт.
сметана 40 мл
білий хліб 50 г
кукурудзяна мука 60 г

Скільки по часу – 55 хвилин.

Яка калорійність – 128 калорій.

Як приготувати:

  1. Баклажан вимити, зрізати хвостик і нарізати плід дрібно.
  2. Посипати сіллю і дати настоятися двадцять хвилин.
  3. Потім висипати на друшляк і промити проточною водою, дати стекти.
  4. Далі баклажани пропустити через м'ясорубку.
  5. Картоплю почистити, промити, подрібнити і прокрутити на м'ясорубці.
  6. Хліб подрібнити, залити молоком на кілька хвилин.
  7. Часник і цибулю почистити, подрібнити.
  8. Пропустити через м'ясорубку хліб разом з часником і цибулею.
  9. Змішати масу з картопляної і баклажанної.
  10. Додати яйця, сіль, перець, мускатний горіх, базилік і кукурудзяну муку.
  11. Вимісити масу до однорідності, сформувати котлети.
  12. У чашу налити масло і обсмажити на ньому котлети в режимі смаження по п'ять хвилин з кожного боку, потім влити сметану.
  13. Посолити і готувати ще чверть години в режимі гасіння.
  14. Після цього залишити в режимі підігріву ще на десять хвилин.

Корисні поради

Якщо ви їсте котлети у гарячому вигляді, радимо вам додати у фарш трохи сиру. Візьміть моцарелу або чеддер, натерти на тертці і вмішайте в фарш. Коли ви будете кусати гарячі м'ясні биточки, сир апетитно тягнутися і зводити вас з розуму не тільки своїм смаком, але і виглядом, ароматом.

Не бійтеся зелені Обов'язково використовуйте її у своєму фарші. Вибирайте саму ароматну і яскраву! Крім зелені, беріть спеції, прянощі і різні добавки на зразок томатів, солодкого перцю, грибів і ін

Як приготувати смажені котлети в мультиварці, дивіться на відео нижче:

Котлети в мультиварці – відмінна ідея для тих, у кого не вистачає часу на готування, але смачно їсти все одно хочеться. Домашня помічниця зможе зробити все для вас. Підготуйте гарнір, поки вона працює, і можете сідати вечеряти. Приємного апетиту!

Що ще почитати: