Як спекти пиріг на сметані в мультиварці
Пиріг на основі сметани готується дуже просто, навіть займатися підготовкою бісквіта набагато складніше. Виходить, він був високим, повітряним і тане в роті. Варто зауважити, що калорійність цього десерту набагато нижче інших, оскільки основу рецепта становить саме сметана, а не вершкове масло або інші тяжкі компоненти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця курячі - | 4 штуки |
пісок цукровий - | 1 склянка |
сметана, середня жирність - | 200 мл |
ягоди (смородина червона) - | від 1 ½ до 2 склянок |
борошно пшеничне - | 1 повний стакан |
сода - | маленька щіпка |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 244 Ккал |
Цей рецепт пирога включає в себе червону смородину, яку можна використовувати як в свіжому вигляді, так і в замороженому. Але також можна замість них використовувати і будь-які інші ягоди, наявні під рукою.
Докладно про підготовку десерту:
- З'єднати в глибокій ємності курячі яйця з цукровим піском і збити, використовуючи міксер, протягом 8 хвилин. Додати соду і продовжувати збивати ще не менше 2 хвилин. В результаті має утворитися біла піна густої консистенції.
- Додати сметану і за допомогою ложки акуратно вимішати масу. Висипати попередньо просіяне пшеничне борошно і так само повільно перемішати ложкою.
- Обробити мультиварочную чашу розм'якшеним маслом і вкласти в неї першу половину підготовленого сметанного тесту. Потім зробити шар з ягід, попередньо добре промитих і висушених. Залити все другою половиною тіста.
- Перевести пристрій в режим «Випічка», виставити час на 1 годину, закрити кришку і залишити пиріг випікатися. При необхідності потім можна додати ще 20 хвилин.
Як спекти з яблуками
Пиріг, приготований за цим рецептом, виходить дуже солодким, смачним і ситним. Для того щоб його приготувати, потрібно:
- 150 грам цукрового піску;
- 100 грам м'якого вершкового масла;
- середньої жирності сметана – 200 мл;
- 2 яйця;
- 200 грам борошна;
- ванілін – за смаком;
- горіхи волоські – 100 грам;
- розпушувач – 1 чайна ложка заповнена;
- яблука великих розмірів – 2 або 3 штуки;
- кориця (подрібнена) – 1 чайна ложка.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Калорійність – 250 ккал.
Як приготувати пиріг:
- Волоські горіхи потрібно добре подрібнити, використовуючи звичайний гострий ніж. Потім додати до них цукор (2 столових ложки), корицю. З яблук зчистити шкірку, видалити серцевину і нарізати на тонкі скибочки.
- Окремо розм'якшене масло збити з рештою цукром, яйцями і ваніліном. Додати підготовлену сметану і знову добре збити склад, використовуючи міксер. В цю ж масу просіяти борошно разом з розпушувачем і обережно перемішати збитий складу.
- У тісто додати нарізані яблука і дуже обережно вимішати тісто ложкою.
- Чашу мультиварочную обробити розм'якшеним вершковим маслом і відправити туди половину підготовленого тіста.
- Викласти подрібнені горіхи (половину) і покрити їх другою частиною тіста. Присипати поверхню залишилися горіхами.
- Прилад поставити в режим випікання і не чіпати протягом 1 години 20 хвилин.
З ягідною начинкою
Для приготування ягідного ласощі будуть потрібні:
- сметана середньої жирності – 1 повний стакан;
- 1 склянку цукрового піску;
- 100 грам вершкового масла кімнатної температури;
- борошно – 1 ½ склянки;
- яйця – 2 штуки;
- смородина чорна в свіжому вигляді – 1 склянка;
- повна столова ложка коричневого цукру;
- сіль – половина чайної ложки;
- 1 чайна ложка ваніліну;
- розпушувач – 1 повна чайна ложка.
Час приготування – 1 година 30 хвилин.
Калорійність – 205 ккал.
Як правильно приготувати ягідний пиріг на сметані:
- Вершкове масло добре розтопити і збити у блендері разом з цукровим піском, яйцями, ваніліном і сіллю.
- Борошно просіяти разом з розпушувачем. Додати 1 склянку до отриманої масі, збити. Викласти сметану, перемішати і висипати борошно. Отриману масу добре подрібнити в блендері.
- Ягоди вимити, просушити і змішати з коричневим цукром.
- Чашу мультиварки обробити м'яким маслом і відправити туди половину тіста. На нього розкласти 1/2 всіх ягід і залити рештою тестом. Помістити на поверхню ягоди і закрити кришку кухонного приладу.
- Виставити в мультиварці режим «Випічка» на 1 годину 20 хвилин.
Лимонний пиріг з тіста на сметані
Будь-лимонний пиріг володіє незвичайним насиченим смаком і ароматом, а якщо цей десерт на сметані, то ще вийде ніжна текстура тіста. Для того щоб приготувати його, знадобляться:
- вершкове масло, попередньо розм'якшене вершкове – 100 грам;
- 1 склянку цукрового піску;
- свіжий лимон – 1,5 або 2 штуки;
- сметана 20% жирності;
- сода – половина чайної ложки;
- 2 склянки борошна пшеничного;
- курячі яйця – 1 штука;
- трохи цукрової пудри.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 270 ккал.
Докладно про підготовку десерту:
- У ємності з глибокими бортами потрібно змішати сметану з содою.
- Масло вершкове добре розтопити і додати до сметані. Перемішувати до утворення однорідного складу.
- Борошно просіяти і додати до цієї маси поступово. У результаті повинно вийти еластичне тісто, не прилипающее до рук. Його необхідно поділити на 2 однакові частини.
- Лимони добре вимити, бажано щіткою і нарізати на тонкі часточки, не прибираючи при цьому шкірку. Відправити їх в блендер і подрібнити до утворення кашоподібної маси, в яку відразу ж додати 1 склянку цукрового піску.
- Мультиварочную чашу обробити розм'якшеним маслом і викласти в неї першу половину тіста, формуючи бортики.
- На тісто покласти лимонну масу, накрити другою частиною тіста, сформованої в млинець. Добре защипнути краю, проколоти вилкою в декількох місцях для вільного виходу утворює пари.
- Поверхню тіста необхідно змастити попередньо збитим яєчним жовтком для отримання апетитною скоринки.
- Закрити кришку мультиварки і виставити опцію «Випічка». Залишити на 40 хвилин. Перед подачею до столу можна присипати десерт цукровою пудрою.
Дізнайтеся, як зробити сирно-сметанний крем для бісквіта.
Дітям сподобається пісочне печиво з сметани. Тут можна подивитися покроковий рецепт з фото.
Спробуйте зробити йогуртовий крем для торта. Тут ви знайдете рецепт.
Корисні поради
- При випіканні лимонного пирога, щоб пом'якшити трохи кислий смак, можна замінити половину даних цитрусових апельсинами.
- При розтопленні вершкового масла не можна доводити його до кипіння. При наявності часу варто надати йому можливість самостійно розм'якнути при кімнатній температурі.
- Для того щоб пиріг вийшов дуже м'яким, необхідно в обов'язковому порядку просіяти борошно.
- Всі підготовлені інгредієнти сипучого складу в першу чергу змішувати з борошном і тільки після цього — з рідкими компонентами.
На відео — рецепт приготування сметанного пирога з яблуками в мультиварці:
Пиріг на основі сметани, приготований в мультиварці, як правило, виходить дуже ніжним, смачним і пухким. Його можна приготувати в чистому вигляді, а можна використовувати самі різноманітні начинки, такі як свіжі або заморожені ягоди, яблука, лимони, апельсини. Кожен варіант буде за своїм смачним, цікавим і неповторним.