03 март 2019 43

Як спекти пиріг з листкового тіста з сиром

Пиріг з листкового тіста з сиром можна приготувати за максимально короткий час. Така прекрасна випічка зможе виручити перед несподіваним приходом гостей або при бажанні порадувати себе і близьких смачним десертом, але при цьому, повну відсутність часу на тривалий процес приготування вигадливих пирогів.

Відкритий пиріг з листкового дріжджового тіста з сиром
Інгредієнти Кількість
дріжджове листкове тісто - 300 грам
сир 9%-ний - 300 грам
курячі яйця - 2 штуки
цукор - 70 грам
лимон - половина одного
концентрат лимонний - одна капсула
родзинки - 30 грам
сметана (жирність 15%-ная) - 100 грам
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 242 Ккал

Цей рецепт відкритого листкового пирога з сиром чудово доповнюється свіжим лимонним смаком.

Покрокове приготування відкритого листкового пирога:

  1. Спочатку необхідно зайнятися підготовкою родзинок, який ретельно перебирається, потім промивається і заливається окропом. Відставити родзинки з гарячою водою в бік і приступити до підготовки начинки;
  2. Підготовлений сир потрібно розтерти разом з цукром до утворення масу з мінімальною зернистістю;
  3. Додати до сиру сметану і знову дуже ретельно все перемішати;
  4. Потім вбити підготовлені курячі яйця і знову все змішати до утворення абсолютно однорідної маси;
  5. З половини одного лимона обережно зняти цедру, яка повинна бути дуже дрібно і додати до сметано-сирну суміш. Також одночасно з цим додати в суміш лимонний концентрат і все разом перемішати;
  6. З родзинок злити всю воду до останньої краплі і також набряклий продукт додати в підготовлювану начинку;
  7. Дуже ретельно перемішати всю начинку;
  8. Придбане в магазині тісто необхідно розморозити, а потім розкотити в круглий пласт, товщина якого повинна скласти не менше 3 мм. При розкочуванні варто орієнтуватися на розміри форми. З допомогою качалки подготовленны1й пласт переноситься у форму, при цьому обов'язково необхідно сформувати бортики, висота яких складе не менше 3 см;
  9. Поверхню пласта обов'язково потрібно проколоти виделкою, для того щоб у процесі випікання не утворилися бульбашки;
  10. Рівномірно розкласти начинку по пласту. Добре розрівняти і відправити в заздалегідь нагріту до 180С духовку;
  11. Час випікання пирога в духовій шафі повинно тривати не більше 45 хвилин.

Перловка з тушонкою в мультиварці — це ситне і досить просте блюдо, яке можна готувати кожен день.

Дієтичні котлети з індички — краща страва для дитячого харчування. Котлетки виходять ніжними і соковитими, читайте наші рецепти.

Кілька варіантів соус для шашлику від класичного до пряного з грузинськими нотками.

Листковий пиріг з бездріжджового тіста з сиром і цукатами

Пиріг, приготований за цим рецептом, виходить смачним, соковитим, наповненим, що володіє сильним ароматом. Тут потрібні такі складові:

  • листкове бездріжджове тісто – ½ кг;
  • сир 9%-ний – ½ кг;
  • цукор (можна цукровий пісок) – п'ять столових ложок;
  • маленька щіпка солі;
  • ванілін – одна чайна ложка;
  • курячі яйця – три штуки;
  • цукати – десять штук;
  • вершкове масло, попередньо залишене в кімнатних умовах – 20 грам.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Калорійність – 259 ккал.

Процес приготування смачного десерту в етапах:

  1. Придбане готове тісто необхідно залишити для повної розморожування в умовах кімнатної температури;
  2. У цей час можна зайнятися підготовкою начинки. Для цього в глибоку ємність висипати підготовлений сир, до якого необхідно додати цукор або цукровий пісок і ванілін;
  3. Цукати нарізати на невеликі шматочки і разом з дрібкою солі відправити до сиру. Ретельно перемішати складу;
  4. В окремій ємності збити курячі яйця і додати до сиру, але перед цим потрібно залишити невелику частину для змащування майбутнього пирога. Сирну суміш потрібно ретельно вимішати разом з яйцями до повного розчинення цукру;
  5. Повністю розморожене тісто треба розкачати в довжину так, щоб воно збільшилося вдвічі;
  6. Викласти в підготовлену начинку, залишаючи з кожного краю по 2 см вільного простору;
  7. Скатати тісто в рулет, щільно защипнувши краю;
  8. Круглий деко змастити розм'якшений вершковим маслом і приступити до викладання рулету у формі спіралі;
  9. Змастити поверхню отриманої спіралі відкладеної яєчної сумішшю з додаванням невеликої кількості цукру;
  10. Обов'язково варто проколоти пиріг в декількох місцях за допомогою вилки;
  11. Розігріти духовку до 200С і відправити в неї форму з пирогом. Час випікання складе не більше 50 хвилин.

Закусочний пиріг з готового тіста з сиром і зеленню

Цей рецепт допоможе вирішити проблему з нестачею закусок на святковому столі. До того ж, процес приготування займе зовсім небагато часу. Для цього потрібно:

  • листкове бездріжджове тісто – 250 грам;
  • сир 9%-ний – 200 грам;
  • сметана (жирність – 15%) – 200 грам;
  • свіжі яйця (курячі) – чотири штуки;
  • будь-який твердий сир – 100 грам;
  • олія оливкова – одна столова ложка;
  • за невеликий щіпці чорного меленого перцю і морської солі;
  • свіжа зелень – невеликий пучок.

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 260 ккал.

Етапи приготування несолодкого пирога:

  1. В першу чергу необхідно включити духовку для нагрівання. Оптимальна температура — 190С;
  2. Тісто розморозити і сформувати з нього пласт, підходящий для підготовленої округлої форми. Обов'язково потрібно сформувати бортики висотою до 2 см;
  3. Сир помістити в чашу блендера і ретельно подрібнити;
  4. Твердий сир подрібнити з допомогою терки (бажано великої);
  5. В окремій ємності змішати курячі яйця з перцем і сіллю і збити за допомогою міксера до отримання суміші однорідної складу;
  6. Додати до яєчної суміші подрібнений сир, більшу частину тертого твердого сиру і сметану. Знову збити весь склад з допомогою міксера;
  7. Зелень вимити, добре просушити, подрібнити за допомогою гострого ножа. Додати до збитої начинці і добре перемішати;
  8. Вилити весь складу на підготовлений у формі пласт тіста і відправити в духовку на 15 хвилин;
  9. Після закінчення цього часу дістати форму, присипати поверхню рештою кількістю твердого сиру і знову відправити в духовку на 15 хвилин.

Пиріг з листкового тіста з сиром можна приготувати в солодкому варіанті в якості десерту, а можна приготувати і несолодке закуску, яка може стати відмінним варіантом для будь-якого святкового столу або десерту.

Важливою перевагою такого варіанту є те, що час для приготування потрібно мінімальна кількість, а ось результат порадує своєю легкістю і прекрасними смаковими якостями.

Що ще почитати: