Соковиті реберця по-канадськи для ситної трапези
Якщо ви любитель соковитих реберець, але до літа і вуличного гриля ще далеко, пропонуємо вам приготувати їх в духовці. Це можна зробити прямо зараз, якщо є бажання і трохи вільного часу.
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| коричневий цукор - | 40 г |
| кетчуп - | 80 мл |
| солодка паприка - | за смаком |
| свинячі ребра - | 0,8 кг |
| чорний перець мелений - | за смаком |
| кориця - | 3 р |
| лимон - | 65 г |
| фруктове пюре - | 80 г |
| сухий часник - | 3 р |
| соєвий соус - | 40 мл |
| Час приготування: 130 хвилин | Калорійність на 100 грам: 260 Ккал |
Як приготувати:
- Фруктове пюре вилити в миску, додати кетчуп, сік половини лимона і соєвий соус.

- Всипати коричневий цукор, паприку, чорний перець, корицю і сухий часник.
- Всі компоненти ретельно перемішати між собою.

- Реберця вимити проточною водою, нарізати порційно.
- Викласти в сотейник, залити водою і прибрати на плиту.
- Коли маса закипить, зняти з поверхні води пінку шумівкою.

- Варити 20-30 хвилин в залежності від розміру.
- Готові реберця остудити, покласти в маринад.

- Гарненько обваляти їх і затягнути плівкою.
- Прибрати в холодильник на тридцять хвилин, щоб промаринувати.
- Коли пройде час, ребра дістати і викласти на деко, закрити фольгою.

- Прибрати в духовку на 60-90 хвилин (залежно від розміру) при 220 градусах.
- Якщо реберця виділять занадто багато рідини, її потрібно злити.
- Залишками маринаду з миски змащувати ребра кожні двадцять хвилин.
- Через 35-40 хвилин після початку запікання фольгу прибрати і запікати реберця до рум'яності.
Рецепт свинячих реберець по-канадськи в мультиварці
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| рослинна олія | 20 мл |
| часник | 4 шматочка |
| яблучне пюре | 80 г |
| кориця | 5 г |
| чорний перець мелений | за смаком |
| свинина | 550 г |
| соєвий соус | 40 мл |
| кетчуп | 90 мл |
| солодка паприка | 10 г |
| лимонний сік | 70 мл |
Часу: 1 год 20 хв.
Калорій: 242.
Як приготувати:
Для початку потрібно підготувати маринад, змішавши між собою майже всі інгредієнти.- Часник почистити, видавити його в миску, видалити сухі хвостики.
- Додати до нього яблучне пюре, корицю, чорний перець з паприкою, соєвий соус, кетчуп і сік лимона.
- Все це ретельно перемішати, щоб всі компоненти добре об'єдналися.
- Ребра прополоскати проточною водою, викласти в маринад.
- З'єднати вручну, щоб рівномірно розподілити масу.
- Прибрати в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
- У чашу мультиварки налити олію і викласти ребра (без маринаду).
- Включити режим випічки на двадцять хвилин.
- Коли пройде час, перевернути всі скибочки і полити залишками соусу з миски.
- Запікати їх у тому ж режимі ще двадцять хвилин.
- Після цього реберця в пікантному соусі можна подавати до столу.
Дізнайтеся, як приготувати яловичі реберця в мультиварці смачно і швидко!
Відбивні з курячого філе в панірувальних сухарях — простий і смачний обід.
Хочете приготувати гарний вечерю? Тоді рецепт котлет «Ластівчине гніздо» з яйцями для вас!
Як приготувати під пікантним соусом
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| пюре яблучне | 100 мл |
| кориця | 5 г |
| чилі | 1 стручок |
| солодка паприка | 5 г |
| реберця | 600 г |
| часник | 3 шматочка |
| соус табаско | 40 мл |
| сіль | за смаком |
| коричневий цукор | 30 г |
| сік лимона | 70 мл |
Час: 2 год 20 хв.
Калорій: 239.
Як приготувати:
- У глибоку миску налити фруктове пюре, змішати його з корицею і паприкою.
- Додати соус табаско, сік лимона і коричневий цукор.
- Все це ретельно перемішати, щоб отримати однорідну масу.
- Додати сіль за смаком, з'єднати.
- Часник почистити, видалити сухі хвостики, пропустити через тисняву і змішати з іншими інгредієнтами.
- Чилі прополоскати проточною водою і розрізати вздовж.
- За бажанням видалити насіння. Саме вони роблять страви максимально пекучими. Якщо їх прибрати, буде трохи легше.
- Робити це краще в одноразових рукавичках, але потім все одно ретельно вимити руки з милом. Точно так само вимити робочу поверхню.
- Очищений стручок нарізати кільцями і додати в маринад.
- Все ще раз змішати і викласти отриману масу вимиті реберця, розрізані порційно.
- Обваляти їх ретельно і прибрати в холодильник на одну годину.
- Після цього викласти у форму для запікання і поставити в духовку.
- Запікати близько години до готовності при 220 градусах.
- Періодично реберця поливати соусом, щоб вийшли максимально соковитими.
Корисні поради
Якщо ви подаєте реберця як повноцінне блюдо, обов'язково доповніть їх освіжаючим соусом. Це може бути йогурт із зеленню і часником, легкий томатний соус або сирний. Всі вони чудово доповнять соковите м'ясо.
Як приготувати смачні реберця по-канадськи, дивіться на відео нижче:
Реберця по канадському рецептом – це точно щось нове і несподіване в вашому щоденному меню. Обов'язково приготуйте їх на дозвіллі, щоб закохатися раз і назавжди!








