02 май 2019 41

Як швидко зробити смачне тісто для піци

Здивувати, порадувати і смачно нагодувати свою сім'ю — головна мета кожної господині. Приготування традиційної страви, що користується найбільшою популярністю у світі — італійської піци — залежить від правильного виготовлення її основи – тесту. Воно повинно бути не тільки дуже смачним, ароматним, але і чудово м'яким і ніжним.

Вчимося готувати саме смачне тісто для піци
Інгредієнти Кількість
борошно - 400 г
сухі дріжджі - 1 пак. (7-10 г на 4 ст. борошна)
оливкова олія - 50 мл
сіль - 5 г
цукор - 3 р
італійські трави - 15 г
вода - 0,2 л
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 261 Ккал
Для створення дуже простого, але жахливо смачного тіста, призначеного служити основою піци, потрібно докласти мінімальну кількість часу, доступні всім продукти і зовсім невеликі витрати сил.

До даного рецептом чудово підходить поширене вираз – «все геніальне просто». Воно стає зрозумілим навіть для початківців кулінарів вже після першого вдалого виготовлення чудового тесту.

Перед початком заготівлі основи піци від раніше просіяного борошна відокремлюється один стакан і отставляется в бік. Залишилася борошняна частина всипається в глибоку миску і до неї по черзі додається сіль, цукор, італійські трави, дріжджі. Все добре перемішується.

Після в борошняну суміш додається оливкова олія. При цьому слід добре розмішати масу руками, щоб борошно просочилася ароматним маслом, утворилися розсипчасті грудочки.

Тільки потім вливається вода, тісто замішується і стає липким, рідкуватим. У нього всипається поступово залишений раніше склянку борошна. Заміс тіста потрібно продовжувати поки майбутня основа для піци не перестане липнути до рук і не стане дуже м'якою.

Готове тісто поміщається в тепле місце на годину, а посуд, у якій воно знаходиться, обов'язково накривається рушником. Такої кількості смачною тестової основи вистачає на приготування трьох піц діаметром по тридцять сантиметрів.

Тісто на кефірі — швидко і смачно

Існує маса варіантів створення смачної борошняний заготовки-основи для піци. Це може бути тісто з додаванням дріжджів і без, з використанням молочних і кисломолочних продуктів і без таких. Найбільш швидким, дуже смачним і ситним рецептом основи популярного страви з Італії є тісто на кефірі. Для його створення нескладного будуть необхідні:

  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 200-260 г;
  • кефір – 250 мл;
  • олія пісна – 10 г;
  • сіль, сода, цукор – по 1 щіпці (по 1/3 ч. л.).

На загальне приготування всієї піци йде сорок хвилин, а от її основа – тісто буде готове вже через п'ятнадцять. Калорійність заготовки становить 184 ккал в ста грамах.

У глибокій ємності слід збивати яйце з додаванням цукру, солі до появи першої пінки і розчинення дрібних крупинок. Після в яєчну масу влити кефір і перемішувати до отримання однорідної консистенції.

Соду гасити не потрібно, завдяки використанню кефіру, тому її додати безпосередньо перед додаванням масла і попередньо просіяного борошна, яку щоб уникнути появи грудок потрібно вводити поступово.

Заміс проводити до утворення однорідної тестової маси, яка повинна бути трохи більш густий, ніж тісто для приготування оладок.

Створеного кількості тесту вистачає для приготування однієї піци на стандартному листі в духовій шафі. Приготування італійської страви можна здійснювати відразу ж після закінчення замісу смачною і дуже швидкою заготовки для піци.

Смачне тісто без дріжджів на молоці

Головним секретом, найбільш важливою складовою будь-якої піци є, безсумнівно, її основа. Саме правильно замішане тісто здатне передати неповторний смак чудового, улюбленого багатьма італійського блюда.

Серед безлічі рецептів слід зазначити, що дріжджі в рецепті сприяють збільшенню пишноти піци, а от без них і з додаванням молока готове блюдо придбає чудовий смак, прозорість, велику м'якість і ніжний смак.

Для виготовлення прекрасної «молочної» заготовки для піци будуть потрібні:

  • яйце – 2 шт.;
  • борошно – 260 г;
  • сіль – 10 г;
  • соняшникова олія – 30 мл;
  • молоко – 2/3 склянки (130 мл).

Тридцяти хвилин цілком вистачає для створення смачного тіста, а кілокалорій в 100 грамах чудовою основи для піци міститься 250 од.

Слід зазначити, що цей рецепт не передбачає використання додаткового кухонного обладнання (міксера, блендера, кухонного комбайна). У глибоку ємність забиваються яйця, вливається молоко і масло. Продукти добре перемішуються без утворення великої кількості піни.

Після в рідку масу поступово додається борошно, змішане з сіллю. Тісто поступово набуває густоту і далі вимішується руками хвилин десять – поки не перестане липнути до них. Після цього тістова заготовка обертається плівкою, залишається ще на десять хвилин в теплому місці.

Кількість продуктів в рецепті дозволяє створити дві піци в чудовому поєднанні з овочевою, сирної або рибною начинкою.

Рецепт смачного сирного тіста

Історія походження національного італійського блюда – піци, історикам не зовсім відома, але перші згадки про неї прийшли з V століття до нашої ери. Появою чудесного страви прийнято вважати той період у розвитку людства, коли стародавні люди навчилися вперше випікати коржі з начинкою.

Це вказує на те, що саме від тестової основи піци, залежить її неповторний смак. Створюючи сирне тісто для приготування домашньої піци, будуть потрібні:

  • сир – 100 г;
  • борошно – 2 склянки;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода (гашене оцтом) – 3 м;
  • кефір – ¼ склянки;
  • олія дезодорована (або оливкова) – 60 мл

Вимісити тісто вийде вже через п'ятнадцять хвилин, а от «відпочити» йому буде потрібно ще тридцять. У 100 г ж дуже смачною заготовки для піци буде міститися 281 ккал.

У глибокому посуді для створення тесту слід розтерти, подрібнити сир, змішавши його з кефіром. Після додати по черзі масло, яйце і сіль. Після кожного додавання окремого продукту масу потрібно ретельно перемішувати.

Останніми продуктами додаються попередньо просеянная борошно і гашена оцтом сода. Тісто добре вимісити. Його поверхня не повинна бути липкою, а консистенція основи бути щільною, але м'якої.

Потім заготовка для піци відправляється на тридцять хвилин у холодильник, що дає можливість підготувати будь-який вид начинки для подальшого створення домашньої піци.

Як прикрасити торт на Новий рік 2018: поради, ідеї, приклади.

Суп шурпа з яловичини — візьміть на замітку цей чудовий рецепт.

Рецепт смачних, печінкових котлет тут.

Корисні поради

Існує безліч корисних і перевірених рекомендацій при приготуванні основи піци. Головними серед них є:

  1. При створенні тесту на кефірі слід зупинити вибір на кисломолочному продукті з низьким вмістом жиру (1-1,5%);
  2. Будь молочний або кисломолочний продукт, що входить до складу заготовки для піци, повинен бути кімнатної температури, теплим;
  3. Поєднання кефіру і соди додасть тесту необхідну пишність і м'якість;
  4. Основа піци може бути зроблена як з рідкого, так і густого тесту;
  5. Розкачати пласт для піци слід дуже тонко (товщиною до півтора сантиметрів), можна зробити проколи вилкою, щоб усередині основа добре пропеклась.

Слід не забувати, що форму, де буде після випікатися піца, потрібно застелити пергаментним папером, а температура в духовій шафі має бути виставлена 180° і вище.

Начинку для приготування домашньої піци можна вибрати за смаком та уподобаннями. Створюючи заготовку у вигляді тесту, варто експериментувати, додаючи ароматні спеції, трави, які зроблять страву ще більш чудовим і смачним.

Що ще почитати: