06 март 2019 471

Як приготувати дріжджове тісто для піци

Зробити піцу самостійно не так вже й важко, як багато хто думає. Просто потрібно правильно приготувати тісто, яке після випікання буде м'яким і ніжним. Адже мало хто знає правильну рецептуру приготування основи для піци.

Так, як же зробити дріжджове тісто, щоб воно після випікання вийшло смачним і прямо тануло в роті? Пропонуємо кілька способів готування.

Рецепт простого дріжджового тіста для піци
Інгредієнти Кількість
борошна - 450 грам
води - 270 мл
оливкової олії - 2 великі ложки
кухонної солі - щіпка
цукру - 1 невелика ложка
сухих дріжджів швидкодіючого типу - 7 грам
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Як робити:

Якщо у вас немає дріжджів швидкодіючих, то можна використовувати звичайні пресовані або сухі. Але перед тим як додати в борошно їх слід активувати. Для цього дріжджі треба засипати в теплу воду і залишити на 15 хвилин;

Швидкодіючі дріжджі додаються прямо в борошно і розмішуються;

Потім засипаємо туди щіпку солі, трохи цукрового піску і знову змішуємо;

У центральній частині сухої суміші робимо невелику ямку і повільно вливаємо туди теплу воду. Розмішуємо все ложкою;

Далі заливаємо в суміш оливкова олія і починаємо замішувати все руками. На замішування має піти хвилин 15, в результаті повинна вийти гладка і еластична основа;

Після замісу тісто треба накрити теплим рушником і помістити в тепле місце. Воно має відстоятися хвилин 40-45;

Як тільки воно збільшиться в 3 рази, його потрібно подмесить;

Після замісу його слід залишити хвилин на 20, щоб воно знову підійшло;

Коли тісто знову підніметься, його можна буде використовувати за призначенням.

Як приготувати тісто для італійської піци

Компоненти для готування:

  • Борошно вищого сорту – 1 кілограм;
  • Вода – стакан;
  • 10 грам сухих дріжджів;
  • 2 столові ложки цукрового піску;
  • Куряче яйце – 1 штука;
  • Рослинна олія;
  • Щіпка солі.

Тривалість приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 200.

Приступаємо до готування:

  1. В теплу воду викладаємо дріжджі, цукровий пісок. Все розмішуємо до повного розтирання сухих компонентів. Залишаємо настоюватися на 10 хвилин;
  2. Засипаємо борошно в миску, розбиваємо яйце, викладаємо в борошно і розмішуємо. Додаємо сіль і заливаємо воду з дріжджами, цукровим піском;
  3. Руки можна змастити рослинним маслом, щоб було легше замішувати тісто. Приступаємо до замісу, всі компоненти акуратно змішуємо і присипаємо борошном. Наприкінці повинно вийти м'яке, гладке тісто;
  4. Формуємо з основи круглу форму, викладаємо в миску, накриваємо теплим рушником і ставимо в тепло. Його можна поставити на підвіконня або помістити в каструлю з теплою водою хвилин на 15;
  5. Після цього можна приступати до приготування з нього піци.

Рецепт низькокалорійного дріжджового тіста на основу піци

Що потрібно:

  • Борошно грубого помелу – 1 склянка;
  • Дріжджі сухі – пів пакетика;
  • 70 мл води;
  • Яйце – 1 штука;
  • Трохи солі;
  • 1/3 ч. ложки розпушувача.

Тривалість готування – 50 хвилин.

Калорійність – 120.

Переходимо до приготування:

  1. В теплу воду засипаємо сухі дріжджі і розмішуємо;
  2. Засипаємо борошно в миску, розбиваємо яйце і викладаємо в борошно. Розмішуємо;
  3. Потім додаємо дрібку солі, розпушувач і заливаємо воду з дріжджами;
  4. Ложкою замішуємо тісто;
  5. Як тільки його буде важко замішувати, потрібно зробити це вручну;
  6. Готове тісто накриваємо теплим рушником і ставимо в тепле місце на півгодини.

Як правильно зробити різотто з грибами, секрети приготування цього соковитого італійської страви з нашої статті.

Рецепт гарбузового супу-пюре. Це ніжне блюдо обов'язково потрібно приготувати в осінній сезон, коли гарбуз дозріває.

Як приготувати ліниві голубці в мультиварці. Покроковий рецепт і рекомендації кулінарів в нашій статті.

Дріжджове тісто для молочної піци

Продукти:

  • Борошно – півкілограма;
  • Молоко – 270 мл;
  • 5 грамів сирих дріжджів;
  • Яйця курячі – 2 штуки;
  • Цукор – 1 маленька ложка;
  • Оливкова олія – 2 великі ложки.

Тривалість готування – 1 годину.

Калорійність – 150.

Готування:

  1. Сирі дріжджі викладаємо в тепле молоко і залишаємо в теплому місці на15 хвилин;
  2. Засипаємо борошно в глибоку чашку і робимо в центрі невелике поглиблення. Як тільки на молоці з'явиться піна, його слід перелити в поглиблення в муці і добре все перемішати ложкою;
  3. В окрему миску розбиваємо яйця, насипаємо до них цукор, сіль і вливаємо олію. Всі компоненти добре збиваємо;
  4. Після цього збиту суміш викладаємо на тісто і змішуємо всі інгредієнти;
  5. Місимо тісто вручну, поки воно не набуде м'яку, еластичну структуру;
  6. З готової основи робимо невеликий кулька, накриваємо теплим матеріалом і прибираємо в тепле місце на 40-50 хвилин;
  7. Як тільки воно підніметься в 2-3 рази, його можна використовувати для приготування піци.

Вдалі поєднання продуктів в начинці

Крім тіста для піци потрібно підібрати цікаву начинку, яка зробить цю смачну випічку. Але варто запам'ятати, що в ній повинні бути присутніми два обов'язкових інгредієнта – це томатна паста сир.

Саме від цих двох компонентів залежать подальші смакові якості цієї випічки. Звичайно, це не всі інгредієнти, начинку для піци можна робити абсолютно з будь-яких компонентів – м'яса, овочів, ковбас, грибів, морепродуктів і так далі. Розглянемо популярні наповнення.

Вегетаріанська

Складові інгредієнти:

  • Баклажан;
  • Солодкий перець;
  • Помідори;
  • Сир;
  • Томатна паста;
  • Сіль і спеції.

М'ясна

Компоненти для наповнення:

  • Трохи обсмаженого м'ясного фаршу;
  • Дрібні шматочки відвареного яловичого або свинячого м'яса;
  • Тонкі скибочки шашлику або м'яса, приготованого на грилі;
  • Тонкі кружечки солоного огірочка.

Начинка з морепродуктів

Потрібні такі компоненти:

  • Креветки;
  • Будь-яка морська риба;
  • М'ясо крабів;
  • Шматочки оливок або маслин;
  • Томатна паста;
  • Сир.

Грибна

Компоненти, які будуть потрібні:

  • Гриби – білі, печериці, лисички, опеньки;
  • Кільця цибулі;
  • Сир;
  • Томатна паста;
  • Маслини.

Приготування смачної піци

Компоненти для тіста:

  • Борошно – 1 склянка;
  • Одне куряче яйце;
  • Сухі дріжджі – 1 маленька ложечка;
  • Молоко – 80 мл;
  • Підлогу ч. ложки цукрового піску;
  • Трохи солі і спеції «Сухі італійські трави».

Для наповнювача:

  • Салямі – 70 грам;
  • Маслини – 20-30 грам;
  • Мариновані шампіньйони – 8-10 штук;
  • Шматочок твердого сиру на 50 грам;
  • Помідори – 2 штуки;
  • 5-6 стебел кропу, петрушки.

Тривалість приготування – 1 годину.

Калорійність – 270.

Переходимо до готування:

  1. Першим ділом робимо тісто. У тепле молоко викладаємо дріжджі, цукровий пісок і розмішуємо до однорідності. Наполягаємо 15 хвилин;
  2. Борошно викладаємо в глибоку ємність, робимо в центрі поглиблення і заливаємо туди дріжджову основу, розбиваємо яйце і викладаємо в цю суміш. Всі компоненти перемішуємо до однорідності;
  3. Після цього додаємо туди сіль, приправу і замішуємо тісто. Спочатку можна це зробити ложка, а коли воно буде густим, починаємо місити вручну. У результаті повинно вийти м'яке, еластичне тісто;
  4. З готового тіста прокатуємо круглий або прямокутний пласт. На свій розсуд;
  5. Деко промазуємо рослинним маслом і викладаємо на його прокатаний пласт;
  6. Тепер починаємо робити наповнювач. Салямі розрізаємо на товсті смужки;
  7. Маслини і грибочки ріжемо пластинками;
  8. Помідори нарізаємо на кружечки, сир протираємо у велику стружку;
  9. Пласт тесту можна промазати 1 чайною ложкою кетчупу або томата;
  10. Потім на змащену поверхню викладаємо всі нарізані компоненти, крім сиру, в довільному порядку;
  11. Піцу поміщаємо в прогрітий духовку до 200 градусів і залишаємо пектися на 15-20 хвилин;
  12. Після цього часу виймаємо випічку, посипаємо верх сирної стружкою і знову прибираємо в духовку на 10 хвилин;
  13. Готову піцу посипаємо порубаним кропом з петрушкою, нарізаємо порційними шматочками і подаємо на стіл.

Секрети та хитрості

  • Борошно для тіста потрібно обов'язково просіяти, щоб вона очистилася від сміття. Також тісто з просяного борошна виходить пишним і повітряним;
  • Для основи можна використовувати як сухі, так і сирі дріжджі;
  • Підніматися тісто має при температурі не більше 30 градусів, інакше воно перестоит, і випічка з нього буде несмачною;
  • Прокочувати основу потрібно тонко, щоб вона швидше пропеклась;
  • Начинку слід викладати тонким шаром.

Тепер ви знаєте, як можна зробити смачне дріжджове тісто для піци. Тим більше готується воно не так вже й складно. Тому цю випічку можна з легкістю зробити вдома і порадувати нею своїх рідних.

Що ще почитати: