26 март 2019 33

Неймовірно смачні та ніжні слойки з джемом

Дуже проста, швидка і смачна випічка, яку ми вам настійно рекомендуємо. Підходить для зустрічі гостей, для свята, для сніданку, вечері або перекусу. Універсальна випічка!

Традиційні слойки з джемом
Інгредієнти Кількість
джем - 140 г
яйця - 2 шт.
вершкове масло - 0,8 кг
сіль - 5 г
вода - 350 мл
борошно - 1 кг
волоські горіхи - 80 г
оцет - 30 мл
Час приготування: 780 хвилин Калорійність на 100 грам: 412 Ккал

Як приготувати:

  1. У невелику миску розбити яйця, додати сіль і оцет.
  2. Всі три компоненти з'єднати між собою за допомогою віночка.
  3. Налити воду, ще раз змішати всі інгредієнти. Отриману рідину прибрати в холодильник.
  4. На робочу поверхню висипати всю муку.
  5. Натерти масло, весь час обвалюючи в борошні.
  6. В кінці з'єднати обидва компоненти (масло і борошно). Частинами почати вливати охолоджену рідину.
  7. Вимішувати масу до однорідності.
  8. Надати форму об'ємного прямокутника.
  9. Прибрати в пакет або загорнути у плівку і відправити в холодильник на 10-12 годин. Коли пройде час, дістати з холодильника.
  10. Розкачати в холодному вигляді і нарізати прямокутниками.
  11. Горішки висипати на суху сковороду і обсмажити до рум'яності і яскравого аромату.
  12. Висипати на дошку, дати повністю охолонути. Потім подрібнити гострим ножем і змішати з джемом.
  13. Викласти по ложці на кожен прямокутник. Скріпити його краю і викласти слойки на деко, укритий папером.
  14. Прибрати його в духовку і запікати 25-30 хвилин при 170 градусах.

Випікаємо з готового листкового дріжджового тіста

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картопляний крохмаль 10 г
джем 200 г
молоко 15 мл
листкове тісто 0,5 кг
жовтки 1 шт.

Часу: 40 хв.

Калорій: 341.

Як приготувати:

  1. Джем відразу ж з'єднати з крохмалем.
  2. Попередньо тісто потрібно дістати з морозилки і розпакувати його.
  3. Викласти на стіл, присипаний борошном.
  4. Зверху накрити чистим рушником або теж присипати борошном, щоб не заветріться.
  5. Коли тісто стане м'яким, розкачати його і нарізати невеликими прямокутниками.
  6. Половину прямокутника надрізати діагональними смужками.
  7. На цілу половину викласти джем і прикрити його другою половинкою.
  8. Скріпити краї виделкою або пальцями.
  9. Молоко збити з жовтком, трохи збити віночком.
  10. Деко накрити пергаментом, викласти зверху слойки.
  11. Прикрити їх рушником і дати настоятися хвилин двадцять.
  12. За цей час вони ще трохи підростуть.
  13. Змастити їх жовтком з молоком за допомогою пензлика.
  14. Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.

Варіант без дріжджів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листкове тісто 150 г
джем 40 г
яйце 1 шт.
борошно 15 г

Часу: 35 хв.

Калорій: 367.

Як приготувати:

  1. Тісто знову ж заздалегідь витягнути, дати йому розморозитися і стати м'яким.
  2. Потім його розкачати, розділити на прямокутники.
  3. На одну половину кожного прямокутника помістити джем.
  4. Загорнути порожній половинкою, скріпити їх.
  5. Зверху можна зробити надрізи по смаку або прикрасити.
  6. Викласти на деко, застелений папером і змастити збитим яйцем.
  7. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 190 градусах до рум'яності.

Слойки з джемом і сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
сир 140 г
пудра цукру 15 г
листкове тісто 0,4 кг
борошно 50 г
кедрові горіхи 40 г
джем 0,1 кг

Часу: 40 хв.

Калорій: 315.

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістати з морозильної камери і розпакувати.
  2. Укласти його на робочу поверхню, присипану борошном.
  3. Теж зверху посипати або накрити його рушником.
  4. Коли відтане, нарізати кубиками невеликого розміру.
  5. Сир засипати в чашу мультиварки, збити його заглибним блендером до кремової консистенції.
  6. Горішки висипати на суху, але прогріту сковороду, обсмажити їх до рум'яності.
  7. На кожен квадрат викласти по ложці крему з сиру.
  8. Зверху помістити джем і кілька обсмажених горіхів.
  9. Яйце збити і змастити за допомогою пензлика в тих місцях, куди не потрапила начинка.
  10. Скріпити два протилежних кінця кожного квадрата між собою.
  11. Зверху слойки теж змастити яйцем.
  12. Прибрати їх на деко, укритий пергаментом.
  13. Запікати двадцять хвилин при 180 градусах до рум'яного кольору.
  14. Готовим слойкам дати охолонути, посипати їх пудрою.

Спосіб приготування слойок з кремом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 30 г
листкове тісто 250 г
борошно 15 г
ванільна есенція 5 крапель
жовтки 2 шт.
джем 0,3 кг
молоко 100 мл

Часу: 45 хв.

Калорій: 290.

Слойки з м'ясом сподобаються не тільки дорослим, але й дітям.

За посиланням ви знайдете рецепт слойок з бананом з листкового тіста.

На швидку руку можна зробити слойки з яблуками з готового листкового тіста по цього рецептом.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно дістати тісто і дати йому нагрітися при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
  2. Для цього його потрібно розпакувати і викласти на робочу поверхню. Її краще присипати борошном, щоб тісто не пристало.
  3. Теж зверху посипати, щоб не висохло.
  4. Коли маса стане м'якою, включити духовку на 220 градусів, щоб вона прогрілася.
  5. Один жовток помістити в сотейник, додати до нього цукор, борошно, молоко і ванільну есенцію.
  6. Довести все це віночком до однорідної консистенції.
  7. Прибрати на плиту, включити слабкий вогонь і довести до кипіння.
  8. Не перестаючи заважати, довести крем до густоти.
  9. Готовий крем зняти з вогню і дати йому охолонути до кімнатної температури.
  10. Тісто в цей час розкачати і нарізати трикутниками.
  11. На широку частину кожного з них покласти по ложці крему і стільки ж джему.
  12. Закрутити в круасан і скріпити краї так, щоб начинка не витекла.
  13. Викласти на деко, змастити жовтком з допомогою пензлика.
  14. Помістити в духовку на п'ятнадцять хвилин при 180 градусах.
Щоб ваші слойки максимально апетитно блищали, перед запіканням їх потрібно змастити сирими жовтками, яйцем, олією або розтопленим вершковим, солодкою водою.

Якщо у вас дріжджове тісто, то готові слойки потрібно викласти на деко і обов'язково накрити їх ще хвилин на двадцять. За цей час вони підростуть, стануть максимально пишними. У такому вигляді їх потрібно запікати і вже через півгодини насолоджуватися результатом.

На відео — дуже простий рецепт приготування слойок з кремом і джемом:

Слойки з джемом – це і просто, і дуже смачно. Так як вони готуються всього за пару хвилин, то завжди можуть бути свіжими. Головне, залишити в холодильнику трохи станув тесту. Або навіть приготувати його самостійно, щоб було смачніше!

Що ще почитати: