18 июнь 2019 188

Як спекти сирну запіканку з макаронами

Найчастіше запіканки готуються із залишків всього, що є на кухні: м'ясо, овочі, макарони, гриби, коренеплоди. Заправляється все майонезом або сметаною і подається до столу. Але не сьогодні! Зараз ми поділимося з вами легкими рецептами смачних запіканок з макаронів з додаванням ніжного сиру. Будуть і солодкі варіанти, і солоні. Вам точно сподобається!

Сирна запіканка з макаронами в духовці
Інгредієнти Кількість
грецький йогурт - 30 г
сіль - за смаком
сир - 0,2 кг
цукор - 100 г
манна крупа - 20 г
макарони - 0,2 кг
яйце - 1 шт.
вершкове масло - 15 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 269 Ккал

Як приготувати:

  1. У глибоку каструлю налити воду, поставити на плиту.
  2. Включити сильний вогонь, дати закипіти, посолити.
  3. Потім викласти макарони і відварити їх до готовності.
  4. Вершкове масло розтопити, потім дати йому охолонути до кімнатної температури.
  5. Яйце трохи збити, посолити і змішати з маслом.
  6. Отриману масу збити ще раз.
  7. Сир пропустити через м'ясорубку, сито або подрібнити блендером. В останньому випадку ви отримаєте кремову масу, яка зробить запіканку неймовірно пишними і легкою.
  8. З'єднати його з яйцями і маслом.
  9. Додати до отриманих компонентів макарони, трохи солі і вмішати все.
  10. Форму для випічки змастити маслом, посипати манною крупою.
  11. Викласти складові запіканки у форму, змастити йогуртом.
  12. Запікати тридцять хвилин при 180 градусах.

Класична сирна запіканка з макаронами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ванільний цукор 5 г
борошно 20 г
сир 240 г
яйця 2 шт.
макарони 100 г
цукор 30 г
сметана 20 мл

Часу: 50 хв.

Калорій: 213.

Як приготувати:

  1. В першу чергу необхідно набрати в каструлю води.
  2. Посолити і помістити її на плиту, на середньому вогні довести до кипіння.
  3. Коли вода закипить, викласти макарони і відварити їх до повної готовності.
  4. До цукрового піску додати ванільний цукор і перемішати.
  5. Отриману цукрову суміш пересипати до сиру і розтерти масу до гладкості. Буде добре, якщо молочний продукт попередньо дістали з холодильника, і він вже встиг досягти кімнатної температури.
  6. Вбити яйця і розмішати всі компоненти знову.
  7. Далі ввести варені макарони, все перемішати і викласти у форму.
  8. Рівномірно розподілити і змастити сметаною.
  9. За бажанням посипати цукром, щоб вийшла карамельна скоринка.
  10. Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при середній температурі.

Рецепт з оливками і сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 3 шт.
маслини 15 шт.
сіль за смаком
сир 0,4 кг
сир 50 г
макарони 300 г
оливки 15 шт.
молоко 40 мл
спеції 10 г

Часу: 45 хв.

Калорій: 207.

Як приготувати:

  1. У велику каструлю налити достатня кількість води і посолити її.
  2. Помістити на плиту, включити вогонь і дати закипіти.
  3. На цьому етапі всипати макарони, перемішати їх відразу ж, щоб не склеїлись і не прилипли до дна.
  4. Варити до готовності, періодично помішуючи.
  5. Готові борошняні вироби злити на друшляк, дати стекти.
  6. Після цього викласти в миску, додати яйця і ретельно перемішати.
  7. Викласти сир, спеції, налити молоко, додати сіль і все змішати.
  8. Форму для випічки попередньо змастити, викласти туди підготовлену масу.
  9. Оливки і маслини нарізати кільцями, посипати ними зверху запіканку.
  10. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
  11. Дістати, посипати тертим сиром і повернути ще на десять хвилин.

Сирна запіканка з яблуками в духовці — смачний і корисний десерт.

Тут ви можете подивитися, як приготувати сирний торт з вишнею.

Сосиски у вигляді восьминога зроблять дитячий обід цікавіше і апетитніше.

Йогуртова випічка з манкою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
макарони 120 г
рослинна олія 15 мл
йогурт 40 г
ванілін 2 г
сир 550 г
манна крупа 15 г
цукор 160 р
вершкове масло 10 г
яйця 3 шт.

Часу: 1 год 35 хв.

Калорій: 226.

Як приготувати:

  1. У каструлі середнього розміру довести до кипіння воду.
  2. Всипати макаронні вироби, відварити їх до готовності.
  3. Потім злити на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.
  4. Перекласти їх в каструлю і заправити рослинним маслом, перемішати.
  5. Сир протерти через сито або довести до однорідності за допомогою м'ясорубки. Також можна скористатися заглибним блендером.
  6. Додати до нього яйця, ванілін, йогурт, манну крупу і цукор.
  7. Збити віночком до однорідності.
  8. Всипати макарони і акуратно все перемішати, щоб не перетворити в кашу.
  9. Форму змастити маслом і викласти туди отриману масу, розподілити її.
  10. Прибрати запіканку в духовку на 40-45 хвилин при 200 градусах.

Варіант з яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
макарони 250 г
цукор 40 г
сир 250 г
сметана 70 мл
яблуко 1 шт.
рослинна олія 30 мл

Часу: 55 хв.

Калорій: 217.

Як приготувати:

  1. Сир протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. По можливості краще, звичайно, подрібнити заглибним блендером. Тоді запіканка вийде максимально ніжною і соковитою.
  2. На плиту поставити сотейник з водою, посолити її і довести до кипіння.
  3. Всипати макарони і варити їх до готовності, не забуваючи помішувати.
  4. Яйця розбити в іншу ємність, додати цукор.
  5. Збивати масу віночком до отримання пишної, легкої піни. На це піде близько п'яти хвилин.
  6. Влити отриману масу до сиру, ретельно перемішати.
  7. Яблука вимити, очистити їх від шкірки і дрібно порубати.
  8. Вмішати і фрукти, і макарони до сиру.
  9. Все це об'єднати і викласти у форму.
  10. Верхівку змастити сметаною і прибрати запіканку в духовку на 20-25 хвилин при 190 градусах.

Як приготувати страву в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 100 г
сир 0,3 кг
яйця 2 шт.
макарони 300 г
сіль за смаком
кориця 3 дрібку

Часу: 1 год 25 хв.

Калорій: 254.

Як приготувати:

  1. У великий і глибокий сотейник налити воду майже до верху.
  2. Посолити її та включити сильний вогонь.
  3. Коли вода закипить, всипати макарони і перемішати їх, щоб вони не склеїлися.
  4. Зменшити вогонь і варити, не забуваючи помішувати, до готовності.
  5. Потім злити на друшляк, дати стекти. За бажанням можна трохи промити проточною водою.
  6. Сир пропустити через сито або довести до однорідності за допомогою м'ясорубки. В ідеалі використовувати занурювальний блендер, який перетворить сир в крем.
  7. Яйця збити з цукром до пишної піни, яка стане світлою і збільшиться в об'ємі.
  8. Додати до неї ванілін і вимішати масу до сиру.
  9. З'єднати з макаронами і викласти в чашу мультиварки.
  10. Ложкою або лопаткою рівномірно розподілити.
  11. В режимі випічки готувати 40-45 хвилин.

Швидкий рецепт з родзинками в мікрохвильовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 40 г
сухарі для панірування 15 г
ізюм 0,1 кг
яйця 2 шт.
макарони 0,2 кг
кориця 15 г
вода 300 мл
сіль за смаком
сир 200 г
вершкове масло 30 г

Часу: 40 хв.

Калорій: 188.

Як приготувати:

  1. У каструлю налити достатньо води і посолити її.
  2. Поставити на плиту, включити вогонь і дати закипіти.
  3. Далі всипати макарони, помішуючи, відварити їх.
  4. Коли вироби будуть готові, злити їх на друшляк.
  5. Дати їм стекти, можна промити.
  6. Яйця розбити в миску, додати цукор і збити в пишну піну.
  7. Всипати сир і довести масу до однорідності.
  8. Родзинки промити проточною водою, викласти в піалу.
  9. Залити крутим окропом, накрити кришкою або тарілкою.
  10. Дати настоятися 10-15 хвилин. За цей час сухофрукти добре набухнуть.
  11. Після цього охололу воду злити, родзинки промити знову.
  12. Обсушити його сухими серветками, додати до сиру.
  13. Викласти макарони і ретельно, але акуратно перемішати.
  14. Отриману масу помістити в підготовлену форму, рівномірно розподілити.
  15. Сухарі змішати з корицею і посипати отриманою сумішшю запіканку.
  16. Масло розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті, полити їм запіканку.
  17. Запікати десять хвилин при 100% потужності.

Десерт з гарбузом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 40 г
сіль за смаком
ванільний цукор 5 г
гарбуз 0,3 кг
макарони 200 г
яйце 1 шт.
сир 300 г
вершкове масло 30 г

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 185.

Як приготувати:

  1. У велику каструлю налити воду, посолити і помістити її на плиту.
  2. Включити вогонь і дати закипіти.
  3. Всипати макарони і перемішати їх відразу ж, щоб не злиплися.
  4. Варити до повної готовності.
  5. Після цього злити їх на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  6. Перекласти в миску, змішати з вершковим маслом.
  7. Гарбуз вимити і очистити від шкірки.
  8. Помістити в сотейник і залити водою.
  9. Прибрати на плиту, дати закипіти і варити протягом десяти хвилин.
  10. Змішати сир з макаронами і яйцем.
  11. Додати звичайний цукор і ваніль, перемішати.
  12. Гарбуз натерти на тертці, додати до решти інгредієнтів і вимісити до однорідності.
  13. Викласти у форму, розподілити лопаткою і запікати 35-40 хвилин при 180 градусах.

Секрети приготування

Якщо сир занадто сухе, то в будь-який з рецептів можна додати трохи сметани, йогурту або молока. Але додавати невелику кількість, щоб не переборщити.

Найчастіше макарони для такої запіканки відварюють до готовності. Але якщо ви вважаєте, що тоді вони в духовці перетворяться на кашу, варіть до напівготовності.

Вибирайте рифлені макарони, ні в якому разі не локшину або спагетті. Нехай це будуть черепашки, фарфалле, спіральки, джемелли, ріжки, пір'я та ін. Тобто суть сорту в тому, щоб його поверхня не була гладкою, інакше соус буде стікати на дно форми.

Щоб ваша запіканка вийшла незвичайною, можете додати соус бешамель в солоні варіанти і пудинг — в солодкі. Погодьтеся, це оригінально! У першому випадку не забудьте в кінці про тертому сирі, а в другому — про какао або шматочки шоколаду.

Як приготувати сирну запіканку з макаронами, дивіться у відео-рецепті:

Любите ніжні страви? Тоді така запіканка точно для вас. І чим більше сиру ви додасте, тим ніжніше буде ваш вечеря/сніданок. Не бійтеся змінювати пропорції, щоб було смачніше. Приємного апетиту!

Що ще почитати: