27 июнь 2019 46

Як приготувати салат з макаронами по-італійськи

Погодьтеся, макарони – це дуже ситно! Саме тому ми вирішили додати в салат. Після нього можна вже не подавати основне блюдо, тому що шлунок і без того буде повним. Спробуйте, вам сподобається!

Італійський салат з сиром і макаронами
Інгредієнти Кількість
солодкий перець - 2 шт.
майонез - 240 мл
шинка - 0,3 кг
сир - 200 г
макарони - 0,4 кг
томати - 2 шт.
консервована кукурудза - 0,3 кг
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 267 Ккал

Мабуть, цей салат по-італійськи буде самим простим і легким з усіх, що ми вам запропонуємо. Готується досить швидко і подається відразу!

Як приготувати:

  1. Макарони відварити до готовності в підсоленій воді. Зробити це можна, дотримуючись інструкції на упаковці.
  2. Після цього злити їх на друшляк, дати стекти і потім охолонути.
  3. Помідори вимити, вирізати їм плодоніжки.
  4. Нарізати плоди кубиками.
  5. Те ж саме зробити і з солодким перцем.
  6. Шинку нарізати тонкими скибочками, брусками або соломкою.
  7. Сир нарізати кубиками.
  8. Змішати макарони, томати, солодкий перець, шинку, сир.
  9. Кукурудзу відкрити і злити з неї рідину.
  10. Всипати до інших компонентів.
  11. Заправити все майонезом, перемішати і можна подавати.
Порада: найзручніше брати макарони «ріжки» або «спіральки».

Салат з макаронами і шинкою: простий рецепт

Тут інгредієнтів буде трохи більше, а значить, і смак буде більш насиченим. Тут і каперси і оливки, і пармезан. Смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 40 мл
шинка 120 г
зелена цибуля 30 г
пармезан 50 г
петрушка 30 г
макарони 160 р
чорний мелений перець за смаком
каперси 7 шт.
спаржева квасоля 0,1 кг
томат 1 шт.
сіль за смаком
оливки без кісточок 10 шт.
часник 2 шматочка

Піде на приготування – 35 хвилин.

В одній порції – 150 калорій.

Як приготувати:

  1. В першу чергу необхідно макаронні вироби відварити в солоній воді.
  2. Потім їх потрібно злити на друшляк і дати їм стекти, охолонути.
  3. Квасолю помити, прибрати хвостики.
  4. Розрізати кожен стручок на 3-4 частини залежно від розміру.
  5. Воду в сотейнику довести до кипіння, кинути туди квасолю.
  6. Варити п'ять хвилин і злити на сито або друшляк.
  7. Відразу ж промити холодною водою, щоб зберегти яскравий колір і зупинити процес варіння.
  8. Коли вона охолоне, з'єднати її в салатнику з макаронами.
  9. Шинку нарізати соломкою і додати до решти компонентів.
  10. Петрушку і зелену цибулю помити і дрібно порубати.
  11. Каперси дрібно покришити, змішати з сіллю, перцем і зеленню.
  12. Часник почистити і пропустити через тисняву туди ж.
  13. Все це перемішати і додати масло, перемістити в блендер.
  14. Збити до однорідності, заправити салат.
  15. Пармезан натерти на дрібній тертці.
  16. Помідор нарізати дрібно за допомогою ножа, оливки —кільцями.
  17. Додати в салат всі три компоненти і з'єднати.

Порада: замість каперсів можна використовувати 1-2 корнішона.

Як готувати з тунцем

Якщо ви любите різні рибні консерви і швидкі страви, то цей салат точно для вас! Двадцять хвилин — і все готово.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 20 мл
базилік 10 г
консервований тунець 0,2 кг
огірки 2 шт.
сіль за смаком
італійські трави 5 г
макарони 250 г
чорний мелений перець за смаком
черрі 250 г
сік лимона 5 мл

Піде на приготування – 20 хвилин.

В одній порції – 134 калорії.

Як приготувати:

  1. Макарони відварити до готовності, злити їх на друшляк.
  2. Потім пересипати в миску і заправити олією, перемішати.
  3. Огірки помити, зрізати кінчики.
  4. При необхідності овочі потрібно почистити. Приміром, якщо шкірка гірчить.
  5. Далі огірки нарізати кільцями.
  6. Черрі помити і нарізати кожен плід на чотири частини.
  7. Тунець відкрити, злити рідину, а рибу розібрати на волокна.
  8. Додати рибу до макаронів разом з чері та огірками.
  9. Базилік помити, зняти листочки з гілочок.
  10. Додати туди ж з травами, сіллю і перцем.
  11. Заправити все соком лимона, олією і перемішати.

Порада: замість соку лимона можна використовувати сік лайма.

Теплий салат з макаронів з овочами на грилі

Особливий рецепт салату з макаронів для тих, хто любить овочі. Ми їх приготуємо на сковороді-гриль і доповнимо солодким луком, рум'яними горіхами і дрібкою любові!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сік лимона 15 мл
кабачок 1 шт.
вода 15 мл
червоний цибулю 1 головка
кедрові горіхи 60 г
макарони 0,5 кг
сіль за смаком
солодкий перець 1 шт.
масло оливи 15 мл
черрі 8 шт.
баклажан 1 шт.
часник 2 шматочка
коричневий цукор 15 г

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 119 калорій.

Як приготувати:

  1. Часточки часнику позбавити від лушпиння і сухих кінчиків.
  2. З цибулею зробити те ж саме, нарізати четвертинками кілець.
  3. Кабачок і баклажан вимити, видалити кінці.
  4. Далі їх нарізати кільцями.
  5. Перець вимити і почистити, порізати соломкою.
  6. Сковороду-гриль змастити маслом, викласти кільця кабачків, баклажанів і перець.
  7. Смажити з обох боків до появи чорної решітки. На це піде 3-4 хвилини, не більше.
  8. Черрі помити і обсушити, покласти в миску.
  9. Збризнути їх маслом і перемішати, висипати в сковороду.
  10. Обсмажити до рум'яності, постійно помішуючи.
  11. Перекласти перець, кабачки, баклажани і помідори в миску.
  12. Збризнути овочі соком лимона, посолити їх і поперчити.
  13. Додати часник, пропущений через тиснява, і все це перемішати, накрити.
  14. У суху сковороду викласти цибулю і налити води, посипати цукром.
  15. Карамелізувати до повного розчинення цукру.
  16. Потім перекласти до інших овочів.
  17. Макарони відварити до готовності, злити на друшляк, нехай стечуть.
  18. З'єднати їх з овочами з миски, посипати горіхами і подавати.

Порада: щоб смак і аромат салату був яскравіше, радимо прогріти горіхи на сухій сковороді.

Візьміть на замітку, як швидко і смачно приготувати макарони з сиром для ситного обіду або вечері.

Цікавий рецепт розсипчастих макаронів по-флотськи в мультиварці. Дізнайтеся секрети приготування цієї страви.

Тут ви знайдете основні правила і способи правильної варіння макаронів.

Приготування з копченою рибою

Якщо в блюдо додати копчену рибу, його смак, аромат і навіть зовнішній вигляд докорінно змінюються. Ми всі доповнили ще й дуже смачним і незвичайним соусом, вам сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор за смаком
кріп 20 г
мариновані огірки 200 г
сіль за смаком
черрі 0,1 кг
рослинна олія 40 мл
гірчиця 5 мл
макарони 0,2 кг
чорний мелений перець за смаком
червоний цибулю 1 головка
каррі 10 г
вершкове масло 20 г
копчена форель 0,4 кг
молоко 30 мл
йогурт 350 мл
винний оцет 30 мл
яйця 2 шт.

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 124 калорії.

Як приготувати:

  1. Воду для макаронів посолити і довести до кипіння.
  2. Всипати вироби і варити їх до готовності, не забуваючи помішувати.
  3. Потім злити, дати охолонути до теплого стану.
  4. Рибу перевірити на наявність кісток, потім промити її і нарізати скибочками.
  5. З огірків прибрати кінці і нарізати їх соломкою або кубиками.
  6. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
  7. З'єднати його з огірками, рибою і остиглими макаронами.
  8. Кріп вимити і дрібно порубати, змішати з іншими компонентами.
  9. Туди ж відправити черрі, нарізані четвертинками.
  10. Яйця трохи збити, змішати з молоком, посолити.
  11. У сковороді розпустити шматочок вершкового масла.
  12. Вилити яйця з молоком і приготувати скрембл. Для цього просто потрібно постійно перемішувати масу. В результаті вийде щось на кшталт яєчної каші.
  13. Остудити трохи і додати в салат.
  14. Для заправки з'єднати масло з йогуртом, гірчицею, цукром, каррі, сіллю і перцем.
  15. Вилити соус в салат, перемішати його і можна подавати через десять хвилин.

Порада: можна з яєць приготувати також яєчний млинець, потім нарізати соломкою.

Як приготувати з солоним сиром

Перед вами простий і досить швидкий у приготуванні макаронний салат. Він готується з додаванням бринзи і маслин, виходить смачним!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
помідори 2 шт.
лимон 65 г
макарони 0,2 кг
салат 30 г
масло оливи 20 мл
бринза 70 г
сіль за смаком
маслини 150 г

Піде на приготування – 25 хвилин.

В одній порції – 183 калорії.

Як приготувати:

  1. Салат прополоскати проточною водоц, порвати його дрібними шматочками.
  2. Помідори вимити, нарізати часточками.
  3. Бринзу позбавити від розсолу, нарізати кубиками. Якщо сир занадто твердий, можна натерти його на тертці.
  4. Макарони відварити до повної готовності, злити їх на друшляк.
  5. Маслини відкрити, рідину злити.
  6. Нарізати їх кільцями і змішати з макаронами, салатом, помідорами і бринзою.
  7. Збризнути соком лимона, олією і посолити.

Порада: замість бринзи можна використовувати фету, смак буде таким же.

Рецепт салату з морепродуктів

Це найоригінальніший і незвичайний варіант з усіх, що сьогодні ми запропонували. Обов'язково спробуйте цей салат, особливо якщо любите морську кухню!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 20 г
черрі 150 г
коктейль з морепродуктів в вершковому соусі з травами 1 упаковка
рослинна олія 15 мл
сіль за смаком
зелений горошок 0,1 кг
чорний мелений перець за смаком
макарони 270 г
соєвий соус 15 мл

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 138 калорій.

Як приготувати:

  1. Горошок засипати в миску, залити його окропом.
  2. Витримати в такому стані п'ять хвилин.
  3. Після цього злити на друшляк і дати воді обов'язково стекти.
  4. Черрі в цей час помити і нарізати половинками.
  5. Зелену цибулю помити і дрібно порубати.
  6. Макарони відварити до готовності в солоній воді, потім злити на друшляк.
  7. Потім пересипати вже в салатник, посипати білої частини цибулі, перцем.
  8. Збризнути маслом, соєвим соусом, перемішати і дати охолонути.
  9. Коктейль відкрити, додати його до макаронів і з'єднати.
  10. Додати зелений лук, черрі і горошок.
  11. Перемішати і, якщо потрібно, довести до смаку сіллю і перцем.
  12. Через п'ять хвилин можна подавати до столу.
Порада: можна відварити морепродукти самостійно і з'єднати їх з маслом, присипати травами.

Корисні поради

Щоб салати виходили оригінальними, використовуйте для них незвичайні заправки. Можна змішати сік лимона з маслом, вже буде смачно! Якщо це майонез, нехай він буде домашнім!

Будь-який варіант буде смачніше, якщо ви дасте йому настоятися небагато. Хоча б 5-10 хвилин — і у вас вже зовсім інший салат! Як за смаком, так і за насиченістю.

Салат з макаронами – це завжди дуже ситно і смачно. У нас для вас є різні варіанти. Як кажуть, на будь-який смак і гаманець. Обов'язково спробуйте кожен з них, вам сподобається!

Що ще почитати: