05 март 2019 25

Як смачно приготувати яловичі реберця в мультиварці

Хіба можна відмовитися від смачних яловичих реберець? А якщо вони подаються з гарніром, який просочився м'ясним соком? Таке приголомшливе блюдо дуже зручно готувати в мультиварці, тим самим заощаджуючи час і сили. Аромат миттєво пробуджує апетит!

Яловичі реберця в мультиварці
Інгредієнти Кількість
лука - 5 шт.
спецій - за смаком
масла вершкового - 20 г
яловичих реберець - 1 кг
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 157 Ккал

Як приготувати:

  1. Реберця промити під холодною водою, прибрати вологу, нарізати на невеликі шматочки.
  2. Зняти лушпиння з цибулі і нарізати його кільцями.
  3. Покласти половину цибулі на дно миски, зверху — м'ясо, посипати його спеціями і закрити другою половиною цибулі. Можна злегка перемішати.
  4. Зверху встановити прес (наприклад, з тарілки і банки з водою) і залишити ребра маринуватися години на два.
  5. У чашу мультиварки покласти масло і кілька частин реберець, додати трохи цибулі.
  6. Вибрати режим «Випічка», обсмажувати ребра до готовності з обох сторін. На це йде десять хвилин. Потім обсмажити інші частини.
  7. Покласти всі обсмажені частини назад в каструлю і залити їх склянкою води.
  8. Вибрати програму «Гасіння» і готувати ще дві години.

Яловичі реберця в мультиварці з соєвим соусом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яловичих реберець 0,8 кг
меду 15 г
соєвого соусу 60 мл
олії оливи 30 мл
спецій за смаком

Часу: 3 ч.

Калорій: 207.

Як приготувати:

  1. Очистити м'ясо від прожилок і вимити його. Перекласти в целофановий пакет.
  2. Сюди ж додати спеції і влити соєвий соус, в якому слід попередньо розмішати мед. Зав'язати пакет.
  3. Прибрати в холодильник на годину.
  4. У чашу мультиварки налити олію і перекласти сюди яловичину разом з соусом.
  5. Встановити режим «Випічка» і обсмажувати м'ясо протягом двадцяти хвилин. Для зручності ребра можна поділити на кілька частин.
  6. Включити режим «Гасіння» з таймером на годину-півтора.
  7. Через годину після готування відкрити кришку пристрою і перевірити, чи є всередині рідина і готове м'ясо. При необхідності додати ще соєвого соусу або води і продовжити готування.

Рецепт зі сметаною і грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яловичих реберець 1 кг
спецій за смаком
лука 2 шт.
меленого мускатного горіха 3 р
зелені 20 г
грибів 0,3 кг
сметани 180 мл

Часу: 1 год 10 хв.

Калорій: 136.

Як приготувати:

  1. Вимити ребра і порізати їх на порційні шматки.
  2. Очищений від лушпиння цибулю нарізати півкільцями.
  3. Вимити гриби, очистити їх від сміття і подрібнити пластинами, не дуже тонкими. Якщо гриби самі по собі маленькі, то залишити їх цілими.
  4. У чашу пристрою перекласти м'ясо, гриби і цибулю. Приправити все і залити сметаною, додати мускатний горіх. Сметану бажано брати середньої жирності.
  5. Вибрати режим «Гасіння» з таймером на годину.
  6. Дрібно порубати зелень і посипати зверху її на готову страву.

Овочевий суп з реберцями

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії оливи 15 мл
олії соняшникової 15 мл
моркви 1 шт.
селери (корінь) 1 шт.
яловичих реберець 1 кг
лука 4 шт.
яловичого бульйону 2,5 л
чебрецю 2 гілочки
борошна 15 г
масла вершкового 30 г
шампіньйонів 450 г
пива темного 0,3 л
багетів 1 шт.
пармезану 120 г
твердого сиру 270 г
спецій за смаком
часнику 1 зубець

Часу: 3 ч.

Калорій: 96.

Як приготувати:

  1. На суміші соняшникової та оливкової олії обсмажити реберця. Їх можна поділити на кілька частин попередньо. Режим «Випічка».
  2. Витягнути м'ясо. Покласти в чашу порубаний часник, трохи обсмажити.
  3. Кубиками нарізати одну очищену цибулину, а також морква і корінь селери. Відправити овочі до часнику і теж обсмажити. Сюди ж покласти і кмин. Готування займає близько п'ятнадцяти хвилин.
  4. Повернути м'ясо в миску і залити все яловичим бульйоном, приправити. Закрити кришкою і вибрати режим «Суп» з таймером години на два.
  5. Витягнути з супу ребра і відокремити м'ясо від кісток. Порізати його на кубики.
  6. Бульйон процідити і відставити у бік.
  7. Ложку вершкового масла розтопити в чаші в режимі «Випічка». Порізати слайсами очищені гриби і обсмажити їх.
  8. Решті цибулю нарізати півкільцями і разом з другою ложкою вершкового масла додати до грибів. Готувати ще хвилин дванадцять.
  9. Посипати борошном, розмішати і готувати протягом хвилини. Потім налити сюди пиво. Готувати, поки пиво не випарується наполовину. Потім додати сюди бульйон і м'ясо.
  10. Закрити кришку мультиварки і готувати ще хвилин двадцять в тому ж режимі. Суп подавати відразу, але можна зробити і оригінальну сирну шапочку.
  11. Нарізати багет на скибочки і підсушити його в духовці протягом десяти хвилин. Деко потрібно змастити маслом. Температура – 150 градусів.
  12. Розлити суп і зверху покласти по шматочку багета. Далі присипати пармезаном і покласти пластинку твердого сиру.
  13. Поставити в духовку на п'ять хвилин при 200 градусах. Потім відразу подавати.

Рецепт приготування з помідорами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яловичих реберець 0,8 кг
олії соняшникової 30 мл
лука червоного 2 шт.
помідорів 2 шт.
зіри 3 р
сушеного базиліка 3 р
меленого коріандру 2 г
води 360 мл
спецій за смаком

Часу: 2 ч.

Калорій: 119.

Як приготувати:

  1. Розділити на порційні частини ребра і промити, потім обсушити.
  2. Очищені цибулини порізати дрібними кубиками.
  3. Натерти м'ясо спеціями, в тому числі базиліком, зірою, коріандром. Додати сюди цибулю і перешкодити. Залишити маринуватися на годину при кімнатній температурі, накрити миску.
  4. Вибрати режим «Смаження», встановити чашу мультиварки і налити в неї трохи соняшникової олії.
  5. Обдати окропом помідори, зняти з них шкірку і видалити плодоніжку. М'якоть дрібно порубати.
  6. У чашу перекласти м'ясо разом з цибулею. Обсмажити до рум'яності з обох сторін.
  7. Далі додати сюди помідори і готувати ще хвилини три.
  8. Перемкнути у режим «Гасіння», налити воду, накрити кришкою і готувати ще сорок хвилин. Подавати з соліннями або зеленню.

Як приготувати гаряче з картоплею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ребер яловичих 0,7 кг
томатної пасти 40 г
часнику 3 зубця
прованських трав 10 г
цибулин 2 шт.
олії соняшникової 30 мл
моркви 2 шт.
картоплин 6 шт.
води 250 мл
сметани 30 мл
спецій за смаком
зелені 1 пучок
гірчиці 20 г

Часу: 2 ч.

Калорій: 111.

Як приготувати:

  1. Очищені цибулю і моркву дрібно порізати.
  2. У чашу пристрою налити соняшникову олію. Встановити режим «Смаження». Помістити нарізані овочі в масло і обсмажувати їх протягом десяти хвилин, час від часу перемішуючи.
  3. Нарізати ребра на невеликі шматочки і промити, потім прибрати вологу серветками.
  4. Перекласти м'ясо до овочів в чашу.
  5. Дуже тонкими слайсами нарізати очищений часник і додати до решти інгредієнтів.
  6. Зняти з картоплі шкірку, промити її і нарізати на часточки або великі кубики. Покласти поверх яловичини.
  7. Сметану змішати з гірчицею, томатною пастою і спеціями, а також додати сюди прованські трави. Отриманий соус потрібно додати до картоплі. Додати воду.
  8. Закрити кришку і вибрати режим «Гасіння». Час встановити на півтори години.
  9. Дрібно порубати зелень, можна брати тільки зелений лук. Посипати блюдо перед подачею після сигналу мультиварки.

Важливі поради

Для ідеального смаку краще залишити реберця промаринуватися на кілька годин до готування. Для цього можна використовувати різні маринади і спеції. Однак не варто залишати надовго м'ясо при кімнатній температурі, так і в холодильнику маринування не повинно тривати довше ніж на 12 годин.

При додаванні овочів в страву, особливо картоплі, не потрібно нарізати дуже дрібно. Інакше маса може перетворитися на кашу.

Це стосується і грибів. Якщо ж хочеться мінімізувати смак овочів, то їх потрібно різати дрібно або натирати.

Іноді при обжарке реберець в масло додається зовсім трохи цукру. Тоді на м'ясі швидко утворюється хрустка карамельна скоринка. З цією ж метою часом в маринад додаються сиропи. Такі рецепти популярні на Заході.

Солі до ребер додають досить багато. Ідеально, якщо це буде велика сіль. Її має бути видно. М'ясо майже неможливо пересолити, але якщо до неї йдуть і інші інгредієнти, то тоді кількість солі треба регулювати уважніше.

Смачно приготувати яловичі реберця в мультиварці допоможе відео-рецепт:

Рецепти приготування яловичих ребер можуть бути як швидкими, так і по-справжньому вишуканими. Їх хочеться готувати ще і ще! До того ж це м'ясо не вимагає особливих соусів при подачі, досить гірчиці і кетчупу.

Що ще почитати: