13 май 2019 17

Як приготувати смачний паштет з печінки тріски

Найчастіше печінка тріски подається в якості закуски. Але з-за цього у неї весь час один і той же смак, аромат. Ми вирішили це виправити і створили кілька рецептів паштету з цієї печінки. У кожному варіанті ми доповнюємо її різними продуктами для отримання чого-то нового. Спробуйте, це дуже смачно!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
рослинна олія - 20 мл
сіль - за смаком
морква - 1 шт.
сік лимона - 10 мл
яйця - 3 шт.
печінка тріски - 120 г
чорний перець мелений - 5 г
цибулю - 1 головка
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 259 Ккал

Як приготувати:

  1. Банку з печінкою відкрити, злити олію, а печінка перекласти в невелику, але глибоку ємність.
  2. Яйця покласти в сотейник, налити воду і прибрати на плиту.
  3. Як тільки закиплять, засікти п'ятнадцять хвилин.
  4. Після цього остудити їх, очистити і довільно нарізати.
  5. Морква вимити, видалити шкірку гострим ножем або овочечисткою.
  6. Нарізати плід довільно.
  7. У сковорідку налити масло, прогріти його і викласти моркву.
  8. Гасити її, не забуваючи помішувати, до м'якості.
  9. З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно порубати.
  10. Додати разом з морквою до печінки і яйцям.
  11. Полити лимонним соком компоненти, довести до смаку спеціями.
  12. Подрібнити всі заглибним блендером до однорідності.
  13. Після цього прибрати паштет в холодильник на одну годину.

Паштет з печінки тріски з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
паприка 5 г
сир 0,2 кг
кріп 10 г
печінка тріски 1 банку
зелена цибуля 2 пера
сметана 15 мл

Час: 10 хв.

Калорій: 360.

Як приготувати:

  1. Сир і печінка помістити в миску, додати паприку і сметану.
  2. Зелену цибулю і кріп помити, дрібно порубати.
  3. Додати до інших компонентів, подрібнити заглибним блендером до однорідності.
  4. Прибрати в холодильник, щоб охолов.

Рецепт з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
печінка тріски 1 банку
гриби 0,2 кг
часник 2 шматочка
рослинна олія 20 мл
яйця 3 шт.
кріп 10 г
цибуля 1 головка
майонез 20 мл

Часу: 35 хв.

Калорій: 267.

Як приготувати:

  1. Яйця помістити в невелику каструлю, налити необхідну кількість води і прибрати на плиту.
  2. Включити вогонь, дати закипіти і варити протягом п'ятнадцяти хвилин.
  3. Після цього остудити їх, очистити і подрібнити.
  4. Цибулю дрібно порубати.
  5. Гриби очистити від плівок.
  6. Нарізати пластинками або дрібними кубиками.
  7. У сковорідку налити олію, нагріти його і викласти цибулю.
  8. Гасити до м'якості, потім додати гриби.
  9. Дати рідини випаруватися, потім смажити гриби до рум'яності.
  10. Змішати яйця, гриби з цибулею і додати печінку тріски з банки, але без масла.
  11. Часник очистити, пропустити через тисняву до всіх компонентів.
  12. Кріп помити, подрібнити і додати слідом за часником.
  13. Все це подрібнити до однорідності за допомогою блендера.
  14. Ввести майонез, ретельно перемішати і прибрати в холодильник для охолодження.

Паштет з печінки тріски з морквою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
часник 2 шматочка
печінка тріски 140 г
сіль за смаком
зелень 20 г
морква 1 шт.
чорний перець мелений за смаком
цибуля 60 г

Часу: 45 хв.

Калорій: 279.

Як приготувати:

  1. Моркву ретельно вимити і очистити від шкірки.
  2. Помістити в сотейник, залити водою і прибрати на плиту.
  3. Варити до готовності, з моменту закипання 15-30 хвилин в залежності від розміру.
  4. Готову моркву розім'яти виделкою до стану пюре.
  5. Яйця відварити, очистити і подрібнити.
  6. Кріп помити, дрібно порубати.
  7. Цибулю нарізати кубиками.
  8. Змішати з яйцем, кропом і морквою.
  9. Додати сіль, перець і видавити через тисняву очищений часник.
  10. Печінку позбавити від масла, розім'яти і доповнити нею інші компоненти.
  11. Все це помістити в блендер і подрібнити до однорідної пасти.
  12. Прибрати в холодильник на одну годину.

Варіант з йогуртом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
печінка тріски 150 г
зелень 15 г
яйця 4 шт.
чорний мелений перець за смаком
сіль 2 дрібку
класичний йогурт 50 г

Часу: 30 хв.

Калорій: 298.

Як приготувати:

  1. Яйця помістити в сотейник, залити водою до верху і прибрати на плиту.
  2. Включити сильний вогонь і дати закипіти.
  3. З цього моменту варити 10-15 хвилин в залежності від розміру яєць.
  4. Коли пройде час, воду злити, налити в сотейник холодну воду.
  5. Дати яйцям охолонути, потім очистити їх і розділити на білки і жовтки, розрізавши навпіл.
  6. Печінку відкрити, злити з неї олію і помістити в блендер.
  7. Додати йогурт і подрібнити все до кремової консистенції.
  8. Доповнити жовтками і повторити процес.
  9. Додати спеції і перемішати.
  10. Отриману масу розкласти по половинкам білків і посипати подрібненою зеленню.

Як приготувати рибну помазанку з вершковим маслом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
чорний мелений перець 2 дрібку
цибуля 1 головка
рослинна олія 30 мл
печінка 0,5 кг
сіль за смаком
вершкове масло 50 г

Часу: 25 хв.

Калорій: 509.

Як приготувати:

  1. З лука стягнути лушпиння, вимити його і нарізати півкільцями.
  2. З моркви зрізати шкірку, помити і нарізати коренеплід кільцями.
  3. У сковороді нагріти масло і викласти цибулю.
  4. Гасити до м'якості, потім додати моркву.
  5. Готувати до тих пір, поки вона не стане м'якою.
  6. Потім доповнити сіллю, перцем і перемішати.
  7. Перекласти масу в блендер, помістити туди і печінку, але без олії з банки.
  8. Додати м'яке вершкове масло і перебити до однорідності.
  9. Остудити паштет в холодильнику хоча б протягом години.

Секрети приготування

Щоб паштет вийшов кремовим, максимально однорідним, його потрібно подрібнити блендером. Якщо вам хочеться відчувати дрібні шматочки, можна пропустити масу через м'ясорубку. А щоб шматочки були більшими, додайте їх у вже подрібнений паштет. З ними не менш смачно!

Для оригінальності можна додати шматочки горіхів. Виберіть спочатку ті, що вам подобаються найбільше. Це можуть бути кедрові, волоські, бразильські, лісні, мигдаль, фундук і ін Можна навіть використовувати мікс, так буде смачніше.

Цілі горіхи висипати на суху сковороду, обсмажити до рум'яності і яскравого аромату. Потім остудити, порізати шматочками бажаного розміру і додати в паштет.

Щоб паштет вийшов більш вершковим і ще більш ситним, обсмажуйте овочі і коренеплоди на вершковому маслі. Буде достатньо невеликого шматочка для отримання аромату і божевільного смаку.

Крім горіхів, в паштет можна додати і багато інших компонентів. Приміром, подрібнені в'ялені томати, сушену журавлину, цедру цитрусових та ін Всі ці продукти зроблять паштет по-справжньому особливим.

Щоб паштет був поданий оригінально, використовуйте половинки яєць, тарталетки, кошики з листкового тіста або хліба. Так вийде і порційно, і красиво!

Готовий паштет рекомендується зберігати в герметичній ємності в холодильнику. У неї не повинен проникати повітря ні в якому разі, інакше він дуже швидко зіпсується. Крім того, паштет швидко вбирає інші аромати з холодильника і навпаки.

Як приготувати паштет з печінки тріски, ви можете подивитись на відео нижче:

Печінковий паштет з тріски – це дуже смачно, корисно і насичено. Виберіть серед наших рецептів той, який подобається вам найбільше, і дерзайте! Вам обов'язково сподобається.

Що ще почитати: