29 июнь 2019 585

Як смачно приготувати курячу печінку з вершками

Смачніше всього, звичайно, виходить це блюдо з картопляним пюре або макаронами. Але це не означає, що таку печінку можна подати з гречкою, рисом або перловкою, наприклад. Якщо ж ще й салат свіжий подати, то точно нічого не залишиться.

Куряча печінка, тушкована з вершками
Інгредієнти Кількість
вершки - 100 мл
цибулю - 2 головки
часник - 1 шматочок
спеції - за смаком
куряча печінка - 550 г
сіль - за смаком
морква - 1 шт.
борошно - 70 г
рослинна олія - 30 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 146 Ккал

Як приготувати:

  1. Моркву очистити від шкірки, вимити проточною водою, нарізати соломкою або натерти.
  2. Часник почистити, видалити сухі кінці. Пропустити часточки через тисняву або подрібнити ножем.
  3. З лука стягнути шкірку, обполоснути його і нарізати довільно.
  4. Печінку промити, очистити від плівок і жиру. Нарізати шматочками, щоб було зручно їсти. Обваляти печінку в борошні, відставити.
  5. У сковороду налити масло, прогріти його і викласти коренеплоди.
  6. Обсмажити їх до м'якості, потім викласти до них і печінку.
  7. Смажити, помішуючи, близько п'яти хвилин, до готовності.
  8. Після цього влити вершки, перемішати і готувати ще близько чверті години. Додати сіль і спеції за смаком, з'єднати і подавати.

Як приготувати на сковороді

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
цибуля 1 головка
борошно 15 г
куряча печінка 0,3 кг
рослинна олія 20 мл
вершки 150 мл
сіль за смаком

Часу: 35 хв.

Калорій: 148.

Як приготувати:

  1. Цибуля очистити від луски, промити і нарізати дрібним кубиком.
  2. У сковороду налити олію, нагріти його і викласти коренеплід.
  3. Обсмажити до м'якості, помішуючи.
  4. В цей час печінку вимити, зрізати з неї жилки і обсушити.
  5. У невелику піалу насипати борошно, обваляти в ній печінку.
  6. Додати до цибулі і обсмажувати до появи рум'яної скоринки.
  7. В кінці додати сіль і перець, з'єднати.
  8. Влити туди вершки і під кришкою тушкувати ще чверть години.

На відео розповідається, як зробити печінка у вершках на сковороді:

Рецепт печінки з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 30 г
вершкове масло 30 г
мускатний горіх 2 дрібку
сіль за смаком
печінка курки 0,5 кг
чебрець 5 г
гриби 200 г
вершки 0,2 л
цибуля 1 головка

Часу: 45 хв.

Калорій: 130.

Як приготувати:

  1. Головні інгредієнти вимити проточною водою, очистити від жилок.
  2. Обсушити сухими серветками, довільно нарізати.
  3. З грибів зняти плівки гострим ножем підрізати ніжки.
  4. Нарізати пластинками або невеликими кубиками.
  5. Цибуля очистити, вимити і покришити.
  6. У сковороду покласти шматочок масла, дати йому розтанути.
  7. Всипати цибулю, тушкувати до м'якості, заважаючи.
  8. Коли стане м'яким, додати гриби, обсмажувати п'ять хвилин.
  9. Потім відправити туди ж печінку і посипати борошном.
  10. Готувати ще стільки ж, приправити спеціями.
  11. Влити вершки і тушкувати близько чверті години.

Куряча печінка з вершками і морквою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
морква 2 шт.
куряча печінка 0,8 кг
рослинна олія 20 мл
цибуля 2 головки
вершки 0,2 л
часник 2 шматочка
чорний мелений перець за смаком

Часу: 55 хв.

Калорій: 121.

Як приготувати:

  1. Печінку вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
  2. Нарізати невеликими шматочками, відставити.
  3. З лука стягнути шкірку, вимити головки і нарізати кільцями.
  4. З моркви теж зняти шкірку, промити коренеплоди і натерти.
  5. Часник очистити від лушпиння і сухих решт, подрібнити тиснявою.
  6. У сковороду налити олію, всипати цибулю, часник і моркву.
  7. Тушкувати, помішуючи, протягом десяти хвилин.
  8. Викласти печінку і смажити її 10-15 хвилин до готовності.
  9. Влити вершки, додати спеції і тушкувати ще стільки ж.

Спосіб приготування в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершки 250 мл
цибуля 1 головка
спеції 10 г
куряча печінка 0,8 кг
сіль за смаком

Часу: 50 хв.

Калорій: 125.

Як приготувати:

  1. З лука прибрати шкірку, вимити його і нашаткувати довільно.
  2. Печінку промити проточною водою, видалити всі жилки ножем.
  3. Нарізати печінку невеликими шматочками.
  4. У чашу мультиварки налити масло, прогріти його і всипати цибулю.
  5. Гасити до м'якості, потім додати печінку і тушкувати хвилин п'ять.
  6. Після цього налити вершки, додати спеції і перемішати.
  7. Готувати ще 20-25 хвилин, потім подавати до столу.

Рецепт для духовки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
помідори 2 шт.
сіль за смаком
сметана 40 мл
куряча печінка 0,5 кг
борошно 30 г
цибуля 1 головка
чорний мелений перець за смаком
сир 150 г
масло оливи 20 мл

Часу: 1 ч.

Калорій: 158.

Як приготувати:

  1. Печінку вимити проточною водою, очистити від плівок і жилок.
  2. Трохи подрібнити, щоб було зручно їсти.
  3. Після цього обваляти в борошні з усіх сторін.
  4. У сковороду налити олію і прожарити його.
  5. Викласти шматочки печінки, обсмажити їх протягом десяти хвилин.
  6. Лук очистити, помити і дрібно покришити.
  7. В сусідню сковороду налити ще трохи олії.
  8. Всипати туди коренеплід і обсмажити до м'якості.
  9. Печінку викласти у форму для запікання, зверху укласти обсмажений коренеплід.
  10. Помідори вимити, нарізати їх кубиками.
  11. Розподілити зверху на цибулю, посипати сіллю і чорним перцем.
  12. Сир натерти, змішати його з вершками, викласти на томати.
  13. Прибрати в духовку хвилин на тридцять до рум'яної скоринки.

На відео — ще один варіант приготування печінки з вершками в духовці:

Печінка з солодким перцем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 50 г
сіль за смаком
солодкий перець 0,3 кг
вершки 250 мл
куряча печінка 500 г
цибуля 150 г
чебрець 8 гілочок

Часу: 55 хв.

Калорій: 118.

Як приготувати:

  1. Цибуля очистити від шкірки, вимити його і нарізати.
  2. Перець помити, вирізати серцевини, прибрати перетинки.
  3. М'якоть порізати тонкою соломкою.
  4. Печінку вимити, видалити плівки, жилки.
  5. Нарізати її невеликими шматочками.
  6. У сковороду покласти масло, дати йому розійтися.
  7. Всипати цибулю, обсмажити до м'якості.
  8. Додати печінку, перець і перемішати.
  9. Готувати, помішуючи, хвилин п'ятнадцять, приправити сіллю і перцем.
  10. Помістити в сковороду чебрець, налити вершки і тушкувати ще двадцять хвилин під кришкою.

Читайте за посиланням, як приготувати шашлик з яловичої печінки.

Приготуйте запіканку з печінки в духовці по цього рецептом.

Рецепт підливи з курячої печінки ви знайдете тут.

Куряча печінка в вершках з курячими сердечками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мелений чилі 5 г
цибуля 2 головки
мускатний горіх 2 дрібку
курячі сердечка 0,3 кг
сіль за смаком
рослинна олія 25 мл
куряча печінка 300 г
петрушка 30 г
листи лавра 2 шт.
вершки 150 мл
чорний мелений перець за смаком

Часу: 1 ч.

Калорій: 139.

Як приготувати:

  1. Серця вимити проточною водою, очистити їх від жиру.
  2. Можна розрізати навпіл уздовж, щоб прибрати серцевини.
  3. Печінку помити, прибрати прожилки.
  4. Нарізати невеликими шматочками будь-якої форми.
  5. Цибулю почистити, вимити проточною водою і подрібнити.
  6. У сковорідку налити олію, нагріти його і обсмажити серця до рум'яності.
  7. Додати цибулю, тушкувати ще хвилин п'ять і потім всипати чилі.
  8. Доповнити все курячою печінкою, тушкувати до готовності.
  9. В кінці додати сіль, чорний перець і мускатний горіх.
  10. Влити вершки, додати листочки лавра блюдо і накрити кришкою.
  11. Тушкувати хвилин п'ятнадцять, потім додати подрібнену зелень і готово.

Готуємо з помідорами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
коріандр 5 г
кінза 10 г
масло оливи 30 мл
томати 2 шт.
сіль за смаком
куряча печінка 0,5 кг
чорний мелений перець за смаком
цибуля 1 головка
сік лимона 5 мл

Часу: 55 хв.

Калорій: 115.

Як приготувати:

  1. Печінку вимити, прибрати за допомогою ножа жир і плівки.
  2. Нарізати шматочками довільного розміру, відставити.
  3. Цибулю почистити, помити і подрібнити.
  4. У сковороді нагріти масло, всипати цибулю і тушкувати його до прозорості.
  5. Помідори вимити проточною водою, нарізати їх кубиками або часточками.
  6. Додати їх до цибулі разом з коріандром.
  7. Готувати кілька хвилин, помішуючи.
  8. Доповнити компоненти печінкою, соком цитруса і готувати ще десять хвилин.
  9. Після цього влити вершки, додати спеції і кінзу.
  10. Тушкувати під кришкою двадцять хвилин і подавати до столу.

Корисні поради

Для сьогоднішнього страви підійдуть не всі вершки. Оптимальний рівень жирності – 15-20%. Саме такі вершки добре загусають і не згорнуться грудками. Будьте уважні!

Багато хто боїться готувати печінку, тому що вона виходить жорсткою. Щоб цього не сталося, додайте сіль у вже готову страву. І пам'ятайте, що печінку довго готувати не треба. Обсмажити, потім протушкувати в соусі і можна відразу ж подавати до столу.

Щоб блюдо отримало апетитну рум'яну скоринку, використовуйте вершкове масло замість будь-якого рослинного. Воно додасть страві ще й вершковий аромат. Варто спробувати!

Куряча печінка в вершках – дуже ніжне і дуже смачне блюдо. Готується швидко і подобається всім без винятків. Спробуйте і ви!

На відео — рецепт приготування смачної курячої печінки з овочами:

Що ще почитати: