09 апрель 2019 1 115

Як приготувати омлет з печерицями на сковороді і в духовці

Омлет з печерицями – повітряна і ситна їжа, яку варто приготувати.

Класичний омлет з печерицями
Інгредієнти Кількість
печериць - 50 г
яєць - 2 шт.
молока - півсклянки
соняшникової олії - для смаження
зелені, солі і чорного перцю - за бажанням
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 84 Ккал
  1. Очистити і промити гриби. Решту вологу прибрати за допомогою паперу. Порізати гриби тонкими пластинами.
  2. Рослинна олія розігріти в сковорідці. Гриби підсмажити до апетитного золотистого відтінку.
  3. До грибів налити одну чверть склянки молока і тушкувати 3 хвилини на повільному вогні.
  4. У тарілці збити яйця, налити молоко, що залишилося. Не забути про перець і сіль.
  5. Яєчної сумішшю залити вміст сковороди і готувати приблизно 5 хвилин, закривши кришку.
  6. Вийшло блюдо прикрасити ароматною зеленню, наприклад петрушкою або кропом.

Варіант приготування з томатами

  • 70 г печериць;
  • рослинна олія;
  • півсклянки молока;
  • 1 великий помідор;
  • 2 яйця;
  • зелень, перець, сіль.

Готування займає 25 хвилин.

Калорійність – 140 ккал, з них 6,5 г складають білки, 11 г – жири і 2 г — вуглеводи.

  1. Ретельно очистити і промити гриби. Нарізати дрібно.
  2. Налити масло в гарячу сковороду. Коли олія нагріється, викласти гриби і смажити приблизно 2 хвилини.
  3. Помідор нарізати маленькими шматочками і викласти до грибів, коли вони просмажаться.
  4. Міксером збити яйця з додаванням молока, перцю і солі. Залити цією сумішшю гриби і помідори.
  5. Смажити приблизно 5 хвилин. Прикрасити гілочками зелені.

Омлет з додаванням печериць і цибулі

  • 4 курячих яйця;
  • 4 печериці;
  • 1 цибулина;
  • стакан молока;
  • 2 ст. л. сметани;
  • трохи вершкового масла;
  • сіль і зелень.

На готування вистачить 25 хвилин.

Енергетична цінність дорівнює 117 ккал, з них 7,8 г – білки, 8,9 г – жири, 1,7 р – вуглеводи.

  1. Подрібнити цибулю. Підсмажити з додаванням масла.
  2. Очищені гриби нарізати кубиками і викласти в сковороду. Смажити 6 хвилин.
  3. Додати сметану, насипати сіль з перцем. Ретельно розмішати і тушкувати з закритою кришкою.
  4. Гарненько збити яйця і молоко, потім посолити.
  5. Коли гриби просмажиться, залити їх збитою сумішшю.
  6. Готувати на середньому вогні. Зелень буде відмінною прикрасою для готового страви.

Варіант з беконом і вершками

  • 10 печериць;
  • 5 курячих яєць;
  • 130 г сиру;
  • невеликий пучок кінзи;
  • 1 картоплина;
  • 100 г бекону;
  • півсклянки молока;
  • 1 цибуля-порей;
  • 1 ч. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • сіль і перець.

35 хвилин цілком достатньо, щоб його приготувати.

Калорійність — близько 260 ккал.

  1. Нарізати кільцями стебло цибулі-порею.
  2. Налити вершкове і оливкове масла в сковороду і підігріти. Посмажити цибулю-порей.
  3. Невеликими шматочками бекон нарізати і обсмажити з цибулею протягом двох хвилин.
  4. Картоплю натерти на тертці або дрібно порізати. Викласти на сковороду до цибулі і бекону.
  5. Нарізати печериці скибочками, додати в сковороду до решти інгредієнтів. Посипати сіллю, в якості приправи використовувати перець і смажити, поки картопля не приготується.
  6. Збити віночком яйця і молоко, приправити сіллю і перцем. На середній тертці натерти сир. Половину сиру додати в яєчну суміш.
  7. Залити обсмажені інгредієнти сумішшю.
  8. Коли омлет буде майже готовий, посипати його залишилися сиром.
  9. Приготовану страву прикрасити дрібно нарізаною кінзою.

Французький рецепт

  • 2 ст. л. сметани;
  • 6 печериць;
  • 3 яйця;
  • 30 г російського сиру;
  • половина цибулі;
  • по 10 г оливкової і вершкового масла;
  • сіль і перець за смаком.

Готування займає півгодини.

Калорійність становить 247 ккал.

У страві налічується 10,2 г білків, 22 г жирів, 1,9 г вуглеводів.

  1. Нарізати цибулю півкільцями, посмажити з додаванням оливкової олії.
  2. Очищені і вимиті гриби нарізати пластинами, смажити разом з цибулею до готовності.
  3. Потім продукти в сковороді, посолити, поперчити і змішати зі сметаною.
  4. Натерти сир на тертці (краще на дрібній).
  5. На іншій сковороді на вершковому маслі обсмажити збиті з сіллю яйця.
  6. Подавати наступним чином: на одну половину омлету гриби, цибулю і сир викласти в якості начинки і накрити іншою половиною.

Як приготувати омлет з печерицями, можна побачити на відео нижче:

Як приготувати в духовці з сиром

  • 100 г сиру;
  • 3 яйця;
  • 30 мл молока;
  • 150 г печериць;
  • трохи рослинного масла;
  • зелена цибуля;
  • сіль і перець.

Приготувати це блюдо можна за 45 хвилин.

Калорійність дорівнює 168 ккал, з яких 8,8 г – це білки, 14,1 г – жири, 1,5 г – вуглеводи.

  1. Гриби тонко нарізати. Цибулю подрібнити.
  2. Збити яйця з молоком, посолити. Зелена цибуля акуратно подрібнити.
  3. Сир порізати тонкими скибочками.
  4. Маслом змастити ємність для запікання, налити в неї збиту суміш. Додати обсмажені гриби, зверху викласти сир і цибулю.
  5. Запікати в цілому третину години (рекомендована температура – 180 градусів).

Хитрощі приготування

  1. Щоб отримати смачний омлет, потрібно ретельно змішати яйця і молоко. Крім того, деякі радять для збивання використовувати не міксер, а віночок. Це зробить вийшло страву більш ніжним.
  2. Для приготування омлету бажано вибирати сковороду з товстим дном. Так омлет просмажиться рівномірно і не підгорить.
  3. Щоб зробити омлет більш ситним і м'яким, досить додати невелика кількість вершкового масла.
  4. Важливо дотримувати правильне співвідношення яєць і рідини. Ідеальні пропорції: одне яйце до столовій ложці рідини. Додавати можна не тільки молоко, але і ряжанку, кефір, мінеральну воду (вона зробить готову страву більш пишним).
  5. Ложка сметани або майонезу додасть омлету вершкові нотки.
  6. На початку приготування омлет необхідно обсмажувати на сильному вогні, потім зменшити і смажити на слабкому. Готувати необхідно під кришкою. Крім того, бажано не відкривати її в процесі готування, тому що з-за перепаду температур омлет осяде.
  7. До печерицям підійдуть такі спеції: базилік, фенхель, часник, чебрець, перець. Не слід додавати до печерицям багато спецій, щоб не затінити їх смак.
  8. З печерицями відмінно поєднується свіжа зелень: це кріп, цибуля-порей, селера, петрушка. Тільки кулінарні експерти радять додавати зелень вже до готового блюда. Так воно збереже свої корисні властивості і додасть свіжості страви.
  9. Щоб зберегти пишність, не слід класти велику кількість начинки і робити шар омлету не менше 3 див.
  10. Начинку рекомендується готувати окремо і використовувати інгредієнти, яких не так багато соку. Наприклад, якщо для начинки потрібні помідори, то краще брати м'ясисті. Спочатку краще обсмажувати інгредієнти з високим вмістом соку, такі як помідори, щоб випарувалася зайва рідина.
  11. Свіжі печериці слід смажити не більше 10 хвилин. Рідина випарувалася, а гриби придбали золотистий колір, значить, вони готові. Якщо гриби заморожені, то їх потрібно смажити відразу, без розморожування. Це займе в середньому 10 хвилин.
  12. Перед смаженням рекомендується відварити їх у воді, щоб потім вони зберігали свою форму.

На відео розповідається і показується, як приготувати омлет з печерицями:

Як приготувати ніжний омлет з печерицями? Відповідь у цій статті, а ще: рецепти омлету з грибами і помідорами, беконом та іншими інгредієнтами, калорійність страв і час приготування.

Що ще почитати: