Як приготувати сирники в мікрохвильовці на сніданок
Сирники з будь-якого тесту можна приготувати в мікрохвильовій печі, встановивши повну потужність і час 5 хвилин. У тісто ви можете додати манну крупу, родзинки або в'ялену журавлину, відварний рис, гречану муку. Багатьом подобається дієтична версія з насінням льону, вівсяним борошном і тертою бринзою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
домашнього сиру - | 300 г |
середньої величини моркви - | 3 шт. |
яєць - | 1 шт. |
густий сметани - | 50 г |
дрібного цукру - | 20 г |
борошна - | 35 г |
крупи манної - | 15 г |
солі - | 1 щіпка |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
В мікрохвильовці сирники будуть блідими, щоб зробити їх колір більш яскравим, можна додати в тісто відварену моркву.
Готуємо:
- Відварити моркву очистити і розім'яти.
- Одну частину сиру з'єднати з морквяним пюре, вершковим маслом, цукром, сіллю, яйцем, всипати манну крупу і ретельно збити блендером до однорідності.
- В отриману масу додати другу частину сиру, 15 г борошна і добре перемішати.
- З тіста зліпити круглі сирники, обваляти злегка в просіяної борошні.
- Застелити круглу тарілку з НВЧ пергаментом, змазаним маслом, на нього акуратно викласти сирники. Встановити повну потужність, випікати не більше 7 хвилин.
- Подавати зі сметаною.
Порада: для випічки використовувати лише свіжий сир (без найменшого натяку на кислоту) і не збільшувати кількість борошна.
Як приготувати сирника без борошна
Сир – це тільки основа сирників. Смак випічки можна зробити будь-яким, додавши замість борошна манну крупу або відварний рис.
З манною крупою
Інгредієнти:
- 2 пачки (по 250 г) свіжого сиру;
- 60 г крупи манної;
- 3 яйця (тільки жовтки);
- 45 г білого цукру;
- 8 г ванільного цукру;
- мелені сухарі для панірування.
Приготування: 20 хвилин.
Кожна порція: 125 ккал.
Готуємо:
- Сир ретельно розтерти, додати жовтки, перемішати і всипати манну крупу. Дати творожному тесту постояти хвилин десять, щоб крупа розбухла. До речі, сир можна перетерти через звичайне сито, це не дуже складно, але зате сирники вийдуть особливо повітряним і ніжним.
- До сирної маси додати ванільний і звичайний цукор, трохи солі.
- Зліпити з отриманого тесту круглі коржі, панірувати їх у мелених сухарях. До речі, самі смачні сухарі для панірування виходять з французького багета.
- Страва з НВЧ застелити промасленим пергаментом, викласти сирники, готувати не більше 7 хвилин.
З відварним рисом
Інгредієнти:
- 250 г сиру (5%);
- 50 г круглозерного рису;
- яйце;
- 50 г густої сметани;
- 1 жменю родзинок;
- 15 г цукру;
- ½ Ч. л. ваніліну;
- 1 г солі.
Знадобиться 20 хв.
Кількість калорій: 179.
Любите випічку? Дізнайтеся, як приготувати манник в мікрохвильовці.
За посиланням ви знайдете рецепт сирно-шоколадного пудингу для мікрохвильовки.
Якщо ви любите овочі, приготуйте кабачки в мікрохвильовці по цього рецептом.
Як приготувати:
- Відварити рис згідно з рекомендаціями на пакеті.
- Залити теплою водою родзинки.
- З'єднати сир з яйцем, посипати цукром, сіллю, перемішати.
- Додати ванілін, 4 столові ложки готового рису, ретельно розім'яти.
- Віджати ізюм від води, обсушити паперовими рушниками, з'єднати з сирною сумішшю.
- Приготовлену масу розкласти по силіконових форм і відправити в мікрохвильову піч (5-7 хвилин), встановивши на приладі максимальну потужність.
- Готові сирники витягти з форми, перекласти на тарілку, полити йогуртом, подати на стіл.
Порада: вийде цікавий смак, якщо родзинки замінити в'яленої журавлиною.
Дієтичні сирники із сиру
В дієтичне сирники краще додати яєчний білок або обійтися без нього, замінивши незвичайними інгредієнтами.
З насінням льону
Інгредієнти:
- 1 ст. ложка насіння льону;
- 60 мл звичайної води;
- 300 г сиру знежиреного;
- 100 г бринзи або сулугуні;
- 35-40 г борошна гречаного;
- щіпка солі + щіпка мускатного горіха.
Час: 20 хв.
Кількість калорій: 110.
Готуємо:
- Залити водою насіння льону і варити 5 хв.
- Добре розім'яти виделкою сир і з'єднати з тертою бринзою або сулугуні.
- У сирну суміш ввести набряклі насіння, покласти мускатний горіх, сіль. Висипати гречане борошно і вимісити тісто.
- Зліпити невеликі кульки, розкласти їх по силіконових форм, запекти в мікрохвильовій печі. Час готування складе 6-7 хвилин.
Порада: якщо сирне тісто вийде пухким, можна приправити його невеликою кількістю сметани.
З вівсяним борошном і шоколадним соусом
Інгредієнти:
- 150 г свіжого сиру (знежиреного);
- 1 яєчний білок;
- 20 г вівсяного борошна;
- 1 банан;
- 10-15 г какао;
- замінник цукру за смаком.
Час приготування: 25 хв.
Калорійність: 111 ккал.
Готуємо:
- Приготувати тісто: сир розім'яти, додати замінник цукру, куряче яйце, перемішати і всипати вівсяну муку, ще раз перемішати.
- Страва з мікрохвильовки застелити промасленим пекарської папером і викласти сирне тісто у формі коржів.
- Відправити страву на 5-7 хвилин у мікрохвильову піч.
- Поки сирники готуються, зробити соус. Для цього збити міксером очищений банан разом з порошком какао.
- Викласти на тарілку гарячі сирники, додати шоколадний соус і подавати до столу.
Секрети приготування
Якщо вирішили готувати сирники в мікрохвильовій печі, врахуйте наступне:
- Ліпіть сирники невеликого розміру, так як здатність мікрохвиль проникати в їжу не перевищує 2 див.
- Найбільші вироби покладіть на край страви, так їм більше дістанеться мікрохвиль, вони швидше пропечуться.
- Форми з силікону заповнювати сирним тестом краще наполовину.
- Цукровий пісок в тесті треба ретельно розмішувати, інакше випічка може підгоріти, тому що цукор дуже сприйнятливий до мікрохвилям.
- Сирники виходять блідими, щоб замаскувати цей дефект можна додати в сирну суміш какао, морква або полити готові вироби ягідним соусом.
На відео — хороший рецепт приготування сирників в мікрохвильовій печі:
Мікрохвильова піч здорово виручає господинь, з її допомогою приготувати сирники можна за 5 хвилин. До того ж їх легко доповнювати різними смаками, додавши манку, насіння льону, родзинки або в'ялену журавлину, гречану або вівсяну муку.