Як смачно приготувати сирники на кефірі
Сирники часто готують на сніданок. Здавалося б, звичайна обсмажена з усіх боків сирна маса, а скільки навколо цих виробів захоплення і любові. Як приготувати їх на кефірі з мінімальною кількістю борошна і насиченим сирним смаком, ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
5%-ного магазинного сиру - | 250 г |
домашнього жирного сиру - | 250 г |
кефіру - | 250 мл |
борошна пшеничного - | 160-170 г |
яєць «Відбірною» категорії - | 2 шт. |
дрібного цукру - | 50 г |
дрібної солі - | щіпка |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 245 Ккал |
Сир двох видів тесту дає необхідну пишність, смак страви виходить найкращим, а борошно взагалі не відчувається.
Покроковий спосіб приготування:
- Перетерти через дрібне сито домашній і магазинний сир.
- Пшеничне борошно обов'язково просіяти.
- З'єднати борошно з сиром, додати дрібний цукор, яйця, щіпку солі.
- Тісто розтерти до однорідності.
- Робочу поверхню посипати борошном, на ній формувати сирники круглої форми.
- Сковорідку розігріти, налити рафіновану олію і обсмажити сирні кульки з кожної сторони. Достатньо 4-х хвилин.
- Викласти сирники на тарілку, посипати дрібною цукровою пудрою. Окремо подати сметану.
На замітку: якщо взяти тільки домашній сир, то вироби будуть розвалюватися, а якщо тільки магазинний продукт, то доведеться додавати в тісто більше борошна, а це вже не сирники.
Оригінальні сирники на кефірі з манкою
Сир повинен бути сухої і нормальної жирності, якщо продукт вологий, його можна злегка віджати.
Інгредієнти:
- 300 г розсипчастого сиру;
- 35-40 г манки і борошна;
- апельсин;
- морква;
- 50 мл кефіру;
- 1 яйце куряче;
- 50-60 грам полуничного варення;
- половинка лимона;
- 50 мл олії рафінованої;
- 30 грам дрібного цукру;
- 5 г солі.
Знадобиться: 25 хвилин.
Порція: 175 ккал.
Покрокове приготування:
- Очистити моркву і натерти дрібно.
- Дрібної теркою зняти цедру з апельсина, з м'якоті вичавити 30 мл соку.
- Вичавити трохи соку ½ лимона.
- З'єднати сир з морквою, цитрусовим соком, покласти цедру, крупу, яйце куряче, борошно, дрібний цукор і сіль, добре перемішати в однорідну суміш.
- У важкій сковороді розігріти олію рафіновану.
- З сирного тіста зліпити сирники і обсмажити з кожного боку до золотистого кольору.
Порада: добре подати страву до столу з полуничним варенням.
На відео детально розповідається, як зробити сирники на кефірі з манкою:
Спосіб приготування без сиру
Сирники без сиру можна приготувати з крупи манної, дрібної цедри і цитрусового соку.
Інгредієнти:
- 4 штуки «Першої» категорії яєць;
- 1 лимон (апельсин);
- щіпка солі;
- 50 мл рафінованої олії;
- стакан манки;
- 80-85 г борошна;
- трохи олії для смаження.
Потрібно 20 хвилин. Порція: 199 ккал.
Як приготувати:
- Вбити яйця в миску, додати сіль, масло, збити віночком.
- Дрібної теркою зняти з лимона цедру, з м'якоті вичавити сік, всі відправити в яєчну суміш.
- Всипати борошно і крупу, ретельно вимісити тісто.
- Розжарити сковорідку з олією.
- Зліпити з тіста сирники бажаної форми.
- Підрум'янити на розігрітій олії з 2-х сторін.
Порада: подавати до столу з квітковим медом.
Сирник з соусом з маскарпоне для вишуканого сніданку
У тісто можна покласти апельсинові або лимонні цукати.
Інгредієнти:
- 200 г сиру;
- 2 яйця;
- 1 лимон;
- 2 гілочки м'яти;
- жменя цитрусових цукатів;
- 35-40 г кефіру;
- 40 г борошна хлібопекарського;
- столова ложка цукрової пудри.
Для соусу:
- столова ложка маскарпоне;
- чайна ложка цукрової пудри.
Потрібно 25 хвилин. Порція: 214 ккал.
Спосіб готування покроковий:
- Акуратно відокремити яєчний жовток від білка.
- Міксером збити яєчні білки. Всипати цукрову пудру і ще раз збити. Маса повинна бути однорідною і пишною.
- Злегка збити жовтки, налити теплий кефір і додати частину сиру, збити (трохи), потім додати решту сир і ще раз збити до однорідності.
- З лимона зняти дрібної теркою цедру, з м'якоті вичавити цитруса столову ложку соку.
- В сирне тісто покласти цедру, цукати, перемішати.
- Білкову піну порціями вмішувати в тісто, потім додати муку, ще раз перемішати.
- Розігріти в сковорідці олію, столовою ложкою викладати сирні коржики і подрумянивать з усіх боків. При необхідності можна додати трохи олії.
- Зробити соус: сир вершковий з'єднати з цукровою пудрою, налити сік лимона і перемішати.
На замітку: для вишуканого сніданку сирники прикрашають листочками м'яти і подають з соусом.
Дізнайтеся, як зробити смачні і корисні бутерброди на сніданок.
Також на сніданок можна приготувати омлет. Тут ви знайдете рецепт з фото.
Дуже поживними виходять оладки з картоплі. Тут описаний рецепт.
Секрет ідеальних сирників
Для смачних сирників:
- У тісто покласти тільки яєчні жовтки, тоді на сковорідці вони не розваляться.
- Сир обов'язково протерти через дрібне сито, а борошно просіяти. У цьому разі вироби вийдуть однорідної структури, легкі і пористі.
- Кожне яйце треба розбивати в окрему миску, щоб уникнути попадання поганого продукту в тісто.
- У рецептах зазвичай рекомендується насамперед розтирати яйця з цукровим піском, а потім класти сир і просіяне борошно. Це зовсім необов'язково, так роблять, щоб цукор розчинився і в готовому виробі не рипів. Пропонуємо розтирати яйця з цукровим піском лопаткою з силікону, вона дуже щільна і весь цукор відмінно розчиниться.
- Треба відправити тісто в холодильник, перед тим як формувати вироби. У прохолодному місці маса стає щільною, тому ліпити буде легше і зручніше.
- Треба добре розжарити сковорідку, щоб вироби не липли до неї.
- Обсмажувати їх на середній температурі, за п'ять хвилин з усіх боків. Звичайно, можна обсмажити на більш високій температурі, але тоді час обжарювання складе 2 хвилини, а довести до готовності можна в духовій шафі, достатньо 5 хвилин.
- Добре підійде сметана, але не треба поливати нею сирники, покладіть в соусник, щоб вона не расплывалась на гарячому блюді.
- Подайте до столу ягідний соус або варення.
Сирники подають в ресторанах, їх вміє ліпити будь-яка домогосподарка. Найцікавіше — роблять їх все по-різному. Це настільки просте блюдо, що дивно, звідки стільки різноманітних рецептів. Хтось додає сир, хто-то його зовсім не кладе.