30 март 2019 10 099

Як швидко приготувати мариновані баклажани

З маринадом баклажани готуються швидко. І смак виходить особливим.

Рецепт швидкого приготування
Інгредієнти Кількість
баклажани середні - 3 кг
часник дрібний - 100 г
олія без запаху - 200 мл
сіль - 15-20 г
листова петрушка - пучок
чорний перець-горошок - 10 штук
оцет (9%) - 100 мл
кріп - пучок
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 79 Ккал

Для маринування візьміть довгасті, молоді плоди. В них мало насіння, на смак вони ніжніше і корисніше.

Як готувати:

  1. Баклажани нарізати і відварити у воді (10 хвилин), додавши трохи солі. Обов'язково остудити, викласти в каструлю.
  2. Подрібнити в чаші блендера часник, петрушку, кріп, перемішати з вареним овочем. Додати масло, сіль, 9%-ий оцет.
  3. Закрити каструлю кришкою, поставити в холодильник. Через 8 годин страва буде готове.

Гострі мариновані баклажани

Перед маринуванням баклажани обсмажити до золотистої скоринки, так вони виходять особливо смачними.

Закуска «Вогник»

Вам будуть потрібні:

  • баклажани дрібні – 1 кг;
  • оцет (9%) – 35 мл;
  • часникові часточки – 2 штуки;
  • олія без запаху – за смаком;
  • сіль велика – 20 г;
  • великий стручок солодкого перцю;
  • стручок гіркого перцю;
  • цукор дрібний – 20 р.

Необхідний час: 30 хв.

Кожна порція: 105 ккал.

Як приготувати:

  1. Порізати баклажани товстими кружечками (шкірку не знімати), посипати великою сіллю і залишити, щоб овоч пустив сік. Паперовим рушником видалити з нього сік, що утворився. Потім обсмажити кружечки на сковороді з маслом.
  2. Два види перцю очистити від перегородок і насіння. Разом із зубчиками часнику перемолоти перець, налити оцет, додати цукор, сіль.
  3. У посуд викласти обсмажену овоч шарами, поливаючи кожен гострим маринадом.
  4. Поставити в холодильник на 24 години.
Це блюдо зручно тим, що замаринувати овоч можна заздалегідь, а потім подавати на обід або вечерю.

Закуска «Сімейна»

Склад:

  • стручки гострого перцю – 3 штуки;
  • невеликі баклажани – 3 кг;
  • головка часнику – 3 штуки;
  • стручки солодкого перцю – 6 штук;
  • 9%-ний оцет – 130 мл;
  • олія без запаху – 130 мл;
  • кухонна сіль – 20 г;
  • для обжарювання рафінована олія.

Потрібно 1 годину.

У кожній порції: 99 ккал.

Як приготувати:

  1. Нашаткувати баклажани кільцями (не тонкими).
  2. Додати сіль і залишити хвилин на 40, потім акуратно злити сік, що утворився.
  3. Розігріти олію, обсмажити кружечки.
  4. Гострий і солодкий перець очистити від перегородок і насіння, з часнику зняти лушпиння.
  5. Два види перцю, часник пропустити через м'ясорубку.
  6. Приготувати заправку: розігріти олію в сотейнику, викласти масу з перцю і часнику, додати сіль, оцет.
  7. У каструлю закладати обсмажені кружальця, поливаючи їх заправкою.
  8. Прибрати в холодильник на 5 годин.

Цікаво знати, що гостра овочева закуска добре зігріває холодною зимою.

На відео — ще один рецепт гострих маринованих баклажан швидкого приготування:

Мариновані баклажани «як гриби»

Для цього виду закуски краще взяти не дуже великі плоди приблизно однієї величини. Вони добре підходять для маринування, що зближує їх за смаком з грибами.

Вам знадобляться:

  • плоди баклажанів дрібні – 3 штуки;
  • цибуля – 3 штуки;
  • часниковий зубчик – 6 штук;
  • кріп сушений – 3 щіпки;
  • рафінована олія – для смаження.

Склад маринаду:

  • цукор – 10 г;
  • оцет столовий – 35 мл;
  • очищена вода – 250 мл;
  • сіль дрібна – 10 г;
  • по смаку чорний перець-горошок + лавровий лист.

Знадобиться 1,5 години.

Кожна порція містить 107 ккал.

Як приготувати:

  1. Баклажани добре промити, обсушити паперовими рушниками, зрізати плодоніжку і шкірку. М'якоть нашаткувати кружечками.
  2. Підготовлені овочі викласти на сито, засипати крупною сіллю, залишити на 30 хвилин. Ця процедура необхідна для видалення гіркоти з овоча.
  3. У каструлі з'єднати всі продукти для маринаду, додати воду. Поставити каструлю на плиту, установивши середню температуру або вогонь.
  4. Овочі промити, залишити на ситі, щоб позбавитися від зайвої води. У сковороду налити рафінована олія, добре розігріти, обсмажити з усіх боків до рум'яної скоринки баклажан. Готовий продукт викласти на тарілку, застелену паперовою серветкою, повністю остудити.
  5. Очищену цибулю нашаткувати півкільцями, зубчики часнику — кружечками.
  6. На дно каструлі викласти цибульний шар, на нього баклажани, посипати кропом і часником. Повторити шари у тому ж порядку, поки не закінчаться інгредієнти. Верхній шар повинен бути з цибулі і часнику.
  7. Заливаємо овочі гарячим маринадом, даємо охолонути, прибираємо на добу в холодильник.

Варіант швидкого приготування закуски по-корейськи

Азіатський колорит цій закусці надає аромат коріандру, а також соєвий соус. Овочі, приготовані по-корейськи, ідеально поєднуються з м'ясними стравами.

Вам будуть потрібні:

  • стручок болгарського перцю;
  • соковита морква – 1 плід;
  • часникові скибочки – 3 штуки;
  • баклажани середньої величини – 2 штуки;
  • стручок гострого перцю – ½ частину;
  • соус соєвий – 30 мл;
  • оцет – 30 мл;
  • олія оливкова – 70 г;
  • кухонна сіль – 5 г;
  • цукор дрібний – 5 м;
  • коріандр – за смаком.

Час готування: 60 хв

У кожній порції 104 ккал.

Як приготувати:

  1. Зняти шкірку з баклажанів, нарізати м'якоть соломкою і трохи посолити.
  2. Протягом 4 хвилин обсмажити овочі на сковороді з мінімальною кількістю масла. Перекласти в салатник великий.
  3. Натерти очищену моркву на тертці. Солодкий перець нашаткувати соломкою.
  4. Приготувати маринад. Подрібнити половину стручка гострого перцю і часник. Зелень порубати трохи крупніше. У посуді соєвий соус з'єднати з маслом і оцтом, додати цукровий пісок, сіль, коріандр. Всі ці інгредієнти з'єднати, ретельно перемішати.
  5. До остившім баклажанів додати моркву, перець і залити маринадом. Овочі перемішати, затягнути гору посуду плівкою, дати закуски настоятися протягом 5 годин, відправивши її в холодильник.

Порада: щоб блюдо придбало вишуканий смак, краще дати йому добре настоятися.

Спробуйте приготувати тушковані баклажани з помідорами.

За цим рецептом можна зробити баклажани, смажені в сметані.

Вам напевно сподобаються баклажани з м'ясом по-турецьки, тут ви знайдете рецепт.

Як замаринувати фаршировані баклажани

Баклажани чудово поєднуються з багатьма овочами, що дозволяє їх фарширувати різними овочевими начинками.

Вам знадобляться:

  • баклажани свіжі – 3 кг;
  • селера (корінь) – 1 штука;
  • морквина соковита – 12 штук;
  • листова частина селери;
  • сіль.

Маринад:

  • вода – 3 л;
  • 9%-ий оцет столовий – 100 мл;
  • сіль велика – 100 р.

Знадобиться 1 годину.

Порція: 105 ккал.

Як готувати:

  1. Помити овоч, ножем вирізати плодоніжку, потім кожен плід розрізати уздовж. Товщина нашаткованих пластин — близько 1 див.
  2. Посипати овоч крупною сіллю, витримати близько двох годин.
  3. Злити утворилася рідина, баклажани обполоснути прохолодною водою.
  4. У підсоленій киплячій воді овоч бланшувати дві хвилини, обов'язково остудити.
  5. Очищену моркву, корінь селери натерти.
  6. Листову частину селери промити і дрібно нашаткувати, залишивши цілими 5-6 гілочок.
  7. Селера, морква швидко підрум'янити на маслі, посипати рубаною зеленню.
  8. Викласти начинку на пластини баклажана і сформувати їх в рулети. Кожен обернути гілочкою селери.
  9. Воду закип'ятити, додати столовий оцет, кухонну сіль.
  10. Баклажани викласти в чисту каструлю і залити гарячим маринадом. Остудити і прибрати на полицю холодильника. Через 3-4 дні можна подавати на стіл.
Можна приготувати страву з іншою начинкою, для цього злегка обсмажити в маслі нарізані соломкою моркву, цибулю і солодкий перець.

Корисні поради

Рецептів маринування синеньких овочів не один десяток, але практично в кожному рекомендується видалити з овоча гіркоту безпосередньо перед готуванням. Тим, хто маринує овоч прямо з грядки, поради не потрібні, так як у свіжих плодах немає гіркоти.

Якщо свіжого баклажана вам знайти не вдалося:

  1. Овоч треба нарізати і посипати крупною сіллю. Через 15 хв. на поверхні скибочок з'явиться рідина. Достатньо промити скибочки водою або витерти паперовим рушником. Сіль обов'язково брати велику, так як структура овоча досить пориста. Приправивши овоч дрібною сіллю, можна отримати не гіркий баклажан, але дуже пересолений.
  2. Овоч нашаткувати і відправити у посуд з підсоленою холодною водою. Так як він не тоне у воді, доведеться придавити його гнітом. Через півгодини вся гіркота з нього вийде. Залишається обполоснути чистою водою, прибрати надлишок вологи і приступати до готування. Замочувати можна цілі плоди, але тоді тримати їх доведеться не менше 2 годин. Що стосується кухонної солі, однієї столової ложки на один літр рідини цілком достатньо.
  3. Просто зняти шкірку плоду. Але не в кожному рецепті використовують очищені плоди. Можна розрізати його уздовж і прибрати ложкою насіння.
  4. Відправити шматочки овочу на молоко мінімум на 30 хвилин, а зверху придавити пресом. Потім скибочки слід гарненько просушити паперовим рушником.

На відео — ще один рецепт швидкого приготування маринованих баклажанів:

Баклажани зазвичай закочують в банки на зиму. Що, звичайно ж, смачно, але чекати дуже довго. Тому і з'явилися рецепти маринованих баклажанів швидкого приготування.

Що ще почитати: