14 март 2019 1 494

Як приготувати баклажани по-корейськи на зиму

Взимку людям завжди не вистачає вітамінів, саме тому вони почали запасатися консервованими фруктами та овочами. Принаймні, так можна в будь-який момент побалувати себе смачними стравами зі свіжих продуктів.

Якщо говорити про баклажани по-корейськи, то тут господині можуть дозволити собі будь-який політ фантазії – склад вмісту можна змінювати, покладаючись на власні уподобання.

Деякі при закатці банок вирішують поекспериментувати і протягом дня у них у коморі з'являється до 5-7 видів салатів з баклажанів. Це дуже зручно, особливо з урахуванням того, що це страва підходить практично до будь-якого столу.

Його можна додати до багатьох гарнірів, так і на домашніх святах воно займає не останнє місце.

Зрозуміло, якщо врахувати той факт, що навіть після тривалого зберігання мариновані баклажани зберігають майже весь свій набір корисних речовин, а також чудово засвоюються, це блюдо вважається одним з найбільш потрібних у запасах будь-якої поважаючої себе жінки.

При приготуванні баклажанів по-корейськи в різних варіаціях використовується варіння, обсмажування або запікання овочів, так що смак у них потім виходить дуже насичений. Тим більше, що смак завжди можна трохи підкоригувати.

Це блюдо східної кухні завжди користувалося великою популярністю, так що варто витратити зовсім небагато часу на рецепти, щоб взимку на столі було смачне та корисне страву.

Класичний рецепт приготування заготовки

Інгредієнти для заготівлі баклажанів по-корейськи на зиму:

  • Солодкий болгарський перець – 100 г;
  • Баклажани – 1 кг;
  • Свіжа морква – 100 г;
  • Часник – 4 середніх зубчики;
  • Питна вода (кип'ячена) – 1 л;
  • Сіль поварена – половина столової ложки.

Інгредієнти для маринаду:

  • Соняшникова олія (бажано рафінована) – 100 мл;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • 9%-ний розчин оцту – 100 мл;
  • Сіль поварена – 1/3 столової ложки;
  • Приправа для моркви по-корейськи – 10 р.

Дана кількість продуктів розрахована на 2 банки по 0,5 л.

Рецепт заготівлі баклажанів по-корейськи на зиму виглядає так:

  1. Баклажани ретельно промити під проточною водою і зрізати плодоніжки;
  2. Зробити на поверхні баклажанів отвори, застосувавши зубочистку або вилку;
  3. Овочі укласти в каструлю, наповнену водою, додавши туди солі. Розмістити її на вогні і після закипання протримати на полум'я 3-5 хвилин. Баклажани не повинні розваритися, вістря ножа повинно спокійно входити в овочі;
  4. Далі розташовуються овочі під пресом, спорудженим з обтяженою банки або гирі з обробними дошками. Всі соки, виходять з баклажанів, не потрібно залишати в ємності. Ця процедура займає в середньому від 4 до 6 годин;
  5. Коли більша частина рідини опиниться в раковині, баклажани нарізати соломкою. Разом з ними ріжеться болгарський перець, попередньо очищений від насіння. Морква натирається на тертці;
  6. Всі підготовлені інгредієнти перемішуються з приправою, цукром і дрібкою солі;
  7. Часник поміщається під прес, потім до нього додається масло і оцет. Отримана суміш змішується з овочами і все ретельно перемішується;
  8. Простерилізувати тару і помістити туди овочі;
  9. 20 хвилин закриті банки пастеризуються;
  10. Тара закочується, потім вкривається ковдрою і в перевернутому стані залишається до остаточного охолодження.

Баклажани по-корейськи на зиму без стерилізації

Інгредієнти:

  • Свіжі томати – 3 кг;
  • Баклажани – 3 кг;
  • Сіль поварена – 90 г;
  • Цукровий пісок – 400 г;
  • Рослинна олія (бажано рафінована) – 200 мл;
  • Перець солодкий – 2 шт;
  • Часник – 2 головки;
  • Оцет – 90 мл

Рецепт простий, включає такі етапи:

  1. Овочі ретельно вимити, перець очистити від насіння;
  2. Всі, крім баклажан, дрібно порізати або пропустити через м'ясорубку;
  3. Всі ці інгредієнти перемішуються з цукровим піском, сіллю і маслом;
  4. Отримана суміш доводиться до кипіння, потім перемішується з оцтом;
  5. Баклажани нарізати дрібними кружечками і додаються до гарячої суміші;
  6. Все це залишається на вогні ще 20 хвилин, при цьому акуратно помішується;
  7. Отримана заготовка баклажани по-корейськи розкладається по стерилізованої тарі, закочується і ставиться під ковдру до остаточного охолодження.

Салат з баклажанів по-корейськи швидкого приготування на зиму

Інгредієнти:

  • Томати – 2 кг;
  • Баклажани – 2 кг;
  • Рослинна олія (бажано рафінована) – 500 мл;
  • Цукровий пісок – 4 столові ложки;
  • Кухонна сіль – 2 столові ложки;
  • Часник – 2 головки;
  • Чорний перець (горошок) – за смаком;
  • Лавровий лист – 1 шт. на кожну банку;
  • Запашні трави (кизил, базилік і т. д.)– 200 гр;
Коли справа доходить до закачування, то господині часто експериментують, змішуючи різні овочі разом. Як робити заготовки асорті з овочів на зиму. Спробуйте і ви!

У наступній статті ви дізнаєтеся, як маринувати патисони на зиму.

Яскравий, красивий, з помаранчевим відливом — і це не про коштовному камені йде мова. А ще — смачний, густий, тягучий, солодкий, іноді з кислинкою. Напевно, ви вже здогадалися. Так, це абрикосовий джем. Ось рецепти, за якими ви зможете без особливих клопоту приготувати його.

Рецепт швидкого приготування смачного салату на зиму поетапно:

  1. Помідори кілька хвилин потримати в окропі, потім акуратно зняти шкірку;
  2. Баклажани вимити проточною водою і нарізати невеликими кільцями;
  3. Головки часнику і трави нашаткувати, змішати з рослинним маслом і сіллю. Все це додати до овочів і залишити на кілька хвилин;
  4. Отриману суміш викласти на деко і запікати протягом 15 – 20 хвилин в духовій шафі;
  5. Масло налити в каструлю, разместись посуд на вогні і кинути туди лавровий лист. Чорний перець додати на свій розсуд, у середньому додають від половини до цілого столової ложки. Після закипання перекласти на сковороду овочі, посолити блюдо. Додати цукор і прянощі. Залишити на 5 хвилин. В процесі помішувати, щоб всі інгредієнти варилися, вбираючи в себе масло;
  6. Заготівлю перекласти в простерилізовані банки, закатати їх і залишити під ковдрою на деякий час. Після охолодження заховати закрутки з салатом з баклажани по-корейськи в темне прохолодне місце.

Трохи порад господиням від досвідчених кулінарів

Якщо при приготуванні овочів можна експериментувати, додавати нові інгредієнти, то з складом маринаду краще такого не робити.

Оскільки саме від його якості залежить тривалість зберігання закруток, не варто відступати від рецепту не на одну мить.

Поставтеся серйозно до цього процесу, адже саме це блюдо буде радувати вашу родину взимку.

Для додання пряного смаку, можна в процесі приготування баклажанів по-корейськи на зиму додати до суміші половинку свіжого яблука.

Легких і смачних заготовок вам, дорогі господині!

Що ще почитати: