24 июнь 2019 1 903

Як приготувати омлет з кольоровою капустою

Для всіх любителів яєць і цвітної капусти ми підібрали 5 рецептів омлетів, які робляться просто, при цьому виходять смачними та оригінальними.

Готуємо на сковороді
Інгредієнти Кількість
яйце категорії «Добірне» - 6 штук
вершки густі 33%-ві - 160 мл
цвітна капуста - половина середнього качана
консервовані томати у власному соку - половина банки
олія без запаху - 45 мл
цибуля-порей - половина стебла
червона цибулина - ½ Головки
червоний перець чилі - ½ Стручка
свіжої кінзи - за смаком
часник - 1 зубчик
каррі - половина чайної ложки
сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 273 Ккал

Омлет краще готувати на важкій сковорідці з покриттям, додавши трохи олії. Температуру необхідно встановити середню. Якщо вогонь буде сильним, то яєчна суміш не встигне пропектися і всередині залишиться сирою, а знизу пригорить. Слід врахувати, що шість яєць готуються приблизно півгодини.

Як приготувати:

  1. Розібрати качан на суцвіття і відправити їх на 2-3 хвилини в закипающую воду, потім викласти в друшляк.
  2. Червону цибулину почистити і нашаткувати тоненько, краще півкільцями.
  3. Цибулю-порей (світла частина) нарізати кільцями.
  4. Зубчик часнику почистити і нарізати пластинами. Якщо часник мілкуватий, можна взяти пару зубчиків.
  5. У сковорідці розігріти рафіновану олію, покласти червоний лук і пластини часнику, посипати пудрою каррі, перемішати, потім обсмажити до м'якості цибулі.
  6. Порубати дрібно стручок чилі, не видаляючи насіння, викласти в сковороду до цибулі і часнику.
  7. Додати в сковороду томати, розім'яти їх дерев'яною лопаткою, приправивши сіллю.
  8. Відправити до овочів суцвіття, акуратно перемішати і все разом обсмажити на слабкому вогні.
  9. У миску розбити яйця, налити вершки, покласти трохи солі і злегка збити, вилити яєчну суміш в сковороду з овочами. Листову частину кінзи подрібнити.
  10. Коли яєчна маса схопиться, посипати її подрібненої кінзою, довести до готовності під кришкою.

Господині на замітку: якщо немає під рукою консервованих томатів, можна використовувати свіжі, трохи присипавши їх дрібним цукром, немає зеленого базиліка – не менш ароматним омлет вийде з кропом.

Омлет з цвітною капустою брокколі

Омлет виходить грунтовний, але не важкий, тому цілком підходить для легкої вечері.

Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 180 г;
  • брокколі – 180 г;
  • яйце сільське – 5 шт.;
  • жирні вершки – 110 мл;
  • олія рафінована – 40 мл;
  • сирна стружка – 80 г;
  • чорний перець – щіпка;
  • дрібна сіль – за смаком.

Потрібно 30-35 хвилин.

Порція: 260 ккал.

Дізнайтеся, скільки варити яйця в мішечок.

За посиланням ви знайдете рецепт пиріжків з рисом, яйцем і зеленою цибулею.

На перше приготуйте суп з щавлю з яйцем по цього рецептом.

Як приготувати:

  1. Відварити до напівготовності два види капусти.
  2. В окремому посуді ретельно збити вершки з яйцями до пишної піни. Приправити перцем, дрібною сіллю, додати половину сирної стружки і перемішати.
  3. Яєчну масу з'єднати з вареною капустою, ще раз добре перемішати.
  4. Розігріти духову шафу до 170ºC. У сковороді, яка підходить для духовки, розігріти трохи рафінованої олії, потім викласти яєчну масу з капустою і залишити на слабкому вогні 3-4 хвилини. Краю омлету повинні схопитися, при цьому його середина залишається рідкою.
  5. Присипати блюдо залишилася сирної стружкою і поставити в духову шафу, включивши режим гриль. Час готування складе близько 5 хвилин.

Порада: готовність омлету можна перевірити, проткнув його зубочисткою, якщо консистенція щільна – значить, готовий.

Омлет з кольоровою капустою в духовці

В духовій шафі готують омлет при низькій температурі 140-160 градусів, при цьому треба збільшити час готування і виймати страва не відразу, а залишити хвилин на п'ять в захололому духовій шафі.

Вам знадобляться:

  • стиглі томати – 170 г;
  • яйце першого сорту – 12 шт.;
  • масло «Селянське» – 20 г;
  • 33% вершки – 320 мл;
  • капуста цвітна – 220 г;
  • кухонна сіль – щіпка.

Знадобиться 30 хвилин.

Порція: 269 ккал.

Як готувати:

  1. З'єднати яйця з 320 мл вершків, додати сіль і ретельно збити.
  2. Нашаткувати помідори часточками.
  3. Підготувати форму для духовки, змастивши її кубиком олії. Потім рівномірно розподілити по дну форми суцвіття, часточки помідорів, все залити омлетною сумішшю.
  4. Поставити в розігріту духовку, запікати 15 хвилин, рекомендована температура — 160ºC.
Не можна скорочувати час готування за рахунок підвищення температури, інакше зверху омлет пригорить, а всередині і знизу буде рідким.

Готуємо в мультиварці

Для омлету пропонуємо взяти моцарелу, але рекомендуємо не поєднувати її з помідорами, інакше страва вийде водянистим.

Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт.;
  • 33%-і вершки – 120 мл;
  • ріпчаста цибулина;
  • перо зеленого цибулі – 8 штук;
  • цвітна капуста (невеликі суцвіття) – 150 г;
  • моцарелла – 100 г;
  • сіль – 6 г;
  • мелений чорний перець – щіпка;
  • олія без запаху – 35 мл

Знадобиться 25 хвилин. Порція омлету: 272 ккал.

Як готувати:

  1. Налити в чашу мультиварки невелику кількість рафінованої олії, встановити режим «Випічка», викласти спочатку цибулю, а потім суцвіття капусти, обсмажувати декілька хвилин, помішуючи. Час обсмажування — не більше 5 хвилин.
  2. В окремій ємності збити віночком яйця з вершками до пишноти. Приправити сіллю, меленим чорним перцем, додати тонко нарізаний зелений лук, тертий сир і все перемішати.
  3. Вилити яєчну суміш у чашу до овочів. Готувати в режимі «Випічка» 15 хвилин.

Порада: готову страву можна посипати зеленню.

Омлет з кольоровою капустою в мікрохвильовій печі

Для цього омлету підійде будь сир. Головне, дотримуватися час готування, щоб не пересушити блюдо або не зробити його водянистим.

Інгредієнти:

  • вершки(33%) – 100 мл;
  • капуста цвітна – 250 г;
  • куряче яйце – 5-6 шт.;
  • сир – 100 г;
  • шпинат – 100 г;
  • олія рафінована – 10 мл;
  • зелений базилік – 5 листочків;
  • чорний перець + сіль – щіпка.

Потрібно на приготування 30 хвилин. Порція: 278 ккал.

Як приготувати:

  1. Покласти цвітну капусту в невелику ємність для мікрохвильової печі налити трохи води, готувати 2-3 хвилини.
  2. В окремій ємності ретельно збити жирні вершки і курячі яйця, приправити спеціями, додати 2 листочка базиліка, шпинат, натертий сир, перемішати.
  3. З'єднати яєчну масу з відвареною капустою, перемішати.
  4. Відправити блюдо в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Готовий омлет збризнути рафінованим маслом, посипати зеленою базиліком.
Якщо консистенція омлету щільна і від дотику не розтікається, значить, він повністю готовий.

Кулінарні секрети

Є прості правила приготування омлету, які допоможуть кулінару домогтися золотистої скоринки, пишноти і приготувати так, щоб він не обсипався.

8 важливих правил:

  1. Важливо дотримати пропорції: необхідно взяти 1 частину молока або вершків і 3 частини курячих яєць. Вершки підійдуть густе і жирне (33%). Вони краще збиваються. У процесі збивання додати прянощі і трохи солі. Збивати яєчну масу до пружної піни.
  2. В ідеалі для омлету краще взяти сільські яйця з великим жовтком. Вони повинні полежати в холодильнику, так вони легше збиваються.
  3. Найкраще приправляти сіллю розбиті в окрему миску яйця безпосередньо перед відправкою їх на сковорідку, щоб кристали солі рівномірно розійшлися по всій яєчної маси. Що стосується спецій, можна брати чорний мелений перець, каррі, сушений базилік.
  4. Для омлету в цілому підійдуть практично будь-які сири. Приміром, сир пармезан надає омлету красиву скоринку і приємний солоний смак. М'який сир гауда теж добре доповнить страву.
  5. Для смаження взяти два види масла – рослинне і вершкове. Тоді останнє не буде горіти, а страва добре просочиться вершковим ароматом, для омлету це важливо.
  6. Щоб знизу яєчна суміш не підгоріла, треба попередньо розжарити сковорідку.
  7. Вилити на розігріту сковорідку яєчну суміш, потім у процесі готування підняти краю омлету лопаткою, щоб пропустити повітря.
  8. До готовності добре доводити блюдо в духовій шафі. Тобто на сковорідці омлет підсмажується до напівготовності, а потім відправляється в розігрітий духову шафу (160ºC) на 5 хвилин. Пропекти якісно страву на сковорідці проблематично, як тільки його знімають з плити, яєчна маса відразу опадає.

На відео розповідається і показується, як приготувати омлет з кольоровою капустою:

Зовсім не обов'язково готувати омлет в сковороді. Для його приготування можна використовувати духовку, мікрохвильову піч або мультиварку. А зробити ідеальний омлет з цвітною капустою, використовуючи ці прилади, допоможуть поради професіоналів.

Що ще почитати: