26 июнь 2019 58

Як смажити картоплю з білокачанної і цвітної капусти

Якщо сьогодні влаштувати соціальний питання, то 10 з 10 людей скажуть, що смажена картопля — саме смачне і поживне блюдо для всієї родини. Як його приготувати, з чим краще поєднувати і багато іншого далі.

Смажена картопля з капустою
Інгредієнти Кількість
картопля - 350 грамів
цибулю - 3 штуки
капуста - 1 качан
яйця - 4 штуки
сир - 155 грамів
соняшникова олія - 65 мілілітрів
спеції - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал

Багато хто знає, що картоплю можна подати з будь-якими продуктами, зокрема з капустою. Нижче дамо опис чудового і апетитного страви.

Як готувати?

  1. Спочатку беремо картоплю і дрібно ріжемо на брусочки. Обсмажимо його в сковорідці разом з дрібно порізаною цибулею до появи апетитного аромату і золотого кольору.
  2. Капусту наріжемо на тонкі смужки і обсмажимо на рослинному маслі в іншій сковороді.
  3. Тепер перекладаємо приготовлену капусту до картоплі, посипаємо спеціями і закриваємо кришку. Тушкуємо протягом двох-чотирьох хвилин.
  4. Відкриваємо кришку і вливаємо яйця разом з дрібно порізаним сиром. Все добре перемішуємо.
  5. Подаємо гостям домочадцям або в гарячому вигляді. Можна додатково в кожну тарілку натерти сир.

Рецепт з кольоровою капустою

Цвітна капуста — дуже корисний продукт, який повинен бути на столі кожного людини. Розглянемо нижче поєднання цього овоча з картоплею в ароматному соусі.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля — 9 штук;
  • кольорова капуста — 1 штука;
  • стручкова квасоля — 235 грамів;
  • кукурудза в банку — 1 банка;
  • морква — 2 штуки;
  • рослинне масло — 55 мілілітрів;
  • спеції — за смаком.

Час приготування страви: 25 хвилин.

Калорійність на 100 г: 75 ккал.

Як приготувати?

  1. Збалансоване і поживне блюдо приготувати дуже просто. Візьмемо і почистимо молоду картоплю і наріжемо її довільно. Покладемо її в сковорідку з рослинним маслом і почнемо обсмажувати.
  2. Нарізаємо швидко цвітну капусту на середні шматочки і додаємо до картоплі. Туди ж відправляємо розморожену або свіжу квасолю. Перемішуємо і обсмажуємо ароматну і красиву суміш на невеликому вогні.
  3. Очищаємо моркву і нарізаємо її на дрібні шматочки. Відправляємо все в загальну масу, перемішуємо, додаємо спеції і на кілька хвилин закриваємо кришку.
  4. Як тільки овочі придбають потрібний відтінок і характерний аромат, вимикаємо піч і подаємо страву до столу.

Смажені пиріжки з картоплею і капустою

Всі ми з дитинства пам'ятаємо бабусині картопляні і капустяні пиріжки. Сьогодні їх можна приготувати самостійно за класичним рецептом.

Необхідні інгредієнти:

  • великий картопля — 5 штук;
  • сухі дріжджі — 1 пакет;
  • цукор і сіль — за смаком;
  • яйця — 4 штуки;
  • сметана — 135 грамів;
  • борошно — 800 грамів;
  • рослинне масло — 125 мілілітрів;
  • капуста — 350 грамів;
  • морква — 2 штуки;
  • цибуля — 1 штука;
  • томатна паста — 60 грамів;
  • сироватка — 500 мілілітрів.

Час приготування страви: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 260 ккал.

Стадії приготування.

  1. Готуємо тісто. Змішуємо борошно, сметану, яйця, трохи масла і спеції за смаком до отримання єдиної маси, легко отлипающей від рук. Вливаємо підігріту сироватку з розмішаними в ній сухими дріжджами. Накриваємо тісто харчовою плівкою і відкладаємо в сторону на 8-12 хвилин.
  2. Готуємо начинку. У той час як підходить тісто, збільшуючись в розмірі, очищаємо всі овочі.
  3. Ріжемо цибулю і моркву на маленькі шматочки і викладаємо їх в сковороду з рослинним маслом. Смажимо до золотистої скоринки.
  4. Висипаємо на сковорідку дрібно нашатковану капусту з томатною пастою до вже приготованих овочів, перемішуємо і накриваємо кришкою. Готуємо 5 хвилин. Все солимо і перчимо. Прибираємо підготовлені овочі в бік.
  5. Чистимо і відварюємо картоплю в каструлі. Робимо пюре. Додаємо спеції і перемішуємо картопля з готовими овочами.
  6. Розкачуємо тісто і формуємо з нього невеликі кружечки. Робити їх можна з допомогою кружки або склянки.
  7. На підготовлені кружальця додаємо готову начинку і закріплюємо кінці один з одним так, щоб вийшли невеликі конвертики.
  8. Як тільки будуть готові всі конвертики, наливаємо в сковорідку масло, ставимо її на вогонь і обсмажуємо з декількох сторін пиріжки.
  9. Готові пиріжки поміщаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
  10. Подаємо до столу готове апетитне блюдо.

На відео — дуже смачні смажені пиріжки з картоплею і капустою:

Смачне блюдо у фритюрі

Сьогодні дуже легко здивувати не тільки своїх рідних, але і друзів, приготувавши незвичайну картоплю з капустою. Як приготувати шедевр, розповімо далі.

Необхідні інгредієнти

  • картопля — 7 штук;
  • цвітна капуста — 250 грамів;
  • борошно — 100 грамів;
  • яйця — 3 штуки;
  • спеції — за смаком;
  • рослинне масло — 200 мілілітрів.

Час приготування страви: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 120 ккал.

Як зробити блюдо?

  1. Чистимо картоплю й нарізаємо його на брусочки. Солимо і перчимо.
  2. Розморожуємо цвітну капусту, солимо і перчимо.
  3. Вбиваємо яйця в тарілку, а борошно висипаємо в іншу тарілку.
  4. Підігріваємо масло в невеликій каструлі до кипіння.
  5. Відправляємо в кипляче масло картоплю і обсмажуємо його протягом двох-трьох хвилин. Виймаємо і кладемо на серветку, щоб видалити зайвий жир.
  6. Поміщаємо кожен шматочок капусти спочатку в яйце, а потім у борошно.
  7. Кладемо всі шматочки кольорової капусти в киплячу олію. Виймаємо їх, як тільки всі овочі придбають красивий золотий колір.
  8. Подаємо готову картоплю з кольоровою капустою до столу.

Квашена капуста, тушкована з сосискою в мультиварці, сподобається не тільки дорослим, але й дітям.

Рецепт цвітної капусти в клярі можна подивитися тут.

Приготуйте на гарнір тушковану капусту з рисом по цього рецептом.

Корисні поради

  1. Для того щоб картопля вийшла ситніше, не вимочуйте її у воді перед готуванням. Якщо ж ви, навпаки, противник надмірної кількості крохмалю, залийте її водою на тринадцять хвилин.
  2. Щоб швидше приготувати страву, нарізайте картоплю на невеликі шматочки.
  3. Не використовуйте два рази одне і те ж масло для фритюру. Після першого ж приготування в ньому утворюються шкідливі речовини, які можуть порушити роботу всього організму і нашкодити здоров'ю.
  4. Обов'язково після готування промокніть готовий смажену картоплю в серветці, щоб прибрати зайвий жир і масло.
  5. Щоб блюдо вийшло ніжніше, замініть рослинна масло вершкове.

На відео — докладний рецепт смаженої картоплею, з капустою:

Що ще почитати: