09 июнь 2019 1 665

Як приготувати салат «Полянка» з опеньками для святкового столу

Знову — дуже злагідні і делікатні гриби, тому вони чудово поєднуються з іншими інгредієнтами салату «Полянка». Головне в цій страві — дотримати три правила: грамотно з'єднати всі продукти, приготувати ідеальний соус і створити красиву грибну композицію.

«Лісова галявина» з маринованими опеньками, куркою і сиром
Інгредієнти Кількість
білого курячого м'яса - 300 г
рослинної олії - для обсмажування
маринованих опеньків - 0,5 л
огірків - 1 свіжий + 2 солоних
моркви - 1 шт.
картоплі - 2 шт.
натертого сиру - 100 г
яєць - 3 шт.
кропу - 1 пучок
зеленої цибулі - 5 пір'я
листової петрушки - за смаком
майонезу - 35-40 г
часнику - 2 зубчики
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 107 Ккал

Свої хитрощі є і в самому легкому рецепті. Насамперед куряче філе треба смажити, а не варити. Та приправляти салат не просто майонезом, а смачної заправкою з часником.

Спосіб приготування:

  1. Приправити сіллю, перцем куряче філе. Відбити з двох сторін.
  2. Розігріти олію рослинну олію в сковороді і смажити м'ясо з 2-х сторін до готовності. Обсмажене м'ясо нашаткувати кубиками.
  3. Промити і обсушити на паперовому рушнику: гілочки кропу, листя петрушки, стебла зеленого лука. Підготовлену зелень дрібно порубати.
  4. Відварити картоплю, яйця і моркву. Натерти остиглі інгредієнти в різні миски. Нарізати кубиками огірки.
  5. Приготувати заправку: майонез з'єднати з розтертим часником, додати мелений перець, все перемішати.
  6. Сформувати салат викласти на тарілку мариновані опеньки, щедро приправити їх рубаною зеленню, потім натерту моркву, огірки, картопля, смажене філе, курячі яйця і сирну стружку. Всі шари полити майонезній заправкою. Зверху на салат покласти тарілку (злегка придавити) і відправити блюдо в холодильник, витримати кілька годин.
  7. Вийняти салат, акуратно перевернути на верхню тарілку.

Порада: перед приготуванням гриби викласти в сито (друшляк), щоб видалити весь маринад.

Варіант приготування з шинкою

Рецепт з розряду старих знайомих, всі продукти укладаються шарами. А щоб салат вийшов красивим, радимо використовувати спеціальне кулінарне кільце. Не подобається така подача страви, приготуйте у великому салатнику.

Інгредієнти:

  • 250-300 г шинки;
  • 10 пір'я зеленої цибулі;
  • 5-6 гілочок кропу;
  • 3 бульби картоплі;
  • за смаком майонез;
  • 1 банку маринованих опеньків;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. ложка орегано.

Потрібно на приготування 1 годину.

Калорійність: 106 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Взяти плоске блюдо, поставити на нього сервірувальне кільце.
  2. Салат викласти шарами в наступній черговості: мариновані опеньки, нашатковану зелену цибулю, кубики шинки, натертий картоплю, подрібнені яйця.
  3. Змащувати шари майонезом, змішаним з орегано.
  4. Прибрати кільце, з усіх боків намазати салат майонезом, рясно припорошити подрібненим кропом. Красиво зверху викласти капелюшки маринованих опеньків.

Кулінарна хитрість: немає сервіровки кільця – його замінить консервна банка без дна і кришки.

Дізнайтеся, як приготувати смажені опеньки з картоплею.

За посиланням ви знайдете рецепт супу з замороженими опеньками.

Приготуйте смачну ікру з грибів по цього рецептом.

Рецепт салату з корейською морквою

Гідність опеньків – нейтральний смак, тому їх поєднують навіть з корейською морквою, не побоюючись зіпсувати страву.

Вимагається:

  • 0,3 кг білого курячого м'яса;
  • 350 г маринованих опеньків;
  • 200 г корейської моркви;
  • 2 яйця;
  • 2 свіжих огірка;
  • 2 картоплини.
  • 1 середній пучок кропу;
  • приправи за смаком;
  • для прикраси 3 перепелиних яйця + 3 помідори черрі;
  • за смаком сметана, спеції і майонез.

На приготування потрібно 40 хв.

Кількість калорій: 118.

Спосіб приготування:

  1. Зробити соус: майонез з'єднати зі сметаною, додати приправи, перемішати.
  2. Філе натерти спеціями, обгорнути фольгою і відправити в духовку на 40 хв. Готове м'ясо нашаткувати тонкою соломкою.
  3. Поверхню тарілки затягнути харчовою плівкою і викласти капелюшки опеньків (довгі ніжки необхідно зрізати), посипати дрібно порубаним кропом, полити заправкою.
  4. Наступний шар – корейська морква, її попередньо нарізати на короткі смужки, потім — куряче м'ясо, на нього — натерті огірки, яйця і картоплю. Всі шари покрити заправкою. Блюдо прибрати в холодильник, щоб шари добре просочилися.
  5. Перед подачею перевернути салат на сервірувальну тарілку. Полянка з опеньків виявиться зверху, залишилося прикрасити її половинками чері та перепелиних яєць.
Салат буде особливо хороший, якщо приготувати корейську моркву самостійно, додавши свіжі спеції.

Корисні поради

Важливий момент: гриби для салату треба правильно вибрати:

  1. При покупці обов'язково звернути увагу на склад продуктів, перерахованих на банку. Добре, коли список інгредієнтів короткий. В ідеалі – опеньки, цукровий пісок, сіль, чорний перець, лаврушка, оцет.
  2. Яка упаковка краще? Гриби продаються в металевих та скляних банках. У металевих банках вартість опеньків нижче, але ризик великий, що продукт не буде відповідати вашим вимогам. Тому купувати гриби краще в скляній банці, в ній легко розглянути.
  3. Врахуйте важливий момент при покупці опеньків: найцінніша частина – капелюшок гриба. Ніжка більш груба і засвоюється організмом складніше. Тому якщо в банку багато дрібної нарізки, не поспішайте купувати. Варто заплатити трохи більше і вибрати красиві опеньки з діаметром капелюшка не більше 4 сантиметрів.
  4. Принциповий момент: якщо опеньки різнокаліберні, то вони можуть нерівномірно промаринуватися, великі не промаринуются, а маленькі при обробці просто розваляться і втратять свою структуру.
  5. Про якість продукту розповість маринад. Хороший розсіл прозорий, світлий, в міру рідкий і тягучий. Якщо він мутний, значить, йде окислювальний процес.
  6. В маринад обов'язково додають оцет, він не дає розвиватися патогенної флори, цими ж властивостями володіє аскорбінова та лимонна кислоти, що входять до складу заливки. Добавки з індексом «Е» не повинно бути в якісному продукті.

На відео — ще один варіант приготування салату «Полянка» з опеньками:

Салат «Полянка» з опеньками підніме настрій в будь-яку погоду. У нього можна додати курячу грудку, корейську моркву, сир, картопля, яйця, різну зелень. Але які б компоненти кулінари не вибирали, верховодити в страві однозначно будуть опеньки.

Що ще почитати: