19 июнь 2019 534

Добірка рецептів смачних салатів з маринованими грибами

Яскраві, легкі, вітамінні, знайомі, кохані, з несподіваними поєднаннями смаків салати і закуски – це завжди атмосфера свята, особливого ставлення господині, її польоту творчої фантазії. Володіють багатою палітрою смакових відтінків, ароматів і фарб інгредієнтів салати – велике досягнення світової кулінарії – по праву відкривають будь-яке застілля.

Жодне святкове і повсякденне блюдо не обходиться без таких традиційних продуктів, як овочі і гриби. Мариновані грибочки поєднуються з багатьма продуктами і можуть бути використані в самих різноманітних салатах.

Крім того, що вони гарні на смак, вони також корисні для шлунка, так як містять слизувате речовина, що виділяється при маринуванні.

Такі грибочки навіть при температурній обробці зберігають свою користь і містять величезну кількість білків, клітковини і вітамінів. При цьому вони низькокалорійні. Так, як смачно приготувати салат з маринованими грибами?

Зараз ви всі дізнаєтеся, розглянувши рецепти з фото, наведені нижче.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
маринованих грибів - 300 г
невеликих картоплин - 2 шт.
яєць - 2-3 шт.
свіжих огірків - 2 шт.
лука - 1 невеликий
соняшникової олії - 3 ст. л.
майонезу - 150 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 168 Ккал

Картоплю треба зварити «в мундирі» і почистити. Яйця відварити круто, почистити і подрібнити.

Гриби відцідити заливку і трохи підсушивши, наріжте соломкою. Маленькі грибочки бажано не різати, їх краще використовувати цілими.

Очищений цибулю потрібно дрібно порубати, а потім спасерувати на олії. Картоплю і огірки наріжте соломкою.

Підготовлені продукти змішайте і заправте готовий салат майонезом. Викладіть в красивий салатник, оформите зеленню і нарізаним скибочками яйцем. Все, смачний салат з маринованими грибами готовий стати з'їденим гостями!

«Поляна»

Необхідні інгредієнти:

  • 200 гр. маринованих грибів (цілих);
  • 300 гр. курячого філе;
  • 2 моркви;
  • 4 яйця;
  • 2 огірка;
  • 3 середніх картоплини;
  • 200 гр. майонезу;
  • зелена цибуля, кінза, петрушка;
  • спеції за смаком.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність в 100 гр. – 115 ккал.

Курку відварити до готовності і дрібно порізати. Відварені яйця, моркву і картоплю — подрібнити, використовуючи крупну тертку. Огірок порізати соломкою. Зелень дрібно порізати.

Необхідно взяти глибоку чашку. На дно покласти харчову плівку.

Салат слід укладати шарами:

  1. Перший шар — гриби (цілі), слід укладати капелюшками вниз;
  2. Другий шар – дрібно порізана зелень, майонез;
  3. Третій шар – куряче філе, спеції, майонез;
  4. Четвертий шар – морква, майонез;
  5. П'ятий – яйця, спеції, майонез;
  6. Шостий шар – огірки, спеції, майонез;
  7. Сьомий шар – картопля, майонез.

Приготований салат з куркою і маринованими грибочками повинен добре просочитися. Перед тим, як подати на стіл, салат необхідно акуратно перевернути на плоску тарілку, зняти плівку. Повинна вийти зелена «полянка» з грибами.

Салат з шинкою і грибами

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;
  • 300 гр. твердого сиру;
  • 5 яєць;
  • 300 гр. маринованих шампіньйонів;
  • 300 гр. шинки;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 200 гр. майонезу;
  • сіль, перець.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність в 100 гр. – 150 ккал.

Картоплю треба зварити «у мундирі». Остудити, потім почистити від шкірки і подрібнити, використовуючи тертку. Викласти в салатник, додати спеції і добре промазати майонезом.

Зелену цибулю помити, висушити і дрібно нарізати. Потім викласти на картоплю, залишивши трохи на прикрасу.

Мариновані гриби порізати і викласти в салатник. Наступний шар – натерті яйця. Їх також солимо, перчимо та ретельно змащуємо. Шинку порізати невеликою соломкою і розподілити поверх майонезу. Добре промазати майонезом. Присипати зверху тертим сиром і залишилися цибулею. Салат з шинкою і грибочками готовий.

Грибний салат з маринованими огірками

Необхідні інгредієнти:

  • 2 маленьких солоних огірка;
  • 300 гр. маринованих грибів;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • пів склянки рослинного масла;
  • 2 ст. л. борошна пшеничного;
  • кінза, петрушка;
  • спеції.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність в 100 гр. – 85 ккал.

Цибулю почистити і нарізати великими кільцями, панірувати в борошні і підсмажити на частини масла до золотистої скоринки.

Гриби наріжте невеликими скибочками, огірки – кубиками.

Всі продукти з'єднаєте. В масло додайте спеції і полийте їм готовий салат. Для оформлення салату – використовуйте кинзу і петрушку.

З курчам і селерою

Необхідні інгредієнти на 4 порції:

  • 500 гр. вареної м'якоті курчати;
  • 1 середній корінь селери;
  • 100 гр. маринованих грибів;
  • 2-3 солоних огірка;
  • 0,5 ст. майонезу;
  • 4 ч. л. гірчиці;
  • 50 гр. редиски;
  • 20 гр. листя зеленого салату;
  • сіль.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність в 100гр. – 105 ккал.

М'якоть курчати відварити і нарізати невеликими брусочками. Солоні огірки, а також гриби і селеру найкраще нарізати тоненькою соломкою. Приготувати заправку з майонезу, гірчиці і спецій. Нарізане м'ясо змішати з овочами і полити заправкою.

Укласти в салатник, оформити фігурно порізаним редисом і листям салату.

Приготуйте цікаву і смачну закуску — креветки в клярі.

Простий рецепт салату з консервованим тунцем — тут.

Грибний сирний суп з печериць — таке блюдо зробить честь будь-якій господині.

Корисні поради

  • для маринування найбільше підходять такі гриби, як осінні опеньки, маслюки. Добре маринуються і опеньки, і рядовки, і товстушки. Гриби найчастіше використовують молоді та міцні. Кожен вид грибів необхідно маринувати окремо;
  • вибираючи мариновані гриби, необхідно пам'ятати, що на них не повинно бути темних чи світлих плям, грибочки повинні бути однакового розміру – це свідчить про те, що вони однаково промаринованы;
  • для обробки сирих і готових продуктів, м'яса і риби необхідно використовувати окремі обробні дошки;
  • щоб картопля не разваривался і зберігав більше вітамінів його необхідно варити «в мундирі»;
  • красива подача салату дуже важлива. Найчастіше салати подають у салатниках, на блюді, на скибочках хліба, але ними можна також фарширувати овочі і навіть фрукти;
  • заправляти і солити салат з маринованими грибами необхідно тільки перед вживанням, заздалегідь це робити не рекомендується;
  • майонез можна приготувати самим, а в разі нестачі часу — замінити сметаною з додаванням добре збитого яєчного жовтка і гірчиці;
  • так як крупинки солі не розчиняються в олії, заправляти салат краще після того, як ви його посолили;
  • з-за того, що залізна і мідна посуд руйнує вітаміни, найкраще відварювати овочі в скляній, алюмінієвої або емальованому посуді;
  • вчені виявили, що при варінні у великих овочах залишається набагато більше вітамінів, ніж у дрібних;
  • у салат із свіжих томатів – лимонний сік не додається. Це робить салат не таким смачним;
  • щоб зберегти більше вітамінів, овочі для салатів необхідно класти у вже киплячу, підсолену воду;
  • сік лимона з цедрою – зробить салат, заправлений олією або майонезом пахучіше;
  • якщо додати трохи соди, овочі не втратять колір при варінні;
  • холодні і теплі овочі не можна змішувати в салаті, інакше термін зберігання його знизиться;
  • овочі дуже швидко варяться при додаванні в воду невеликої кількості цукру;
  • щоб зробити петрушку пахучіше, її потрібно обдати гарячою водою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: