08 июнь 2019 1 912

Як приготувати салат «Грибна галявина»

Якщо ви хочете, щоб ваш святковий стіл виглядав красиво і був наповнений святковим настроєм, обов'язково приготуйте салат «Грибна галявина». Це частування виходить не тільки привабливим, але і відмінного смаку.

Воно сподобається всім, починаючи від звичайних любителів поїсти, закінчуючи вибагливими та розбірливими їдцями. Так, як же приготувати цю чудову закуску? У цьому допоможуть наступні рецепти.

Покроковий рецепт салату
Інгредієнти Кількість
маринованих грибів - 1 банку
м'яса курки - півкілограма
картоплин - 3-4 шт.
яєць - 3-4 шт.
сиру твердого - 250 грам
лука зеленого - кілька пір'їн
салатного листя - 5-6 штук
майонезу для змащування - 200-300 грам
солі - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Як готується:

Першим ділом промиваємо м'ясо і ставимо отвариваться в трохи підсоленій воді. Відварюємо до готовності 30-40 хвилин. Також потрібно промити картоплю і варити до м'якого стану;

Будь-яку круглу ємність змащуємо маслом. Далі поміщаємо в неї гриби капелюшками вниз;

Зелена цибуля промиваємо і розрізаємо ножем на дрібні кільця. Викладаємо його на гриби;

Потім відварене куряче м'ясо необхідно порізати на невеликі шматочки і викласти зверху зеленого лука. Шар промазуємо майонезом;

Далі шматочок твердого сиру протираємо в крупну тертку і висипаємо зверху майонезу. Промазуємо майонезом;

Курячі яйця варимо до крутого стану, остуджуємо в прохолодній воді, прибираємо шкаралупу і нарізаємо дрібними квадратиками або протираємо теркою. Викладаємо на шар сиру і промазуємо майонезом;

З відвареної картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо маленькими скибочками. Викладаємо картопляні зверху шматочки сиру і змащуємо майонезом;

Потім наверх салату поміщаємо листочки салату і прибираємо його в прохолодне місце на 2 години;

По закінченню цього часу салат виймаємо з холоду, перевертаємо форму на плоске блюдо і акуратно її прибираємо. Готовий салат можна ставити на святковий стіл і їсти.

«Грибна поляна» з смаженими печерицями

Складові компоненти:

  • 400 грам шампіньйонів;
  • 2-3 картоплини;
  • Яйця курячі – 3-4 штуки;
  • Шматочок сиру на 250 грамів;
  • Куряче м'ясо – 300 грам;
  • Одна морквина;
  • Пір'я зеленої цибулі – 6-8 штук;
  • 3-4 укропные гілочки;
  • Трохи солі;
  • Листя салату – 6-7 штук;
  • Трохи майонезу.

Тривалість – 80 хвилин.

Калорійність – 180.

Як робити:

  1. Для початку ставимо отвариваться курку, воду слід підсолити. Відварюємо приблизно 40 хвилин;
  2. Овочі промиваємо, зчищають бруд і ставимо отвариваться до м'якості;
  3. Далі гриби промиваємо в прохолодній воді, очищаємо від бруду й обсушуємо. Зрізаємо ніжки і залишаємо тільки капелюшки. Ніжки рубаємо на дрібні шматочки;
  4. Потім на плиту поміщаємо жаровню, заливаємо олію і розжарюємо;
  5. На розігріте масло викладаємо грибні капелюшки, підсолюємо і обсмажуємо до повної готовності. Періодично їх перемішуємо, щоб не підгоріли;
  6. Після капелюшків обсмажуємо розрізані грибні ніжки до повної готовності;
  7. Потім пір'я зеленої цибулі і гілочки кропу промиваємо і дрібно рубаємо;
  8. Відварну картоплю чистимо і нарізаємо на дрібні квадратики;
  9. Відварену моркву також очищаємо і протираємо у велику стружку;
  10. Зварену м'якоть курки ріжемо смужками або брусочками;
  11. Курячі яйця варимо до крутого стану, остуджуємо, очищаємо і протираємо теркою;
  12. Шматочок твердого сиру трьом в дрібну або велику стружку;
  13. Далі в спеціальну форму викладаємо грибні капелюшки верх ногами і змащуємо майонезом;
  14. Викладаємо шар з картопляних шматочків і знову промазуємо майонезом;
  15. Потім викладаємо шматочки грибів і трохи зеленої цибулі з кропом, промазуємо;
  16. Наступний шар з курячих шматочків, і також змащуємо майонезом
  17. Посипаємо протертим сиром і змащуємо;
  18. Шар з протертої моркви і знову змащуємо;
  19. Протерті яйця і майонез;
  20. Викладаємо листя салату і злегка притискаємо їх;
  21. Накриваємо салат плоскою тарілкою і акуратно перевертаємо;
  22. Після цього салат поміщаємо на 2-3 години в холодне місце для просочування;
  23. Готову закуску посипаємо залишками зелені і ставимо на стіл.

Рецепт салату «Мімоза» з консервованої горбушею — це відмінний салат для тих, хто не вживає м'яса або ж хоче надати страві пікантності.

Рецепт курячих ніжок в листковому тісті, читайте як приготувати цю страву тут.

Читайте як варити рисовий суп з фрикадельками. Це легке перше блюдо завжди має успіх, тому збережіть рецепт в закладки.

Як приготувати грибний салат з опеньками

Нам знадобиться наступне:

  • Банку маринованих опеньків на 150-200 грам;
  • Картопля — 2-3 штуки;
  • 300 грам м'якоті курячого м'яса;
  • 3 солоних огірка;
  • 3 курячого яйця;
  • Майонез або натуральний йогурт 150-200 грам;
  • 6-8 пір'я зеленої цибулі.

Тривалість готування – 1 годину.

Калорійність – 154.

Переходимо до готування:

  1. Для початку промиваємо шматочок курячого м'яса і ставимо отвариваться в солоній воді. Готуємо хвилин 30-40. Також ставимо отвариваться картоплю до м'якого стану;
  2. Потім в глибоку ємність на дно викладаємо мариновані опеньки. Бажано викладати гриби капелюшками вниз, так салат буде виглядати набагато привабливіше і акуратніше;
  3. Зелена цибуля промиваємо та нарізаємо на невеликі колечка. Посипаємо їм грибочки. Промазуємо все майонезом;
  4. З відварного картоплі знімаємо шкірку і розрізаємо його на дрібні кубики. Викладаємо їх наверх промазанного шару і також змащуємо;
  5. Куряче м'ясо ріжемо соломкою або квадратиками і викладаємо на картопляний шар і також промазуємо;
  6. Курячі яйця потрібно зварити круто. Охолодити в холодній воді, очистити шкаралупу і протерти на тертці в дрібну або велику стружку. Викладаємо яйця зверху м'ясного шару і промазуємо майонезом;
  7. Солоні огірочки ріжемо у вигляді тонкої соломки і викладаємо зверху яєчного шару, також змащуємо майонезом;
  8. Розрівнюємо салат і ставимо в холодне місце на 1-2 години для просочування;
  9. Потім салат акуратно перевертаємо на широке блюдо. Повинна вийти апетитна і красива галявина з грибочками.

Салат «Грибна поляна» не так вже й складно готувати. Головне — все потрібно викладати шарами і обов'язково промащувати майонезом, це додасть поживність страви. Також верх можна прикрасити зеленню і посипати горішками, це вже додасть своєрідну родзинку салату.

У будь-якому випадку потрібно обов'язково зробити це частування на якесь свято і пригостити ним своїх гостей!

Що ще почитати: