24 июнь 2019 2 745

Як приготувати смачний суп з яєчною локшиною

Суп з додаванням яєчної локшини – це дуже смачне і легке для організму перше блюдо. Він не може не подобається, оскільки володіє приємним смаком, ароматом і зовнішнім виглядом. Розглянемо нижче кілька найбільш популярних способів приготування цього першого страви.

Курячий суп з яєчною локшиною
Інгредієнти Кількість
борошна пшеничного - 2 склянки
води очищеної - ½ Склянки
курячих яєць - 4 шт.
курки - 1 шт.
цибулі ріпчастої - 2 шт.
моркви середнього розміру - 2 шт.
лаврового листа - 2 шт.
часнику - 1 головка
зеленої цибулі - 1 невеликий пучок
свіжої петрушки - 1 невеликий пучок
приправ - за смаком
рослинної олії - для обсмажування овочів
солі - за смаком
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 г: 85 Ккал

Цей рецепт користується найбільшою популярністю серед любителів корисною і натуральної їжі. У ньому використовується локшина домашнього приготування, яка не принесе особливих турбот.

Детальна технологія приготування супу:

  1. Першочергово потрібно зайнятися підготовкою бульйону. Для цього курку потрібно ретельно вимити, покласти в каструлю великих розмірів, наповнити водою і поставити на плиту.
  2. Також потрібно очистити одну цибулину і одну моркву. Морква в цілому вигляді відправити в каструлю, а в цибулину помістити сушену гвоздику і додати до курки.
  3. Поки бульйон вариться, можна приступити до приготування локшини. У глибоку ємність з допомогою дрібного сита просіяти підготовлене кількість борошна.
  4. Додати до неї курячі яйця, теплу воду і сіль. Вимішувати тісто до тих пір, поки не утворюється еластичний склад. При необхідності можна додати ще борошна. Накрити тісто і відставити на півгодини.
  5. Через зазначений час отримане тісто з допомогою качалки довести до форми тонкого шару. Можна ділити його на частини для спрощення роботи. Розкатаний лист необхідно залишити на 20 хвилин для підсихання. Потім згорнути цей пласт в тонку ковбаску і нарізати її на скибочки невеликої товщини. Розкрутити ковбаску, повинна вийти справжня локшина.
  6. У процесі варіння курячого бульйону потрібно прибирати піну, що утворюється.
  7. Петрушку і цибулю зібрати в загальний пучок і закріпити ниткою, видалити стебла і відправити в каструлю з куркою для додання більш насиченого аромату.
  8. Овочі очистити від шкірки. Моркву натерти на крупній тертці, а цибулю нарізати на невеликі бруски.
  9. Сковороду на плиті нагріти, налити невелику кількість рослинної олії, викласти нарізану цибулю і обсмажувати до утворення характерного золотого відтінку.
  10. Додати в сковороду моркву і обсмажувати суміш ще протягом 10 хвилин, потім прибрати готову зажарку в бік.
  11. Додати в бульйон попередньо розтертий з сіллю кардобенедикт та інші підготовлені спеції. Залишити варитися ще на 10 хвилин. В цілому варіння бульйону повинна зайняти не менше 1 ½ годин.
  12. Виловити з бульйону курку, овочі та зелень. Курку обробити, відокремлюючи м'ясо від кісток. Відібрану м'якоть знову відправити в бульйон.
  13. Довести рідину до кипіння і відправити туди підготовлену локшину. Добре перемішати, щоб тісто не слиплось. Варити 10 хвилин.
  14. Викласти засмажку з моркви і цибулі, а також попередньо подрібнену зелень і часник. Варити суп протягом 15 хвилин, прибрати з плити.

Приготування на м'ясному бульйоні

Цей спосіб приготування супу з яєчною локшиною вимагає ретельного вибору м'яса для бульйону. Найважливіше у виборі — воно повинно бути дуже свіжим. Розглянемо необхідні інгредієнти для приготування:

  • очищена вода – 2500 мл;
  • м'ясо на кості (чудово підійде телятина або яловичина) – ½ кг;
  • 1 невеликий пучок свіжого коріандру;
  • ½ Кг яєчної локшини;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • масло вершкове для підготовки засмажки – 20 г;
  • 1 ч. л. куркуми;
  • чорний мелений перець і сіль – кількість необхідно визначити за власним смаком.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 62 ккал.

Як приготувати суп:

  1. М'ясо необхідно дуже добре вимити, викласти в підходящу каструлю і залити водою. Накрити кришкою, поставити на вогонь максимальної інтенсивності, довести до температури кипіння і знизити інтенсивність вогню. Варити, час від часу знімаючи піну, що утворюється, протягом 1 ½ години.
  2. Цибуля очистити від лушпиння, вимити й нарізати кубиками невеликого розміру. Викласти в попередньо нагріту і змащену олією сковороду. Обсмажувати до появи характерного золотистого відтінку. Потім додати до нього куркуму, перемішати і обсмажити ще протягом 2 хвилин.
  3. Зелень вимити, обсушити і добре подрібнити.
  4. У киплячий бульйон відправити локшину і попередньо обсмажену цибулю. Перемішати. Продовжувати варіння ще 4 хвилини. При цьому додана локшина повинна залишатися трохи недоваренном вигляді, оскільки при витримуванні вона дійде до потрібної готовності.
  5. Додати кухонну сіль і мелений перець, а також зелень. Прибрати з плити.

Суп з локшиною швидкого приготування «Роллтон»

Приготування супу по цьому рецепту займе зовсім небагато часу. Знадобиться наступний набір продуктів:

  • 1 курячий окіст;
  • 3 середніх картоплини;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • яєчна локшина «Роллтон»;
  • 1 ст. л. масла рослинного;
  • свіжа зелень, сіль і інші приправи – кількість визначити за власним смаком.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 92 ккал.

Докладно про приготування страви:

  1. Куряче м'ясо ретельно промити, залити в каструлі холодною водою і поставити на плиту. Варити до готовності курячого стегенця.
  2. Підготовлені овочі необхідно очистити від шкірки і ретельно вимити.
  3. Цибулю нарізати на невеликі брусочки і обсмажити на сковороді з рослинною олією до появи золотистого відтінку.
  4. Картоплю нарізати на невеликі бруски, а підготовлену зелень ретельно вимити, висушити і подрібнити.
  5. Готове м'ясо дістати з бульйону, трохи охолодити і відокремити від кістки. Розділити на невеликі шматки і знову відправити до бульйону.
  6. Посолити бульйон і викласти туди подрібнену картоплю. Варити протягом декількох хвилин до напівготовності картоплі.
  7. Додати локшину «Роллтон» і ще варити протягом 4 хвилин.
  8. Викласти подрібнену зелень, необхідні приправи і кип'ятити суп протягом 2 хвилин. Прибрати з плити.

Дуже швидко готується суп з тушонкою і вермішеллю.

Вважаєте калорії? За посиланням ви знайдете рецепти дієтичних овочевих супів.

Дітям сподобається суп-пюре на курячому бульйоні, зварений за цим рецептом.

Корисні поради

  1. Для того щоб бульйон залишався прозорим, локшину необхідно варити в окремій ємності. Потім вже готову промити під проточною водою, змастити невеликою кількістю рослинної олії і додати в готовий суп.
  2. Для правильного приготування домашньої локшини необхідно використовувати борошно, попередньо просіяне, яєчні жовтки і сіль. У підсумку виходить еластичне тісто, яке потрібно залишити на півгодини для відпочинку. Потім розкачати тонкий пласт і залишити ще на півгодини для висихання. Важливо враховувати ще один момент: розкатаний пласт необхідно добре притрусити борошном, щоб він не прилипав до робочої поверхні.

На відео — рецепт смачного супу з домашньої локшини:

Що ще почитати: