13 июнь 2019 3 193

Який суп можна приготувати з курячих шлунків

Осібно серед всіх потрухів стоять дрібні курячі шлунки. В народі їх називають пупочками. Якщо хочете зварити суп із них, купуйте тільки чистий продукт, в ньому внутрішні і зовнішні м'язові складки ідеально промиті.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячих шлунків - 500 г
готової яєчної локшини - 200 г
картоплин - 2 шт.
моркви та цибулі - по 1 штуці
масла вершкового - 30 г
корінь і зелень петрушки - на свій розсуд
чорного перцю - 7 горошин
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Для приготування цього супу можна використовувати готову яєчну локшину, яка продається в магазині.

Етапи приготування супу з курячих шлунків:

  1. Шлунки розморозити, ретельно промити, скласти в каструлю і залити трьома літрами води, після закипання додати корінь петрушки, сіль. Варити не менше години;
  2. Овочі, зазначені в рецепті нарізати і обсмажити у вершковому маслі;
  3. Вийняти шлуночки і процідити бульйон, потім додати в нього обсмажені овочі, картоплю і яєчну локшину;
  4. В самому кінці готування опустити в каструлю горошинки перцю, нарізані шлунки. Спробувати на сіль, при необхідності додати.
  5. Порада: якщо хочете приготувати суп швидко, замініть локшину макаронними виробами типу «павутинка».

Суп з курячих шлунків з локшиною як в ресторані

Щоб суп вийшов більш наваристим, ви можете використовувати для приготування готовий курячий бульйон.

Необхідні продукти для супу:

  • 450 мл курячого наваристого бульйону;
  • 30 г моркви;
  • 20 г зелені
  • 30 г готової домашньої локшини;
  • 150 г шлунків;
  • 20 г масла часникового;
  • яйце перепелине – 3 штуки;
  • за смаком солити і перчити.

Суп вдасться приготувати за 1 годину 45 хвилин. Калорійність 100 г страви складе 370 ккал.

Приготування:

Крок 1. На середньому вогні згасити дрібно нашатковану моркву на сковороді, додавши 20 грам часникового масла.

Крок 2. Якщо немає готового курячого бульйону, то його необхідно приготувати, окремо відварити яйця і шлунки. Субпродукт нарізати кубиками.

Крок 3. Домашню локшину можна купити готовий або зробити самостійно з 3 яєць, борошна і солі, додавши 30 мл холодної води.

Крок 4. У киплячий бульйон опустити всі підготовлені інгредієнти, крім локшини і яєць, довести до кипіння, поварити 2 хвилини. Додати яєчну локшину, готувати поки вона не спливе. Приправити сіллю, перцем.

Крок 5. Розлити суп по тарілках, прикрасити зеленню і половинкою перепелиного яйця.

Наваристий суп з домашньою локшиною і курячими потрошками

Якщо ви використовуєте в супі локшину домашнього приготування, підсушіть на сухій сковороді і наріжте тонкою соломкою.

Вам знадобиться:

  • 0,3 кг борошна першого сміття;
  • 2 яйця;
  • 1, 5 літра наваристого бульйону з домашньої курки;
  • 1 упаковка чистих курячих шлунків;
  • цибулина;
  • 4 гілочки свіжого кропу запашного;
  • додавати сіль, мелений перець – тільки за смаком.

Для приготування потрібно 1 годину 30 хвилин. На одну порцію доводиться 400 ккал.

Як приготувати:

  1. У чашку розбити яйця, посолити, віночком збовтати. В яєчну суміш влити трохи води (щоб майбутнє тісто не кришилося), додати просіяне борошно, замісити туге тісто. Покласти його відпочивати в холодильник, загорнувши в харчову плівку;
  2. Тісто нарізати на шматки, потім скачати їх у кульки, з них розкачати тонкі пласти. Можна залишити розкачані пластини на столі, щоб вони підсохли. При цьому не забути припорошити їх борошном. Підсушене тісто нарізати тонкою соломкою. Відмінний варіант – підсушити пластини тесту на сухій сковороді. Вийде швидко, та й смак супу від злегка підсмаженого тіста тільки виграє.
  3. Шлунки відварити в цілому вигляді, вийняти і нарізати на шматочки;
  4. У бульйон покласти дрібно нашатковану цибулину, приправити меленим перцем. Через 10 хвилин покласти в киплячий бульйон шматочки субпродукту і домашню локшину, помішуючи, щоб вона не злиплася в грудочки. Як тільки яєчна локшина спливе на поверхню, додати рубану зелень кропу. Готово, можна знімати з плити.

Візьміть на замітку рецепти смачної начинки з картоплі для пиріжків.

Рецепт лагмана з баранини — незвичайне і смачне блюдо, приготування якого не забере багато часу.

Найпростіший рецепт дріжджового тіста на воді для піци — воно прекрасно поєднується з будь-якими начинками.

Гороховий суп з курячими субпродуктами

Щоб вийшло ідеально, краще класти в суп горох, замочений у воді з вечора.

Вимагається:

  • горох для супу хорошої якості – 1 склянка;
  • 0,5 кг курячих шлуночків;
  • 3,5 літра холодної води;
  • картопля – 3 бульби;
  • 60 грам справжнього вершкового масла;
  • очищений від лушпиння цибуля – 2 головки;
  • 2 помідори або томатна паста – 2 ст. ложки;
  • 2 невеликі моркви.

Витрачений час складе: 1 година 50 хвилин. Калорійність 1 порції не перевищить 420 ккал.

Як приготувати:

Крок 1. Шлунки промити, розрізати на 4 частини, залити водою. Поставити каструлю на плиту, вогонь повинен бути сильний. Кинути у воду 4 горошинки перцю. Коли бульйон закипить, що утворилася пінку зняти, вогонь зменшити і варити не менше 60 хвилин.

Крок 2. Додати картоплю, нашатковану кубиками. Як тільки бульйон закипить, опустити в нього горох.

Крок 3. Вершкове масло розігріти в невеликій сковороді, в ньому обсмажити дрібно нарізану цибулю, потім додати пасту або натертий свіжі помідори (без шкірки). Готувати 5 хвилин.

Крок 4. Моркву натерти на тертці з великими отворами. Додати до овочів, обсмажувати все разом 10 хвилин;

Крок 5. Якщо картопля і картоплю приготувалися, то можна відправляти в суп обсмажені овочі. Дочекатися закипання, вимкнути. Спробувати, якщо необхідно ще посолити або поперчити. Дати супу настоятися.

Ситний суп з перловою крупою і курячими шлунками

Супи з перловкою стають нелюбимими абсолютно незаслужено. В принципі, суп з крупою і субпродуктами – відмінне блюдо для сімейного обіду. Додасть сили, зігріє, і відчуття ситості збережеться до самого вечора.

Інгредієнти для супу:

  • 300 г курячих потрухів (шлунки);
  • 2, 5 літра очищеної води;
  • 2 щіпки борошна;
  • топлене вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • 2 картоплини;
  • жменя перлової крупи;
  • половинка цибулини;
  • 3 пір'їнки зеленої цибулі;
  • шматочок селери;
  • по 2 гілочки кропу, петрушки;
  • 2 листочків лаврушки;
  • сметана, мелений перець, сіль – все за смаком.

Приготування займе 2 години. У кожній порції по 420 ккал.

Як готувати:

  1. Перловку промити, замочити на дві години в холодній воді;
  2. Шлунки звільнити від плівок, помити. Скласти в каструлю, залити водою і відварити. Наприкінці варіння приправити сіллю. Вийняти тельбухи, нарізати довільно, бульйон процідити;
  3. У миску вилити 60 мл бульйону (3 ст. ложки), що залишився закласти крупу і селера;
  4. Нашаткувати дрібними кубиками цибулину і моркву, потім обсмажити на топленому маслі. Приправити борошном, меленим перцем, додати сіль перемішати і влити бульйон з миски. Згасити 10 хвилин;
  5. Коли крупа буде практично готова, відправити в каструлю картоплю, нарізану шматочками. Додати лавровий лист, «зажарку», варити до готовності картоплі;
  6. Шлунки покласти в приготований суп. Поставити на стіл окремо миску зі сметаною і рубаною зеленню.

Низькокалорійний суп в мультиварці

Перед Вами рецепт смачного супу з курячими шлунками, який відмінно підійде всім, хто харчується правильно і контролює свою вагу. Здавалося б, що наваристий суп і дієта – речі несумісні.

Дійсно, класичний суп з цілої курки виходить жирним. Але якщо замінити м'ясо і спосіб готування, у вас вийде дієтичний, не менш наваристий і смачний суп.

Для цього вам знадобиться:

  • 200 г курячих шлунків;
  • 140 г курки натурального копчення;
  • 2 помідори;
  • солоні (не мариновані) огірки – 5 штук;
  • 1 упаковка зелених оливок з лимоном;
  • 1 морква;
  • 30 г томатної пасти;
  • половинка лимона;
  • 1 цибулина;
  • 5 часточок часнику;
  • за смаком спеції, сіль.

Приготування займе 1 годину 55 хвилин. Цінність 100 г порції становить 350 ккал.

Покроковий Рецепт:

Крок 1. Часточки часнику розчавити, нашаткувати дрібно. Цибулю з морквою, нарізати невеликими кубиками.

Крок 2. Включити прилад, встановити режим «смаження», влити в чашу води, щоб вона покривала дно, закрити і залишити на 4 хвилини.

Крок 3. Додати нарізані інгредієнти, смажити до кінця встановленої програми.

Крок 4. Курячі шлунки промити, обсушити паперовим рушником, нарізати смужками.

Крок 5. Додати шлунки до смажених овочів, залишити готуватися ще 10 хвилин.

Крок 6. Залишилися в рецепті продукти нашаткувати соломкою або як вам подобається. Перекласти все в чашу, додати пасту, оливки, спеції за смаком і два літри води. Встановити на приладі режим «суп», залишити до закінчення програми.

Крок 7. Розрізати лимон на дві скибочки, додати в дієтичний суп за 20 хвилин до кінця варіння.

Корисні поради

Ароматний букет для супу з курячих шлунків:

  1. Корінь селери або пастернака збагатять своїм ароматом бульйон і тельбухи. Тому кладіть їх в каструлю, коли варіть суп з курячими шлуночками. Можна використовувати коріння цілком або тільки шматочок;
  2. Будь-які види перців: запашний, червоний, чорний і білий зроблять суп з курячих шлуночків гостріше і яскравіше за смаком;
  3. Обов'язково покладіть в суп лавровий лист. Але тільки в кінці готування і небагато, інакше його аромат переб'є смак інших продуктів;
  4. Кладіть кохану, свіжу зелень в супи з шлунків, і ви не помилитеся – потрухи дружать з кропом, зеленою цибулею, чебрецем і петрушкою.

Якщо захочете приготувати суп з курячих шлунків, спочатку ретельно промийте їх водою. Потім варіть їх більше години. Після цього виймайте субпродукт, бульйон проціджують, додайте в нього інгредієнти, доводьте до повної готовності і подавайте на стіл, посипавши рубаною зеленню.

Що ще почитати: