23 март 2019 1 610

Як смачно приготувати курячий суп з рисом

Щоб нагодувати сім'ю ситним та смачним блюдом, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить зварити суп з курки з рисом в його традиційному вигляді. Візьмемо базовий набір овочів, спецій і свіжу соковиту зелень. Вийде відмінна і вишукане блюдо.

Традиційний курячий суп з рисом
Інгредієнти Кількість
Курки (набору для супу) - 200 г
Цибулини - 2 шт.
Рису - ½ Склянки
Картоплі - 4 шт.
Моркви - 3 шт.
Лаврового листа - 3 шт.
Зелені - за смаком
Солі, чорного перцю і спецій для юшки - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 69 Ккал

Для приготування промиємо, укладемо набір для супу в каструлю, заллємо туди воду та дочекаємося кипіння. Як тільки довели суп до кипіння, зливаємо його, щоб позбутися від поганих речовин в курці.

Знову робимо бульйон з птиці, доводячи до кипіння холодну воду. Як тільки рідина закипіла, поміщаємо туди велику цибулину, для аромату додаємо туди трошки чорного перчика і листів лавра.

Довариваем бульйон, ще двадцять хвилин тримаємо на вогні. Як тільки вийшов час, прибираємо з супу овочі і викидаємо спеції і цибулю. Робимо завантаження в каструльку очищених і нарізаних малими кубиками бульби з картоплі.

Зрізаємо верх і трьом свіжу моркву, додаємо її до отриманого супу. Поки ще отриману суміш не солимо для більш швидкого розм'якшення сирих овочів.

Потім після картоплі і моркви укладаємо вже промиті зерна рису.

Продовжуємо варити страву до того моменту, коли розм'якнути картопля і рис. Як тільки закінчили варити бульйон з овочами, його слід посолити і додати всі необхідні спеції. Суп готовий. Можна подавати до столу з дрібно порізаною зеленню і сухариками, обсмаженими на маслі з часником.

Рецепт вершкового курячого супу з рисом

Вершковий курячий рисовий суп — відмінний спосіб швидко пообідати і набратися сил. Приготувати її на всю сім'ю не складе праці. Розглянемо рецепт далі.

Візьмемо набір продуктів у вигляді:

  • 1 невеликий курочки — близько 1,5 кг;
  • 2 великих морквин;
  • 2 стебел з селерою;
  • 2 стебел з луком-пореєм (потрібна лише частка біла);
  • Класичної гарни — 1/2 склянки;
  • Середнього рису — 60 р.;
  • Вершкового масла — ½ пачки;
  • Склянки з борошном;
  • Вершків жирних — 150 мл;
  • Нежирних вершків 10% — 50 мл;
  • 2 гілок з чебрецем;
  • Щіпки свіжого меленого горіха і куркуми, солі за смаком, свіжого меленого білого перчика.

Час приготування: годину.

Калорійність: 170 ккал.

Розглянемо рецепт виготовлення покроково цього ароматного страви.

Замочимо крупу на кілька годин. Порубаємо курочку на вісім-десять шматочків, приберемо її у велику каструлю, додамо середньо подрібнену моркву, трохи зелені і лучка. Заллємо два з половиною літри води в каструлю і ставимо її на малий вогонь, доведемо до скипання, зменшимо вогонь до самого маленького, приберемо пінку, введемо продукт у вигляді гарні і довариваем, не накриваючи суп кришечкою, близько двох годин.

Викладаємо шматочки курочки, суп цедим спочатку за допомогою друшляка, після цього за допомогою тоненького ситечка, щільною серветки або системи фільтрації для кавових зерен. Прибираємо з м'яса курки кісточки. М'ясо повертаємо в бульйон, доводимо до закипання варимо ще годину. Цедим.

Знову повертаємо бульйон на піч, доводимо до скипання, додамо рис, який замочили у воді заздалегідь. До того, як він потрапить в суп, краще його висушити. Варимо до готовності.

У місці сотейника з великим дном розтопити масло, додаємо склянку з борошном з допомогою сита, готуємо на малому вогні, постійно заважаючи з допомогою віночка, дві хвилини. Після цього постійно продовжуємо помішувати, вливаємо дві упаковки вершків, додаємо горішки і куркуму. Готуємо до густоти, близько семи-десяти хвилин.

Вливаємо растопившееся вершкове масло, додаємо чебрець, кладемо сіль і перчик, доварим до обмягчения рису ще хвилин п'ятнадцять. Подавати суп-пюре. Для цього подрібнюють за допомогою блендера всі інгредієнти в страві. Подаємо з зеленню або з сухариками.

Курячий суп з рисом і картоплею

Курячий суп — улюблене блюдо у слов'ян. Ще у восьмому столітті вони готували його з курки і додавали в нього вирощуються овочі. Пізніше набирає популярність рис і картоплю. Саме з них стали готувати смачні і ситні супи, які сьогодні теж досить поширені в народі.

Візьмемо набір продуктів у вигляді:

  • 500 г курочки;
  • 5 шт. картоплі;
  • 1 шт. моркви;
  • 1, 5 склянки з рисом;
  • Ріпчастої цибулі;
  • Солі, перцю — за смаком;
  • Свіжої зелені — пучок;
  • Рослинного масла для обсмажування.

Час приготування: годину.

Калорійність: 155 ккал.

Починаємо приготування з миття овочів і курки. Курку можна замочити до варіння, залишити на годину у воді, щоб з неї пішли всі шкідливі речовини. Курку обов'язково готуємо з кістками, які потім пізніше виймаємо.

Отже, ставимо каструлю з водою на пічку. Курку моєму і кладемо в неї. Солимо воду і доводимо воду до кипіння. Як тільки вода з куркою вскипятилась, знімаємо пінку, що утворилася на поверхні. Якщо хочете наваристий суп, можна не прибирати.

Поки курка вариться, миємо і ріжемо овочі. Дрібно кришимо цибулю з морквою, обсмажуємо їх на сковороді. Додаємо в них спеції. Обсмажуємо до золотавої скоринки і всю отриману суміш додаємо в суп.

В супі до того часу як раз отварилась курочка. Виймаємо її і остуджуємо. Додаємо в суміш рис, добре заздалегідь промитий і висушений. Миємо та ріжемо середньо картоплю. Додаємо її в суп.

Як тільки охололе курка, знімаємо з неї шкірку, прибираємо кістки і залишаємо тільки м'ясо. М'ясо акуратно дробимо на шматочки і кидаємо в суп. Чекаємо поки суп повністю дійде на маленькому вогні і вимикаємо піч. Подаємо до столу зі свіжими овочами, зеленню і сухариками.

Як зварити зелений суп з курки з рисом

Зелений суп або борщ — популярне російське блюдо. Є кладезью вітамінів та необхідних мінералів. Зробити його нескладно, дотримуючись нижче наведену інструкцію.

Для приготування смачного і ароматного страви візьмемо набір продуктів у вигляді:

  • М'ясного бульйону — 3 л;
  • Щавлю — 100 р.;
  • Картоплі — 600 р.;
  • Рису — 5 столових ложок;
  • Моркви — 100 р.;
  • Ріпчастої цибулі — 200 р.;
  • Яєць курячих — 6 штук;
  • Сметани — 300 р.;
  • Зеленої цибулі – 4-5 гілочок;
  • Солі за бажанням;
  • Лаврового листа по перевазі.

Час приготування: годину.

Калорійність: 150 ккал.

Розглянемо покроковий рецепт:

  1. Картоплю очищаємо, ріжемо на кубики;
  2. Моркву очищаємо, нарізаємо на кружечки;
  3. Цибулька очищаємо, ріжемо дрібно;
  4. Картоплю, моркву і цибульку кладемо в каструлю з киплячим бульйоном і варимо близько десяти хвилин;
  5. Додаємо в суміш крупу, солимо і довариваем все ще десять хвилинок.
  6. Яйця варимо, очищаємо, відокремлюємо желточки;
  7. Решту частини яєць намагаємося крупно нарізати;
  8. Желточки перетираємо зі сметаною до отримання однорідності і додаємо в суп;
  9. Туди ж додаємо білки і листи лавра, робимо варіння дві хвилини;
  10. Ріжемо продукти у вигляді щавлю і зеленої цибульки, додаємо в суп, доводимо його до скипання, вимикаємо грубку і залишаємо ще на п'ятнадцять хвилин.

Як правильно приготувати м'ясо по французьки в духовці в декількох варіантах виконання.

Дізнайтеся , як приготувати качину грудку в духовці, яку можна як основне блюдо для невеликого застілля.

Візьміть на замітку цікавий рецепт курки на пляшці цілком.

Поради кухарів

Звичайно, важко зіпсувати таке прекрасне і ситне блюдо — суп. Проте на всяк випадок наведемо нижче основні поради по приготуванню:

  1. Постійно слід заливати курочку холодною водою, ні в якому разі не гарячою, ні навіть теплою;
  2. Кожен раз при готуванні краще робіть злив першого бульйону (оскільки таким чином, зможете убезпечити себе від шкоди);
  3. Якщо дегустіруете бульйон, то це варто робити з допомогою сталевої ложки. Як тільки починаєте готувати суп «з нуля», краще не поспішати і не тримати його на великому вогні;
  4. Дійсно смачний і ароматний суп виходить тільки, якщо там присутній сіль, тому не втрачайте це з уваги. Якщо знаходитесь на дієті, яка виключає сіль з раціону, готуйте його тільки з сіллю, оскільки від тарілки смачного супу гірше не стане;
  5. Звичайно, для першого страви краще використовувати тільки молоді овочі, зокрема це стосується картоплі. М'ясо теж повинно бути свіжим. Однак на практиці все частіше люди використовують заморожену курку або овочі. Не так страшно, якщо продукти будуть замороженими, головне — завжди перевіряйте їх на якість;
  6. При варінні супу ніколи не розмішуйте її. Так, він придбає каламутний вигляд і буде смачним супом «бідняків» (в давнину аристократи їли тільки прозорий бульйон, мутний їли тільки селяни і люди, не займали найвищі посади в суспільстві);
  7. Якщо хочете зробити з рисового супу з куркою суп-пюре, то робити з продуктів пюре стоїть в кінці готування.

Смачного обіду!

Що ще почитати: